3:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Tomi Jurić 18. / Schot met rechts  (Arjan Swinkels)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Tomi Jurić 26. / Penalty
2 : 1 Torinfos in de Ticker Ard van Peppen 66. / Eigen goal
3 : 1 Torinfos in de Ticker Maecky Ngombo 89. / Schot met rechts  (Daniel De Silva)

90'
Samenvatting tweede helft:
Veel moeizamer dan verwacht heeft Roda JC uiteindelijk stand weten te houden. Door slordigheden kwam Heerenveen na de rust zowaar terug in de wedstrijd. Toen Van Peppen de bezoekers met een eigen doelpunt nog verder op weg hielp, leek de gelijkmaker een kwestie van tijd. Uiteindelijk wist Heerenveen niet door te drukken en gooide Roda JC de wedstrijd vlak voor tijd op slot in een snelle scherpe counter.
90'
89'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 3:1 door Maecky Ngombo
Daar is dan toch de beslissing! Invaller Ngombo weet eindelijk aan de buitenspelval te ontsnappen en kan van de vele ruimte profiteren. Bijna vanaf eigen helft loopt hij richting Mulder en schiet met rechts beheerst binnen.
87'
Gele kaart voor Gibril Sankoh (Roda JC Kerkrade)
Otigba maakt een overtreding op Sankoh, die daarna woest verhaal gaat halen bij zijn tegenstander. Dat vindt Blom niet zo'n goed idee en bestraft de Roda verdediger dan ook met geel.
86'
Gele kaart voor Nathan Rutjes (Roda JC Kerkrade)
Rutjes wordt teruggefloten voor buitenspel en voorkomt daarna dat Mulder snel de vrije trap kan nemen. Het omver lopen van de doelman levert de Roda speler een gele kaart op.
84'
De tank bij doelpuntenmaker Jurić was helemaal leeg. De spits zat er al een aantal minuten goed doorheen en wordt nu dan ook logischerwijs naar de kant gehaald.
83'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Daniel De Silva
83'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Tomi Jurić
82'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Luka Zahovič
82'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Sam Larsson
80'
Caner Çavlan probeert het ineens, maar Van Leer let goed op en weet de bal uit de korte hoek te houden.
79'
Een vrije trap voor Heerenveen, net buiten de zestien, aan de rechterkant van het doel. Kunnen de bezoekers hier gevaarlijk uit worden?
77'
Thorsby is niet blij met zijn wissel. Een heftige Noorse kreet ontsnapt uit zijn mond wanneer hij de bank opzoekt na zijn wissel.
76'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Pele van Anholt
76'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Morten Thorsby
69'
Marzo raakt de paal! Daar was Heerenveen heel dicht bij de gelijkmaker. Rechtsback Marzo is mee opgekomen en krijgt veel vrijheid om uit te halen. Net binnen de zestien mikt hij de bal op doel, maar hij schiet het leer vol tegen de paal aan.
66'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 2:1 door Ard van Peppen (eigen doelpunt)
Dit zat eraan te komen! Heerenveen drong steeds meer aan. Thorsby legt de bal breed op Slagveer en kiest zelf goed positie voor het doel. Slagveer probeert met een lage voorzet zijn ploeggenoot weer te bedienen maar ziet tot zijn vreugde Van Peppen de bal in zijn eigen doel glijden.
62'
Een goede kans voor Heerenveen! Na een hoekschop van de bezoekers belandt de bal uit de kluts ineens in de buurt van St. Juste. De jongeling moet snel handelen, maar komt net een paar centimeter tekort om het blok van Sankoh te kunnen ontwijken met zijn schot.
61'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Maecky Ngombo
61'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Edwin Gyasi
58'
Heerenveen kruipt verder uit de schulp. Bij Roda gaat er steeds meer fout, waardoor de bezoekers meer in de wedstrijd kunnen komen. Langzaam schuiven de Friezen op richting het doel van de thuisploeg.
56'
Slagveer heeft ruzie met de bal. Doordat de buitenspeler de bal maar niet onder controle kan krijgen. kan Van Peppen ingrijpen. De verdediger zich dicht op zijn man en gunt de rappe buitenspeler geen enkele ruimte voor zijn actie.
53'
Tom Jurić staat inmiddels al misschien wel voor de tiende keer deze wedstrijd buitenspel. Bij de 1-0 ontsnapte hij hier nipt aan, maar de rest van de wedstrijd staat hij te vaak net over het randje.
50'
Er lijkt nog niet veel veranderd na de rust. Heerenveen blijft slordig en Gyasi blijft te veel willen doen. Vooralsnog is er dus niets aan de hand voor de thuisploeg.
47'
Heerenveen heeft opvallend gewisseld in de rust. Spits Veerman komt niet meer terug en wordt vervangen door een verdediger. De bezoekers moeten na de rust dus een achterstand goed zien te maken, zonder spits.
46'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Lucas Bijker
46'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Henk Veerman
46'
45'
Samenvatting eerste helft:
Roda JC staat al met anderhalf been in de kwartfinale van de beker. Met nog drie kwartier te gaan mag de thuisploeg een 2-0 voorsprong tegen een man minder niet meer uit handen geven. Heerenveen is onmachtig en komt overal op het veld tekort. De bezoekers moeten het in de tweede helft echt helemaal anders gaan doen, willen ze deze wedstrijd nog om kunnen draaien.
45'
45'
Larsson probeert Dijkhuizen een gele kaart aan te smeren door een vrije trap snel te nemen en tegen zijn tegenstander aan te schieten. Maar zelfs dit gaat mis, waardoor Heerenveen andermaal de bal snel kwijt is.
43'
Gele kaart voor Edwin Gyasi (Roda JC Kerkrade)
De aanvaller van Roda gaat keihard door op Thorsby, nadat hij in een aanvallende actie de bal kwijt is geraakt. De actie is vooral ongelukkig, maar daarom niet minder pijnlijk voor het slachtoffer.
38'
Dat dit vooralsnog niet de avond van Heerenveen is, is wel duidelijk. Er moet heel wat gaan veranderen bij de bezoekers om dit nog recht te breien in Kerkrade. Maar kan een ploeg dat, die met een man minder speelt en al bijna veertig minuten lang zonder kansen is?
35'
Gyasi is op links Marzo keer op keer de baas, maar de buitenspeler is nog niet beslissend geweest. Buitenspel of een slordige voortzetting hebben dat vooralsnog voorkomen.
34'
Heerenveen is geen schim van de ploeg die de laatste weken zo leuk aan het voetballen was. De uitwedstrijd bij Ajax, die als uitzondering in die reeks goldt, lijkt vergeleken met vanavond ineens zo slecht niet meer.
31'
Swinkels heeft last van zijn knie. Ernstig lijkt het niet, maar met deze stand is een wissel helemaal geen gek idee.
30'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Bart Biemans
30'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Arjan Swinkels
28'
De keuze van Foppe de Haan om Joey van den Berg als centrale verdediger op te stellen pakt de laatste weken niet al te gelukkig uit. Hoe gaat Heerenveen om met deze nieuwe situatie?
26'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 2:0 door Tomi Jurić
Mulder duikt naar rechts, Jurić mikt in de andere hoek. Is de wedstrijd hier al beslist?
25'
Rode kaart voor Joey van den Berg (sc Heerenveen)
Van den Berg gaat onder een voorzet door. Van Hyfte lijkt daarna aan te kunnen leggen voor de 2-0, maar de aanvoerder haalt hem neer. Rood en een strafschop is het gevolg.
22'
Daar is de doelpuntenmaker weer. Jurić is sterk en gebruikt zijn lichaam goed wanneer hij in de zestien de bal krijgt aangespeeld. Met een slim duwtje geeft hij zichzelf wat ruimte, waarna hij met links uit kan halen. De bal is voor Mulder niet moeilijk genoeg en kan door de doelman eenvoudig worden gestopt.
21'
Er is eigenlijk twintig minuten lang amper iets gebeurd in Kerkrade, maar toch staat de thuisploeg op voorsprong. Eén gelukkige bal is voldoende voor feest bij de fans van Roda.
