Harkemase Boys Dinsdag, 24. September 2013
18:45 uur
NEC Nijmegen
0:8
0 : 1 Torinfos in de Ticker Christoph Hemlein 18. / Schot met rechts  (Samuel Štefánik)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Christoph Hemlein 35. / Schot met rechts  (Ryan Koolwijk)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Jakob Jantscher 37. / Schot met links  (Christoph Hemlein)
0 : 4 Torinfos in de Ticker Christoph Hemlein 57. / Schot met rechts  (Victor Pálsson)
0 : 5 Torinfos in de Ticker Navarone Foor 60. / Schot met rechts  (Samuel Štefánik)
0 : 6 Torinfos in de Ticker Samuel Štefánik 69. / Schot met rechts  (Christoph Hemlein)
0 : 7 Torinfos in de Ticker Alireza Jahanbakhsh 75. / Schot met links
0 : 8 Torinfos in de Ticker Jakob Jantscher 88. / Schot met rechts

90'
Samenvatting tweede helft
Harkemase Boys deed er alles aan om er nog een wedstrijd van te maken, maar had in de tweede helft geen enkele kans tegen NEC. De Nijmegenaren konden eenvoudig uitlopen naar een 0-8 overwinning. Uitblinker van de eerste helft, Hemlein, completeerde een kwartier na rust zijn drietal doelpunten, waarna het een ware schiettent werd voor het doel van Maikel Kampjes.
90'
88'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 0:8 door Jakob Jantscher
Jantscher verdubbelt zijn doelpunten, de linksbuiten van NEC beloont een uitstekende wedstrijd. Hij omspeelt twee NEC-verdedigers waarna hij oog in oog staat met Maikel Kampjes. De doelman van Harkemase Boys raakt de bal nog aan, maar kan een doelpunt niet voorkomen.
86'
Ondanks de overduidelijke tussenstand ontstaat er nog een opstootje. Constancia reageert overdreven fel na een overtreding van Pálsson. De aanvaller van Harkemase Boys komt goed weg. Hij ontloopt een tweede gele kaart.
83'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Marcel Stutter
83'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Christoph Hemlein
82'
NEC heeft er vrede mee dat Harkemase Boys wat aan aanvallen kan denken. Het tempo van de wedstrijd is ver naar beneden gezakt en opnieuw krijgt Uuldriks met een kopbal een kans op een doelpunt. De spits van Harkemase Boys kopt over uit een voorzet van Constancia.
79'
Constancia krijgt een kans op de eretreffer. Uit een voorzet van wie anders dan Bacuna kopt de aanvaller tegen doelman Johnsson aan.
78'
Harkemase Boys heeft nog een klein kwartier om een doelpunt te maken en is nu zelfs met de volledige ploeg op de helft van NEC te vinden. De hoofdklasser verdiend een pluim voor de inzet.
75'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 0:7 door Alireza Jahanbakhsh
Een schitterend doelpunt van de nieuwkomer bij NEC. Jahanbakhsh soleert langs vier Harkemase verdedigers en weet de bal vervolgens ook nog langs Maikel Kampjes te schieten. Zijn eerste doelpunt voor NEC is er ééntje om in te lijsten.
74'
Ondertussen probeert de thuisploeg nog steeds naar voren te voetballen. Tot grote kansen leidt het nog niet, maar Harkemase Boys zet alles op alles om een doelpunt te forceren.
72'
Wissel in bij Harkemase Boys -> Simon Schreiber
72'
Wissel uit bij Harkemase Boys -> Arton Musliu
71'
Harkemase Boys is op weg naar de tweede nederlaag in een paar dagen. Na twee overwinning in de zaterdag hoofdklasse C verloor het team van Willem Brouwer afgelopen zaterdag met 1-2 van WHC uit Wezep. Ondanks de nederlaag staat Harkemase Boys in de competitie nog op een vijfde plaats.
69'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 0:6 door Samuel Štefánik
Hemlein laat weer van zich voren. Wederom geeft de spits van NEC een voorzet perfect op maat. De doelman van Harkemase Boys is volledig kansloos en Štefánik kan de bal vervolgens in open doel schieten.
67'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Alireza Jahanbakhsh
67'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Navarone Foor
66'
Oef... Daar was de eretreffer dan bijna toch. Uuldriks krijgt de bal perfect op de volley voor van Constancia. De spits van Harkemase Boys schiet net voorlangs.
65'
Harkemase Boys gaat meer en meer op zoek naar het eredoelpunt. De ruimtes die de thuisploeg daarbij achterlaat zijn groot. De 0-6 is dan ook dichterbij dan de 1-5.
63'
Gele kaart voor Kevin Conboy (NEC Nijmegen)
Als Bacuna rechts op de middenlijn door lijkt te breken trekt Conboy aan de rem. De verdediger trekt aan het shirt van Bacuna en haalt de rechtsbuiten naar het gras.
62'
NEC voetbalt gewoon door en gaat op weg naar een ruime overwinning. De hoekschop van Jantscher lijkt over de achterlijn te verdwijnen, maar Pálsson kopt de bal vanaf de achterlijn nog bijna in het doel.
61'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Geert Arend Roorda
61'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Ryan Koolwijk
60'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 0:5 door Navarone Foor
Zo gaat het hard! Štefánik passeert zijn directe tegenstander aan de linkerkant van het veld en geeft vervolgens een harde voorzet perfect op maat voor Foor. Voor de middenvelder is het vervolgens een koud kunstje om de bal tegen de netten aan te schieten.
58'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 0:4 door Christoph Hemlein
Daar is dan het vierde doelpunt. Victor Pálsson krijgt de bal cadeau na ongelukkig uitverdedigen van Harkemase Boys. De middenvelder van NEC gunt het doelpunt vervolgens aan Hemlein. Doelman Kampjes is kansloos nadat Pálsson de bal afgeeft op zijn spits die zijn derde doelpunt van de avond maakt.
57'
Wissel in bij Harkemase Boys -> Heine Uuldriks
57'
Wissel uit bij Harkemase Boys -> Joram Smits
56'
De gele kaart voor Francisco is typerend voor de eerste tien minuten van de tweede helft. Harkemase Boys kan het tempo van NEC niet meer belopen. De kans is erg klein dat het op deze manier bij 0-3 zal blijven.
55'
Gele kaart voor Paulo Francisco (Harkemase Boys)
De invaller komt op de middenlijn onnodig wild inglijden op Navarone Foor. Een terechte gele kaart.
54'
In het begin van de tweede helft gaat NEC door waar het gebleven was. De Nijmegenaren zijn veruit de bovenliggende ploeg en zijn op zoek naar doelpunten om de score uit te breiden.
51'
Aan de rechterkant van het strafschopgebied mag Marnick Vermijl eenvoudig de zestien van Harkemase Boys in dribbelen. Eenmaal bij de achterlijn aanbeland besluit Vermijl op doel te schieten in plaats van de bal voor te geven, waarmee de kans op de 0-4 bekeken is.
49'
Overigens is Maikel Kampjes nog steeds niet zeker van een vaste plaats onder de lat bij Harkemase Boys. Dit weekend keept Jacob de Vries in de competitie en pas na die wedstrijd zal Willem Brouwer een beslissing nemen wie de rest van het seizoen in het doel zal staan.
48'
Doelman Kampjes snelt als een speer uit zijn doel als Hemlijn vrij op het doel van Harkemase Boys af kan lopen. De doelman is precies op tijd bij de zestien meter lijn om de bal weg te schieten.
46'
Bij Harkemase Boys is Stevan de Geijter achtergebleven in de kleedkamer. De linksback, die bij de 0-3 opzichtig in de fout ging, wordt vervangen door Paulo Francisco.
46'
Wissel in bij Harkemase Boys -> Paulo Francisco
46'
Wissel uit bij Harkemase Boys -> Stevan de Geijter
46'
45'
Samenvatting eerste helft
Na 45 minuten is de bekerwedstrijd, met een 0-3 voorsprong voor NEC, al zo goed als gespeeld. Grote man aan de kant van de Nijmegenaren in de eerste helft was Christoph Hemlein. De vervanger van spits Michael Higdon zorgde zelf voor de eerste twee doelpunten en was aangever bij het derde doelpunt van de Nijmegenaren.
45'
44'
Er ontstaat steeds meer ruimte voor NEC. Zowel aan de linkerkant als aan de rechterkant van het veld mogen Jantscher en Foor eenvoudig het strafschopgebied in dribbelen. Het is dat de Nijmegenaren nog niet scherp genoeg zijn. De voorsprong had groter kunnen zijn als beide spelers de kansen beter uitspeelden.
