5:4 d.p.
(Heenwedstrijd 2:1)
Dp.
0 : 1 Torinfos in de Ticker Aduriz 57. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Kevin Gameiro 59. / Schot met links  (Grzegorz Krychowiak)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Raúl García 80. / Kopbal  (Beñat)

5 : 4 Kevin Gameiro raakt

120'
Samenvatting verlenging
De verlenging begon spectaculair met een schot op de paal van Coke en een grote mogelijkheid voor Susaeta. Daarna ging het spel op en neer, maar er werd niet gescoord. Het kwam dus aan op penalty's, waarbij Beñat de enige was die miste. Daardoor plaatste Sevilla zich voor de halve finale van de Europa League.
120'
Einde wedstrijd
120'
Strafschop raak Sevilla FC -> Kevin Gameiro
120'
Strafschop raak Athletic Bilbao -> Susaeta
120'
Strafschop raak Sevilla FC -> Steven N'Zonzi
120'
Strafschop gemist Athletic Bilbao -> Beñat
120'
Strafschop raak Sevilla FC -> Evgen Konoplyanka
120'
Strafschop raak Athletic Bilbao -> San José
120'
Strafschop raak Sevilla FC -> Grzegorz Krychowiak
120'
Strafschop raak Athletic Bilbao -> Viguera
120'
Strafschop raak Sevilla FC -> Coke
120'
Strafschop raak Athletic Bilbao -> Raúl García
120'
penalty's
120'
Einde 2e helft verlenging
120'
In de laatste minuut van de verlening nog een countermogelijkheid voor Sevilla, Gameiro blesseert zich daarbij echter.
116'
Gele kaart voor Evgen Konoplyanka (Sevilla FC)
En daar is kaart nummer twaalf! Dit keer voor Konoplyanka, na het uitdelen van een licht duwtje.
114'
Gele kaart voor Coke (Sevilla FC)
De invaller maakt een overtreding op het middenveld en krijgt alweer de elfde gele kaart van de wedstrijd.
112'
Athletic Bilbao heeft nu langdurig balbezit, maar een grote kans levert het niet op.
108'
Sevilla heeft de controle tijdens de verlenging, de thuisploeg is op dit moment de betere.
106'
Aanvang 2e helft verlenging
105'
Einde 1ste helft verlenging
105'
Gele kaart voor Steven N'Zonzi (Sevilla FC)
105'
Gele kaart voor Etxeita (Athletic Bilbao)
Opnieuw een opstootje, waarbij twee spelers geel krijgen.
102'
Gele kaart voor De Marcos (Athletic Bilbao)
Tactische overtreding van De Marcos, die daarmee een uitbraak van Sevilla voorkomt.
100'
Wat een spektakel in de verlenging! Prima mogelijkheid voor Coke, maar de bal eindigt op de paal.
100'
Wissel in bij Sevilla FC -> Coke
100'
Wissel uit bij Sevilla FC -> Mariano
98'
Gele kaart voor Iraizoz (Athletic Bilbao)
Iraizoz pakt geel, omdat hij vanaf de zijlijn commentaar uit op de scheidsrechter.
97'
Susaeta moet de 3-1 maken nadat hij de bal geweldig aangespeeld krijgt van Beñat, maar hij schiet naast.
95'
Vrije trap van Sevilla gaat het strafschopgebied in, maar Athletic werkt de bal weg.
95'
Gele kaart voor Muniain (Athletic Bilbao)
Muniain zet Mariano opzij en krijgt daarvoor geel.
91'
Aanvang 1ste helft verlenging
90'
Einde tweede helft
86'
Gele kaart voor Adil Rami (Sevilla FC)
86'
Gele kaart voor Viguera (Athletic Bilbao)
Een opstootje tussen Viguera en Adil Rami, beiden krijgen geel.
83'
Sevilla is helemaal de weg kwijt en heeft niets meer in te brengen, Athletic lijkt de beste kansen te hebben.
80'
Doelpunt voor Athletic Bilbao, 1:2 door Raúl García
Wordt het verlenging in Sevilla? Raúl Garica staat helemaal vrij en kopt de 1-2 binnen.
76'
Gameiro haalt uit, Herrerín redt.
74'
Gele kaart voor Balenziaga (Athletic Bilbao)
Balenziaga krijgt geel voor het uitdelen van een stevige duw. Hij mist daardoor de volgende wedstrijd, mocht Athletic de volgende ronde halen.
70'
Een flinke domper voor Athletic Bilbao, Aduriz moet met een blessure naar de kant.
70'
Wissel in bij Athletic Bilbao -> Viguera
70'
Wissel uit bij Athletic Bilbao -> Aduriz
67'
Wissel in bij Sevilla FC -> Sebastián Cristóforo
67'
Wissel uit bij Sevilla FC -> Iborra
65'
Gele kaart voor San José (Athletic Bilbao)
San José krijgt een onnodige gele kaart, voor commentaar op de scheidsrechter.
63'
Beñat tikt de vrije trap opzij, waarna Susaeta ermee aan de haal mag. Hij dribbelt en haalt uit, maar stuit op de verdediging van Sevilla.
60'
Wissel in bij Athletic Bilbao -> Iturraspe
60'
Wissel uit bij Athletic Bilbao -> Eneko Bóveda
59'
Doelpunt voor Sevilla FC, 1:1 door Kevin Gameiro
