Costa Rica
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Bryan Ruiz 44. / Kopbal  (Júnior Díaz)

90'
Het is afgelopen! Wat zorgt Costa Rica hier voor een gigantische stunt door te winnen van Italië en zich zo te plaatsen voor de volgende ronde. Wie had dat verwacht!?
90'
90'
Brenes schiet schitterend richting de kruising. Buffon duikt naar de hoek, maar kan er niet bij. Gelukkig voor hem gaat de inzet naast en zo is het nog niet helemaal beslist hier.
90'
Vlak voor tijd krijgt Cassano uit een hoekschop nog de mogelijk te scoren. Hij krijgt een voet tegen de bal, maar zijn inzet gaat ruim naast.
84'
Ureña laat na om de wedstrijd te beslissen! De invaller gaat middels een vlugge tegenstoot richting de Italiaanse goal. Het is dat Chiellini, die overigens nauwelijks nog lucht over heeft, goed oplet en het schot van Ureña blokt want anders is de wedstrijd gespeeld.
82'
Insigne krijgt de bal op de rand van de zestien aangespeeld, maar in plaats van de bal aan te nemen, besluit hij het ineens te proberen. Geen goed besluit want zijn inzet gaat huizenhoog over.
81'
Wissel in bij Costa Rica -> Randall Brenes
81'
Wissel uit bij Costa Rica -> Bryan Ruiz
80'
Een sensatie hangt in de lucht. Het zou wat zijn als Costa Rica zich in een poule met Uruguay, Engeland en Italië als eerste weet te plaatsen voor de volgende ronde!
75'
Nog een kwartier moet Costa Rica de voorsprong weten te verdedigen en dan zijn zij voor de tweede keer in hun historie doorgedrongen tot de tweede ronde van een WK. Dat zou een prestatie van formaat zijn!
74'
Wissel in bij Costa Rica -> Marcos Ureña
74'
Wissel uit bij Costa Rica -> Joel Campbell
71'
Gele kaart voor José Cubero (Costa Rica)
Cubero is pas net in het veld, maar heeft nu al een gele kaart ontvangen.
70'
Wissel in bij Italië -> Alessio Cerci
70'
Wissel uit bij Italië -> Claudio Marchisio
69'
Gele kaart voor Mario Balotelli (Italië)
Balotelli krijgt geel omdat hij Díaz naar de grond trekt terwijl de bal niet in de buurt is.
69'
Aardige statistiek: van de 43 passes die Barzagli vandaag verstuurde, kwamen er maar liefst 42 aan. En dan waren er voorafgaande aan dit duel nog wel vraagtekens of hij fit genoeg was!
68'
Wissel in bij Costa Rica -> José Cubero
68'
Wissel uit bij Costa Rica -> Yeltsin Tejeda
66'
Tot nu toe heeft Costa Rica in de tweede helft nog weinig te duchten van de tegenstander. Italië weet geen kansen te creëren en Costa Rica voetbalt zich zo nu en dan met fris voetbal richting de Italiaanse goal.
62'
Een schot van Cassano vanaf een meter of twintig mislukt en hobbelt ongevaarlijk richting de goal van Navas.
60'
De Italianen spelen vol op de aanval met ook Insigne nu binnen de lijnen. Costa Rica laat zich terugzakken en hoopt middels een snelle tegenstoot de marge te verdubbelen. Tot dusver staan de aanvallers bij Costa Rica echter telkens buitenspel.
57'
In heel Engeland hopen ze nu dat Italië doelpunten gaat scoren. Bij minimaal een punt voor Costa Rica liggen de Engelsen namelijk definitief uit het toernooi.
57'
Wissel in bij Italië -> Lorenzo Insigne
57'
Wissel uit bij Italië -> Antonio Candreva
54'
Borges besluit het ineens te proberen. Zijn inzet van ver wordt redelijk eenvoudig gekeerd door Buffon.
53'
Navas heeft alle moeite om een vrije trap van Pirlo uit zijn doel te halen. De spelmaker van Italië mag van grote afstand aanleggen, maar dat is voor Pirlo geen probleem. Zijn zwabberbal is fraai, maar Navas weet te redden.
51'
Een fraaie afstandspoging van Darmian wordt nog maar net door Navas overgetikt met de vingertoppen. Dat was een verrassend schot!
50'
Bolaños heeft een goede hoekschop in huis die bij de tweede paal wordt ingekopt door González. Zijn kopbal gaat maar net naast. Zo laat ook Costa Rica zich zien aan het begin van de tweede helft.
48'
Nu mag ook Costa Rica niet klagen als Italië geen penalty krijgt. Balotelli wordt wel degelijk aangetikt in het strafschopgebied, maar hij laat zich wat gemakkelijk vallen.
46'
De balt rolt weer in Recife als Costa Rica heeft afgetrapt. Kan Italië de achterstand ongedaan maken of houdt Costa Rica stand en staat het daarmee in de volgende ronde van dit WK? Bij de Italianen een wissel: Cassano voor Thiago Motta.
46'
Wissel in bij Italië -> Antonio Cassano
46'
Wissel uit bij Italië -> Thiago Motta
46'
45'
Het venijn zat hem de eerste helft in de staart. Dankzij een fraai doelpunt van Ruiz vlak voor de pauze, staat Costa Rica namelijk op voorsprong. En die voorsprong is niet onverdiend, al kreeg Balotelli eerder al een dot van een kans om de score te openen. De Italianen moeten de tweede helft vol aan de bak om een verliespartij te voorkomen!
45'
44'
Doelpunt voor Costa Rica, 0:1 door Bryan Ruiz
Costa Rica staat op voorsprong dankzij Byan Ruiz! Vanaf links geeft Díaz een schitterende voorzet en bij de tweede paal kopt Ruiz via de lat raak. Wat een fraaie goal en nog belangrijker voor de Costa Ricanen: ze staan voor tegen Italië!
43'
Italië ontsnapt als Costa Rica geen penalty krijgt. Chiellini haalt Campbell in het zestienmetergebied onderuit, maar scheidsrechter Osses vindt het geen strafschop. Bij Costa Rica zijn ze woedend!
42'
Na een afgeslagen corner komt Ruiz in balbezit. Hij ziet Duarte geheel vrij staan in het zestienmetergebied en speelt hem hoog aan. Duarte probeert de bal met het achterhoofd richting de verre hoek te verlengen. Zijn inzet gaat maar net over.
39'
Opnieuw moet Buffon in actie komen, ditmaal op een afstandsschot van Ruiz. De inzet van Ruiz, vanaf een meter of 25 afstand, mist snelheid en is dan ook een gemakkelijke prooi voor de Italiaanse goalie.
36'
Buffon moet handelend optreden als Bolaños vanaf een meter of twintig hard uithaalt. De doelman moet gestrekt naar de hoek, maar weet de bal naast zijn goal te stompen. Goed schot overigens van Bolaños!
35'
Na een harde botsing blijft zowel Díaz als De Rossi op het veld liggen. Dat zag er pijnlijk uit, maar gelukkig kunnen ze allebei verder.
33'
En weer een kans voor Balotelli! Hij krijgt plotseling de bal voor zijn voeten en haalt uit vanaf de rand van het strafschopgebied. Zijn poging vliegt echter recht op Navas af en die weet dan ook te redden. Italië wordt sterker.
31'
Uit het niets krijgt Balotelli een grote kans! Op aangeven van Pirlo staat de spits plotsklaps alleen voor Navas, de doelman van Costa Rica. Hij probeert die doelman met een stift te verschalken. Zijn stift gaat echter wel over Navas heen, maar belandt ook naast het doel. Zo ontsnapt Costa Rica!
30'
Het spel ligt nu even stil omdat de scheidsrechter een drinkpauze heeft ingelast. Dat is met deze temperaturen zeker geen slecht idee.
27'
Voor het eerst is daar een doelpoging van de Italianen. Een afgeslagen bal belandt voor de voeten van Thiago Motta en die bedenkt zich niet. Zijn lage schot vliegt ruim naast de Costa Ricaanse goal.
24'
De openingsminuten waren veelbelovend, maar het zwakke spel van vooral Italië zorgt ervoor dat de amusementswaarde op dit moment laag is. Grote kansen hebben we dan ook nog niet gezien behoudens die kopbal van Borges in de zevende minuut.
20'
Chiellini krijgt van dichtbij snoeihard een bal in het gezicht geschoten en blijft even groggy op het veld liggen. Het lijkt gelukkig voor hem en Italië mee te vallen, want hij kan verder.
16'
De Italianen beginnen allesbehalve sterk aan dit duel. Nu weer een verkeerde terugspeelbal van Marchisio op Buffon waardoor Costa Rica zomaar een hoekschop cadeau krijgt. Die levert niets op voor de ploeg van Bryan Ruiz omdat Buffon de bal goed wegstompt.
14'
Veel foute passes nu aan beide zijden en zo komen de ploegen niet tot een goede aanval. Het is dus wachten op de grote kansen.
11'
De eerste tien minuten zitten erop en we kunnen concluderen dat het initiatief in die openingsfase verrassend bij de Costa Ricanen ligt. Ze verstoppen zich allerminst en spelen vol op de aanval, leuk om te zien!
9'
Ook Italië krijgt nu zijn eerste hoekschop en die ziet er gevaarlijk uit. De scheidsrechter heeft echter een overtreding gezien en dus mag Balotelli, die veel ruimte had, niet door.
7'
Bijna is daar al vroeg de voorsprong voor Costa Rica. Bij een hoekschop voor de ploeg uit Midden-Amerika zit de ervaren Buffon er helemaal naast en hij zal opgelucht adem hebben gehaald toen hij de kopbal van Borges over de lat zag verdwijnen.
6'
Duarte mag van geluk spreken dat hij niet al vroeg een gele kaart krijgt. De Costa Ricaan onderbreekt namelijk een veelbelovende tegenaanval door Marchisio onderuit te halen.
5'
Het is in Recife nu overigens 1 uur in de middag en het is al bloedheet. De temperatuur ligt op dit moment zo om en nabij de dertig graden. Eens kijken hoe de spelers met die omstandigheden om zullen gaan.
2'
Het eerste schot is voor Costa Rica. Bolaños probeert het van grote afstand, maar hij raakt de bal niet vol. Buffon kan daardoor de inzet gemakkelijk oprapen.
1'
Italië, met Buffon dus onder de lat, heeft afgetrapt in de Arena Pernambuco, we zijn begonnen! Wordt het een eenvoudige overwinning voor de Italianen of weet Costa Rica opnieuw te verrassen en zich middels een zege te plaatsen voor de volgende ronde? We gaan het nu zien!
1'
Naar nu blijkt is zowel Buffon als Barzagli fit genoeg om te spelen. Beide staan dan ook in de basisopstelling. Dit betekent dat Salvatore Sirigu, doelman van het Franse Paris Saint-Germain, vandaag op de bank zit. Voor de complete opstellingen van beide elftallen, kijk hier.
Om 18.00 Hollandse tijd staat in groep D het duel tussen Italië en Costa Rica op het programma. Het is voor beide landen de tweede wedstrijd die zij spelen op dit Wereldkampioenschap. Het stadion waar de confrontatie zal plaatsvinden is de Arena Pernambuco gelegen in de stad Recife. Dit gloednieuwe multifunctionele stadion biedt plaats aan 42.610 fans. De scheidsrechter die het duel in goede banen probeert te leiden heet Enrique Osses en is afkomstig uit Chili. Mijn naam is Roel Egberts en ik zal vandaag live voor u verslag doen van deze belangrijke wedstrijd in groep D.

Italië
De Italianen zijn voorafgaand aan het treffen met Costa Rica de grote favoriet. Italië staat op dit moment op de negende plaats van de FIFA-ranglijst en won de eerste wedstrijd met 2-1 van Engeland. In dit topaffiche bleken de Italianen, onder aanvoering van de oude meester Andrea Pirlo, genoeg te hebben aan doelpunten van Claudio Marchisio en Mario Balotelli. Laatstgenoemde besliste het duel in de vijftigste minuut met een rake kopbal. Op dit moment staat het Zuid-Europese land op de tweede plaats in groep D. Mocht de ploeg vandaag winnen van Costa Rica, dan is de volgende ronde nog geen zekerheidje. Costa Rica en Uruguay kunnen namelijk tijdens de laatste speelronde voorkomen dat de Italianen doorgaan. Beide ploegen moeten dan wel hun wedstrijd winnen. De laatste wedstrijd voor de Italianen, die tegen Uruguay, zal hoe dan ook bepalend zijn. Of Gianluigi Buffon vanavond bij de viervoudig wereldkampioen onder de lat staat is nog onzeker. De recordinternational van Italië (140 interlands) kampt met een enkelblessure en miste daardoor ook al het treffen met de Engelsen afgelopen zaterdag. Ook verdediger Andrea Barzagli is niet geheel fit en ook zijn meespelen is onzeker. Zodra de opstelling van La Squadra Azzurra bekend is, is deze hier te zien. Dit geldt overigens ook voor de opstelling van Costa Rica.

Costa Rica
Costa Rica verbaasde afgelopen zaterdag vriend en vijand door met 3-1 te winnen van Uruguay. De nummer 28 van de FIFA-ranglijst versloeg namelijk de nummer zeven van diezelfde ranglijst. In Fortaleza kwam Uruguay nog wel op voorsprong dankzij een benutte strafschop van Edison Cavani, maar in de tweede helft scoorden de Costa Ricanen driemaal. Uitblinker Joel Campbell, die onder contract staat bij het Engelse Arsenal maar daar zijn debuut nog niet maakte, zorgde voor de gelijkmaker en stelde vlak voor tijd Marcos Ureña in staat om de 3-1 te maken. Tussendoor had. Óscar Duarte zijn elftal op voorsprong gekopt. Door te spelen vanuit een solide verdediging en te gokken op de counter hoopt Costa Rica ook Italië te gaan kloppen, zo zei middenvelder Celso Borges voorafgaand aan de confrontatie met de Italianen. Het is overigens pas de tweede keer dat Costa Rica en Italië tegenover elkaar staan. De eerste keer was in 1994 en toen verloor het land uit Midden-Amerika met 1-0 vanwege een doelpunt van Giuseppe Signori. Als Costa Rica vandaag wel weet te winnen, dan is het zeker van de volgende ronde en ligt Engeland definitief uit het toernooi. Dit laatste is trouwens ook het geval als het vandaag eindigt in een gelijkspel. Zowel Italië als Costa Rica komt dan namelijk op vier punten en is niet meer te achterhalen door de Engelsen.