42'
Gele kaart voor Navarone Foor (NEC Nijmegen)
De middenvelder van NEC maakt een lichte overtreding op Bacuna aan de zijlijn voor de dug-out van Harkemase Boys. Door het overdreven harde geschreeuw van Bacuna geeft scheidsrechter Mulder alsnog de gele kaart. De rechtsbuiten van Harkemase Boys staat echter binnen enkele seconden alweer op zijn benen.
39'
Harkemase Boys blijft ondanks de 0-3 achterstand wel voetballen. Opnieuw is Bacuna gevaarlijk. Van afstand krult hij de bal maar net over de kruising.
37'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 0:3 door Jakob Jantscher
Jantscher gooit de wedstrijd in het slot. Ditmaal is Hemlein de aangever. Linksback Stevan de Geijter geeft een slappe bal terug op zijn doelman. Hemlein kan de bal makkelijk onderscheppen, kapt zijn directe tegenstander af en geeft de assist op Jantscher die bal eenvoudig tegen de netten kan schieten nadat Maikel Kampjes te wild uitkwam en de bal volledig mistte.
35'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 0:2 door Christoph Hemlein
De spits van NEC scoort alsnog zijn tweede doelpunt van de avond. Koolwijk zet Hemlein met een steekbal vrij voor doelman Kampjes. Hemlein schiet de bal vervolgens eenvoudig in het doel.
34'
Johnsen Bacuna laat zien dat ook hij, net als zijn broer, talentvol is. Bacuna omspeelt twee Nijmeegse verdedigers, maar weet Johnsson uiteindelijk niet te passeren. De rechtsbuiten schiet de bal recht in de handen van de doelman van NEC.
32'
Kampjes redt!. De doelman van Harkemase Boys onderschept de bal als Hemlein vlak voor zijn neus op doel kan schieten. Hemlein stuit echter op Kampjes en blijft op één doelpunt staan.
30'
Na een indrukwekkende aanloop schiet Robin Huisman de Jong een vrije trap over de grond vanaf een meter of veertig enkele centimeters naast het doel van NEC. Zolang het 0-1 blijft doet Harkemase Boys nog mee!
29'
Klaas Schotanus is tot nu toe een van de weinige spelers van Harkemase Boys die met het niveau mee kan komen. De middenvelder schuwt de duels niet en onderschept vele ballen voor de voeten van de NEC-spelers.
27'
Gele kaart voor Gersinio Constancia (Harkemase Boys)
Uit een voorzet maakt de linksbuiten van Harkemase Boys hands. Constancia probeert de bal net als Maradona met zijn hand in het doel te werken. Constancia krijgt echter wel de gele kaart gepresenteerd.
26'
Anton Janssen is druk in de weer om zijn NEC duidelijk te maken dat het zo door moet voetballen en veel druk moet geven. De trainer van NEC is in de Eredivisie al vier wedstrijden op rij ongeslagen, vier keer op rij werd er gelijkgespeeld. Ondanks dat er de laatste maand nog niet verloren werd zijn de Nijmegenaren alsnog hekkensluiter.
24'
Conboy snelt van eigen helft aan de linkerkant van het veld richting het strafschopgebied van Harkemase Boys. De linksback speelt zijn directe tegenstander uit en schiet op doel waar doelman Kampjes de bal nog maar ternauwernood kan keren.
21'
Harkemase Boys heeft het moeilijk. NEC zet al vroegtijdig druk op de helft van de thuisploeg, die daar nog geen antwoord op heeft.
18'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 0:1 door Christoph Hemlein
Harkemase Boys zal alle zeilen moeten bijzetten nadat Hemlein NEC op voorsprong heeft gezet. Štefánik zet de aanvaller knap vrij in het strafschopgebied. Hemlein kan vervolgens eenvoudig langs verdediger Valentijn snellen en de bal achter Maikel Kampjes in het doel schieten.
17'
De eerste kans voor Harkemase Boys. Gersinio Constancia stoomt door aan de linkerflank en legt de bal terug op Klaas Schotanus. De aanvoerder uit Harkema haalt uit maar schiet in de handen van Kalle Johnsson.
15'
NEC doet het verrassend genoeg rustig aan na de spetterende openingsfase. Na de twee grote kansen binnen vijf minuten hebben de Nijmegenaren het tempo omlaag geschroefd en spelen ze veelal de bal over rond de middenlijn.
13'
Als Harkemase Boys dan in balbezit is probeert het veelvuldig Johnsen Bacuna te zoeken. Vanuit een hoekschop krijgt het broertje van Leandro Bacuna, de aanvaller die tegenwoordig bij Aston Villa speelt, de bal voor zijn voeten. De rechtsbuiten van Harkemase Boys stuit op Kalle Johnsson.
11'
Het team van Willem Brouwer is de eerste tien minuten goed doorgekomen. Harkemase Boys begint langzaamaan wat grip op de wedstrijd te krijgen en houdt de bal ondertussen al een kleine minuut in eigen bezit.
9'
De eerste keer dat Harkemase Boys op de helft van de Nijmegenaren verschijnt verspeelt het de bal knullig doordat twee spelers buitenspel staan.
7'
Het gevaar komt in de eerste minuten van NEC af. De Nijmegenaren zijn constant op de speelhelft van Harkemase Boys te vinden en zijn veelvuldig in balbezit.
5'
Een nieuwe kans voor NEC. Jantscher zorgt voor gevaar met een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Zijn bal krult nipt links langs de doelpaal van Harkemase Boys.
4'
Jakob Jantscher moet aan de linkerflank van de Harkemase Boys oppassen. Harkema heeft groot uitgepakt nadat het weer een profclub mag ontvangen. De linkerhoek van het veld ligt nog bezaaid met confetti.
2'
De eerste grote kans voor NEC vindt al binnen anderhalve minuut plaats. Navarone Foor geeft een steekpass op maat richting Samuel Štefánik. De aanvaller loopt echter tegen een Harkemase verdediger aan waardoor doelman Kampjes de bal kan oprapen.
1'
NEC heeft afgetrapt. Het eerste balcontact in de tweede ronde van de KNVB-beker heeft plaatsgevonden.
1'
Goedenavond en welkom bij de bekerwedstrijd tussen Harkemase Boys en NEC Nijmegen. Ik ben Merten Simons en vanavond zal ik verslag doen van de wedstrijd in de tweede ronde van de nationale beker. Om 18.45 zal er gefloten worden ten teken dat er afgetrapt kan worden. Tot die tijd kunt onder het kopje ‘wedstrijddetails’ alvast de opstellingen van beide teams bekijken.

Op papier zal dit een makkelijke wedstrijd moeten worden voor de Nijmegenaren. Het Eredivisieteam van Anton Janssen hoort normaal gesproken te winnen van de zaterdaghoofdklasser uit Harkema. Echter blijft het bekervoetbal en zal het bij een nederlaag niet voor het eerst zijn dat Harkemase Boys, het team van Willem Brouwer, voor een stunt zorgt.

Vorig seizoen haalde Harkemase Boys zo al de derde ronde van de KNVB-beker. In deze derde ronde gingen de Friezen met 6-1 onderuit tegen Heerenveen. Bij de Friezen zal echter vooral de tweede ronde niet snel uit het geheugen gewist worden. Nadat Harkemase Boys vier minuten voor tijd nog met 0-2 achterstond tegen Willem II, wist de amateurploeg na een verlenging met 4-2 te winnen. Een van de smaakmakers in deze wedstrijd aan de kant van Harkemase Boys was Oebele Schokker. De vleugelaanvaller die in deze wedstrijd zo’n indruk maakte dat hij een transfer naar Cambuur Leeuwarden verdiende en nu furore maakt bij de buren uit Leeuwarden. Wie weet staat er deze wedstrijd een nieuwe speler op aan de kant Harkemase Boys?

Met de derde ronde in het afgelopen jaar is ook gelijk de grootste prestatie benoemd van Harkemase Boys in de KNVB-beker. NEC daarentegen heeft grotere prestaties in het verleden geleverd. De Nijmegenaren haalden maar liefst vier keer de finale. Zowel in ’73, ’83, ’94 als ’00 speelde NEC de slotwedstrijd van de beker. Alle keren werd er alleen ook verloren. Vorig seizoen werd NEC in de tweede ronde uitgeschakeld door Feyenoord. In de blessuretijd scoorde Lex Immers destijds de beslissende 2-3.

Met Feyenoord is ook gelijk één van de andere hoogtepunten uit het bekertoernooi van Harkemase Boys genoemd. In 2009 kwamen de Rotterdammers op bezoek in Harkema en wisten destijds te winnen met 0-5. Net als toen zal ook nu Sportpark De Bosk aan veranderingen onderhevig zijn. Zo moesten er vanmiddag nog diverse cameraplateaus geplaats worden op de accommodatie in Harkema. Veranderingen die in de vorige ronde nog niet nodig waren. Een ronde die Harkemase Boys overigens met 4-1 won van de zondaghoofdklasser Rohda Raalte.