Het gaat hard opeens, want daar is al de 1-1! Sevilla countert fraai, Gameiro is het eindstation en mag de bal intikken.
57'
Doelpunt voor Athletic Bilbao, 0:1 door Aduriz
Gaat het dan toch weer spannend worden? Aduriz schiet vanaf de rand van het strafschopgebied, het schot wordt van richting veranderd en gaat het doel in.
54'
Wissel in bij Athletic Bilbao -> Muniain
54'
Wissel uit bij Athletic Bilbao -> Lekue
53'
Athletic krijgt meer een meer vertrouwen en blijft aanvallen, de 0-1 hangt in de lucht.
51'
Wissel in bij Sevilla FC -> Evgen Konoplyanka
51'
Wissel uit bij Sevilla FC -> Michael Krohn-Dehli
49'
De eerste minuten van de tweede helft verlopen rommelig, veel balverlies aan beide kanten.
46'
Aanvang tweede helft
45'
Samenvatting eerste helft
Een vermakelijke eerste helft in Sevilla, maar nog geen doelpunten. Het tempo lag hoog, met name in het eerste half uur. Daarna leek de thuisploeg een beetje op twee gedachten te hinken, de voorsprong verdedigen of blijven aanvallen.
45'
Einde eerste helft
42'
Prima combinatie tussen Krohn-Dehli en Kolodziejczak. Laatst genoemde kan de bal voorgeven, maar er zit een Baskisch been tussen, waardoor het een corner wordt.
40'
Het spektakel lijkt erop te zitten voor de eerste helft. Athletic probeert het van heel ver, maar dat levert de doelman van Sevilla geen problemen op.
36'
Sevilla lijkt een beetje op twee gedachten te hinken: de 2-1 voorsprong uit het vorige duel verdedigen of zelf ook nog proberen aan te vallen. Het tempo gaat in ieder geval wat omlaag.
32'
De bal komt goed terecht voor Raúl García die uit kan halen ter hoogte van de strafschopstip. Hij raakt de bal echter niet goed en schiet huizenhoog over.
29'
Krohn-Dehli slingert een vrije trap richting de tweede paal, Herrerín stompt de bal weg.
28'
Gele kaart voor Eneko Bóveda (Athletic Bilbao)
Escudero is Bóveda gepasseerd en de verdediger moet een overtreding maken om hem nog af te stoppen.
27'
Corner voor Athletic. De doelman van Sevilla struikelt bij het uitkomen, maar dat heeft geen gevolgen.
24'
Krohn-Dehli neemt de afvallende bal in één keer en schiet, maar de doelman van Athletic redt.
22'
Mariano is keer op keer gevaarlijk op de rechterflank, Balenziaga heeft de grootste moeite met hem. Dit keer levert het een corner op.
19'
Krychowiak levert de bal zomaar in bij Aduriz, die vanaf de rand van het strafschopgebied kan schieten. De bal wordt nog van richting veranderd, maar gevaarlijk is het niet.
17'
Prima actie van Vitolo! Hij dribbelt twee man voorbij en kan daarna vrij uithalen, maar schiet naast.
13'
Er is een klein kwartier voorbij en het tempo is enorm hoog. Athletic Bilbao moet en laat zien dat het er nog alle vertrouwen in heeft.
9'
Grote kans voor Adil Rami! De corner wordt eerst weggewerkt, maar Krohn-Dehli slinger de bal daarna opnieuw voor het doel. Rami staat nog voorin en kan schieten, maar schiet net over.
5'
Grote kans voor Aduriz, die de bal van De Marcos aangespeeld krijgt. Doelman David Soria komt zijn strafschopgebied uit om het Aduriz zo lastig mogelijk te maken, waardoor de spits uiteindelijk in het zijnet schiet.
3'
Balenziaga lijkt een voorzet van Mariano met de hand te raken. Het is moeilijk te zeggen of het een strafschop was, de scheidsrechter vindt in ieder geval van niet.
1'
Aanvang wedstrijd
Opstellingen
Ten opzichte van het heendel tussen Sevilla en Athletic Bilbao zijn er flink wat wijzigingen, aan beide kanten zijn dat er drie. Bij Sevilla is Ever Banega geschorst en Benoit Tremoulinas kampt met een hamstringblessure. Daarnaast ontbreekt Coke. De vrijgekomen plaatsen worden ingevuld door Escudero, Mariano en Iborra. Ook bij Athletic Bilbao zijn er drie wijzigingen ten opzichte van vorige week. Iker Muniain en Inaki Williams ontbreken wegens blessures en ook Eraso is er niet bij. Het drietal wordt vervangen door Susaeta, Raúl Garcia en Lekue.
Voorbeschouwing
Vanavond staan de return van de kwartfinales in de Europa League op het programma, met onder andere Sevilla - Athletic Bilbao. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van dit duel. Ongeveer een uur voor aanvang van de wedstrijd zijn de opstellingen te vinden onder het kopje wedstrijddetails.

