Olympiakos Woensdag, 16. September 2015
20:45 uur
Bayern München
0:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Thomas Müller 52. / Schot met rechts  (Arturo Vidal)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Mario Götze 89. / Schot met rechts  (Kingsley Coman)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Thomas Müller 90. / Penalty  (Kingsley Coman)

90'
Samenvatting tweede helft

Het team van trainer Pep Guardiola slaagde er voor rust niet in om te scoren, maar maakte dat in de tweede helft ruimschoots goed. Thomas Müller zorgde met een geluksdoelpunt voor de 0-1 in Griekenland. Vlak voor het verstrijken van de wedstrijd zorgde Mario Götze voor de 0-2, alvorens Müller vanaf de strafschopstip zelfs de 0-3 op het scorebord zette.
90'
90'
Doelpunt voor Bayern München, 0:3 door Thomas Müller
Arthur Masuaku haalt Kingsley Coman en daarvoor krijgt Bayern München een terechte strafschop. Thomas Müller gaat achter de bal staan en laat het buitenkansje niet onbenut.
89'
Doelpunt voor Bayern München, 0:2 door Mario Götze
De beslissing in de wedstrijd! Het is invaller Mario Götze die de wedstrijd in het slot gooit. Kingsley Coman wordt diep gestuurd en neemt vlak voor de achterlijn de bal aan. De Fransman legt terug op Götze, die zichzelf met een goede beweging vrijspeelt en vervolgens de bal in de lange hoek schiet.
86'
Gele kaart voor Joshua Kimmich (Bayern München)
De invaller wordt op de bon geslingerd. Hij gaat hard het duel in met Kostas Fortounis en dat is volgens de scheidsrechter onreglementair.
83'
Daar komt Bayern München goed weg! Leandro Salino wordt weggestuurd en komt plots oog in oog te staan met Manuel Neuer. Vanuit een niet al te makkelijke hoek schiet de Braziliaanse middenvelder de bal niet in het doel, maar tegen het zijnet.
82'
Helaas, geen Alfreð Finnbogason bij Olympiakos Piraeus. Sebá is de laatste invaller van vanavond.
82'
Wissel in bij Olympiakos Piräus -> Sebá
82'
Wissel uit bij Olympiakos Piräus -> Felipe Pardo
79'
Wissel in bij Bayern München -> Mario Götze
78'
Wissel uit bij Bayern München -> Arturo Vidal
77'
Daar is Bayern München weer! De voorzet van Douglas Costa komt bij niemand aan, maar in de rebound duikt Arturo Vidal op. Hij probeert de bal in de lange hoek te plaatsen, maar zijn schot eindigt op het hoofd van een verdediger van Olympiakos Piraeus.
76'
Wissel in bij Bayern München -> Joshua Kimmich
76'
Wissel uit bij Bayern München -> Xabi Alonso
75'
Nog een kwartier voor Olympiakos Piraeus. Trainer Marco Silva mag nog één keer wisselen. Is het niet tijd voor Alfreð Finnbogason?
72'
Pajtim Kasami moet op zijn tellen passen. De Zwitser pakte in de eerste helft al geel en mag van geluk spreken dat hij nu wordt gespaard na een domme overtreding op Xabi Alonso.
70'
Bayern München blijft een hoog tempo hanteren. Olympiakos Piraeus lijkt simpelweg niet bij machte om zelfs maar de opbouw van de Duitsers te verstoren. Het is wachten op de 2-0.
68'
Thomas Müller verzuimt voor de tweede keer te scoren! De Duitser schiet eerst tegen Manuel Da Costa op en in tweede instantie brengt doelman Roberto redding op het schot van de maker van de 1-0.
66'
Wissel in bij Olympiakos Piräus -> Kostas Fortounis
66'
Wissel uit bij Olympiakos Piräus -> Esteban Cambiasso
64'
Kleine fluitconcertjes klinken af en toe van de tribunes. De supporters willen dat Olympiakos Piraeus wat meer de aanval zoekt. Of in ieder geval sneller de opbouw van Bayern München verstoren.
63'
Bayern München heeft nog altijd het meeste balbezit sinds de 0-1. Olympiakos Piraeus blijft gokken op de counter.
61'
Wissel in bij Olympiakos Piräus -> Hernâni
61'
Wissel uit bij Olympiakos Piräus -> Alejandro Domínguez
60'
Kingsley Coman staat koud op het veld, maar dat weerhoudt hem niet om meteen actie te ondernemen. De Fransman trekt vanaf rechts naar binnen en haalt uit, maar het schot gaat ruim naast.
59'
Een opvallende wissel bij Bayern München. Het is niet duidelijk of Robert Lewandowski ergens last van heeft, maar die kans is wel aanwezig.
59'
Wissel in bij Bayern München -> Kingsley Coman
59'
Wissel uit bij Bayern München -> Robert Lewandowski
56'
Olympiakos Piraeus bijna met de gelijkmaker! Een prachtige tegenaanval komt uiteindelijk bij Brown Ideye terecht, die naar zijn rechtervoet draait en hard uithaalt. Manuel Neuer kan de bal maar ternauwernood over de lat tikken!
53'
Oh, oh, oh, Leandro Salino.. De Braziliaanse middenvelder krijgt alle tijd om in het strafschopgebied om een medespeler te bereiken, maar hij zet zijn voet compleet verkeerd tegen de bal. Daardoor kan Manuel Neuer simpel oppakken.
52'
Doelpunt voor Bayern München, 0:1 door Thomas Müller
Is het een schot, of een mislukte voorzet? Thomas Müller zal het eerste beweren, maar het is waarschijnlijk het tweede. De Duitser probeert vanaf de rechterflank Robert Lewandowski te bereiken, maar de bal vliegt het doel in!
50'
Naast! Arturo Vidal wint in het strafschopgebied een kopduel en legt de bal terug op Thomas Müller, die met een dropkick probeert te scoren. Het schot van de Duitse topspeler is hard, maar gaat ruim naast.
48'
Dit zijn de momenten waar Olympiakos Piraeus het van moet hebben, maar Felipe Pardo gaat niet goed om met de mogelijkheid. De Colombiaan krijgt veel tijd om de bal voor te geven, maar zijn voorzet eindigt ergens in de tweede ring.
47'
De tweede helft begin met een schot van Arturo Vidal. De Chileen probeert vanaf een meter of 25 meter doelman Roberto te verrassen door in de korte hoek te schieten, maar de keeper van Olympiakos Piraeus kijkt de bal naast.
46'
Zowel Olympiakos Piraeus als Bayern München heeft in de rust niet gewisseld.
46'
45'
Samenvatting eerste helft

Een veel sterker Bayern München staat nog niet op voorsprong tegen Olympiakos Piraeus. De Grieken beperken zich voornamelijk tot verdedigen en komen er zo nu en dan uit. De grootste kansen zijn tot nu toe voor Robert Lewandowski geweest, die geen geluk had met zijn pogingen. Eerst werd een kopbal van de lijn gekeerd, even later stopte doelman Roberto de bal met zijn voet.
45'
45'
Gele kaart voor Thomas Müller (Bayern München)
Na drie kaarten voor Olympiakos Piraeus, gaat nu Thomas Múller op de bon. Hij krijgt geel voor een overtreding op Brown Ideye.
44'
Alejandro Domínguez laat even wat van zijn klasse zien. Hij zet een solo in en bereikt het strafschopgebied van Bayern München, maar daar loopt hij zich vast.
43'
Een mooie poging van Xabi Alonso! De Spaanse middenvelder haalt uit van een meter of 25 en zijn inzet scheert langs de kruising van doelman Roberto!
40'
Daar is de tweede kans voor Olympiakos Piraeus! Manuel Da Costa kopt de bal uit een hoekschop recht op Manuel Neuer af. De Duitser heeft geen moeite om de kopbal te keren.
40'
Nog vijf minuten tot de rust. Het is eenrichtingsverkeer in Piraeus. Bayern München valt aan, Olympiakos Piraeus komt er zelden uit.
37'
Het kan niet meer lang duren voordat Bayern München op voorsprong komt. Nu is het Juan Bernat die het maar eens van dertig meter probeert. De Spaanse linksback mikt de bal een metertje over de kruising van de Griekse goal.
35'
Nog een enorme kans voor de Duitsers! Douglas Costa geeft vanaf links de bal voor en waar Thomas Müller de bal mist, raakt Robert Lewandowski 'm wel. Met de punt van zijn schoen keert Olympiakos-goalie Roberto de inzet van de Pool.
34'
Douglas Costa! De gevaarlijkste man aan Bayern-zijde lost zijn eerste schot van de wedstrijd. Op aangeven van Thomas Müller haalt de Braziliaan binnen het strafschopgebied uit, maar Roberto redt.
32'
We zitten even in een periode waarin Olympiakos Piraeus zich wat meer laat zien. Het levert de Grieken vooralsnog echter geen kansen op.
30'
De luchtmacht van Olympiakos Piraeus meldt zich in het strafschopgebied van Bayern München. Alejandro Domínguez mag halverwege de helft van de Duitsers aanleggen voor een vrije trap.
27'
En weer is Bayern München gevaarlijk! Ditmaal is het Thomas Müller die probeert doel te treffen, maar zijn inzet gaat een metertje naast het Griekse doel.
26'
Daar was bijna de 0-1! Uit een vrije trap van Xabi Alonso is Robert Lewandowski heel dicht bij de openingstreffer. De kopbal van de Pool gaat langs doelman Roberto, maar Brown Ideye haalt de bal van de doellijn.
25'
Het publiek is niet blij met de Spaanse arbitrage, die het elke keer bij het juiste eind heeft, maar weinig in het voordeel van de Grieken fluit.
25'
Gele kaart voor Omar Elabdellaoui (Olympiakos Piräus)
Kaartje nummer drie voor de thuisploeg. Dit is niet slim van de Noor.
23'
Gele kaart voor Esteban Cambiasso (Olympiakos Piräus)
Leandro Salino begaat een schwalbe op het middenveld en scheidsrechter Carlos Velasco Carballo fluit terecht niet. Cambiasso gaat in protest en ziet zijn klaagzang met geel bestraft worden.
22'
Halverwege de eerste helft is de conclusie dat de Grieken alles op de verdediging gooien deze wedstrijd. Een doelpunt van Bayern München zou de wedstrijd open kunnen breken.
20'
De grootste kans tot nu toe! En die is verrassend genoeg voor Olympiakos Piraeus. Een voorzet vanaf de rechterkant wordt aangeraakt en komt terecht bij Brown Ideye, die niet genoeg kracht achter zijn kopbal kan zetten.
19'
Daar is de eerste hoekschop voor de bezoekers uit Bayern! Het is Esteban Cambiasso die de bal uit een voorzet van Douglas Costa over de eigen achterlijn kopt.
18'
Bayern München is er tot nu toe niet in geslaagd om een gaatje in de muur van Bayern München te vinden. De verdedigende instelling van de Grieken verhoogt de amusementswaarde van deze wedstrijd niet.
16'
Arthur Masuaku gaat hard door op Xabi Alonso en mag van geluk spreken dat hij niet op de bon gaat. De Spanjaard blijft met pijn aan zijn scheenbeen op de grond liggen.
15'
Het is Bayern München dat - zoals verwacht - het initiatief heeft deze wedstrijd. De Grieken laten de bezoekers tot ver op hun eigen helft opbouwen. Zelfs spits Brown Ideye begint pas op zijn eigen helft te jagen.
13'
Douglas Costa is bij Bayern München tot nu toe de gevaarlijkste man. Keer op keer komt hij Omar Elabdellaoui (ex-Feyenoord) voorbij.
11'
Was het een voorzet of een schot? We zullen het wel nooit weten. Alejandro Domínguez brengt de bal vanaf de zijkant in het strafschopgebied, waardoor Manuel Neuer in actie moet komen. Hij heeft niet veel moeite om de bal te vangen.
10'
Niet veel later eindigt de voorzet van Philipp Lahm op de arm van Omar Elabdellaoui, maar de scheidsrechter ziet er geen strafschop in.
10'
Goede actie van Douglas Costa! De Braziliaan omspeelt op de linkerflank zijn directe tegenstander, maar met zijn voorzet vindt hij geen medespeler.
8'
Daar is de eerste poging van de wedstrijd! Pajtim Kasami kopt de bal uit de hoekschop, maar het is een simpel vangballetje voor Manuel Neuer.
7'
Hoekschop voor de thuisploeg, na weer een slippertje van David Alaba. Juan Bernat stopt Brown Ideye op de achterlijn af, al gaat dat wel ten koste van een corner.
5'
Gele kaart voor Pajtim Kasami (Olympiakos Piräus)
Een vroege, maar meer dan terechte gele kaart voor Pajtim Kasami. De Zwitser tikt Thomas Müller van achteren aan en wordt daarvoor bestraft.
3'
Daar laat Brown Ideye zich weer zien, dit keer aan de linkerkant van het veld. Jérôme Boateng voorkomt dat de Nigeriaan kan doorlopen. Olympiakos Piraeus houdt er wel ver op de helft van Bayern München een ingooi aan over.
1'
Daar komt Bayern München goed weg. Op de achterlijn begaat David Alaba een foutje, maar Brown Ideye kan niet profiteren. Het is de Oostenrijker die balverlies leed, die zijn fout herstelt.
1'
Olympiakos Piraeus heeft afgetrapt! We zijn los!
1'
We gaan bijna beginnen! Er hangt zo vlak voor de start van de wedstrijd al een heerlijke sfeer in het Georgios Karaiskakis Stadion.
Opstellingen

Bayern München begint in Piraeus met een wat andere verdediging dan gewoonlijk. David Alaba staat meestal op de linksbackpositie, maar hij start nu in het hart van de verdediging. De Spanjaard Juan Bernat begint als linksachter.

Bij Olympiakos Piraeus zien we Esteban Cambiasso terug. Hij speelde in 2012 met Inter zijn laatste wedstrijd in de Champions League. Alfreð Finnbogason, die wordt gehuurd van Real Sociedad, begint op de bank.
Voorbeschouwing

Gisteravond werden de eerste Champions League-wedstrijden afgewerkt, maar voor Olympiakos Piraeus en Bayern München begint het nieuwe Champions League-seizoen vanavond pas. De Grieks en Duits kampioen strijden vanavond in Piraeus voor de eerste drie punten in Groep F. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe verslag van deze wedstrijd. Je kunt hier een uur voor aanvang de opstellingen van beide teams vinden.

Olympiakos in vorm

Olympiakos Piraeus legde het afgelopen seizoen met overtuiging beslag op de titel in de Griekse Superleague. De voorsprong op concurrenten Panathinaikos en PAOK Saloniki was aan het einde van het seizoen respectievelijk twaalf en dertien punten. De Griekse topclub is het nieuwe seizoen ook goed begonnen. Na drie speelrondes is Olympiakos Piraeus de enige club die nog foutloos is. Panionios GGS (3-0), Levadiakos (2-0) en Platanias Chanion (3-1) werden vrij eenvoudig aan de kant gezet.

De Grieken versterkten zich in de zomer met een behoorlijk aantal spelers. De meest opvallende aanwinsten zijn Brown Ideye (West Bromwich Albion, aankoop), Alfreð Finnbogason (Real Sociedad, huur) en Esteban Cambiasso (Leicester City, transfervrij). Er vertrokken in de zomer ook veel spelers bij Olympiakos, waaronder Konstantinos Mitroglou en Ibrahim Afellay. Zij werden beiden gehuurd.

Bayern München gaat voor de titel

Het Bayern München van trainer Pep Guardialo is een van de kandidaten om dit seizoen de Champions League te winnen. De Duitsers schopten het vorig seizoen tot de halve finale van het miljoenenbal. Toen was FC Barcelona in twee wedstrijden echter te sterk. In de Bundesliga hadden de manschappen van Guardiola meer succes. Met een voorsprong van tien punten op VfL Wolfsburg werd de landstitel binnengesleept.

De belangrijkste aankopen van Bayern München voor het nieuwe seizoen zijn Arturo Vidal (Juventus) en Douglas Costa (Shakhtar Donetsk). Zij werden beiden voor een bedrag van meer dan dertig miljoen euro overgenomen. De Duitsers verloren daarentegen Bastian Schweinsteiger aan Manchester United en Dante aan VfL Wolfsburg.

De vier clubs van Groep F

Arsenal FC en Dinamo Zagreb completeren de poule van Olympiakos Piraeus en Bayern München. Zij nemen het vanavond in Kroatië tegen elkaar op. Arsenal FC plaatste zich direct voor de Champions League, Dinamo Zagreb deed dat via de kwalificaties.