PSV
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Filip Kostić 50.  (Tjaronn Chery)

90'
Einde wedstrijd Het is PSV zondagmiddag niet gelukt om de koppositie van FC Twente over te nemen. In de Euroborg verzuimden de Eindhovenaren in de eerste helft op voorsprong te komen en in de tweede helft kregen zij het deksel op de neus. Vijf minuten na rust maakte Kostic op aangeven van Chery de 1-0 en PSV kwam die klap niet meer te boven.
90'
In de allerlaatste minuut van de extra speeltijd krijgt FC Groningen nog een kans in de tegenaanval. Zivkovic ontvangt de bal aan de linkerkant, trekt naar binnen en haalt uit. Het schot wordt simpel opgepakt door Tyton.
90'
Gele kaart voor Richairo Živković (FC Groningen)
Dit heeft de jongeling niet nodig. Zivkovic begaat een smerige overtreding op Hiljemark en komt niet in de buurt van de bal.
90'
De extra tijd bedraagt vier minuten.
90'
Gele kaart voor Florian Jozefzoon (PSV Eindhoven)
Jozefzoon werd op snelheid afgetroefd door Wijnaldum en had een overtreding nodig om hem tegen te houden. Blom geeft hem daarvoor een gele kaart.
90'
In de laatste minuut van de officiële speeltijd breekt Wijnaldum aan de linkerkant door, maar door hem vast te houden houdt Jozefzoon hem tegen. FC Groningen krijgt wel een vrije trap op een aardige positie.
87'
De koek is op bij PSV. De bezoekers creëren helemaal niets meer en het geloof is er ook uit. Er is nog iets meer dan twee minuten officiële speeltijd.
85'
Wissel in bij FC Groningen -> Michael de Leeuw
85'
Wissel uit bij FC Groningen -> Tjaronn Chery
83'
Met een rush van achteruit probeert Hendrix het een keer op een andere wijze. De centrale verdediger komt ver en haalt uit, maar het schot is niet erg goed en eindigt boven het doel Bizot.
81'
Het ziet er niet naar uit dat PSV vandaag nog gaat scoren. Sinds het tegendoelpunt hebben de Eindhovenaren niet veel goede kansen meer gekregen. FC Groningen houdt vooralsnog vrij gemakkelijk stand.
79'
Gele kaart voor Rasmus Lindgren (FC Groningen)
Invaller Lindgren heeft slechts vijf minuten nodig om een gele kaart te pakken. De middenvelder maakt twee overtredingen achter elkaar en voor de laatste overtreding (op Depay) wordt hij bestraft.
77'
Een ietwat vreemd schot van Depay wordt knap gekeerd door Bizot. De bal wordt uit de lucht genomen en stuitert via de grond richting de linkerkruising. Daar staat ook Lindgren klaar om de bal te koppen, maar Bizot neemt zelf het heft in handen door de bal weg te boksen.
76'
PSV heeft nog een kwartier om (minimaal één keer) te scoren. Bij winst neemt de ploeg van Cocu de koppositie over van FC Twente. Speelt PSV gelijk, dan staat het op doelsaldo tweede.
75'
Wissel in bij FC Groningen -> Rasmus Lindgren
75'
Wissel uit bij FC Groningen -> Tom Hiariej
75'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Florian Jozefzoon
75'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Zakaria Bakkali
72'
Het spel van PSV is niet meer zo goed als in de eerste helft. Er wordt geforceerd aangevallen en daar heeft FC Groningen veel minder moeite mee.
71'
Zivkovic laat zich zien in zijn invalbeurt. De aanvaller krijgt de bal in het strafschopgebied, rechts van het doel en vlakbij de achterlijn. De moeilijke hoek weerhoudt de jongeling er echter niet van om te schieten. Tyton staat goed opgesteld en keert het schot van Zivkovic.
70'
Bij de 1-0 speelde Chery met een goede pass Kostic vrij en dat doet hij nu bijna weer. Het balletje op Zivkovic is slim, maar de invaller kan net niet bij de bal.
67'
Onder luid applaus verlaat ex-Groningen-speler Matavz het veld. De spits was vandaag nagenoeg onzichtbaar.
67'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
67'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Tim Matavž
66'
Daar had Zivkovic de score voor FC Groningen kunnen verdubbelen. Van der Velden bereikt de invaller met een hoge pass over de verdediging van PSV heen. De aanname van Zivkovic is niet helemaal goed, waardoor Hendrix terug kan komen. De jonge aanvaller weet zich alsnog te ontdoen van Hendrix en in een situatie te manoeuvreren waarin hij kan schieten, maar het schot is niet heel erg gevaarlijk.
63'
Het eerste kwartier van de tweede helft is spectaculair verlopen. FC Groningen staat tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong. PSV krijgt veel kansen, maar heeft nog niet gescoord.
61'
Wissel in bij FC Groningen -> Richairo Živković
61'
Wissel uit bij FC Groningen -> Krisztián Adorján
61'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Oscar Hiljemark
61'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Stijn Schaars
60'
Bij PSV begint men zich te ergeren aan Bakkali. De Belgische buitenspeler heeft een geweldige dribbel in huis, maar weet zijn acties niet te doseren. Elke keer als Bakkali de bal heeft, gaat hij voor eigen succes. Tot ergernis van de andere spelers, die er soms veel beter voor staan.
57'
In de tegenaanval krijgt ook PSV een kans. Bakkali krijgt de bal ingespeeld en moet de bal afspelen, maar de balverliefde speler trekt naar zijn rechtervoet en haalt uit. Het schot wordt vrij simpel opgepakt door Bizot.
57'
Daar had Kostic zijn ploeg een hele grote gunst kunnen doen. De maker van de 1-0 ontvangt een voorzet in het strafschopgebied en neemt de bal aan, maar kan zijn directe tegenstander Brenet niet uitkappen.
55'
Dat was bijna de 1-1! Depay neemt de vrije trap en hij wilt 'em hard onder de muur in de lange hoek schieten. De muur springt echter niet op, maar één van de spelers die in de muur staat krijgt de bal wel tegen zijn voet gespeeld. Bizot duikt richting de lange, rechterhoek, maar de van richting veranderde bal gaat naar de linkerhoek. Tot opluchting van de FC Groningen-doelman rolt de bal echter net over de achterlijn, aan de goede kant van de paal.
54'
Gele kaart voor Maikel Kieftenbeld (FC Groningen)
Voor de overtreding die Kieftenbeld op Bakkali begaat, krijgt de middenvelder een logische gele kaart.
54'
PSV krijgt op de rand van het strafschopgebied een vrije trap, nadat Kieftenbeld Bakkali onderuit haalt. De buitenspeler van PSV dribbelt vanaf de linkerkant van het veld helemaal naar binnen en wordt net voordat hij kan schieten met een overtreding tegengehouden.
50'
Doelpunt voor FC Groningen, 1:0 door Filip Kostić
Het is totaal tegen de verhouding in, maar daar zal niemand in Groningen om malen. Kostic schiet de 1-0 binnen voor de thuisploeg, net nadat Bizot met een fantastische redding een doelpunt voorkwam. In de tegenaanval steekt Chery de bal op de linksbuiten van FC Groningen, die vrij kan doorlopen op Tyton en de bal onder de doelman door schuift.
49'
Wat een redding van Bizot! De keeper van FC Groningen houdt zijn ploeg op de been door een keihard schot van Depay uit de rechterkruising te halen.
48'
Een lekkere poging van Chery! Op 30 meter van het doel krijgt FC Groningen een vrije trap en het is de nummer 10 van FC Groningen die achter de bal gaat staan. Het schot is hard en gaat richting de rechterhoek, maar Tyton is scherp en tikt de bal over de achterlijn.
47'
Het eerste schot van de tweede helft is, zoals verwacht, voor PSV. Toivonen haalt uit van 25 meter, maar hij mikt de bal meters over het doel van Bizot.
46'
45'
Einde eerste helft Het is PSV niet gelukt om in de eerste helft op voorsprong te komen. De ploeg van Cocu kreeg in de Euroborg genoeg kansen om de 1-0 te maken, maar de mogelijkheden leverden geen doelpunt op. Op hun beurt verzuimden Bakkali, Depay en Toivonen om te scoren. De thuisploeg kreeg slechts één kans, maar dat leverde wel bijna een doelpunt op. De kopbal van Botteghin uit een corner van Van der Velden werd echter door Tyton uit het doel gewerkt.
45'
De extra tijd van de eerste helft bedraagt één minuut.
43'
Ook Toivonen verzuimt om zijn ploeg op voorsprong te schieten! Aan de linkerkant omspeelt Depay Magnasco. De buitenspeler haalt de achterlijn en brengt de bal voor. Geen PSV'er kan de voorzet echter binnentikken en Wijnaldum lijkt de bal weg te kunnen werken, maar hij legt 'em per ongeluk panklaar voor Toivonen. De Zweed, die op zeven meter van het doel staat, schrikt van het buitenkansje en in plaats van de bal in het doel te schieten, schiet hij 'em tegen Bizot aan.
41'
Dom balverlies op het middenveld van Schaars luidt een gevaarlijke aanval van FC Groningen in. Op eigen helft pikt Chery de bal op en hij stuurt met een goede pass Van der Velden diep. De bal is net wat te hard, want de goed uitgekomen Tyton is nét wat eerder bij de bal dan Van der Velden.
38'
Weer is het Depay die een goede kans krijgt! De linksbuiten van PSV is naar binnen gekropen en krijgt op tien meter van het doel de bal ingespeeld van Brenet, die aan de rechterkant de achterlijn heeft gehaald. Depay schiet niet direct, maar neemt de bal aan, kapt naar zijn rechterbeen en haalt uit. Bizot brengt met veel moeite redding en houdt voorlopig zijn doel schoon.
37'
Op de linksback heeft Wijnaldum veel moeite met Bakkali. De jonge Belg zit lekker in de wedstrijd en komt zijn directe tegenstander regelmatig voorbij.
35'
Waar is Tyton mee bezig? De keeper probeert met een uiterste poging de bal binnen te houden, terwijl hij 'em gewoon over de achterlijn had kunnen laten lopen. Hierdoor heeft PSV geen doeltrap, maar een hoekschop tegen. De corner die volgt levert FC Groningen niets op.
33'
Het rustpunt bij FC Groningen is Van der Velden. De spits krijgt de bal veel in zijn voeten gespeeld en raakt de bal dan niet kwijt.
30'
PSV laat zich niet gek maken door de grote kans die FC Groningen net kreeg. De Eindhovenaren hebben nog altijd de controle over het spel en blijven gedoseerd aanvallen.
27'
Daar had het zomaar 1-0 kunnen zijn! Uit de hoekschop die FC Groningen overhield aan de poging van Chery, ontstaat een enorme mogelijkheid voor Botteghin. De Braziliaanse verdediger loopt bij de corner richting de tweede paal en krijgt daar de bal. Compleet vrijstaand kan de verdediger de bal koppen en hij scoort bijna, maar Tyton kan de bal met zijn vingertoppen tegenhouden.
26'
FC Groningen krijgt een corner. In de tegenaanval krijgt Chery de bal en hij besluit dat het tijd is om een keer op doel te schieten. Het schot komt, maar het doel wordt nooit bereikt, want via een PSV-been gaat de bal over de achterlijn.
23'
We zijn op een kwart van de wedstrijd. PSV speelt goed en is tot nu toe heer en meester in de Euroborg. De ploeg van Cocu heeft via Depay en Bakkali al twee goede kansen gekregen, maar heeft nog niet gescoord. De thuisploeg werkt hard, maar heeft het Tyton nog geen enkele keer lastig gemaakt.
22'
Een slippertje van Brenet leverde FC Groningen bijna een kans op, maar Kostic springt niet goed om met het buitenkansje. De rechtsback van PSV weet zijn fout goed te herstellen en maakt Kostic de bal afhandig.
20'
Het is wachten op de 0-1 van PSV. FC Groningen speelt gepassioneerd, maar is kwalitatief minder dan de bezoekers uit Eindhoven. De kansen die PSV tot nu toe heeft gekregen zijn onbenut gebleven, maar als het zo blijft doorspelen, blijven de mogelijkheden komen.
17'
Zo! Wat een lekkere actie van Depay! De buitenspeler kreeg net een scoringskans op een presenteerblaadje, maar dit keer doet hij het helemaal zelf. Op de rand van het strafschopgebied speelt hij twee Groningers uit en in de zestien meter wordt er nog een verdediger voorbij gespeeld. Helaas voor Depay is hij niet helemaal meer in balans, waardoor zijn schot niet erg hard is en ook een metertje naast het doel eindigt.
15'
PSV maakt aanspraak op de 0-1! Na de kans van Depay krijgt dit keer Bakkali een grote mogelijkheid. De jonge Belg maakt zijn actie vanaf de linkerkant en speelt in het strafschopgebied Wijnaldum uit, waardoor hij zichzelf een schietkans verschaft. Bakkali moet met zijn linkerbeen schieten en doet dat niet goed; de bal vliegt een paar meter over het doel.
13'
Gele kaart voor Jeffrey Bruma (PSV Eindhoven)
De eerste kaart van de wedstrijd is voor Bruma. De centrale verdediger van PSV houdt Kostic vast, die vanaf de linksbuiten positie naar binnen trekt. Bruma baalt van de kaart, maar ziet zelf ook in dat de beslissing van Blom terecht is.
