RKC Waalwijk Zondag, 24. November 2013
12:30 uur
Feyenoord
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Aurélien Joachim 90. / Schot met links  (Kenny Anderson)

90'
Einde wedstrijd En meteen na het doelpunt van Joachim is het afgelopen in het Mandemakers Stadion. RKC Waalwijk wint in eigen huis zeer verrassend van Feyenoord door een laat doelpunt van de Luxemburger Joachim. De Rotterdammers begonnen de wedstrijd sterk, maar naarmate het spel vorderde, kwam RKC ook steeds meer in het spel voor. De wedstrijd leek te eindigen in een bloedeloze 0-0, maar daar stak Joachim vlak voor tijd een stokje voor.
90'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 1:0 door Aurélien Joachim
Het Mandemakers Stadion ontploft! RKC Waalwijk komt in de allerlaatste minuut van de wedstrijd op 1-0 door een goal van Joachim. De Luxemburger krijgt met wat geluk de bal van Anderson en knalt 'em keihard achter Feyenoord-doelman Mulder. Erwin Koeman gaat winnen van Ronald Koeman!
90'
In de eerste minuut van de extra tijd krijgt Feyenoord een corner. Pellè krijgt de hoekschop van Clasie op zijn hoofd, maar kopt ruim naast.
90'
De extra tijd bedraagt drie minuten.
90'
Uit een corner kopt Matthijsen de bal over het doel van Seda. Feyenoord dringt aan, maar de overtuiging ontbreekt.
89'
Boëtius schiet net buiten het strafschopgebied de bal richting de korte hoek. Seda ziet de bal van ver aankomen en heeft niet veel moeite met het schot.
87'
Gele kaart voor Graziano Pellè (Feyenoord)
Een onterechte gele kaart voor Pellè. Vink geeft de Italiaan een gele kaart na een vermeende overtreding op Gouano in het strafschopgebied, maar het is Matthijssen die de RKC'er opvangt.
85'
Een kansje voor Pellè. De spits krijgt in de zestien de bal aangespeeld van Janmaat en moet vanuit een lastige hoek schieten. Het schot ontbeert kracht en wordt door Seda gestopt.
83'
Feyenoord heeft nog minder dan tien minuten om wat aan de 0-0 stand te doen. De overtuiging is eruit bij de Rotterdammers, die opnieuw puntenverlies lijken te gaan lijden.
80'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Kenny Anderson
80'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Robert Braber
77'
Wissel in bij Feyenoord -> Samuel Armenteros
77'
Wissel uit bij Feyenoord -> John Goossens
76'
Gele kaart voor Terence Kongolo (Feyenoord)
Vink houdt de kaarten niet de hele wedstrijd op zak. Kongolo gaat te stevig het duel in met Castelen en wordt daarvoor bestraft.
75'
Castelen lijkt geblesseerd te zijn geraakt bij een onschuldig duel met Matthijsen. De buitenspeler zorgt in zijn eentje voor het gevaar aan RKC-kant, dus als hij uitvalt zou het een fikse tegenvaller zijn voor de thuisploeg.
72'
Dat was bijna de 1-0! Castelen wordt aan de rechterkant van het veld weggestuurd en hij heeft een goede voorzet in huis. De bal komt bij Braber terecht, die van dichtbij de bal inschiet. Mulder reageert alert en houdt met zijn voet de bal ternauwernood uit het doel. Feyenoord ontsnapt.
72'
Wissel in bij Feyenoord -> Otman Bakkal
72'
Wissel uit bij Feyenoord -> Tonny Vilhena
69'
Aan de andere kant krijgt Castelen weer een kans. De ex-Feyenoorder wordt gevonden door Sno, die tot nu toe een goede indruk achterlaat. IN het strafschopgebied heeft Castelen de bal en oog in oog met Kongolo kapt de rechtsbuiten naar zijn rechtervoet en haalt uit. Het schot eindigt een paar meter over het doel van Mulder, die opgelucht adem kan halen.