Sevilla
Sevilla won de afgelopen twee edities van de Europa League en is ook dit seizoen alweer op weg richting de halve finale. Vorige week werd Athletic Bilbao met 2-1 verslagen. Sevilla kwam terug van een 1-0 achterstand en maakte dus bovendien twee belangrijke uitdoelpunten.

In de competitie werd afgelopen weekend echter wel verloren. Sevilla ging met 2-1 onderuit tegen het Valencia van Gary Neville. Door het gekwakkel in de competitie staat Sevilla slechte zevende, onvoldoende om zich opnieuw te plaatsen voor Europees voetbal. De Europa League zal dus wellicht voelen als de laatste strohalm.

Ook de Baskische ploeg is echter niet in optimale vorm. Afgelopen weekend werd weliswaar gewonnen van Rayo Vallecano, de vier wedstrijden daarvoor werden niet gewonnen. Toch staat Athletic Bilbao nog boven Sevilla op de ranglijst. Het bezet de zesde plaats, die toegang geeft tot de voorrondes van de Europa League.

Om dit seizoen nog verder te komen in de Europa League, zal er vanavond minimaal twee keer gescoord moeten worden. Daarbij zal de hoop vooral gevestigd zijn op de inmiddels 35-jarige Aduriz, die met negen goals tot dusverre topscorer is van de Europa League. Normaal gesproken zou de 21-jarige Inaki Williams naast hem staan in de voorhoede, maar hij is afwezig met een hamstringblessure.

Het zal dus een lastig avondje worden voor Athletic Bilbao, maar wie weet kan de Baskische ploeg stunten. De aftrap is vanavond om 21.05, veel plezier bij dit duel!
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner