Dp.
0 : 1 Torinfos in de Ticker Lex Immers 45.  (Jean-Paul Boëtius)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Mitchell te Vrede 73. / Kopbal  (Ruben Schaken)

90'
Feyenoord doet uitstekende zaken in de strijd om de bovenste plaatsen en wint bij SC Cambuur: 0-2. Lex Immers en Mitchell Te Vrede wezen de Rotterdammers de weg met hun treffers.
90'
Einde wedstrijd
90'
Leeuwin met een enorme pegel, maar Mulder staat goed opgesteld en duikt de bal uit de hoek.
90'
De stadionspeaker maakt bekend dat Wout Droste de 'man of the match' is. Veel plezier zal de verdediger gezien de stand daar niet aan beleven.
90'
Extra speeltijd bedraagt liefst vier minuten.
87'
Martins Indi kopt de bal tot hoekschap na een voorzet van Feldballe. Corner van Ritzmaier is gevaarlijk, maar Mulder vangt de inzet van Leeuwin.
83'
Wedstrijd is beslist, waardoor er weinig meer gebeurt. Feyenoord vindt het gezien de stand wel best, thuisploeg ontbeert kwaliteit om het nog spannend te maken.
81'
Wissel in bij Feyenoord -> Otman Bakkal
81'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
80'
Wissel in bij SC Cambuur -> Oliver Feldballe
80'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Michiel Hemmen
76'
De 0-2 voelt als een mokerslag voor Cambuur. Thuisploeg oogt aangeslagen en lijkt geen kracht meer te hebben voor een slotoffensief.
73'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:2 door Mitchell te Vrede. Schaken levert een perfecte voorzet af en de invaller kopt de bal via de onderkant van de lat achter Nienhuis. Wedstrijd lijkt hierdoor beslist.
70'
El Makrini ligt op de grond na een stevig duel met Boëtius. Middenvelder geeft aan niet door te kunnen en moet zich laten vervangen.
67'
Gele kaart voor Stefan de Vrij (Feyenoord). De verdediger van Feyenoord schopt invaller Christovao onderuit.
66'
Wissel in bij SC Cambuur -> Alexander Christovao
66'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Kevin Brands
65'
Wissel in bij Feyenoord -> Mitchell te Vrede
65'
Wissel uit bij Feyenoord -> Samuel Armenteros
62'
Gevaarlijke counter van Feyenoord levert bijna de 0-2 op. Schaken zet goed door aan de rechterkant van het veld en geeft strak voor. Immers lijkt zijn tweede te kunnen scoren, maar komt een voet te kort om de bal binnen te lopen.
58'
Feyenoord-trainer Ronald Koeman is niet tevreden over de leiding van arbiter Van Boekel en beklaagt zich niet voor het eerst dit duel bij de vierde man. Oefenmeester is boos omdat er niet wordt gefloten voor een vrije trap na een duel tussen Martins Indi en Lukoki.
55'
Scheidsrechter Van Boekel is scherp. Jody Lukoki laat zich vallen en dat heeft de arbiter gezien. Daarom geen vrije trap voor de thuisploeg, tot grote ergernis van de supporters.
53'
En weer een kans voor Boëtius, al is-ie dit keer een stuk lastiger. Zijn schot vliegt daarom hoog over.
52'
Gele kaart voor Wout Droste (SC Cambuur). Raakt Boëtius in plaats van de bal en verschijnt in het boekje van scheidsrechter Van Boekel.
52'
De lat redt Cambuur! Schaken geeft vanaf de rechterflank voor en vindt Boëtius. De buitenspeler stuurt de bal met zijn hoofd richting de verre hoek, maar ziet de bal op de lat belanden.
49'
Vilhena draait een corner gevaarlijk bij de tweede paal, waar Mathijsen klaar staat om in te koppen. Doelman Nienhuis tikt de bal achter, waardoor Feyenoord een nieuwe hoekschop mag nemen. Ditmaal ongevaarlijk.
46'
Wissel in bij Feyenoord -> Joris Mathijsen
46'
Wissel uit bij Feyenoord -> Miquel Nelom
46'
Aanvang tweede helft
45'
Feyenoord leidt door een doelpunt van Lex Immers in de blessuretijd van de eerste helft. Die goal kwam uit de lucht vallen, gezien het spelbeeld. Cambuur speelt goed voetbal en dicteert het spel. De thuisploeg heeft alleen pech in de afronding.
45'
Einde eerste helft
45'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:1 door Lex Immers. In de blessuretijd van de eerste helft komen de gasten tegen de verhouding in op voorsprong. Boëtius en Vilhena combineren prima, waarna eerstgenoemde de bal voorzet. Immers komt goed voor zijn man en tikt met de buitenkant van de voet de bal langs een kansloze doelman Nienhuis.
45'
Extra speeltijd in de eerste helft bedraagt één minuut.
44'
Mulder wordt aan het werk gezet door Ritzmaier. De middenvelder van Cambuur mag met zijn sterke linkerbeen vrij uithalen, maar de doelman van de Rotterdammers bokst de bal tot corner. Hoekschap levert geen gevaar op.
42'
Beide ploegen nemen wat gas terug, waardoor het tempo laag is. Spel speelt zich af rond de middenlijn.
39'
Twee gevaarlijke momenten voor het doel van Feyenoord in een minuut tijd. Eerst kopt Hemmen een corner maar net voorlangs, waarna Bakker met een schot dicht bij de openingstreffer is.
37'
De supporters van Cambuur zorgen voor een fantastische sfeer in het stadion door als een echte twaalfde man achter hun ploeg te staan.
33'
Feyenoord komt iets beter in de wedstrijd, maar heeft moeite om de verdediging van Cambuur te slechten. Friezen spelen georganiseerd en houden voorlopig eenvoudig stand.
29'
Cambuur ontsnapt aan een achterstand, na een scrimmage voor het doel. Feyenoord eindelijk eens met een vloeiende aanval, die door Immers bekroond moet worden met een treffer. De middenvelder neemt te veel tijd en wordt onderuit gehaald. Scheidsrechter Van Boekel weigert te fluiten voor een strafschop.
26'
Eerste grote kans voor Feyenoord is genoteerd. Cambuur krijgt de bal na een corner maar niet weg, waardoor de bal voor de voeten valt van Martins Indi. De verdediger raakt de bal vanaf vier meter voor het doel niet helemaal lekker, waardoor Nienhuis redt.
25'
Schaken neemt een lange pass van Vilhena helemaal verkeerd aan, maar omdat Bijker instapt, is de buitenspeler toch langs zijn tegenstander. De international gaat voor eigen succes en vindt met zijn schot de vuisten van doelman Nienhuis.
24'
De kans dat Feyenoord vanmiddag scoort tegen Cambuur is vrij groot. De formatie van Ronald Koeman scoorde dit seizoen in alle wedstrijden minimaal één treffer.
21'
Boëtius met het eerste schot op doel. Een corner wordt door de buitenspeler opgepikt, maar hij mikt naast.
19'
Armenteros laat zich voor het eerst deze wedstrijd echt zien. De kleine aanvaller draait fraai bij zijn tegenstander weg, maar de pass die volgt ondermaats. Zonde.
16'
Gele kaart voor Ramon Leeuwin (SC Cambuur). De aanvoerder van de Friezen wordt op de bon geslingerd na een overtreding op Boëtius.
16'
Ronald Koeman ziet dat zijn elftal het lastig heeft en staat voortdurend langs de lijn om aanwijzingen te geven.
15'
Feyenoord won dit Eredivisieseizoen pas één keer een uitwedstrijd. Alleen de wedstrijd bij Vitesse werd in winst omgezet. In het GelreDome werd het 1-2 door doelpunten van Stefan de Vrij en de geschorste Graziano Pellè.
12'
Feyenoord heeft het lastig met Cambuur, dat niet alleen fysiek sterk is, maar ook laat zien heel aardig te kunnen voetballen. Gasten komen maar niet onder de druk uit en beperken zich tot tegenhouden.
10'
SC Cambuur moet vooral in de eerste helft vrezen voor de tegenstander uit Rotterdam. De equipe van trainer Ronald Koeman trof van alle clubs in de Eredivisie het vaakste doel in het eerste bedrijf: veertien maal. Voorlopig dicteert de thuisclub echter het spel.
8'
Ritzmaier met de eerste grote kans van de wedstrijd! Verdediger Leeuwin passeert drie man, legt af op Bakker, die met een steekpass de huurling van PSV alleen voor doelman Mulder zet. Ritzmaier moet scoren, maar de doelman van Feyenoord redt.
6'
De ontmoeting tussen SC Cambuur en Feyenoord stond in het verleden acht keer eerder op de kalender. Erg succesvol waren de Friezen in die wedstrijden niet: Feyenoord stapte zeven keer als winnaar van het veld en moest één keer de punten delen. In die ontmoetingen scoorde Cambuur slechts acht keer, terwijl de Rotterdammers 21 maal het net vonden.
3'
SC Cambuur oogt ondanks een zware bekerwedstrijd tegen NAC fris. De thuisploeg zoekt direct de aanval en dat resulteert bijna in gevaar voor het doel van de Rotterdammers. Mulder en Nelom grijpen goed in.
2'
Door de afwezigheid van Graziano Pellè is er in de punt van de aanval een plaatsje voor Samuel Armenteros. De Zweedse aanvaller wist in het bekerduel tegen Hoek, in tegenstelling tot de ingevalen spits Te Vrede, niet te overtuigen, maar Ronald Koeman houdt vertrouwen in de huurling van RSC Anderlecht.
1'
Aanvang wedstrijd
Bij Feyenoord is vandaag Jordy Clasie de aanvoerder. De kleine middenvelder draagt de band bij afwezigheid van Graziano Pellè.
De spelers betreden onder aanvoering van scheidsrechter Pol van Boekel het kunstgrasveld in Leeuwarden. Stadion tot aan de laatste plaats uitverkocht.
Goedemiddag en welkom bij het duel tussen SC Cambuur en Feyenoord. Mijn naam is Joep van Run en ik doe vandaag verslag van deze wedstrijd. Aftrap van het duel is om 14:30 uur. Onder de knop ‘opstelling’ zijn de opstellingen van beide elftallen te vinden.
Beide ploegen kenden een prima week met overwinningen in het bekertoernooi. De thuisclub rekende in een spektakelstuk af met NAC. Na een 2-0 ruststand gaven de Friezen in het tweede bedrijf de voorsprong uit handen, waardoor een verlenging noodzakelijk was. In die extra speeltijd werd niet meer gescoord, waarna Cambuur beter bleek in het nemen van strafschoppen dan de opponent uit Breda.
Feyenoord kende minder problemen. In de eigen Kuip werd eenvoudig gewonnen van de amateurs van Hoek. Trainer Ronald Koeman spaarde veel van zijn basisspelers en had voor het eerst sinds zijn terugkeer een basisplaats ingeruimd voor Otman Bakkal. De middenvelder zit vanmiddag echter weer op de reservebank.
Grootste probleem voor de Rotterdammers is de afwezigheid van Graziano Pellè. De clubtopscorer pakte vorige week in de verloren thuiswedstrijd met Heracles Almelo in de slotfase een rode kaart. De Italiaan werd door de KNVB voor drie wedstrijden geschorst en mist daardoor vanmiddag het treffen in het Cambuurstadion.
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner