FC Twente
1:1
Dp.
1 : 0 Torinfos in de Ticker Krisztián Adorján 5. / Kopbal  (Hans Hateboer)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Dušan Tadić 77. / Schot met rechts  (Luc Castaignos)

90'
Samenvatting tweede helft
Een 1-1 gelijkspel. Eigenlijk een opmerkelijk resultaat als je de kansen aan beide kanten hebt geteld. Zo kon Michael de Leeuw FC Groningen enkele minuten na de rust al 2-0 zetten met twee levensgevaarlijke kopballen. Zijn ballen misten echter nipt het doel. In de 77e minuut was het wel raak aan de andere kant van het veld. Na een prima voorzet van Castaignos kon Dušan Tadić de bal eenvoudig tegen de touwen werken. Kansen bleven elkaar ook na de gelijkmaker opvolgen. Maar tot doelpunten leidden deze kansen niet. Zowel FC Groningen als FC Twente zal genoegen moeten nemen met een puntje.
90'
Einde wedstrijd
90'
Met een afstandschot van Gutiérrez, die hoog over het doel van Bizot vliegt, is de wedstrijd gespeeld. Nog enkele seconden te spelen. Beide teams zullen genoegen moeten nemen met een punt.
89'
Met nog enkele minuten te spelen is de wedstrijd alles behalve gespeeld. Zowel voor FC Twente als FC Groningen worden dit nog spannende minuten. Kan één van beide teams nog een beslissende treffer forceren?
85'
De kans op een nieuwe voorsprong! Opnieuw krijgt FC Groningen de bal niet tegen de touwen. Kostić wurmt zich langs de Twentse verdediging en legt de bal panklaar neer in de voeten van Živković. De spits weet alleen geen raad met de kans en faalt oog in oog met Marsman.
82'
Dit worden nog tien hectische slotminuten van de wedstrijd. FC Twente blijft aanvallen en is na de gelijkmaker op zoek naar het winnende doelpunt.
81'
Wissel in bij FC Groningen -> Tom Hiariej
81'
Wissel uit bij FC Groningen -> Michael de Leeuw
77'
Doelpunt voor FC Twente, 1:1 door Dušan Tadić
Daar is die dan toch. FC Twente komt langszij! Luc Castaignos zet zijn lichaam in het duel en speelt zichzelf vrij in het Groningse strafschopgebied. Zijn voorzet over de grond kan vervolgens eenvoudig worden binnengetikt door Tadić.
76'
Via de counters wordt FC Groningen alleen maar gevaarlijker. FC Twente moet alles op alles zetten om nog punten weg te slepen uit de Euroborg en Groningen kan op zijn gemakje achteruit leunen en met de snelle aanvallers van eigen speelhelft komen.
73'
Man man man, wat een kansen voor FC Groningen! Opnieuw krijgt de thuisploeg de bal niet in het doel. Kostić soleert vanaf de middenlijn langs drie spelers van FC Twente om de bal vervolgens voor te geven op Chery. De Groningse spits schiet de bal vrij voor het doel alleen hard in de handen van Marsman.
71'
FC Groningen is inmiddels van tactiek verandert en heeft zich compleet ingegraven op de eigen speelhelft. Met elf man staan de Groningers achter de bal de voorsprong en de drie punten te verdedigen.
68'
Wissel in bij FC Twente -> Cuco Martina
68'
Wissel uit bij FC Twente -> Rasmus Bengtsson
66'
Binnen een minuut is Marsman opnieuw belangrijk voor zijn ploeg. Ditmaal kan de ingevallen Richairo Živković uit de counter richting het doel van de Tukkers snellen. Marsman is snel uit zijn doel en kan de bal ver buiten zijn strafschopgebied nog net onderscheppen.
65'
En maar weer een kans voor FC Groningen. Uit een nieuwe counter kan Kostić op het doel van Marsman aflopen. De goalie van FC Twente kan het schot van de Groningse aanvaller eenvoudig keren.
64'
Wissel in bij FC Groningen -> Richairo Živković
64'
Wissel uit bij FC Groningen -> Krisztián Adorján
63'
Dit was gelijk de laatste actie van de Twentse aanvaller. De ongelukkige Mohktar wordt vervangen door Torgeir Børven.
62'
Wissel in bij FC Twente -> Torgeir Børven
62'
Wissel uit bij FC Twente -> Youness Mokhtar
61'
Hoe krijg je het voor elkaar Mohktar! De vleugelaanvaller van FC Twente krijgt de bal oog in oog met Bizot niet in het doel. Na een schitterende combinatie met Promes en Tadić belandt de bal voor de voeten van Mohktar. Bizot kan zijn slappe bal echter keren.
59'
De kansen blijven zich maar opstapelen. Een schot van Luc Castaignos, buiten het strafschopgebied, kan ditmaal nog net geblokt worden door de Groningse verdediging.
56'
Aan de andere kant van het veld. De wedstrijd blijft een lust voor het oog. De neutrale toeschouwer kan niet anders dan genieten. Roberto Rosales heeft de gelijkmaker nu op zijn voeten liggen. Oog in oog met doelman Bizot knalt de rechtsback de bal echter hard in het zijnet.
54'
FC Twente laat zien nog niet onder de indruk te zijn van de twee grote kansen aan de kant van FC Groningen. De bezoekers gaan door waar ze mee bezig waren. Jagen op de gelijkmaker. Met man en macht wordt er weer ten aanval getrokken.
52'
En nog een keer! Opnieuw krijgt de topscorer van FC Groningen een opgelegde kans op de 2-0. Ditmaal kruipt Adorján in de rol van Kostić. Vanaf de linkerkant van het veld geeft hij de bal op maat voor op de Leeuw. Ditmaal kopt de spits hard over in plaats van naast.
50'
FC Twente komt goed weg! Wat een kans voor FC Groningen. Opnieuw krijgt Filip Kostić in de counter alle ruimte aan de linkerkant van het veld. Met zijn voorzet vindt hij Michael de Leeuw. Vallend kan de spits nog net bij de bal. maar zijn kopbal gaat hard langs de verkeerde kant van de paal.
47'
Zal FC Twente de schade in deze tweede helft kunnen herstellen? De Tukkers gaan in ieder geval net als in de eerste helft weer vol druk van start. FC Groningen krijgt de kans niet op te bouwen en komt nog niet van de eigen speelhelft af.
46'
Aanvang tweede helft
45'
Samenvatting eerste helft
Een eerste helft om te smullen. De wedstrijd golft op en neer en met name FC Groningen laat zien wat te hebben recht te zetten na de drie nederlagen op rij. Uitblinker aan de kant van FC Groningen is Hans Hateboer. De rechtsback kan keer op keer opstomen aan de rechterkant van het veld en gaf ook in de vijfde minuut de voorzet waaruit Krisztián Adorján de 1-0 kon scoren. Een doelpunt waardoor de thuisploeg met een voorsprong de kleedkamers inwandelt.
45'
Einde eerste helft
45'
Over Burnet gesproken. Zijn vertrouwen aan de linkerkant van het veld straalt er vanaf. Koelbloedig omspeelt de linksback met een pirouette zijn directe tegenstander Tadić om vervolgens verder op te bouwen richting het middenveld.
44'
De zet van Van de Looi om Hateboer in het veld te zetten in plaats van Giliano Wijnaldum pakt voor FC Groningen fantastisch uit. Burnet is door de wissel in de basisopstelling teruggeschoven naar zijn vertrouwde linkerkant, waardoor Hateboer de kans krijgt uit te blinken aan de rechterflank van het veld.
42'
Bijna Hateboer! Opnieuw verkijkt Mohktar zich op de rechtsback van FC Groningen. nadat Hateboer eerst al eenvoudig langs Mohktar het strafschopgebied kan betreden met de bal aan zijn voeten, krijgt hij het leer vervolgens opnieuw in zijn bezit. Hard probeert hij de bal tegen de netten te schieten. Maar zijn schot zeilt voorlangs.
39'
Hoe de wedstrijd op en neer golft blijkt maar weer aan de andere kant. Tjaronn Chery probeert wat moois. Nadat Kostić de bal perfect voorgeeft richting de tweede paal probeert Chery de bal in één keer achter Nick Marsman te schieten. Zijn bal ketst vanaf zijn schoen de verkeerde kant op.
37'
Oei! Aan de andere kant van het veld wordt een schitterende aanval van FC Twente niet omgezet in een doelpunt. Promes geeft in het strafschopgebied een schitterende steekpass op Tadić, die de bal in één keer door voorgeeft. Het schot van Promes, die de bal weer terug ontvangt, is te slap om Bizot te verschalken.
34'
Centimeters! Filip Kostić komt op aan de linkerflank en krijgt alle ruimte een perfecte voorzet af te leveren. Over de grond rolt zijn bal centimeters langs verschillende Groningse aanvallers. Hier had de thuisploeg een grote klap kunnen uitdelen.
32'
Het druk zetten van Adorján wordt daarentegen ook bij FC Twente ten tonele gebracht. Tadić en Castaignos zijn voorin al een half uur bezig de opbouw van FC Groningen te ontregelen.
29'
De linksbuiten van FC Groningen is echter niet de enige speler van de thuisploeg die laat zien het verdedigende werk niet te laten rusten. Het is een lust voor het oog om te zien hoe doelpuntmaker Adorján keer op keer achter de Twentse verdediging blijft aanhollen.
26'
Filip Kostić laat aan Youness Mokhtar zien hoe het meeverdedigen wel moet. De opvolger van Tadić bij FC Groningen sprint in een snelvaart terug richting de eigen speelhelft om daar een aanval van Quincy Promes onschadelijk te maken, die vrij op doelman Bizot lijkt af te lopen.
24'
Voor het eerst laat ook Dušan Tadić wat van zijn kwaliteiten zien. Dribbelend langs drie Groningse verdedigers houdt de Serviër het overzicht en legt de bal terug op Luc Castaignos. Eenmaal aan de bal kan de spits alleen geen schot lossen en kan FC Groningen de bal alsnog uitverdedigen.
21'
De wedstrijd golft nu op en neer. Het is nog geen moment saai in Groningen. Is de thuisploeg niet in de aanval, dan zetten de bezoekers aan. Het zou een wonder zijn als het vanavond bij 1-0 blijft.
19'
Daar is dan ook de eerste grote kans voor FC Twente. Felipe Gutiérrez speelt zich op de rand van het zestienmetergebied knap vrij om de bal vervolgens richting het doel van Bizot te schieten. Zijn geplaatste schot vliegt net langs de verkeerde kant van de paal.
18'
Met Bengtsson toch weer in het veld blijft FC Twente ten aanval trekken. Mohktar laat zien dat zijn kracht in de aanval ligt en niet in de verdediging. Ditmaal omspeelt hij eenvoudig zijn directe tegenstander. Zijn voorzet belandt echter in de handen van doelman Marco Bizot.
16'
Het ziet er niet goed uit voor Rasmus Bengtsson. De centrale verdediger van FC Twente wordt achter de achterlijn verzorgd nadat hij met een rare beweging door zijn knie heen zakte.
15'
Het eerste kwartier is het tot nog toe smullen geblazen in de Euroborg. Helemaal nu ook FC Twente zich met de wedstrijd gaat bemoeien, belooft het een aantrekkelijke woensdagavond te worden.
13'
De bezoekers ontsnappen langzaamaan wat de druk van FC Groningen. FC Twente komt beetje bij beetje meer aan voetballen toe en combineert, weliswaar nog in een rustig tempo, over de helft van de thuisploeg.
11'
Youness Mokhtar zal uit een ander vaatje moeten gaan tappen. Als de vleugelaanvaller van FC Twente zijn directe tegenstander, Hateboer, de hele wedstrijd laat opstomen aan de rechterkant van het veld, staat FC Twente een lange avond te wachten.
9'
Bijna weer Groningen. Opnieuw komt Hateboer aan de rechterkant van het veld opzetten. De rechtsback weet de bal opnieuw voor te geven, ditmaal over de grond. Michael de Leeuw krijgt zijn voet net niet goed tegen de bal om de 2-0 in het net te leggen.
7'
Echt effectief is het druk zetten van de Tukkers dus nog niet. Sterker nog, FC Twente zal met het tegendoelpunt alle zeilen bij moeten zetten om vanavond niet tegen kostbaar puntenverlies aan te lopen.
5'
Doelpunt voor FC Groningen, 1:0 door Krisztián Adorján
Met een schitterende passeerbeweging komt Hans Hateboer aan de rechterkant van het veld het strafschopgebied binnen dribbelen. Zijn voorzet op maat wordt door Adorján via de lat nipt achter de doellijn gekopt. Maar ook die doelpunten tellen. FC Groningen op voorsprong.
4'
Effectief is het druk zetten echter nog niet. Het is FC Groningen dat het spel mag maken en de openingsfase van de wedstrijd grotendeels in balbezit is.
2'
We zijn begonnen op de doordeweekse woensdag. FC Groningen heeft afgetrapt in de inhaalwedstrijd. Vanaf de aftrap laat FC Twente zien dat het hier voor de volle drie punten komt. Vanaf het eerste Groningse balcontact wordt er vol druk gezet.
1'
Aanvang wedstrijd
Voorbeschouwing
Goedenavond, welkom bij eredivisiewedstrijd tussen FC Groningen en FC Twente. Mijn naam is Merten Simons en vanavond doe ik verslag van de inhaalpot, die op 26 januari niet door ging vanwege een door sneeuwbal onbespeelbaar veld. Om 19.45 zal Danny Makkelie fluiten ten teken dat de wedstrijd kan beginnen. Tot die tijd kunt onder het kopje ‘wedstrijddetails’ alvast de opstellingen van beide ploegen bekijken.

Voor zowel FC Groningen als FC Twente staat er vanavond veel op het spel. Voor beide teams is het vanavond een kwestie van aanhaken of afhaken. De Tukkers haken met een overwinning aan bij koploper Ajax. Als het team van Michel Jansen vanavond de volle winst pakt, dan is het gat richting de Amsterdammers slechts twee punten. De drie punten zijn echter ook voor de Groningers van groot belang. Bij een overwinning blijft het team van Erwin van de Looi in het spoor van de plaatsen die recht geven op play-offs voor Europa. Met een nederlaag zakt de thuisploeg weg in het rechterrijtje.

Een overwinning zal voor FC Groningen echter een hels karwei worden. In 2014 werd er door Van de Looi en zijn manschappen nog geen één keer gewonnen. De laatste drie wedstrijden werden respectievelijk verloren van AZ, Ajax en SC Heerenveen, terwijl de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar gelijk werd gespeeld tegen RKC Waalwijk.

Bovendien zal het onderling resultaat in de afgelopen wedstrijden tegen FC Twente Van de Looi ook weinig hoop bieden. FC Twente is in de laatste twaalf wedstrijden ongeslagen tegen FC Groningen. De laatste keer dat de Groningers te sterk waren was in 2007. Destijds werd er in Groningen met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Martijn Meerdink. Ook eerder dit seizoen was het FC Twente dat zegevierde. In Enschede werd er mede door twee doelpunten van Shadrach Eghan met 5-0 gewonnen. De grootste nederlaag voor FC Groningen dit seizoen.

De hoop die FC Groningen heeft zal voornamelijk van Michael de Leeuw afkomen. De spits legde in de laatste vijf wedstrijden zes keer de bal in het netje. Met acht goals en vier assists is De Leeuw dan ook de meest belangrijke speler voor de Groningers.

De belangrijkste speler aan de kant van FC Twente is Dušan Tadić. De Serviër scoorde dit seizoen negen keer en gaf daarnaast al elf keer de voorzet op een doelpunt. Daarnaast zullen de Tukkers vertrouwen tanken uit de laatste achttien wedstrijden. In alle wedstrijden werd er minimaal één keer gescoord. De langst lopende serie in de Eredivisie.
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner