1 : 0 Torinfos in de Ticker Lisi Wang 90.

90'
Einde wedstrijd
90'
Doelpunt voor China, 1:0 door Lisi Wang
Nee toch! Daar is die dan toch, China komt op voorsprong. Uit een lange bal van Peng Han tikt Lisi Wang de bal ineen keer door langs Sari van Veenendaal, waarna de bal tergend langzaam het doel in rolt.
88'
Het puntje voor Oranje komt steeds dichterbij. Nederland moet er voor zorgen nu niets meer weg te geven en de speelsters zullen genoegen moeten nemen met een 0-0 gelijkspel.
87'
Wissel in bij China -> Jiahui Luo
87'
Wissel uit bij China -> Jiali Tang
86'
Oef! Met waar tikkietakkie-voetbal belandt China voor het doel van Van Veenendaal. Oranje heeft het nakijken als China besluit de bal rond te laten gaan door de ploeg. Het schot van Shanshan Wang zeilt maar rakelings over de lat.
82'
China daarentegen komt sinds Nederland aanzet niet veel verder dan een schot vanaf een meter of dertig. Het schot van Peng Han vliegt huizenhoog over het doel van uitblinkster Van Veenendaal.
80'
Daar is ze dan, Lieke Martens! Voor het eerst deze wedstrijd laat de linksbuiten wat van zich zien. In het strafschopgebied van China omspeelt Martens net als Miedema even eerder meerdere tegenstanders. Haar schuivertje belandt echter in de handen van keepster Fei Wang.
77'
Miedema geeft het startsein voor deze omslag. De Nederlandse sterspeelster van Bayern München omspeelt meerdere Chineze in het strafschopgebied van China, maar wil net een tegenstandster teveel omspelen met balverlies als gevolg.
74'
Met nog een kwartier op het scorebord begint de wedstrijd langzaamaan dood te bloeden. Is dit dan het moment voor Nederland om toe te slaan? Als Oranje wat wil, zal er nu een omslag in het voetbal van de Oranje leeuwinnen moeten komen.
71'
Wissel in bij China -> Jun Ma
71'
Wissel uit bij China -> Guixin Ren
71'
Wissel in bij Nederland -> Anouk Dekker
71'
Wissel uit bij Nederland -> Tessel Middag
69'
Sari van Veenendaal! De keepster van Oranje groeit uit de ster van het veld. Op een kiezelhard schot van Jiali Tang kan Van Veenendaal de bal nog net toucheren, waarna het leder op de dwarsligger uiteen spat.
65'
Geluk voor Oranje is dat China het in de tweede helft wat rustiger aandoet. Weliswaar voren de Aziaten nog steeds de boventoon. Maar de grote kansen van voor rust blijven voorlopig uit.
61'
Melis! Het is duidelijk dat het gevaar bij Oranje van één speelster moet komen. Wederom duikt de rechtsbuiten ineens op voor het doel van China. Ze stuit echter op de Chinese doelvrouw.
60'
Petra Hogewoning moet noodgedwongen het veld verlaten. De linksback van Oranje verlaat het veld met een kuitblessure.
59'
Wissel in bij Nederland -> Anouk Hoogendijk
59'
Wissel uit bij Nederland -> Petra Hogewoning
57'
China gooit er een extra aanvalster bij. De Chinezen voelen dat er meer in zit dan een puntje. Aan Oranje is het nu om dit puntje te koesteren.
56'
Wissel in bij China -> Shuang Wang
56'
Wissel uit bij China -> Shanshan Wang
53'
Daar is ze weer, Sari van Veenendaal! Wederom laat de goalie zien een prima vervangster te zijn van Geurts. Als Shanshan Wang één op één staat met Van Veenendaal en verwoestend uithaalt, brengt de doelvrouw redding door de bal weg te boksen.
50'
Toch komt er wat gevaar van Oranje. Wederom moet het komen van Manon Melis. Op snelheid spurt de aanvalster naar een lange bal om richting het doel van China te sprinten. Het doel is een te lange weg, maar Melis versiert wel een hoekschop.
47'
We zijn weer begonnen, maar het ziet er niet naar uit dat Oranje een omslag heeft kunnen bewerkstelligen. De Nederlandse vrouwen zijn uiterst slordig in balbezit en China zoekt gelijk de weg naar voren.
46'
Aanvang tweede helft
45'
Samenvatting eerste helft
Zonder tegendoelpunten de kleedkamers in. Oranje zal er tevreden mee zijn. Hoewel het begin van de wedstrijd van het Nederlands team nog veelbelovend was nam China halverwege de eerste helft de regie in handen. Doelvrouw Sari van Veenendaal hield Oranje diverse keren op de been.
45'
Einde eerste helft
43'
Voor Nederland is het te hopen dat de laatste minuten van de eerste helft zonder kleerscheuren worden overleeft. De rust zal voor het team van Roger Reijners met open handen worden ontvangen.
39'
Auw! Guixin Ren vat het spel van Oranje momenteel mooi samen. In het strafschopgebied van Oranje speelt de Chinese speelster Daniëlle van de Donk pijnlijk door de benen om vervolgens uit te halen op het doel. Niet voor het eerst belandt het schot van de Chinezen echter over de dwarsligger.
37'
Als Oranje nu dan een keer op de helft van China te vinden is en Martens de bal bovendien in de voeten krijgt is het vervolg van de vleugelaanvalster uitermate zwak. Martens speelt de bal in een grote leegte, waarna China in alle rust weer kan opbouwen.
34'
Het is voor Oranje nu zaak om de boel achterin eerst op orde te krijgen. Nederland loopt de laatste tien minuten keer op keer achter de feiten aan en is nauwelijks meer op de helft van China te vinden.
