19:45 uur
PSV
2:4
0 : 1 Torinfos in de Ticker Gastón Pereiro 13. / Schot met links
0 : 2 Torinfos in de Ticker Marco van Ginkel 43. / Schot met rechts  (Luuk de Jong)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Luciano Narsingh 61. / Schot met rechts  (Davy Pröpper)
0 : 4 Torinfos in de Ticker Marco van Ginkel 64. / dir. vrije trap
1 : 4 Torinfos in de Ticker Jop van der Linden 81. / Kopbal  (Thom Haye)
2 : 4 Torinfos in de Ticker Muamer Tanković 84. / Schot met links  (Ben Rienstra)

90'
Samenvatting tweede helft
PSV trok in het tweede bedrijf van de wedstrijd het niveau van de eerste helft door. De Eindhovenaren hielden de touwtjes in handen. Door goed werk van Pröpper kon Narsingh vam dichtbij eenvoudig raak schieten. Niet veel later knalde Van Ginkel een vrije trap fraai binnenkant paal. AZ leek even tegen een afstraffing aan te lopen, maar Van der Linden en Tanković deden nog iets terug, waardoor de eindstand 2-4 werd.
90'
90'
Gele kaart voor Robert Mühren (AZ Alkmaar)
Mühren glijdt zijn tegenstander onderuit en loopt hiermee tegen een gele kaart aan.
90'
Even leek het erop dat AZ PSV het nog moeilijk kon maken, maar het was een kleine opleving van de thuisploeg. PSV heeft het heft weer in handen genomen en gaat de wedstrijd zakelijk uitspelen.
87'
Het is nu alles of niets voor AZ! Aanvaller Mühren is erbij gezet in de aanval om nog iets te forceren.
87'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Robert Mühren
87'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Joris van Overeem
85'
Zo heeft AZ de hele tweede helft moeite om een kans te creëren en zo werkt de ploeg binnen een paar minuten van dichtbij twee doelpunten binnen. Kan de ploeg nog gelijk komen met PSV?
84'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 2:4 door Muamer Tanković
Kan het dan alsnog? Tanković werkt in ieder geval de 2-4 binnen na goed voorbereidend werk van Rienstra.
81'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 1:4 door Jop van der Linden
De invaller weet een strak aangemeten voorzet heerlijk binnen te knikken. AZ redt hiermee de eer voor zichzelf. Of zit er nog meer in?
80'
Maher, die de laatste weken veel bij Jong PSV speelt, mag weer eens opdraven. Dat doet hij uitgerekend tegen zijn oude ploeg.
80'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Adam Maher
80'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Davy Pröpper
77'
AZ komt amper meer van de eigen helft af en staat constant onder hevige druk. De Alkmaarders missen duidelijk de geschorste Wuytens en Ron Vlaar.
75'
Smaakmaker García is naar de kant gehaald. De aanvaller was een aantal keer dreigend voor het doel van PSV, maar heeft het verschil niet kunnen maken.
75'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Muamer Tanković
75'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Levi García
73'
PSV heeft wat gas teruggenomen en lijkt genoegen te nemen met 0-4, al wil Jozefzoon zich nog even laten zien. Ook De Jong heeft nog niet gescoord en zal graag zijn goaltje willen meepikken.
69'
Bruma heeft een klein pijntje en is vervangen door Isimat. Ook Dos Santos is naar de kant gehaald en Van der Linden heeft zijn plek ingenomen.
69'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Nicolas Isimat-Mirin
69'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jeffrey Bruma
69'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Jop van der Linden
69'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Dabney dos Santos
67'
Narsingh mag rusten. De aanvaller speelde een goede wedstrijd, maar is nu vervangen door Jozefzoon.
67'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Florian Jozefzoon
67'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
66'
PSV is los en AZ moet uitkijken dat het niet tegen een hele grote nederlaag aanloopt.
64'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:4 door Marco van Ginkel
Van Ginkel knalt een vrije trap van ruim 25 meter heerlijk in de hoek. Rochet raakt de bal nog wel aan, maar kan het schot niet keren.
61'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:3 door Luciano Narsingh
Pröpper verricht uitstekend werk door de bal te onderscheppen en met een simpele pass Narsingh vrij voor doelman Rochet te zetten. Voor de aanvaller is het een koud kunstje om oog-in-oog met de doelman binnen te werken.
57'
Bijna Janssen!
De aanvaller krijgt de bal van Henriksen aan de linkerkant van het strafschopgebied aangespeeld. Janssen trekt naar binnen en speelt Van Ginkel en Moreno uit. Het schot van de spits zeilt echter tien centimeter langs de verre hoek.
55'
PSV controleert de wedstrijd. De Eindhovenaren hebben het meeste balbezit en krijgen af en toe kleine mogelijkheden. De pass in de laatste fase van de aanval is echter vaak slordig, waardoor grote kansen uitblijven.
50'
Ook PSV is weer gevaarlijk geweest voor het doel van Rochet, maar een voorzet van Pröpper is net iets te scherp voor De Jong en Narsingh.
48'
Weer een flinke mogelijkheid van AZ! Haps omspeelt twee man van PSV en wil de bal in de verre hoek krullen, maar de vleugelverdediger ziet de bal een half metertje naast de paal eindigen.
47'
Garcia probeert het vanaf de rand van het strafschopgebied en zijn uithaal is venijnig. De poging van de aanvaller van Trinidad & Tobago gaat echter net naast het doel van doelman Zoet.
46'
De tweede helft is op gang gebracht en is het gissen waar AZ het beste aan doet. PSV lijkt vandaag een maatje te groot. Moet de ploeg van Van den Brom dus de schade beperkt houden of toch op zoek gaan naar de gelijkmaker en daardoor risico's nemen?
46'
45'
Samenvatting eerste helft
De wedstrijd startte furieus met grote kansen voor Dos Santos en Haye, maar in de tegenstoot was PSV uiterst gevaarlijk. Zo raakte Pereiro eerst de lat, maar werkte hij in de daaropvolgende aanval de bal via Luckassen binnen. PSV bleef daarna aandringen, maar Narsingh kon de grote mogelijkheid niet omzetten tot een doelpunt. Vlak voor rust verdubbelde PSV toch de score, want Van Ginkel bleef oog-in-oog met Rochet koel.
45'
43'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:2 door Marco van Ginkel
Alsnog valt de 0-2 vlak voor rust. PSV countert opnieuw heel snel en De Jong geeft de bal keurig mee aan Van Ginkel. De middenvelder stoomt op door het midden en werkt de bal achter doelman Rochet.
42'
Bijna 0-2 via De Jong!
Na een corner van AZ countert PSV razendsnel. Narsingh houdt de rust in het strafschopgebied van AZ en legt terug op De Jong, maar de aanvaller ziet zijn schot gekeerd worden door Rochet.
40'
Met nog een paar minuten voor rust te gaan lijkt AZ nog de gelijkmaker te willen scoren. De ploeg uit Alkmaar dringt aan.
36'
De vrije trap die volgt is gevaarlijk, maar Rienstra kan net niet bij de bal komen, waardoor de kans verkeken is.
35'
Gele kaart voor Jeffrey Bruma (PSV Eindhoven)
De verdediger van PSV kan Janssen alleen stoppen met een onreglementaire tackle en krijgt hiervoor de gele kaart van scheidsrechter Gözübüyük.
32'
García niet voorbij Zoet!
De doelman van PSV komt goed uit zijn doel en voorkomt dat García hem omspeelt en zodoende op een leeg doel afloopt. Knap gedaan van de keeper!
30'
AZ heeft moeite om de aanvallers van PSV onder controle te houden. PSV lijkt iets meer scherpte te hebben.
24'
PSV gaat weer door met kansen creëren. Arias doet aan de rechterkant opnieuw goed werk en geeft de bal voor het doel. Pereiro wil het echter iets te nonchalant doen met buitenkant voet, maar mist de bal. Ook Van Ginkel kan bij de tweede paal net niet binnenwerken.
23'
Narsingh is snel, heel snel! De vleugelaanvaller sprint zijn tegenstander Dos Santos eruit en schiet op doel van Rochet, maar de doelman weet de bal met zijn voeten te keren.
21'
Zo staat PSV virtueel weer aan de leiding in de Eredivisie.
18'
Na het doelpunt blijven kansen even uit, maar het tempo blijft moordend hoog. Het spel golft nog altijd op en neer!
13'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:1 door Gastón Pereiro
Een doelpunt kon niet lang uitblijven na deze storm aan kansen. De aanval loopt via de rechtervleugel bij Arias. De Colombiaan zet laag voor en via de kluts belandt de bal bij Pereiro en via Luckassen werkt de Uruguayaan de bal in het doel.
12'
Nu raakt Pereiro de lat!
De Uruguayaanse aanvaller is sterk in het duel met Luckassen en houdt de verdediger van zich af. Pereiro probeert het vervolgens met een lobje over Rochet, maar de bal belandt op de lat.
11'
Haye bijna van ongeveer 40 meter op de kruising!
Hoewel de middenvelder een voorzet lijkt te geven vliegt zijn bal richting het doel van Zoet. De doelman staat op het verkeerde been en ziet de bal op de kruising belanden!
10'
De Jong torent bij een corner hoog boven de verdedigers uit van AZ, maar de aanvoerder van PSV kan zijn kopbal niet de goede richting meegeven en ziet zijn poging hoog over het doel vliegen.
8'
Janssen is ook niet vies van een sliding. Zo helpt de topscorer van AZ zijn ploeg op eigen helft door Hendrikx met een puike tackle de bal te ontzetten. Schitterend om te zien!
5'
De openingsfase in Alkmaar is genieten. Beide ploegen hebben het tempo flink hoog gelegd en voor beide goals is er al het een en ander gebeurd, met de grote doelpoging van Dos Santos als grootste gevaar.
2'
Dos Santos mist voor open goal!
AZ had al heel vroeg op voorsprong kunnen komen, maar Dos Santos weet de bal niet tussen de palen te werken. Van dichtbij schiet de jongeling over het doel van Zoet.
1'
Na de indrukwekkende minuut stilte omtrent het overlijden van Johan Cruyff is de topper tussen AZ en PSV op gang gebracht.
1'
Opstellingen
Phillip Cocu heeft zijn elftal noodgedwongen op twee plaatsen moeten wijzigen ten opzichte van de verloren wedstrijd tegen Ajax (0-2). Andrés Guardado keerde geblesseerd terug van de dubbele interland-ontmoeting met Canada en ook Jürgen Locadia is niet op tijd fit. De vervangers van Guardado en Locadia zijn Jorrit Hendrix en Gastón Pereiro. Jetro Willems, die afgelopen week kampte met griep, is op tijd hersteld maar start niet. Op zijn plek speelt Joshua Brenet.

Bij de Alkmaarders ontbreken de geschorste Stijn Wuytens en Alireza Jahanbakhsh, terwijl Celso Ortiz vanuit Paraguay terugkeerde met een enkelblessure. Ron Vlaar, die tegen FC Twente geblesseerd uitviel, heeft nog teveel last van zijn hamstring. Ten opzichte van het duel met de Tukkers staan Pantelis Hatzidiakos, Dabney dos Santos en de van een blessure teruggekeerde Markus Henriksen in de basis.
Voorbeschouwing
Welkom bij de Eredivisie-topper van dit weekend tussen AZ en PSV. De wedstrijd, welke onder leiding staat van Serdar Gözübüyük, start om 19.45u en ongeveer een uur van tevoren zijn de opstellingen van beide ploegen hier te vinden. Mijn naam is Bastiaan Vrijhof en ik hoop je tijdens dit schitterende affiche hier te treffen!

AZ - Ploeg in vorm
Van de laatste elf wedstrijden, werd er negen keer gewonnen. Alleen Ajax was te sterk, met 4-1. Twee weken geleden, tegen FC Twente, speelde AZ in een aantrekkelijke wedstrijd tegen FC Twente met 2-2 gelijk. Toch zal de ploeg van John van den Brom met vertrouwen de wedstrijd tegemoet gaan, want de Alkmaarders laten sinds de winterstop bijzonder goed voetbal zien. De trainer van AZ kan in het duel met PSV geen beroep doen op de geblesseerde Celso Ortiz. De international van Paraguay keerde terug met een enkelblessure. Daarnaast zijn Stijn Wuytens en Alireza Jahanbakhsh geschorst. Het grootste vraagteken, Ron Vlaar, lijkt wel inzetbaar. In de wedstrijden tegen Twente moest hij zich nog noodgedwongen laten wisselen.

PSV - Jacht op de koppositie
Bij PSV zal de 0-2 nederlaag tegen Ajax nog lang hebben nagedreund. De Eindhovenaren waren in de openingsfase heer en meester tegen de Amsterdammers, maar de uitploeg was een stuk efficiënter en nam naarmate de wedstrijd vorderde het heft steeds meer in handen. Door de nederlaag moet PSV nu in de achtervolging op Ajax, al bedraagt de achterstand slechts twee punten. Phillip Cocu kan in de wedstrijd tegen AZ geen beroep doen op de Mexicaan Andrés Guardado. De international keerde met een blessure terug naar Eindhoven na de dubbele ontmoeting met Canada. Ook Jürgen Locadia en Simon Poulsen reizen niet mee naar Alkmaar. Jetro Willems is wel fit genoeg om te spelen.