12:30 uur
NEC Nijmegen
1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Rens van Eijden 2. / Kopbal  (Jakob Jantscher)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Jens Jurn Streutker 87. / Schot met rechts  (Mikhail Rosheuvel)

90'
Samenvatting tweede helft
Heracles is er niet in geslaagd om tien man van NEC over de knie te krijgen. De Heraclieden moesten in de tweede helft zelfs alle zeilen bijzetten om in ieder geval nog een punt over te houden aan dit duel. De gelijkmaker viel in de slotfase via invaller Streutker. De Almeloërs gingen daarna nog op zoek naar de overwinning, maar dat was te veel geweest voor Heracles gezien het vertoonde spel.

Bedankt voor het volgen van dit duel! Ik wens u nog een fijn weekend en graag tot een volgende keer.
90'
90'
Kans voor NEC! Jahanbakhsh haalt aan de rand van het strafschopgebied hard uit en die inzet gaat maar net over de lat van het doel.
90'
Johnsson voorkomt de 2-1! Cziommmer ziet zijn vrije trap al achter Johnsson verdwijnen. De doelman van NEC is echter attent en haalt de bal erg knap uit de linker hoek.
90'
De extra tijd bedraagt vier minuten. Die tijd zal Heracles gebruiken om alsnog een overwinning uit het vuur te slepen.
87'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:1 door Jens Jurn Streutker
Een heerlijk debuut voor Streutker. De verdediger, die vanmiddag als aanvaller fungeert, staat vrij in het strafschopgebied en dat wordt gezien door Rosheuvel. Streutker schiet ineens en NEC-doelman Johnsson is kansloos.
84'
Een snelle inworp komt bij Streutker en heeft in het strafschopgebied ineens de ruimte om uit te halen. Dat doet hij ondermaats waardoor de bal naast het doel gaat.
83'
Nog zeven minuten is NEC verwijderd van de eerste zege sinds 22 februari 2013. Destijds werd er gewonnen van de latere degradant Willem II (2-3).
81'
De invalbeurt van Streutker betekent het Eredivisie-debuut voor de verdediger, die gehuurd wordt van sc Heerenveen.
81'
Jahanbakhsh is feller dan Davidson en komt tot een uithaal op het doel van Heracles. Zijn schot komt op het lichaam van Pasveer.
80'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Jens Jurn Streutker
80'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Kwame Quansah
75'
NEC houdt met tien man na een half uur in de tweede helft vrij eenvoudig stand tegen Heracles. De thuisploeg wil wel, maar doordat er erg veel fout gaat is Heracles niet bij machte om het NEC moeilijk te maken. Het feit dat Heracles nog niet een keer op doel schoot zegt genoeg over de tekortkomingen die Heracles vanmiddag kent.
74'
Johnsson schat een hoge voorzet helemaal verkeerd in en ziet de bal over zich heen gaan. Er is niemand van Heracles die zo attent is om de fout van de NEC-doelman af te straffen.
71'
Gele kaart voor Jason Davidson (Heracles Almelo)
70'
Doordat Leiwakabessy naar de kant is gehaald, speelt Conboy weer weer als linksback. Invaller Koolwijk komt op het middenveld van de Nijmegenaren.
70'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Ryan Koolwijk
70'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Jeffrey Leiwakabessy
68'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Simon Cziommer
64'
Een belovend begin van Heracles in de tweede helft krijgt geen goed vervolg. Heracles speelt in eigen huis vooral tegen zichzelf, omdat er veel fout gaat in de passing.
56'
Met de komst Jahanbakhsh heeft NEC voorin meer snelheid. En dat heeft de ploeg wel nodig, omdat Heracles achterin heel veel ruimte weggeeft en dat biedt kansen voor de bezoekers in de omschakeling.
56'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Alireza Jahanbakhsh
55'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Jakob Jantscher
54'
Kansen worden groter en groter! Nu een goede steekpass van Brun op Amoah. De ingevallen spits weet doelman Johnsson te ontwijken en ziet tegelijkertijd de bal richting de achterlijn rollen. Amoah weet nog wel tot schot te komen, maar de hoek was echter te lastig om te scoren.
51'
Rienstra met een bekeken pass op Bruns, die ontsnapt aan de defensie van NEC. Bruns in het strafschopgebied in een uitstekende positie. In plaats van keihard uit te halen wil hij de bal terugleggen op een ploeggenoot. Dat gaat mis door een uitstekend been Van Eijden, die daardoor bijna in eigen doel schiet.
48'
Het tijdrekken bij NEC is inmiddels al begonnen. Doelman Johnsson neemt wel overdreven veel tijd voor het nemen van een doeltrap. Aanvallende intenties heeft de ploeg ook niet, want bij een hoekschop stuurt NEC maar drie man mee naar voren.
46'
Met de komst van Amoah mogen we er op rekenen dat we een erg aanvallend Heracles gaan zien.
46'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Matthew Amoah
46'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Bart Schenkeveld
46'
45'
Samenvatting eerste helft
Door een vroeg doelpunt van NEC (Rens van Eijden) rusten de bezoekers met een voorsprong. Of die voorsprong in de tweede helft intact blijft is heel erg twijfelachtig, omdat NEC'er Christoph Hemlein van het veld moest dankzij twee gele kaarten. Na het doelpunt van NEC drong Heracles sowieso al een paar keer gevaarlijk aan. Het lijkt in de tweede helft wachten op een doelpunt van Heracles, ook omdat NEC na het doelpunt amper gevaarlijk voor het doel van de gastheren kwam.
45'
44'
Heracles-trainer Jan de Jonge beraadt zich op een aanvallende wissel getuige de warming-up van spits Amoah. Ook een logische gedachte gezien de rode kaart van Hemlein.
40'
Breuer hopeloos in de fout! De verdediger van NEC speelt veel te zacht terug op zijn doelman. Uth is er als de kippen bij, maar is net te laat. NEC-doelman Johnsson is net op tijd om erger te voorkomen.
36'
Uth krijgt de bal niet onder controle. Maar met geluk krijgt hij de bal terug van Breuer. De Duitse spits bedenkt zich niet en schiet. De bal gaat naast.
34'
En weer is een vrije trap van NEC gevaarlijk. Wederom is het Jantscher die de vrije trap neemt en hij vindt bijna Rieks, die net niet tegen de bal kan lopen. Had hij dat wel gedaan, dan was het 0-2 geweest.
32'
Geel-rode kaart voor Christoph Hemlein (NEC Nijmegen)
Hemlein moet er dankzij zijn tweede gele kaart af! Met geel op zak gaat hij veel te hard door op Te Wierik. In het kamp van NEC zijn ze het oneens met de beslissing van Braamhaar, maar Hemlein moet vooral naar zichzelf kijken. Dom!
28'
Dit had de gelijkmaker moeten zijn! In het strafschopgebied legt Te Wierik een vrije trap met een kopbal terug op Quansah, die de bal hierdoor op een presenteerblaadje krijgt. De middenvelder van Heracles hoeft de bal alleen maar binnen te tikken, maar dat verzuimt hij.
27'
Rosheuvel krijgt weer veel ruimte van Leiwakabessy en wederom heeft hij een goede voorzet op huis. NEC kan maar net op tijd ingrijpen voordat Uth kan scoren.
24'
Een mooi staaltje voetbal van Bruns. Met een draaibeweging is hij twee spelers van NEC kwijt. Na een paar passen richting het doel haalt hij van ver hard uit. Bruns ziet zijn goede actie niet beloond worden, omdat de bal naast gaat.
17'
Te Wierik wordt bij een corner van Heracles helemaal over het hoofd gezien en kan vrij koppen. De verdediger van de Heraclieden lijkt te schrikken van de ruimte die hij krijgt, want hij kopt de bal ver naast.
15'
NEC is na een kwartier voetbal de leidende partij. Door de vroege tegengoal leek de schrik er bij Heracles er even in te zitten gezien het zo nu en dan weifelend optreden van de defensie van de thuisploeg. Langzaam lijkt Heracles nu de rug te rechten, omdat de ploeg vaker en gevaarlijker voor het doel van NEC komt.
14'
Rosheuvel is weer los van zijn tegenstander en komt met een strakke en lage voorzet. Geen enkele medespeler weet er zijn voet tegen te zetten. Langzaam lijkt Heracles wat aan te zetten!
11'
Rosheuvel haalt aan de rechterkant op snelheid de achterlijn en levert een uitstekende voorzet af, die maar net gemist wordt door Uth. NEC'er Marnick Vermijl hoeft de bal alleen maar een trap te geven om het gevaar op te heffen. Hij raakt de bal totaal verkeerd en geeft een hoekschop weg. De corner levert niets op voor Heracles.
9'
De defensie van Heracles oogt onzeker door het vroege tegendoelpunt. Schenkeveld laat zich bijna aftroeven door de doorjagende Jantscher. Tot opluchting van de Heracles-supporters loopt dit met een sisser af.
7'
Slordig hoor van Heracles-aanvaller Rosheuvel. Hij meent via het midden uit te moeten verdedigen en dat gaat fout. Het brengt Hemlein in een schotpositie, maar hij wordt aangetikt door Bruns met een vrije trap als resultaat. De vrije trap gaat in de muur en in de herkansing wordt de bal voorgezet op het hoofd van Hemlein, die raak kopt. Dit doet hij echter in buitenspelpositie.
5'
Na vijf minuten is er al het nodige gebeurd in Almelo. NEC scoort direct uit de eerste beste aanval en even later moet Hemlein scheidsrechter Eric Braamhaar danken dat hij hem niet het veld uitstuurt.
2'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 0:1 door Rens van Eijden
De eerste beste vrije trap voor NEC wordt genomen door Jantscher aan linkerkant van het het veld. Zijn vrije trap vindt het hoofd van Van Eijder. Pasveer staat aan de grond genageld en kan niets meer doen.
1'
Goedemiddag! Welkom bij de tiende speelronde van de Eredivisie. Om 12.30 uur trappen Heracles Almelo en NEC af. Van dit duel doe ik, Steven Koelma, verslag.

Voor NEC is het vanmiddag de twintigste achtereen volgende poging om een wedstrijd in winst om te zetten, want de ploeg uit Nijmegen heeft in de laatste negentien Eredivisie-duels niet meer gewonnen. Het is ook niet voor niets dat NEC dankzij deze negatieve reeks hekkensluiter is in de Eredivisie.

De gastheer van vanmiddag, Heracles Almelo, speelt tot dusver een anonieme rol in de competitie. De formatie van trainer Jan de Jonge wisselt goede resultaten af met minder goede resultaten. In eigen huis werd PSV bijvoorbeeld op een gelijkspel (1-1) gehouden, maar de ploeg ging twee wedstrijden later onderuit bij promovendus Cambuur Leeuwarden (2-0). De wisselende resultaten zorgen er voor dat de Almeloërs op een veertiende plaats staan. Het is voor Heracles zaak om niet te ver af te zakken, omdat de onderste plaatsen niet ver weg meer zijn. Nummer zestien, ADO Den Haag heeft zeven punten, terwijl Heracles tien punten heeft.

Een overwinning is ook voor Heracles dus zeer welkom. Ook omdat de ploeg thuis nog maar vier punten pakte in vier thuisduels en dat is één van de slechtste series van Heracles. Alleen in het seizoen 1985/86 startte Heracles slechter toen er drie punten uit vier duels werden gepakt.

In de jacht op een overwinning moet Heracles het stellen zonder verdediger Milano Koenders, die afwezig is vanwege een knieblessure. Zijn vervanger is Jeroen Veldmate. NEC mist in Almelo Samuel Stefanik vanwege een hamstringblessure. Middevelder Ryan Koolwijk is niet fit genoeg voor een basisplaats, hij begint op de bank. Vaste linksback Kevin Conboy schuift daardoor door naar het middenveld. Dat maakt plaats voor de net vastgelegde Jeffrey Leiwakabessy, die als linksback begint. Voor de complete opstellingen kunt u op de button 'wedstrijdgegevens' klikken. Deze vindt u aan de linkerzijde van deze webpagina.

Graag tot straks bij het duel tussen Heracles en NEC!