30'
Weer van Veenendaal! Twee keer ditmaal. Oranje moet oppassen. China wordt gevaarlijker en de defensie van Nederland heeft moeite de Chinese aanvallers het voetballen te beletten.
28'
Een schitterende redding van Van Veendendaal. Peng Han speelt de Nederlandse defensie dol en pegelt de bal vervolgens richting de kruising. Van Veenendaal laat zien een prima vervanger te zijn van Loes Geurts en plukt de bal stijlvol uit de bovenhoek.
26'
Het gevaar bij Oranje moet vooral komen vanaf de rechterkant waar Manon Melis haar opwachting maakt. De vleugelaanvalster van het Nederlands team wordt veelvuldig gezocht, terwijl Lieke Martens aan de linkerkant van het veld opvallend onzichtbaar is.
23'
Ai! De eerste kans voor Miedema. Melis verovert de bal aan de zijlijn en geeft de bal hoog voor op de spits van Oranje. Miedema omspeelt in het strafschopgebied haar tegenstander, maar werkt de bal vervolgens naast.
21'
Om het moeilijk te maken staan Wang, Hang en Tang namens China achter de bal om een vrije trap vanaf een meter of twintig op het doel van Van Veenendaal te vuren. Wie de bal schiet? Geen idee. De bal vliegt in ieder geval huizenhoog over het doel.
18'
Hoewel de wedstrijd vermakelijk op en neer golft blijven echte kansen op de poging van Middag na nog uit. China heeft de boel achterin dicht gebouwd en voorlopig is er voor Oranje geen doorkomen aan.
15'
Overigens valt het vandaag niet mee met de namen van de Chinese speelsters. China herbergt in de selectie vier speelsters met de naam Wang, twee speelsters met de naam Zhang, een speelster met de naam Tang en een speelster met de naam Pang.
12'
Zo dan! Een beste poging van Tessel Middag. De middenveldster neemt de bal vanaf de zijkant in één keer op haar slof en pegelt het leder maar net voorlangs.
11'
Maar Oranje neemt het tempo van de Chinezen over. Weer is het Melis die aan de rechterkant van het veld opstoomt. Haar voorzet komt net niet uit bij Vivianne Miedema. Wat blijft staan is een hoekschop.
9'
Nee, het begin van Oranje was veelbelovend. Maar China neemt de regie in handen. Na de twee kleine kansjes versiert China een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Lisi Wang peert de bal echter over het doel.
6'
En weer komt China in het strafschopgebied van Oranje. Ditmaal is het spits Shanshan Wang die een voorzet met een omhaal in het doel probeert te werken. Haar poging is echter te slap om Van Veenendaal te verschalken.
5'
Het eerste kansje van de wedstrijd komt echter op naam van China. Van grote afstand haalt Jiali Tang uit op het doel van Sari van Veenendaal. Haar schot zeilt echter over het doel van Oranje.
4'
De intenties van Nederland zijn duidelijk. Oranje speelt op de aanval. Veelzeggend is het doorstomen van Manon Melis aan de rechterkant van het veld. Op snelheid spurt de vleugelaanvalster langs haar directe tegenstander. Eenmaal in het strafschopgebied speelt ze de bal iets te ver voor zich uit, waarna de Chinese keepster kan onderscheppen.
2'
China heeft de bal aan het rollen gebracht. Het begin van het Nederlands is team is veelbelovend. De Oranjevrouwen zitten er fel op.
1'
Aanvang wedstrijd
Voorbeschouwing
Het Nederlandse vrouwenteam kan vanavond een grote stap zetten richting de knock-outfase van het wereldkampioenschap. Met de 1-0 overwinning tegen Nieuw-Zeeland op zak hebben de Oranje leeuwinnen om middernacht genoeg aan een overwinning tegen China om zich te plaatsen voor de volgende ronde.
Mijn naam is Merten Simons en vanaf 0.00 uur zal ik verslag doen van deze tweestrijd. Rond een uur of 23.00 uur zullen hier alvast de opstellingen verschijnen en vanaf 0.00 uur branden we los met het live verslag van deze wedstrijd.

Verbetering
Ondanks de 1-0 overwinning op Nieuw-Zeeland zijn de speelsters van Oranje er van doordrongen dat het beter zal moeten tegen China. De Aziatische speelsters zijn van een andere orde dan de speelsters uit Nieuw-Zeeland en in de eerdere ontmoeting met Nieuw-Zeeland had Nederland het in de tweede helft op zijn zachtst gezegd erg moeilijk. "We speelden erg passief, eigenlijk reactievoetbal", liet aanvalster Kirsten van de Ven zo al weten. "We zullen meer initiatief moeten nemen.”

Doelvrouw
Oranje zal het moeten doen zonder sluitpost Loes Geurts. Geurts kampt met een enkelblessure, vorige week opgelopen in de eerste WK-wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland (1-0). De keepster klapte door haar linkerenkel toen ze in een vol strafschopgebied op de voet van ploeggenote Desiree van Lunteren landde.
Bondscoach Roger Reijners wil geen risico's nemen met Geurts, met het oog op het mogelijke vervolg van het toernooi. Bij winst op China staat de deur naar de achtste finales open. Sari van Veenendaal of Angela Christ staat onder de lat tegen China.
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner