18:45 uur
Vitesse
3:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Mike Havenaar 26. / Kopbal  (Renato Ibarra)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Mike Havenaar 36. / Schot met rechts  (Wilfried Bony)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Wilfried Bony 56. / Kopbal  (Renato Ibarra)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Sanharib Malki 63. / Penalty
2 : 3 Torinfos in de Ticker Frank Demouge 70. / Schot met links  (Guus Hupperts)
3 : 3 Torinfos in de Ticker Mitchell Donald 90. / Kopbal

90'
Roda JC en Vitesse spelen gelijk in aantrekkelijk duel
Na een hectische slotfase is de wedstrijd tussen beide teams geëindigd in een 3-3 gelijkspel. Havenaar scoorde voor rust twee maal en nadat Bony in de 56e minuut de 0-3 maakte, leek de wedstrijd beslist. Roda JC kwam echter sterk terug en maakte nog drie doelpunten. Binnen 7 minuten scoorden Malki en Demouge en in de laatste minuut van de blessuretijd maakte Donald de 3-3.
90'
90'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 3:3 door Mitchell Donald
De bal wordt door Roda het strafschopgebied van Vitesse ingewerkt. Kashia probeert de bal weg te koppen maar kopt daarbij bijna in eigen goal. De bal belandt op de kruising en ketst terug in het strafschopgebied. Donald reageert attent en kan de bal in het lege doel koppen.
90'
Havenaar heeft alle tijd om een goede voorzet af te leveren maar faalt: een verdediger van Roda werkt de bal weg. Als hij dat beter had gedaan, was de wedstrijd beslist.
90'
6 minuten blessuretijd zijn door Liesveld inmiddels aan de wedstrijd toegevoegd.
90'
Janssen kan op Kurto af. Zijn schot wordt door de keeper van Roda JC met zijn benen gekeerd en zo blijft het spannend.
89'
De 3-3 hangt in de lucht en dus probeert Vitesse het snel te vertragen.
88'
Demouge raakt de paal! Veel druk nu van Roda. Nadat een inzet van dichtbij van Malki nog knap wordt gekeerd door Room, werkt Demouge de bal op de paal. Daar ontsnapt Vitesse.
86'
Een doelpunt van Malki wordt afgekeurd. De aanvaller van Roda krijgt in buitenspelpositie de bal van Demouge. Heel Roda is woedend omdat zij van mening zijn dat Kashia die bal verlengt tot bij Malki.
82'
Wissel in bij Vitesse -> Eloy Room
82'
Wissel uit bij Vitesse -> Piet Velthuizen
82'
Velthuizen wil graag door maar hij moet van de dokter het veld verlaten. Velthuizen baalt als een stekker en verlaat met tegenzin het veld. Room vervangt hem in het doel van Vitesse.
79'
Bijna kan Lebedyński de bal in het doel van Vitesse werken. Na goed door jagen van Hupperts op Van Aanholt verliest hij de bal en kan Lebedyński bijna uithalen. Velthuizen gooit zijn lichaam in de strijd en weet de bal te stoppen. Daarbij krijgt hij wel een knie van Lebedyński tegen zijn hoofd.
77'
Roda-trainer Brood gaat alles of niets spelen en haalt er een verdediger uit.
77'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Mikołaj Lebedyński
77'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Rob Wielaert
76'
Met nog een kwartier te gaan belooft dit een spannende slotfase te worden. Houdt Vitesse stand of weet Roda nog een of meerdere punten te pakken?
74'
Wissel in bij Vitesse -> Frank van der Struijk
74'
Wissel uit bij Vitesse -> Renato Ibarra
70'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 2:3 door Frank Demouge
Van Aanholt verdedigt slecht en laat Hupperts een lage voorzet geven. Niemand bij Vitesse reageert op die voorzet en Demouge kan die bal bij de tweede paal binnen tikken. Velthuizen probeert de bal nog te keren, maar komt te laat. En zo is de spanning in de wedstrijd weer helemaal terug!
69'
Teleurstellende uithaal van Bony. Hij weet goed de ruimte te creëren voor een schot maar raakt de bal niet goed. De bal vliegt ruim naast het doel van Kurto.
67'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Guus Hupperts
67'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Roly Bonevacia
66'
Het publiek van Roda gelooft weer in een goed resultaat en moedigt de ploeg aan.
65'
Wielaert weet een doelpoging van Bony maar net te blokken. Zo maakte de spits van Vitesse zijn foutje dat tot een doelpunt leidde weer bijna goed.
63'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:3 door Sanharib Malki
Malki benut een strafschop door de bal rustig achter Velthuizen te schieten. Bony verliest de bal na een mislukte actie. De voorzet die vervolgens wordt gegeven komt op de hand van Van der Heijden terecht. Liesveld ziet er een strafschop in die dus door Malki wordt benut.
63'
Penalty voor Roda na hands van Van der Heijden.
61'
Tamata schiet van een meter of 25 op het doel van Vitesse. De bal vliegt een metertje naast.
58'
Voor zover de wedstrijd na de 0-2 nog niet gespeeld was, na de 0-3 is de wedstrijd dat wel. Helemaal omdat Roda in de tweede helft niet bij machte is om verzorgd voetbal te spelen.
56'
Doelpunt voor Vitesse, 0:3 door Wilfried Bony
Ibarra levert opnieuw een perfecte voorzet af waarna Bony hoog springt en zijn 30e doelpunt van dit seizoen kan maken. De kopbal van Bony is hard en naar de grond gekopt. Kurto was kansloos op die goede inzet van de spits van Vitesse.
54'
Gele kaart voor Marco van Ginkel (Vitesse)
Van Ginkel gaat met gestrekt been naar de bal en raakt Fledderus. Scheidsrechter Liesveld besluit dat het een gele kaart waard is.
53'
Druk van Vitesse nu en dus lijkt het meer voor de hand te liggen dat de club uit Arnhem de 0-3 maakt dan dat Roda de aansluitingstreffer zal maken.
51'
Onrust in het strafschopgebied van Roda jC. Van Aanholt schiet de bal met een lage voorzet de zestien van Roda in. Maar de aanvallers van Vitesse weten de bal niet in het doel te werken.
50'
Vitesse lijkt nu toch op jacht te gaan naar meer doelpunten. In de strijd om de titel kan het doelsaldo immers misschien wel doorslaggevend zijn.
47'
Vitesse heeft balbezit en speelt de bal rustig rond. Laten we hopen dat dit niet de hele tweede helft zo door gaat.
46'
45'
45'
Samenvatting eerste helft:
Na 45 minuten voetballen staat Vitesse dankzij twee goals van Havenaar met 0-2 voor in Kerkrade. Het was Roda JC dat grote delen van de eerste helft domineerde en het fanatiekst de aanval zocht, maar het is dus het effectieve Vitesse dat voor staat. De twee kansen die de ploeg kreeg, wist het twee keer te benutten. In de 26e minuut kopte Havenaar de bal binnen en precies 10 minuten later verschalkte hij Kurto met een schot na een goede pass van Bony. Zo lijkt de wedstrijd al voor rust beslist in het voordeel van Vitesse.
45'
Het publiek van Roda irriteert zich aan het rondspelen van Vitesse en laat dat weten door middel van fluitconcerten.
45'
De drie toegevoegde minuten blessuretijd worden door Vitesse rustig uitgespeeld.
44'
Vitesse lijkt de wedstrijd voor rust al beslist te hebben zonder zelf echt goed te voetballen. Door de effectiviteit van de ploeg staat het met 2-0 voor en stevent zo af op alweer de 8e overwinning van Vitesse op rij.
41'
Danilo kan niet verder en Delorge neemt zijn plek op de rechtsback positie in. De blessure van Danilo kostte Roda echter dus wel een doelpunt. Vervelend voor de ploeg uit Limburg.
40'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Laurent Delorge
40'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Danilo
36'
Doelpunt voor Vitesse, 0:2 door Mike Havenaar
Danilo is nog niet helemaal fit en levert de bal in. Die komt terecht bij Bony. Danilo kan niet snel genoeg teruglopen waardoor Havenaar na een mooie pass van Bony op Kurto af kan. Havenaar neemt de bal goed aan met de borst en haalt uit met rechts. Kurto raakt de bal nog maar de bal stuitert toch het doel in.
33'
Danilo is terug en Roda JC is dus weer compleet.
31'
Mooie actie van Danilo die Ibarra door de benen speelt. Die heeft echter een goede sliding in huis waarmee hij Danilo blesseert. Het is onduidelijk of hij verder kan.
30'
Demouge wint zijn duel en krijgt de bal bij Malki. Die haalt hard uit vanaf de rand van de zestien. Met moeite weet Velthuizen het schot uit zijn doel te houden. Goede poging van de spits van Roda.
26'
Doelpunt voor Vitesse, 0:1 door Mike Havenaar
Janssen heeft een heerlijke pass in huis op Ibarra. Die geeft een goede voorzet. Niemand van Roda hindert Havenaar die hard binnen kopt. Kurto kon die bal nooit tegenhouden. Havenaar raakt echter wel licht geblesseerd bij het maken van zijn doelpunt, maar hij kan verder.
24'
Goede voorzet van Fledderus. Donald kan vrij inkoppen maar raakt de bal niet goed waarna Vitesse de bal wegwerkt.
23'
Roda is de eerste twintig minuten de bovenliggende partij. Het is het felst in de duels en is ook al het dicht bij een doelpunt geweest.
19'
Kashia schiet een voorzet van een Roda JC-speler bijna in eigen goal. Gelukkig voor hem gaat de bal net naast. Uit de corner die volgt, kopt Demouge op goal. Velthuizen ziet die kopbal over gaan.
18'
Ibarra knalt ongelukkig tegen Wielaert op en blijft op het veld liggen. Na de pijn te hebben verbeten, kan hij weer verder.
16'
Demouge komt net tekort om een voorzet te kunnen koppen waarna Velthuizen de bal rustig kan vangen.
14'
Djoum heeft ruimte om uit te halen op de rand van het strafschopgebied. Zijn schot is niet goed en vliegt huizenhoog over.
12'
Donald schiet op de paal! Demouge heeft een heerlijke steekpass in huis op Donald die op Velhuizen af kan. Zijn schuivertje vliegt echter op de paal. Daar was Velthuizen kansloos geweest.
11'
Een voorzet van Fledderus is maar net te hoog voor Demouge. Dat was de eerste goede aanval van Roda JC.
9'
De eerste voorzet van de avond komt op naam van Van Aanholt. De bal vliegt echter over Havenaar en Bony heen en verdwijnt over de achterlijn.
6'
Beide ploegen beginnen onrustig aan de wedstrijd waardoor ze beiden veel balverlies lijden.
3'
Malki maakt een overtreding op Van der Heijden die daarna last heeft van zijn achillespees. Maar hij kan gelukkig voor Vitesse door spelen.
2'
Van Aanholt speelt vandaag met een bril zoals Edgar Davids ook altijd droeg.
1'
In een sfeervol Parkstad Limburg stadion heeft Vitesse afgetrapt.
1'
Goedenavond en welkom bij de wedstrijd tussen Roda JC en Vitesse die zal starten om kwart voor 7. Mijn naam is Roel Egberts en ik zal vandaag voor u verslag doen van deze wedstrijd.