18'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:0 door Tomi Jurić
Wat een rare goal! Een diepe bal van Roda balt verloren tussen doelman Mulder en de verdediging van Heerenveen in. Mulder komt te laat zijn doel uit en ziet tot zijn schrik dat Jurić eerder bij de bal is. De spits omspeelt de doelman en kan de bal daarna eenvoudig in het lege doel schieten.
17'
Otigba ontsnapt aan geel. De verdediging vangt halverwege het veld zijn tegenstander op, wanneer Roda aan een snelle uitbraak denkt. Blom spreekt de verdediger toe en geeft aan dat dit zijn laatste waarschuwing is.
15'
Het eerste kwartier van deze wedstrijd is redelijk geruisloos voorbij getrokken. Beide ploegen weigeren risico's te nemen en weten aanvallend nog geen potten te breken.
12'
Heerenveen lijkt via Veerman een kans te krijgen, nadat Swinkels zich laat verrassen. Collega Sankoh helpt Swinkels echter uitstekend, waardoor Veerman de bal slechts over de achterlijn kan lopen.
8'
Griffiths probeert het voor Roda met een snelle voorzet vanaf rechts. Hij raakt de bal helemaal verkeerd en zit deze over de achterlijn vliegen. Deze voorzet typeert de openingsfase van dit duel.
5'
Bij Heerenveen weten de spelers elkaar nog niet helemaal vlekkeloos te vinden. Wanneer de bal eindelijk eens diep richting spits Veerman gaat, laat de lange aanvaller deze ongelukkig van zijn voet springen.
2'
Roda lijkt voor het eerst gevaarlijk te kunnen worden wanneer Gyasi ontsnapt aan de aandacht van de verdedigers. De buitenspeler heeft daarna echter veel te veel tijd nodig, waardoor al zijn tijd en ruimte als sneeuw voor de zon verdwijnt.
1'
De bal rolt in Kerkrade.Wie zet er vanavond de volgende stap richting Europees voetbal volgend seizoen?
1'
Voorbeschouwing
Met de eerste van de drie achtste finales tussen twee Eredivisieploegen sluit vanavond dag één van deze bekerronde af. Roda JC ontvangt sc Heerenveen om samen uit te maken wie er na de winterstop nog in de race is voor de snelste weg naar Europees Voetbal. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Roda JC
Dat Roda JC in een lastige fase zit, mag gerust een understatement worden genoemd. De ploeg won eind oktober in de beker na strafschoppen van Lienden en eind september van De Treffers, maar verder is de ploeg al sinds 30 augustus zonder zege. Met zeven gelijke spelen en vijf nederlagen is de ploeg afgezakt naar de kelder van de Eredivisie. Een goed resultaat in de beker is zo vlak voor de feestdagen dan ook zeker welkom in Kerkrade. Het gelijke spel van afgelopen weekend op bezoek bij PSV moet de ploeg daarvoor ook wel het nodige vertrouwen hebben gegeven. Dat vertrouwen zal de ploeg overigens niet hebben geput uit het laatste treffen met sc Heerenveen. Drie weken geleden gingen de Limburgers op bezoek bij Heerenveen nog met 3-0 onderuit.

Bij Heerenveen wisselen pieken en dalen elkaar vrolijk af dit seizoen. De ruime nederlagen tegen Ajax en Feyenoord in de competitie vallen in het niet bij het nieuws dat Foppe da Haan tot aan het einde van het seizoen aanblijft in Friesland. De oefenmeester brengt rust en plezier bij de club en zorgt ervoor dat mensen sc Heerenveen weer als een leuke club zien. Qua resultaten worden de grote en kansloze nederlagen ook afgewisseld met goede overwinningen, zoals afgelopen vrijdag, toen Excelsior met 2-1 werd verslagen. Na twee 1-0 overwinningen tegen ploegen uit de Jupiler League (NAC Breda en Helmond Sport) wacht vanavond de eerste grote bekertest van dit seizoen. Een uitwedstrijd bij Roda JC is voor geen enkele ploeg een makkelijke wedstrijd. De laatste ontmoeting in de beker tussen beide ploegen was ook in Kerkrade. Bij Heerenveen zal men daar niet met al te veel plezier aan terugdenken, aangezien de ploeg in 2014 met 2-1 onderuit ging.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechterKevin Blom. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de hier te vinden.