20:00 uur
SC Cambuur
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Krisztián Németh 35. / Schot met links
2 : 0 Torinfos in de Ticker Mitchell Donald 90. / Schot met links  (Frank Demouge)

90'
Het is afgelopen in Kerkrade. Roda JC wint met 2-0 van SC Cambuur en daar is ook alles mee gezegd. Een saaie pot voetbal, maar die horen er ook bij in een competitie.
90'
90'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 2:0 door Mitchell Donald
Dan is er toch nog vuurwerk aan het eind van deze saaie wedstrijd. Een lange bal op pinchhitter Frank Demouge blijkt noodzakelijk voor de 2-0. Demouge kopt de bal gemakkelijk breed op Mitchell Donald, die met links beheerst in de lange hoek de 2-0 op het scorebord zet.
85'
Gele kaart voor Ard van Peppen (Roda JC Kerkrade)
Een slimmigheidje aan de kant van Roda JC levert Ard van Peppen een gele kaart op. De linksback van de thuisploeg rekt tijd door te wachten op een bal die richting de tribunes is geschoten, in plaats van een bal te accepteren van de daarvoor beschikbare ballenjongens. Kevin Blom trapt er niet in en toont de gele kaart.
83'
Zoals verwacht gaat SC Cambuur minimaal voor een punt. Martijn van der Laan kreeg al een gele kaart en wordt daarom geslachtofferd om alsnog een doelpunt in de Eredivisie te bewerkstelligen. Publiekslieveling Oebele Schokker mag nog een paar minuten meedoen.
82'
Wissel in bij SC Cambuur -> Oebele Schokker
82'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Martijn van der Laan
82'
Gele kaart voor Bart Biemans (Roda JC Kerkrade)
Bart Biemans gaat veel te hard een duel aan en krijgt hiervoor een gele kaart.
80'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Arnaud Sutchuin
80'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Anouar Kali
77'
SC Cambuur gaat zometeen veel aanvallender spelen als het goed is. Oebele Schokker loopt zich warm en waarschijnlijk haalt coach Dwight Lodeweges een verdediger uit het veld.
74'
Gele kaart voor Guus Hupperts (Roda JC Kerkrade)
Hij maakt een overtreding, er wordt gefloten, maar daarna schiet Guus Hupperts de bal nog op doel. Het gevolg is een gele kaart.
73'
Vorige week miste Wiljan Pluim nog een penalty tegen Ajax, nu wordt hij vervangen door een oud-Ajacied. Roly Bonevacia komt in het veld met nog vijftien minuten te spelen.
73'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Roly Bonevacia
73'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Wiljan Pluim
70'
Om de één of andere manier heeft SC Cambuur moeite met schieten op doel. Het avontuur in de Eredivisie duurt nu al 160 minuten voor de Friese ploeg, maar ze stelden nog geen enkele keer een doelman op de proef.
66'
Het werkt zit er voor Krisztián Németh op. Hij wordt na ruim een uur spelen vervangen door Frank Demouge, die het stokje van aanvalsleider overneemt van de Hongaar.
66'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Frank Demouge
66'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Krisztián Németh
65'
Gele kaart voor Martijn van der Laan (SC Cambuur)
Een hele felle tackle van Martijn van der Laan wordt bestraft met geel. De verdediger van SC Cambuur komt daar goed weg, want hij kwam akelig hard inglijden op de enkels van Mark Jan Fledderus.
60'
Daar laat Marcel Ritzmaier zich goed zien!
De huurling van PSV zet goed door en schiet uiteindelijk keihard richting doel. Filip Kurto heeft die bal alleen maar gehoord, ook omdat het schot over ging.
57'
Het spel van SC Cambuur is er door de wissels wel beter op geworden. Vooral Michiel Hemmen werkt erg hard en daar heeft de verdediging van Roda JC het moeilijk mee.
52'
Het eerste gevaar in de tweede helft komt van SC Cambuur. Erik Bakker wordt diep gestuurd en komt één op één met Filip Kurto. De keeper is echter eerder bij de bal en kan Bakker opvangen, die geblesseerd op de grond blijft liggen. Het scheelt weinig, maar SC Cambuur laat in ieder geval weer van zich spreken.
47'
In de rust wissel SC Cambuur al twee keer. Het geeft aan dat Dwight Lodeweges totaal niet tevreden was over zijn ploeg in de eerste helft. De coach haalt Mart Dijkstra en Oliver Feldballe van het veld en zet Michiel Hemmen en Marcel Ritzmaier voor hen in de plaats. Ritzmaier maakt zijn debuut in het shirt van SC Cambuur.
46'
Wissel in bij SC Cambuur -> Marcel Ritzmaier
46'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Mart Dijkstra
46'
Wissel in bij SC Cambuur -> Michiel Hemmen
46'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Oliver Feldballe
46'
45'
Samenvatting eerste helft:
Twee hoogtepunten in 45 minuten voetballen, het is karig. Beide momenten kwamen op naam van Krisztián Németh. Eerst mocht de Hongaarse spits af op doelman Leonard Nienhuis, maar na het uitspelen van die goalie schoot Németh voorlangs. Vijf minuten daarna maakte hij zijn fout goed, want met links schoot hij de 1-0 tegen de touwen.
45'
43'
Mark Jan Fledderus zet de bal voor en Krisztián Németh probeert de bal slim door te koppen richting goal. Leonard Nienhuis staat echter op de juiste plek en kan de bal simpel oppakken.
40'
De wedstrijd begon wat open te breken rond het half uur, toen scoorde Krisztián Németh de 1-0 en daarna zakte de wedstrijd weer in. Over pieken en dalen gesproken. Nog vijf minuten tot aan de rust. SC Cambuur scoorde nog niet in de Eredivisie en lijkt dat ook niet te doen in de eerste helft tegen Roda JC.
35'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:0 door Krisztián Németh
Vijf minuten later is het dan toch raak voor de Hongaarse spits! Op links wordt een actie ingezet door Anouar Kali, die bij de tweede paal Guus Hupperts vindt. De aanvaller komt echter niet aan de bal, omdat hij goed verdedigt wordt. De bal komt uiteindelijk toch bij Németh, die met links de bal achter Leonard Nienhuis schiet. 1-0 voor Roda JC, tien minuten voor rust.
30'
Dit nog niet gezegd en Krisztián Németh moet de 1-0 maken. Hij mag af op Leonard Nienhuis, speelt hem goed uit aan de linkerkant, maar schiet vervolgens voor het lege doel langs. Het had de wedstrijd kunnen openbreken, maar de stand blijft na een half uur spelen 0-0.
29'
Ah, het eerste hoogtepunt van de wedstrijd is aangebroken! Niet op het veld, maar in de lucht, want boven het Parkstad Limburg Stadion vliegt een luchtballon. Zeker een hoogtepunt, maar ook vanuit die luchtballon zullen ze niet genieten van de wedstrijd. Strijd op het middenveld, maar daar blijft het bij.
24'
Mark Jan Fledderus zet een vrije trap hard voor richting Krisztián Németh, maar Mohamed El Makrini kan onderscheppen, waardoor er geen kans ontstaat.
21'
Het is toch Roda JC met het meeste balbezit in de eerste twintig minuten. SC Cambuur is niet bij machte om lang de bal rond te spelen in de eigen ploeg. Roda JC is echter niet sterk genoeg om het de defensie van SC Cambuur moeilijk te maken. Het gevolg is een tamelijk saaie wedstrijd zonder kansen.
16'
SC Cambuur heeft moeite om de bal naar voren te krijgen. Veel passes - zelfs richting het middenveld - komen niet aan. Daardoor blijft de Friese ploeg onder de druk van de thuisploeg staan.
13'
Het stadion van Roda JC is met ruim 10.000 lekker vol en gezellig. De supporters maken een waar feest van deze wedstrijd. De spelers op het veld doen dit echter nog niet. Weinig kansen te vermelden en de diepgang van sommige spelers laat ook te wensen over.
8'
In de achtste minuut krijgt Krisztián Németh de eerste kans voor Roda JC. Guus Hupperts zet de bal vanaf rechts voor, maar de spits kan de bal niet lekker meekrijgen. Daardoor kan Ramon Leeuwin opruimen.
5'
Jody Lukoki start bij SC Cambuur voor het eerst in de basis. De naam van de flankspeler werd vorige wedstrijd al gescandeerd door het publiek.
1'
De strijd tussen Roda JC en SC Cambuur is begonnen!
1'
Roda JC en SC Cambuur trappen de tweede speelronde af op deze vrijdagavond. Over de stand is natuurlijk nog weinig te zeggen na één speelronde en daarom noem ik ook niet dat Roda JC laatste staat en dat SC Cambuur op een twaalfde plek vertoeft in de Eredivisie. Roda JC verloor de eerste wedstrijd in de Eredivisie met 3-0 van Ajax, terwijl SC Cambuur op een doelpuntloos gelijkspel bleef steken tegen NAC Breda. Nu treffen Roda JC en SC Cambuur elkaar in de tweede speelronde en Jos Boesveld zal deze wedstrijd voor u volgen.

Wat in het elftal van Roda JC duidelijk werd tijdens de wedstrijd tegen Ajax is dat het nog een echt team moet worden. De thuisploeg verloor veel spelers en haalde daarom ook een half dozijn aanwinsten. Een voorbeeld van zo’n aanwinst is Anouar Kali, die als belangrijke factor op het middenveld de lijnen moet uitzetten. Tegen Ajax kwam hij veelvuldig aan de bal, maar teamgenoten vond hij nauwelijks. Roda JC verloor met Sanharib Malki natuurlijk ook een spits met een neus voor de goal en lijkt het te moeten gooien op de grillige Krisztián Németh. De spits komt uit de jeugd van Liverpool en belandde via RKC Waalwijk bij Roda JC. Németh staat echter niet bekend om zijn vele doelpunten, dus daar gaat de ploeg het nog moeilijk mee krijgen.

SC Cambuur leeft al vele maanden in een Eredivisiedroom die voorlopig nog niet ophoudt. Het 0-0 gelijkspel tegen NAC Breda in de eerste speelronde maakte de Friese fans niet wakker, het maakte ze juist enthousiaster. Met een klein budget probeert SC Cambuur te gaan voor lijfsbehoud. Het huurde afgelopen week al Jody Lukoki van Ajax, en donderdag werd bekend dat ook Marcel Ritzmaier van PSV de Friese selectie komt versterken voor één seizoen. De middenvelder speelde elf wedstrijden in het eerste van PSV, maar kwam voorlopig niet in de plannen voor van de titelkandidaat. Daarmee maakt Ritzmaier het trio gehuurde spelers vol. Eerder in het seizoen werd Paco van Moorsel (FC Groningen) al gehuurd.

Roda JC heeft na de zeperd tegen Ajax wat goed te maken. In eigen stadion mag het de gunst van het publiek opnieuw afdwingen. SC Cambuur wil natuurlijk zoveel mogelijk punten pakken in een strijd om lijfsbehoud.