Roda JC staat momenteel op de 16e plaats in de Eredivisie en moet dus snel punten gaan pakken als het geen nacompetitie wil gaan spelen. Het gat tussen Roda en de huidige nummer 15, AZ, is 4 punten. Roda heeft nu 26 punten en AZ dus 30, evenals nummer 14 RKC Waalwijk. VVV Venlo zal dit weekend niet dichterbij Roda komen op de ranglijst want de nummer 17 van de ranglijst verloor gisteravond in eigen huis tegen PEC Zwolle. Vitesse strijdt dit seizoen volop mee om het kampioenschap en moet vanavond dus op bezoek bij de Limburgers winnen om niet voorlopig af te haken in deze strijd. Mocht het vanavond winnen, dan komt het net als koploper Ajax op 63 punten. Het doelsaldo van de Amsterdammers is echter een stuk beter dan dat van Vitesse. De koppositie kan Vitesse vandaag dus niet overnemen. Vitesse zal vol goede moed naar Kerkrade zijn afgereisd met in het achterhoofd dat morgen PSV-Ajax op het programma staat en er dus concurrenten om de titel punten zullen laten liggen.

Bij Roda JC ontbreekt vandaag Monteyne vanwege een schorsing en daarom speelt Wielaert. Daarnaast speelt ook Németh niet omdat hij nog niet wedstrijdfit is na zijn blessure. Vitesse mist vandaag alleen Cziommer die geblesseerd is aan zijn hamstring. Vitesse zal daarom tegen Roda starten in zijn sterkste opstelling.

In Arnhem won Vitesse eerder dit seizoen de wedstrijd tegen Roda met 3-0. Reis was deze wedstrijd de grote man want hij scoorde zowel de 2-0 als de 3-0. Vandaag speelt Reis niet vanaf het begin omdat Vitesse-trainer Rutten kiest voor spits Havenaar. Het andere doelpunt in de wedstrijd tussen Vitesse en Roda werd destijds gescoord door Van Ginkel die vandaag wel in de basis staat.

In de 26 onderlinge confrontaties tussen Roda JC en Vitesse die in Kerkrade in competitieverband werden gespeeld, wist Vitesse 10 keer te winnen. Roda wist 12 keer de punten in eigen huis te houden. Slechts 4 duels eindigden dus in een gelijkspel.