NEC Nijmegen Woensdag, 22. Januari 2014
19:45 uur
FC Utrecht
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Marnick Vermijl 7. / Schot met rechts  (Søren Rieks)

90'
Samenvatting tweede helft
Na AZ en PEC Zwolle is NEC de derde halve finalist. Tot aan de laatste seconden bleef het nog spannend in Nijmegen. NEC kreeg ook in de tweede helft kans op kans. Maar vond keer op keer Robbin Ruiter op zijn weg. De absolute uitblinker in de wedstrijd was dan ook geen Nijmegenaar, maar de doelman van FC Utrecht.
90'
90'
Nog drie minuten en de halve finale is binnen voor NEC. De Nijmegenaren proberen nu zoveel mogelijk tijd te rekken door de bal langzaam in de ploeg rond te spelen.
88'
Sjongejonge. Hoeveel kansen heeft NEC nodig? Opnieuw een honderd procent kans voor de Nijmegenaren. Castillion wipt de bal subtiel over de Utrechtse verdediging heen. Hemlein geeft de bal hard voor. Maar Jantscher glijdt langs de bal heen.
86'
FC Utrecht heeft nog vijf minuten om een verlenging af te dwingen. Dat de spanning nog in de wedstrijd zit hebben ze te danken aan doelman Ruiter.
83'
Gele kaart voor Jens Toornstra (FC Utrecht)
Na zijn grote kans uit de vrije trap kan NEC counteren. Toornstra haalt Jantscher neer en ontneemt een gevaarlijke scoringskans.
83'
Oef. Uit de vrije trap die bleef staan ontstaat een enorme kans. Toornstra schiet de bal richting de kruising. Maar doelman Johnsson kan de bal nog net keren. Het blijft 1-0.
82'
Gele kaart voor Tobias Haitz (NEC Nijmegen)
Op de rand van het eigen strafschopgebied haalt Haitz de Utrechtse Ayoub naar de grond.
81'
Wissel in bij FC Utrecht -> Gyrano Kerk
81'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Adam Sarota
80'
NEC vergeet opnieuw te scoren. Hemlein krijgt een levensgrote kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Castillion houdt het overzicht als hij met de bal aan zijn voeten richting het strafschopgebied dribbelt. Hij zet Hemlein vrij voor de Utrechtse doelman. Maar de aanvaller schiet de bal hard langs de verkeerde kant van de paal.
78'
Anton Janssen verwacht een eindoffensief van FC Utrecht. De oefenmeester haalt de kopsterke en fysieke spits Higdon naar de kant. De beweeglijke en snelle Castillion kan nu in de counter op zoek naar het tweede doelpunt.
77'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Geoffrey Castillion
77'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Michael Higdon
75'
Met nog een kwartier te spelen heeft NEC wederom nog geen tegendoelpunt gekregen. NEC is het enige team in de beker dat dit seizoen nog geen doelpunt tegen te verwerken kreeg.
72'
Bijna Schepers. Net als je denkt dat NEC op het punt staat het tweede doelpunt te maken wordt Schepers gevaarlijk aan de andere kant van het veld. De ingevallen aanvaller sprint in een counter vanaf de middenlijn richting het doel van NEC. Oog in oog met doelman Johnsson weet hij de bal echter niet in het doel te werken. De Zweed onderschept de bal knap.
71'
FC Utrecht daarentegen vervalt weer in het oude spel van voor de rust. Het team van Jan Wouters zakt ver terug op de eigen helft en laat NEC voetballen. De Nijmegenaren laten het nog steeds na de wedstrijd in het slot te gooien.
69'
NEC krijgt weer de overhand. Uit een vrije trap op de rand van het strafschopgebied probeert Koolwijk doelman Ruiter in één keer te verschalken. Zijn schot is echter zo slap dat de Utrechtse doelman de bal van de grond kan oprapen.
67'
FC Utrecht krijgt Higdon in standaardsituaties nog steeds niet onder controle. Het is dat de spits zijn vizier niet op scherp heeft staan. Maar anders had hij minimaal twee keer het net kunnen vinden. Volledig vrij kopt hij de bal dit keer snoeihard over het doel.
65'
Wissel in bij FC Utrecht -> Bob Schepers
65'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Mark Diemers
64'
Oei. Rieks vergeet zijn puike wedstrijd te belonen. Hemlein speelt zichzelf opnieuw vrij aan de rechterkant van het veld en geeft een perfecte voorzet op de Deense uitblinker. Rieks maait echter over de bal heen.
62'
De amusementswaarde is flink toegenomen na de rust. Ditmaal komt Hemlein door aan de rechter zijlijn. Met zijn voorzet over de grond probeert hij Higdon te vinden. Uiteraard ligt wederom doelman Ruiter in de weg.
60'
Gele kaart voor Cedric Badjeck (FC Utrecht)
Een ongelukkige sliding van Badjeck. De ingevallen aanvaller is veel te laat met zijn sliding op Conboy.
57'
Gele kaart voor Yassine Ayoub (FC Utrecht)
Als Marnick Vermijl Ayoub passeert kan de middenvelder niets anders dan de Nijmegenaar neerhalen. De gele kaart typeert de wedstrijd van Ayoub. Hij heeft een lastige avond.
55'
Met een schot van Hemlein is ook NEC begonnen aan de tweede helft. Robbin Ruiter kan zijn bal eenvoudig onderscheppen. De wedstrijd golft nu op en neer en de wedstrijd lijkt af te stevenen op een echte bekerwedstrijd.
53'
Weer Ruiter! Robin Ruiter begint een heldenrol te spelen bij FC Utrecht. Na een slim steekpasje van Rieks kan Jantscher uithalen richting het doel van De Ruiter. De goalie van FC Utrecht ligt opnieuw in de weg.
51'
In de eerste fase na rust is NEC nog geen enkele keer van de eigen speelhelft geweest. Het begin van de tweede helft is een wereld van verschil vergeleken met de eerste.
49'
Het begin van de tweede helft is veelbelovend van Utrechtse kant. De bezoekers beginnen de tweede helft een stuk feller dan dat ze de eerste helft zijn geëindigd.
47'
Jan Wouters heeft meteen ingegrepen. Pappot is achtergebleven in de kleedkamer en A-junior Badjeck betreedt het veld.
46'
45'
Samenvatting eerste helft
De grote dip van de eerste seizoenshelft heeft NEC zichtbaar achter zich gelaten. Na de overwinning van afgelopen weekend heersen de Nijmegenaren nu ook tegen FC Utrecht. Het team van Jan Wouters mag blij zijn dat het pas 1-0 is.
45'
44'
Na de rust zal Utrecht uit een ander vaatje moeten gaan tappen. De halve finale is ver weg voor het team van Jan Wouters. NEC is de baas en domineert de eerste helft.
41'
Een geweldige redding van Ruiter. Nadat Higdon de bal uit een hoekschop terug kopt op Conboy, kan Conboy twee keer gevaarlijk worden. Tweemaal is het ook de Utrechtse doelman die de bal schitterend kan pareren.
38'
Gele kaart voor Søren Rieks (NEC Nijmegen)
De Deen is de bal kwijt en haalt vervolgens Toornstra hard naar de grond. Een volledig onnodige overtreding op de middenlijn.
35'
Gele kaart voor Mark van de Maarel (FC Utrecht)
Van de Maarel houdt het spel op bij een ingooi door NEC en ontvangt een gele prent.
34'
Een grote kans voor NEC ditmaal! Samuel Štefánik ontvangt de bal vanaf de rechterflank. In het strafschopgebied weet hij de bal niet onder controle te krijgen en schiet naast.
32'
Langzaamaan wordt Utrecht ook wat gevaarlijker. Het gevaar moet veelal komen van Steve de Ridder. De vleugelaanvaller kan ditmaal vrij op het doel van NEC aflopen na een steekbal van Toornstra. De Ridder wordt echter teruggefloten in buitenspelpositie.
28'
Op deze manier wordt het een erg lastig verhaal voor FC Utrecht. NEC wordt keer op keer gevaarlijk en alle aanvallen beginnen bij Søren Rieks. De Deen vindt constant de vrije man.
24'
Oei. Jantscher krijgt dé kans op de 2-0. Na een kopbal van Higdon op de lat, belandt de bal voor de voeten van de aanvaller van NEC. Voor open doel krijgt Jantscher het echter voor elkaar de bal naast te schieten.
23'
Heel NEC schreeuwt om een strafschop. De dienstdoende scheidsrechter wijst eveneens richting de strafschopstip. Maar fluit slechts voor buitenspel van Higdon.
21'
Gele kaart voor Jakob Jantscher (NEC Nijmegen)
Jantscher haalt Yassine Ayoub naar de grond en onderbreekt een veelbelovende counter van de Utrechtenaren. Een terechte kaart.
19'
Nadat de Utrechtse verdediging de bal al bijna in het eigen doel glijdt uit een voorzet van Jakob Jantscher, kan ook Higdon gevaarlijk worden uit de hoekschop die blijft staan. Er is op dit moment één ploeg die heerst op het veld.
15'
FC Utrecht krijgt de grip op de wedstrijd langzaam aan wat terug. Er wordt weer druk gezet en ook NEC moet het voorlopig even doen met rondtikken.
12'
Toornstra gebaart zijn ploeg rustig te blijven. Zij wilde gebaren zijn veelzeggend. Het loopt nog niet bij FC Utrecht. De Domstedelingen komen op dit moment niet verder dan de bal over te tikken achterin.
9'
De Nijmegenaren blijven op de aanval spelen na het openingsdoelpunt. NEC zet vol druk en is op weg naar het tweede doelpunt.
7'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:0 door Marnick Vermijl
NEC is vliegensvlug op de counter. Rieks verovert de bal en geeft het leer af op Vermijl. De aanvaller bedenkt zich niet en schuift de bal achter Robbin Ruiter.
1'
Goedenavond en welkom bij het live verslag van het bekerduel tussen NEC en FC Utrecht! Mijn naam is Merten Simons en ik zal jou vanavond op de hoogte houden van alle gebeurtenissen tijdens de wedstrijd. Onder het kopje ‘Wedstrijddetails’ zie je welke spelers vanavond aan de aftrap zullen staan.

NEC en FC Utrecht strijden vanavond om een plekje in de halve finale van de KNVB Beker. Alvorens de clubs in de kwartfinale aan elkaar gekoppeld werden, schakelden NEC en FC Utrecht beide een amateurploeg, een eerstedivisionist en een eredivisionist uit.

De weg van NEC

Het bekertoernooi van NEC begon met een uitwedstrijd in Friesland. In de tweede ronde van de KNVB Beker nam de Nijmeegse formatie het op tegen Hoofdklasser Harkemase Boys. De Nijmegenaren hadden weinig te dulden van de Friese amateurvereniging en wonnen met ruime cijfers: 0-8.

In de derde ronde speelde NEC in de Lichtstad tegen FC Eindhoven. De Nijmegenaren hadden veel moeite met de Eindhovenaren maar wonnen uiteindelijk wel: 0-1. In de achtste finales trof de ploeg van Anton Janssen FC Groningen. In de Euroborg was de thuisploeg de betere, maar uiteindelijk won NEC wel, weer met 0-1.

De weg van FC Utrecht

Ook FC Utrecht begon het bekertoernooi in de tweede ronde. In de Galgenwaard namen de Utrechters het op tegen FC Den Bosch, dat met 4-1 terug naar Noord-Brabant werd gestuurd. Zo gemakkelijk als de Utrechters de tweede ronde doorkwamen, zo lastig had de ploeg van Jan Wouters het in de derde ronde.

De tegenstander in de derde ronde was Topklasser Kozakken Boys. De amateurvereniging bood goed tegenstand en ging pas in de verlenging onderuit: 1-2 voor FC Utrecht. In de achtste finales nam FC Utrecht het in Leeuwarden op tegen SC Cambuur. De Utrechters hadden weinig te dulden van Cambuur en bekerden door een 0-2 ovewinning door naar de kwartfinale.

Eerdere ontmoeting

Anderhalve maand geleden troffen NEC en FC Utrecht elkaar ook al. Toen speelden de ploegen in de Galgenwaard in competitieverband tegen elkaar. De Domstedelingen waren destijds met 2-0 te sterk voor de club uit Nijmegen. Gevero Markiet en Steve de Ridder waren namens de Utrechters trefzeker. NEC’er Ryan Koolwijk werd die wedstrijd van het veld gestuurd, nadat hij in de 67e minuut voor de tweede keer geel kreeg.