VVV-Venlo
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Ramon Zomer 22. / Kopbal  (Magnus Eikrem)

90'
Geen goed spel, maar door een rake kopbal van Ramon Zomer in de eerste helft bekert SC Heerenveen verder. VVV-Venlo haalt de derde ronde, maar kan zich nu volledig richten op de Jupiler League.
90'
90'
Een stijlvolle omhaal van Uche Nwofor! De oud-speler van VVV-Venlo krijgt de bal achter zich, maar aarzelt niet en gooit zichzelf naar achteren. Hij zoekt de linkerhoek, maar de bal gaat net naast. Inmiddels zijn de drie minuten blessuretijd ook ingegaan.
89'
Vlak voor tijd vervangt de enige ex-VVV'er de ander. Uche Nwofor vervangt Yanic Wildschut een minuut voor tijd.
89'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Uche Nwofor
89'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Yanic Wildschut
87'
Een kansje voor Luciano Slagveer, die voor het eerst sinds zijn invalbeurt gevaarlijk wordt. De rechtsbuiten schiet vanaf rechts in de korte hoek, maar daar ligt Niki Mäenpää in de weg.
85'
Wat snijdt VVV-Venlo zichzelf toch in de vingers. De ploeg wil voetballend naar voren komen, wat op zich een prima insteek is. Ze beginnen echter te voetballen op een ontzettend druk middenveld en balverlies is dan ook vanzelfsprekend. Zonde, want tegen dit SC Heerenveen is een gelijkspel en dus verlenging absoluut geen utopie.
82'
Ramon Zomer gaat opeens mee naar voren, maar dat betekent dat Kenneth Otigba in zijn eentje centraal achterin staat. Dat weet VVV-Venlo en met een lange bal wordt Prince Rajcomar bereikt. Otigba staat echter niet alleen bekend om zijn duelkracht, hij is ook nog eens snel. Een hachelijk moment voor SC Heerenveen achterin, maar Otigba lost het eigenhandig op.
80'
Nog tien minuten op de klok in Friesland. VVV-Venlo heeft nog niet echt laten zien dat het vol voor de gelijkmaker wil gaan. SC Heerenveen was de afgelopen tien minuten nadrukkelijk op zoek naar de 2-0, maar die aanvalsdrang lijkt nu weer wat afgezakt te zijn.
77'
De laatste wissel van VVV-Venlo vindt een kwartier voor tijd plaats. Jules Reimerink kreeg de grootste kans van de uitploeg, maar wordt vervangen door Prince Rajcomar. Een aanvaller voor een aanvaller.
77'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Prince Rajcomar
77'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Jules Reimerink
75'
De wedstrijd is in ieder geval veel interessanter geworden door de aanvalsdrang van SC Heerenveen. VVV-Venlo moet nu ook gaan beseffen dat het nog een kwartier de tijd heeft om iets te doen aan die 1-0 achterstand. Ramon Zomer kopte in de 22e minuut een corner van Magnus Eikrem binnen.
72'
De eerste wissel bij SC Heerenveen is ook een feit. Jammer dat hij naar de kant gaat, want Rajiv van la Parra kreeg het net op zijn heupen. Na ruim zeventig minuten spelen wordt hij echter afgelost door Luciano Slagveer.
71'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Luciano Slagveer
71'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Rajiv van la Parra
71'
Oh wat een heerlijke, fijne trap van Hakim Ziyech. De middenvelder staat aan de rechterkant van het veld, maar zoekt met een bekeken schot de lange hoek. Hij vindt niet direct de lange hoek, maar de bal vliegt met een mooie boog op de lat boven Niki Mäenpää. Een paar millimeter naar onderen en het staat gewoon 2-0.
70'
Twee oplevingen van SC Heerenveen en er ontstaan meteen twee prima kansen. Het zegt wat over het krachtsverschil wat nu in Friesland geldt. De Friezen hoeven maar even aan te zetten en VVV-Venlo heeft het in defensief opzicht erg moeilijk. Ook op een afstandsschot van Rajiv van la Parra heeft de defensie geen antwoord. Niki Mäenpää moet gestrekt naar de rechterhoek, maar hoeft geen nieuwe treffer te incasseren.
67'
Nu is het Alfreð Finnbogason met een mooie solo. De spits van SC Heerenveen slalomt door de defensie van VVV-Venlo en heeft vervolgens een harde vuurpijl in zijn rechterbeen. Niki Mäenpää staat echter goed opgesteld in het midden van zijn doel en kan de bal keren.
65'
Wat een geweldige actie van Rajiv van la Parra! De rechtsbuiten snelt langs Niels Fleuren en schudt hem ook af. Vanaf rechts probeert hij dan met een kiezelhard schot de 2-0 te scoren, maar Van la Parra raakt de linkerpaal. Eindelijk weer wat spannends in Friesland, maar een doelpunt levert het niet op.
62'
Voor de fans van SC Heerenveen en VVV-Venlo zal deze wedstrijd vast spannend zijn, maar beide ploegen leggen geen geweldig voetbal op de mat. SC Heerenveen springt te slordig om met het balbezit en weet eigenlijk geen kans te creëren, terwijl VVV-Venlo het alleen maar via opportunistische voorzetten en lange ballen probeert.
59'
Danny Makkelie wil de kaarten op zak houden tijdens deze wedstrijd, of heeft hij ze niet meegenomen naar Friesland? Yuki Otsu gaat hard door op Mitchell Dijks en raakt hem terwijl de bal allang weg is. Goed voor een gele kaart, maar vanavond niet.
57'
Het is verbazingwekkend, maar bij vrije trappen en corners staat de langste man aan de kant van VVV-Venlo - Leon de Kogel - buiten het strafschopgebied te wachten op de afvallende bal. Die is in de hele wedstrijd nog niet gekomen, dus lijkt het logischer dat De Kogel zich bij een volgende voorzet meldt in de zestien.
54'
Bijna komt VVV-Venlo op 1-1 door een kopbal van Guus Joppen, maar Kristoffer Nordfeldt is op tijd uit zijn doel. Yuki Otsu mikt een vrije trap richting de penaltystip en Joppen komt naar de bal toe. Dit doet Nordfeldt echter ook en de goalie is net op tijd om de bal weg te tikken.
50'
Geklungel in de defensie van SC Heerenveen!
Oguzhan Türk probeert Jules Reimerink te bereiken met een steekbal, maar Ramon Zomer en Kenneth Otigba sluiten de poort, waardoor de spits niet verder kan lopen. Otigba besluit echter om een heel kort terug te spelen op Kristoffer Nordfeldt. Reimerink is er snel bij, maar Nordfeldt besluit dan om hetzelfde verhaal te herhalen. De keeper passt kort op Otigba, die hier uiteraard niet op rekent. Reimerink komt aan de bal, maar schiet gehaast in het zijnet.
49'
Daar is de vorm van Alfreð Finnbogason.. niet.. De spits krijgt een perfecte kans op de 2-0, nadat Kristoffer Nordfeldt een uittrap op maat aflevert. Finnbogason wil de bal over Niki Mäenpää heen wippen, maar doet dit zo ongelukkig dat de goalie van VVV-Venlo de bal heel rustig kan klemmen.
47'
De tweede helft van SC Heerenveen - VVV-Venlo is begonnen. De uitploeg heeft gewisseld in de rust, waar Randy Wolters is achtergebleven in de kleedkamer. Quin Kruijsen vervangt hem, waardoor VVV-Venlo nog maar één wissel overheeft in één helft.
46'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Quin Kruijsen
46'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Randy Wolters
46'
45'
Samenvatting eerste helft:
Spetterend is het nog niet, maar er is in ieder geval wel gescoord. Op de helft van de wedstrijd staat SC Heerenveen met 1-0 voor tegen VVV-Venlo. Ramon Zomer kopte na 22 minuten een corner van Magnus Eikrem binnen. Naast het doelpunt waren de kansen schaars. Jules Reimerink was met een een geblokte bal nog dicht bij een treffer, maar Kristoffer Nordfeldt tikte die bal onder de lat vandaan.
45'
45'
De harde kern van SC Heerenveen maakt veel geluid, maar voor de rest is het stadion in Friesland lang niet vol. Blijkbaar hebben de fans er wel vertrouwen in dat hun ploeg wint van VVV-Venlo, ook zonder de steun van een vol stadion.
42'
De eerste uitgespeelde kans voor VVV-Venlo komt een paar minuten voor rust. Leon de Kogel profiteert van goed terugleggen van Jules Reimerink, maar het schot van De Kogel is niet hard genoeg om het Kristoffer Nordfeldt echt moeilijk te maken.
41'
Wat een heerlijke knal van Hakim Ziyech. De middenvelder probeert het met een uiterst subtiel balletje in de lange hoek, maar een verdediger kan er nog net zijn voet tegen zetten. Hierdoor vliegt de bal net naast de linkerpaal.
39'
Het is jammer dat SC Heerenveen de aanvallen die ze creëren niet beter uitspelen. Yanic Wildschut en Rajiv van la Parra razen meerdere keren langs de zijlijn en kunnen voorzetten, maar deze komen allemaal niet bij een medespeler aan. Alfreð Finnbogason is dan ook nog niet in het spel voorgekomen.
36'
SC Heerenveen is ook vrijer gaan voetballen door de openingstreffer. De ploeg hoeft niet direct naar voren, maar kan rustig het middenveld inspelen en dan op zoek gaan naar een voetballende oplossing.
32'
Het wordt nu ook moeilijk voor VVV-Venlo, want uit de openingsfase bleek wel dat de uitploeg het moeilijk heeft om uitgespeelde kansen te creëren. VVV werkt met de lange bal en hoopt dan dat het leer goed valt voor één van de aanvallers.
29'
Zo kan het dus snel gaan in Friesland. Het ene moment maakt je als uitploeg aanspraak op de openingstreffer, het andere moment moet je een blessure verwerken, maar misschien nog erger: Een 1-0 achterstand.
26'
Dubbel pech voor Jerold Promes, die bij het luchtduel met Ramon Zomer geblesseerd raakt. De verdediger is inmiddels in de kleedkamer en hij zal waarschijnlijk naar het ziekenhuis worden gebracht.
26'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Jeffrey Altheer
26'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Jerold Promes
25'
De wedstrijd heeft even stil gelegen, omdat bij het doelpunt van Ramon Zomer VVV'er Jerold Promes geblesseerd raakte. De verdediger kwam verkeerd terecht en uiteindelijk raakt zijn schouder zelfs uit de kom. Jeffrey Altheer zal hem zo vervangen.
22'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 1:0 door Ramon Zomer
Daar is dan toch de openingstreffer voor SC Heerenveen. Magnus Eikrem legt een corner perfect op de penaltystip en daar staat Ramon Zomer die boven iedereen uitkomt en de bal in de rechterhoek kopt. 1-0 voor SC Heerenveen na 22 minuten spelen.
20'
Zo is SC Heerenveen dus de ploeg met veldoverwicht, maar scoort VVV-Venlo bijna de openingstreffer. Een lekker avondje bekervoetbal staat weer op het programma hoor, het kan alle kanten op.
17'
Kenneth Otigba en Jules Reimerink scoren bijna samen een doelpunt! Samen? Ja, samen! Ramon Zomer kopt de bal per ongeluk te zacht terug op zijn collega en omdat Reimerink goed druk zet komt Otigba in de problemen. De verdediger van SC Heerenveen wil de bal hard naar buiten werken, maar Reimerink krijgt daar nog een foutje tussen. Met een boogbal verdwijnt de bal bijna achter Kristoffer Nordfeldt, maar die weet de bal net onder de lat weg te tikken.
16'
VVV-Venlo oogt kwetsbaar achterin. Vooral Niels Fleuren moet alles op alles gooien om Rajiv van la Parra af te stoppen. Hij kan het steeds corrigeren met een sliding, maar dit moet toch een keer misgaan.
13'
Het spelbeeld in Friesland is in de eerste dertien minuten al te zien. SC Heerenveen is veel aan de bal en is zoekende naar een opening in de verdediging van VVV-Venlo. De uitploeg speelt op de counter en hoopt met de snelle spelverdeler Yuki Otsu een kans te maken in het Abe Lenstra Stadion.
10'
Dit bekerduel stond deze week een beetje in de schaduw van Afonso Alves. De oud-spits van SC Heerenveen werd in Friesland gespot en de geruchtencarrousel draaide direct op volle toeren. Al helemaal toen bleek dat Alves zijn conditie op peil gaat houden bij de Friezen. Alves stond in zijn periode bij SC Heerenveen bekend om zijn scorend vermogen. Hij scoorde tegen Heracles Almelo maar liefst zeven keer. In 2008 werd hij uiteindelijk voor zeventien miljoen euro verkocht aan het Engelse Middlesbrough.
7'
De eerste grote kans van de wedstrijd is voor Pele van Anholt. Hij wordt ingespeeld door Alfreð Finnbogason, draait behendig weg bij zijn tegenstander en zoekt met links de verre hoek. Niki Mäenpää weet zijn doel echter voorlopig schoon te houden.
5'
De openingsfase is voor beide ploegen onrustig. Veel balbezit, waardoor zowel SC Heerenveen als VVV-Venlo niet echt tot kansen kan komen.
2'
SC Heerenveen en VVV-Venlo gaan uitmaken wie een plek in de achtste finales krijgt. Later op de avond volgt de loting, maar nu eerst nog negentig minuten voetbal in Friesland.
1'
Bekervoetbal is in Nederland, maar eigenlijk over de hele wereld, een verhaal apart. Het gaat om één wedstrijd en de vorm van de dag. Dat maakt de KNVB Beker altijd zo aantrekkelijk voor voetballiefhebbers. SC Heerenveen en VVV-Venlo staan in de derde ronde van het bekertoernooi tegenover elkaar. Mijn naam is Jos Boesveld en ik zal verslag doen van deze wedstrijd.

SC Heerenveen is als Eredivisionist natuurlijk favoriet in dit duel. De Friezen draaien – zoals de helft van de ploegen in de Eredivisie dit ook doet – prima mee bovenin. Ook in het bekertoernooi heeft SC Heerenveen al prima gepresteerd. Op 26 oktober 2013 won de ploeg met maar liefst 3-0 van FC Twente in de tweede ronde van de KNVB Beker. Een kleine kanttekening: FC Twente-verdediger Roberto Rosales kreeg toen wel in de 24e minuut al een rode kaart. Nog een kleine kanttekening dan maar: Alfreð Finnbogason scoorde in die wedstrijd twee keer en verkeerde in bloedvorm op dat moment. Als er dan gesproken wordt over vorm van de dag, dan heeft Finnbogason die niet meer. Marco van Basten werd zelfs boos op zijn aanvalsleider, want de IJslander zou nonchalant omgaan met de kansen. Toch kan een speler als Finnbogason in één keer weer opleven en een wedstrijd beslissen met een individuele actie.

VVV-Venlo is dus gewaarschuwd, al helemaal omdat de ploeg misschien in slaap is gesust. De afgelopen twee wedstrijden in de Jupiler League waren tegen de jonkies van FC Twente en Ajax. Tegen de beloften van Ajax werd het een makkelijke avond, maar tegen Jong FC Twente werd duidelijk dat het belangrijk is dat VVV-Venlo scherp blijft tijdens de volle negentig minuten. De ploeg kwam nog op voorsprong, maar zag de jonge Tukkers vlak voor tijd langszij komen (1-1). In de tweede ronde van de KNVB Beker schakelde VVV-Venlo competitiegenoot FC Oss uit. Prince Rajcomar scoorde vlak voor rust de 0-1 en leek lang matchwinner te worden. Marko Maletic maakte in de 81e minuut echter gelijk. FC Oss – VVV-Venlo leek af te stevenen op een gelijkspel, maar in de laatste minuut ontpopte invaller Jules Reimerink zich tot bekerheld.

SC Heerenveen – VVV-Venlo begint om 18.45 en wordt voorzien van diverse fluitsignalen door Danny Makkelie. Welke ploeg bereikt de volgende ronde van de KNVB Beker?