13'
Daar had Depay de 0-1 kunnen maken! In de counteraanval kan Maher door het as van het veld opstomen. De middenvelder wacht lang tot hij Depay aanspeelt en dat is de goede keuze. In het strafschopgebied ontvangt de buitenspeler de bal van Maher en hij moet in één keer schieten. Depay zoekt met het schot de lange hoek, maar schiet de bal tegen Bizot aan.
11'
De thuisploeg komt bij balbezit steeds dichterbij het doel van PSV-doelman Tyton. Kansen heeft FC Groningen nog niet gehad, wat de verdienste is van de goede verdedigende organisatie van PSV.
9'
Er wordt heel fel gejaagd door de Groningers. Wat mooi is om te zien, is dat ze dat met z'n allen doen. Het lukt PSV tot nu toe aardig om onder de druk uit te voetballen.
8'
FC Groningen is vandaag niet van plan om zich het kaas van het brood te laten eten. Al vroeg wordt er druk gezet op de opbouw van PSV.
5'
Even later krijgt Maher zijn tweede mogelijkheid. Ditmaal schiet hij wel, maar wordt zijn schot geblokt. Depay pikt vervolgens de bal net buiten het strafschopgebied op en moet bijna uit stilstand schieten. De poging van de kersverse international is alleraardigst, maar niet erg gevaarlijk.
4'
Daar had Maher meer mee kunnen doen! De middenvelder krijgt vlakbij het strafschopgebied de bal van Toivonen, waardoor een dreigende situatie ontstaat. Maher probeert met een kapbeweging naar zijn linkervoet zichzelf vrij te spelen, maar wordt goed verdedigd door een verdediger van Groningen.
2'
De eerste 'poging' van de wedstrijd komt op naam van Schaars. De middenvelder wil de bal voorgeven, maar op het moment dat hij dat doet ziet hij ook dat Bizot wat te ver voor zijn doel staat. Zijn poging wordt een mix tussen een schot en voorzet en eindigt een paar meter boven het doel van FC Groningen.
1'
1'
De spelers van PSV hebben afgetrapt; we zijn begonnen!
Goedemiddag en welkom bij het live verslag van het duel tussen FC Groningen en PSV! Mijn naam is Vincent Houttuin en ik zal voor jou live verslag doen van deze topwedstrijd. Als je benieuwd bent welke spelers straks aan de aftrap staan in de Euroborg, klik dan op 'Wedstrijddetails'.

PSV kan vandaag bij winst de koppositie van FC Twente overnemen. De huidige koploper van de Eredivisie speelde gisteravond gelijk tegen landskampioen Ajax en heeft nu één punt meer dan de club uit Eindhoven. Er staat dus veel op het spel voor de ploeg van Cocu.

Het zal voor PSV echter absoluut geen makkelijke middag worden. FC Groningen, de nummer acht van de Eredivisie, kan bij winst aansluiten bij de top van de ranglijst. De Groningers zijn dit seizoen in eigen huis nog ongeslagen en pakten in de Euroborg tien punten uit vier wedstrijden. PSV is gewaarschuwd.

FC Groningen-trainer Van de Looi laat vandaag weer het toptalent Zivkovic op de bank. De spits was in de laatste competitiewedstrijd tegen AZ het goudhaantje door in zijn invalbeurt het winnende doelpunt te maken (2-1). Van de Looi heeft ten opzichte van de wedstrijd zijn elftal op één plaats gewijzigd: Letschert neemt vanmiddag plaats op de bank en is ten faveure van Kappelhof gepasseerd.

De laatste competitiewedstrijd die PSV speelde was tegen RKC Waalwijk (2-1) en de Eindhovenaren mochten van geluk spreken dat zij die wonnen. Ondanks het magere resultaat en het vertoonde spel, houdt trainer Cocu het vertrouwen in zijn ploeg. Op één positie heeft de trainer zijn elftal veranderd: Arias neemt plaats op de bank en zijn plaats wordt ingenomen door Brenet.

Vorig seizoen eindigde FC Groningen - PSV in 1-3. Twee van de drie Eindhovenaren die toen scoorden, spelen niet meer voor de Eindhovense club: Hutchinson en Mertens. Zij zorgden voor de 0-1 en 0-2. De derde doelpuntenmaker van PSV was Depay, hij begint vandaag in het basiselftal van de club uit Eindhoven. Namens FC Groningen maakte Schet, die nu bij ADO Den Haag speelt, de 1-3.