2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Anthony Lurling 82. / Schot met rechts
2 : 0 Torinfos in de Ticker Elson Hooi 85. / Schot met rechts  (Mats Seuntjens)

90'
In een stoute droom van een NAC-supporter gebeurde dit waarschijnlijk ook, maar eigenlijk had niemand dit verwacht. Twee snelle doelpunten in de laatste tien minuten betekent dat NAC Breda de drie punten in eigen huis houdt. Anthony Lurling en Elson Hooi scoorden voor de thuisploeg.
90'
90'
Er komen nog drie minuten extra tijd bij. Te weinig tijd voor een machteloos NEC om op gelijke hoogte te komen. De ploeg toonde te weinig aanvalskracht vandaag om het in deze drie kleine minuten nog goed te maken.
89'
Het publiek in Breda gaat nu natuurlijk helemaal los. Deze drie punten kunnen nog wel eens heel belangrijk zijn in de strijd om lijfsbehoud. Maar omdat het in de Eredivisie allemaal zo dicht bij elkaar ligt kunnen de punten zelfs nog belangrijk zijn voor een plek in het Europese voetbal.
88'
Steven Edwards maakt zijn debuut voor NAC Breda en vervangt doelpuntenmaker Anthony Lurling. NAC Breda maakt het zichzelf in een korte tijd makkelijk door twee keer te scoren.
88'
Wissel in bij NAC Breda -> Steven Edwards
88'
Wissel uit bij NAC Breda -> Anthony Lurling
85'
Doelpunt voor NAC Breda, 2:0 door Elson Hooi
Het mag niet baten, want al snel na de wissel scoort NAC Breda de 2-0. Opnieuw gaat Gábor Babos opzichtig in de fout, alhoewel dit schot al iets moeilijker was dan bij de 1-0. Elson Hooi schiet vanaf rechts diagonaal in en wederom zit Babos er half aan.
85'
Alex Pastoor grijpt meteen in na het doelpunt van NAC Breda. De coach van NEC haalt een verdediger naar de kant en zet Danny van de Meiracker in.
84'
Gele kaart voor Jens Janse (NAC Breda)
84'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Danny van de Meiracker
84'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Nathaniel Will
82'
Doelpunt voor NAC Breda, 1:0 door Anthony Lurling
Het is Anthony Luring met een heerlijke rush. 35 jaar en dan nog steeds het middenveld oversteken alsof hij even naar de supermarkt loopt voor een boodschap. Terwijl een verdediger aan hem hangt schiet de aanvaller van NAC Breda op doel. Gábor Babos lijkt de bal makkelijk te kunnen houden, maar blundert opzichtig. De bal gaat onder de keeper door en rolt rustig in het doel. De belangrijke 1-0 voor NAC Breda komt op naam van Anthony Lurling!
79'
Leroy George moet de ban breken voor NEC. De aanvaller komt in het veld voor collega Erik Falkenburg. Een aanvallende wissel van trainer Alex Pastoor.
79'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Leroy George
79'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Erik Falkenburg
77'
Gele kaart voor Mats Seuntjes (NAC Breda)
Ook een speler van NAC Breda gaat nu op de bon. Mats Seuntjes dribbelt op het middenveld, maar verspeelt de bal. In een poging dit te herstellen gaat de middenvelder van de Brabantse club te fel door op de enkels van Ryan Koolwijk.
75'
De eerste wissel van de avond. Rick ten Voorde, die momenteel onder contract staat bij NEC maar speelt voor NAC Breda, komt in het veld voor Danny Verbeek.
75'
Wissel in bij NAC Breda -> Rick ten Voorde
75'
Wissel uit bij NAC Breda -> Danny Verbeek
72'
Aan de andere kant gaat Erik Falkenburg voor eigen succes, hij had vanaf rechts beter kunnen afleggen op Melvin Platje. De aanvaller van NEC stond al te wachten voor het doel, maar Falkenburg probeert het uit een onmogelijke hoek zelf te doen. Bal eindigt zonder veel gevaar te stichten naast het doel van Jelle ten Rouwelaar.
70'
Flink wat druk van NAC Breda nu, met als hoogtepunt een droge knal van Jordy Buijs. Na een afgeslagen corner komt de bal hoog bij Buijs, achterin het strafschopgebied. De verdediger annex middenvelder legt aan en schiet, maar Gábor Babos kan redding brengen met zijn benen.
66'
Alex Pastoor geeft aan dat zijn middenvelders meer naar voren moeten lopen. Logisch eigenlijk, want met aanvallers als Søren Rieks, Melvin Platje en Navarone Foor heb je weinig echte stootkracht voorin.
62'
Het is opvallend dat Melvin Platje zich nog niet heeft gemeld voor het doel van NAC Breda. De aanvaller van NEC scoorde al negen keer dit seizoen en is daarmee topscoorder van de Nijmegenaren. Zeven van zijn treffers scoorde hij in een uitwedstrijd.
58'
Anthony Lurling was tot nu toe onzichtbaar vanavond, maar de aanvaller onderschept de bal op vijandelijk terrein met een sliding. Zijn voorzet gaat richting de tweede paal, waar Danny Verbeek staat te wachten. De aanvaller neemt aan en schiet, maar de bal belandt in het zijnet.
55'
Twee levensgrote kansen, vlak na de start van de tweede helft. De fans laten meteen merken dat ze dit wel een prettige ontwikkeling vinden, want het is een waar kabaal in het Rat Verlegh-stadion.
52'
Een ware carambole voor het doel van NAC Breda. Een lange voorzet vanaf rechts van Melvin Platje komt terecht bij Søren Rieks. De NEC'er kopt de bal in, maar via een NAC-verdediger belandt de bal op de paal. De rebound wordt opnieuw aangeraakt door een verdediger, maar nu rolt de bal naast. De corner die volgt levert NEC niets op, maar wat was de ploeg dicht bij de openingstreffer.
50'
Een geweldige rush van Elson Hooi, die aan de linkerkant twee man voorbij dribbelt alsof ze er niet staan. Het schot van de aanvaller gaat op doel, Gábor Babos redt maar krijgt de bal niet weg. Zeven meter van het lege doel krijgt Nemanja Gudelj de bal in de voeten, maar de middenvelder schiet de bal over het doel.
48'
Kevin Conboy zet Jelle ten Rouwelaar aan het werk uit een vrije trap van ruim twintig meter. De verdediger van NEC trapt met links over de muur richting de rechter bovenhoek, maar de goalie van NAC Breda staat goed opgesteld en kan de bal vangen.
46'
En er is voor de tweede keer afgetrapt in de wedstrijd NAC Breda - NEC. Het is hopen voor de fans in Breda dat de ploegen een leuke tweede helft op de mat leggen.
46'
45'
Samenvatting eerste helft
Er wordt vanavond nog niet gestreden in Breda. Beide ploegen lijken in een lage versnelling te voetballen, terwijl er toch veel op het spel staat. NEC besefte pas na een kwartier dat het Europees voetbal kan halen en stelde Jelle ten Rouwelaar herhaaldelijk op de proef. NAC Breda schrok ook wakker en pareerde met een kans voor Mats Seuntjes. Daarna ging het tempo in de wedstrijd weer omlaag, zodat er eigenlijk geen gevaar meer ontstond voor beide doelen.
45'
45'
Het bord van de vierde official gaat omhoog en daarop staat het getal 1. Dat betekent dat er nog een minuut extra genoten kan worden van de eerste helft bij NAC Breda - NEC.
40'
Nemanja Gudelj gaat naar de grond in het strafschopgebied!

Geen penalty. Scheidsrechter Geldhof wuift de duw die een verdediger uitdeelde weg en laat doorspelen,
37'
Het tempo in de wedstrijd daalt weer. Na wat goede kansen voor NEC en één leuk moment van NAC Breda is het vooral weer voetballen tot het middenveld. Daarna volgt een bal terug naar de verdediging, of een verkeerde pass waardoor de tegenstander overneemt.
34'
Gele kaart voor Ryan Koolwijk (NEC Nijmegen)
Ryan Koolwijk krijgt een gele kaart nadat hij een aanval van NAC Breda onderbreekt. De middenvelder van NEC houdt Nemanja Gudelj vast en trekt hem naar de grond. Koolwijk krijgt zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is dus geschorst voor het duel NEC - PEC Zwolle.
31'
De grappige leus Babos a la playa staat op het spandoek van NAC Breda-supporters. Waarom dit er staat? Onderaan dit verslag vind je het antwoord in de voorbeschouwing.
27'
Op het gebied van corners mogen beide ploegen nog wel oefenen. Vier hoekschoppen gezien vanavond, voor beide ploegen twee stuks, maar elke corner valt onder de noemer 'gevaarlijk als een pasgeboren kuikentje'.
24'
Daar is dan toch NAC Breda. In de vorm van Mats Seuntjes, die slim de bal afpakt van een verdediger. Zijn schot gaat vanaf links echter voorlangs. Gábor Babos hoeft niet in te grijpen.
22'
NEC blijft dreigend, zo rond het kwart van de wedstrijd. Twee corners achter elkaar voor de ploeg van Alex Pastoor. De eerste vloog voor het doel, maar werd verdedigt ten koste van een nieuwe corner voor de Nijmegenaren. Ook de daaropvolgende hoekschop wordt niet verwerkt tot een doelpunt, maar het verschil tussen NAC Breda en NEC wordt groter.
19'
Wederom Jelle ten Rouwelaar in actie. De keeper anticipeert nu goed op de aanstormende Navarone Foor. De buitenspeler van NEC was weg aan de linkerkant, maar bij het binnenkomen van het strafschopgebied speelde hij de bal te ver voor zich uit. Ten Rouwelaar glijdt heldhaftig voor de bal en heeft het leer klem.
17'
Een geweldige redding van Jelle ten Rouwelaar! Op een kopbal van Erik Falkenburg heeft de goalie van NAC Breda een perfect antwoord. Met een katachtige reflex tikt Ten Rouwelaar de bal uit de verre hoek.
15'
Het publiek in Breda heeft er in ieder geval veel zin in. De fans zijn nauwelijks stil en zo hoort het eigenlijk ook te zijn tijdens een voetbalwedstrijd.
11'
Het eerste schot van de avond is een feit. Søren Rieks probeert het van een flinke afstand met rechts, maar het schot van de NEC'er gaat huizenhoog over.
8'
NAC Breda viert vanavond bij winst de 500e overwinning in de Nederlandse competitie. Daarvoor moeten ze eerst NEC van het lijf schudden. De wedstrijd begint echter gezapig. Een laag baltempo en weinig spelers die vrijlopen en zich aanbieden.
5'
Aan de andere kant gooit Alex Pastoor het over de voetballende boeg. Met spelers als Søren Rieks en Navarone Foor op de flanken probeert de ploeg uit Nijmegen spits Melvin Platje te bereiken.
4'
Bij NAC Breda keert Anthony Lurling na blessureleed terug in de basisopstelling. De routinier vormt de voorste linie samen met Elson Hooi en Danny Verbeek.
1'
In twee instanties begint de wedstrijd NAC Breda - NEC. Twee instanties? Inderdaad, scheidsrechter Frederik Geldhof vond dat de spelers van NAC Breda te snel inliepen.
1'
NAC – NEC, de wedstrijd die het lekkerst bekt in de Eredivisie, staat vanavond op het programma. De scheidsrechter van dienst wordt geleverd door onze zuiderburen en ik, Jos Boesveld, mag het wedstrijdverslag van deze wedstrijd in de dertigste speelronde van de Eredivisie leveren. Frederik Geldhof zal 19.45 de wedstrijd starten.

NAC Breda heeft wellicht het zwaarste schema in de Eredivisie voor de boeg. Nadat vorige week en de week daarvoor respectievelijk FC Twente en Vitesse langskwamen, ontvangt de ploeg uit Brabant over twee weken Ajax en moet het nog op bezoek bij Feyenoord. Dit gecombineerd met de slechte vorm waarin de ploeg zich bevindt, in de laatste vijf wedstrijden werd er één keer gewonnen, maakt de wedstrijd van vanavond extra belangrijk. NAC Breda staat dertiende in de competitie en heeft slechts zes punten meer dan Roda JC, dat onder de nacompetitiestreep staat. Markant detail: Roda JC en NAC Breda spelen deze competitie nog tegen elkaar. De ploeg van Nebojša Gudelj zal er dus alles aan doen om te winnen vanavond.

NEC staat er in de competitie florissanter voor. Met 37 punten staat de ploeg uit Nijmegen op een knappe achtste plek. Deze plek geeft recht op Europees voetbal, maar de formatie van Alex Pastoor voelt de hete adem in de nek van onder andere ADO Den Haag, Heracles Almelo en FC Groningen. Ondanks de goede positie in de competitie zal NEC niet met zelfvertrouwen naar Breda afreizen. Met één punt uit vijf wedstrijden is de ‘warming-up’ voor deze wedstrijd niet goed te noemen. Positief is dat het enige punt in de reeks vorige week tegen AZ gepakt werd. Clubtopscoorder van NEC is Melvin Platje met negen doelpunten.

Dan even naar de statistieken. NAC Breda – NEC werd 32 keer gespeeld in de historie van het Nederlandse voetbal. De thuisploeg won twaalf wedstrijden, terwijl NEC acht keer aan het langste eind trok. Verder is het interessant dat Gábor Babos, tegenwoordig doelman en aanvoerder van NEC, vier seizoenen voor de tegenstander van vandaag speelde. Sterker nog, de keeper speelt tegen zijn toekomstige werkgever, want op 21 maart 2013 werd bekend dat Babos volgend seizoen het doel verdedigt van NAC Breda.

Al met al wordt het een heet avondje in Breda. Dit seizoen eindigde de eerste wedstrijd tussen deze twee ploegen in een 1-1 gelijkspel. Antonhy Lurling en Melvin Platje kwamen toen met hun naam op het scorebord. De opstellingen van NAC Breda en NEC zijn te vinden onder het kopje 'Wedstrijdschema'.