68'
Met een goede redding voorkomt Seda de 0-1! Feyenoord krijgt een vrije trap en het is natuurlijk Goossens die achter de bal gaat staan. De voorzet van Goossens is goed en komt op het hoofd van Matthijsen, die de bal richting de lange hoek kopt. Seda staat echter goed op te letten en kan de bal naast het doel tikken.
66'
Een schot van Pellè wordt goed tegengehouden door Seda. De Italiaan kan net buiten het strafschopgebied naar zijn rechterbeen draaien en haalt vervolgens uit. Het schot, dat door het midden gaat, wordt weggebokst door RKC-doelman Seda.
65'
Wissel in bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
65'
Wissel uit bij Feyenoord -> Ruben Schaken
64'
En weer een gevaarlijk moment voor het doel van Mulder. RKC is niet van plan om het punt te consolideren. Schet krijgt in het strafschopgebied de bal, draait naar zijn linkerbeen en haalt uit. Mulder ziet het rolletje aankomen en kan de bal simpel oppakken.
62'
Daar spaart Vink Feyenoord! Castelen lijkt in een doorgebroken situatie in het strafschopgebied onderuit te worden gehaald door Matthijsen, maar de leidsman wuift het weg. Daar had Vink ook rood voor Matthijsen en een strafschop voor RKC kunnen geven.
59'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Damiano Schet
59'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Jean-David Beauguel
58'
Vink houdt vooralsnog de kaarten op zak. Sno houdt bij een tegenaanval van Feyenoord tegen, door Schaken vast te houden. De scheidsrechter moet eigenlijk een gele kaart geven, maar doet dat niet.
55'
Feyenoord is net als aan het begin van de eerste helft, ook in de tweede helft heer en meester op het veld. Castelen kreeg een paar minuten geleden weliswaar een grote kans, het balbezit is in de eerste tien minuten van het tweede bedrijf voor de Rotterdammers.
52'
Daar had Immers Feyenoord op 0-1 moeten zetten! Goossens wordt aan de linkerkant van het veld gevonden en de buitenspeler heeft een afgemeten voorzet in huis. Pellè duikt in de eerste instantie nog onder de bal door, maar Immers krijgt de bal wel op zijn hoofd. De nummer 10 van Feyenoord kan vrij inkoppen, maar mikt de bal net naast de paal.
48'
Castelen schiet van dichtbij in het zijnet! De rechtsbuiten van RKC Waalwijk krijgt de bal goed ingespeeld van Sno en kan de zestien van Feyenoord binnendringen. De Vrij stapt in en lijkt Castelen onderuit te halen, maar op het laatste moment houdt hij zijn been in. Hierdoor kan de RKC'er doorlopen en komt hij tot een schot, dat niet in de korte hoek, maar in het zijnet belandt.
47'
Een heerlijke pegel van Goossens eindigt net naast de verkeerde kant van de kruising. De linksbuiten van Feyenoord krijgt de bal teruggelegd van Pellè en haalt direct uit, maar ziet zijn poging net geen doel treffen.
46'
Beide ploegen zijn ongewijzigd de tweede helft begonnen.
46'
45'
Einde eerste helft De ruststand bij RKC Waalwijk - Feyenoord is 0-0. De Rotterdammers hadden in het eerste halfuur het betere van het spel en kregen diverse kansjes op de 0-1, maar benutten die niet. Het laatste kwartier liet de thuisploeg zich steeds meer gelden, maar ook de Waalwijkers kwamen niet tot scoren: 0-0.
45'
In de slotminuut van de eerste helft krijgt RKC Waalwijk een vrije trap vlakbij de linker hoekvlag. De vrije trap wordt door Castelen genomen, die de bal over alles en iedereen voorgeeft.
44'
Kongolo blijft aangeslagen op de grond liggen nadat hij verkeerd op zijn schouder was gevallen na een luchtduel. Het spel wordt tijdelijk stilgelegd, maar de jonge verdediger lijkt het spel te kunnen vervolgen.
41'
Daar komt Feyenoord goed weg. Braber ontvangt op randje zestien de bal van Amieux, maar wordt onderuit gehaald door Kongolo. Scheidsrechter Vink ziet er echter geen overtreding in en laat het spel doorgaan.
39'
De thuisploeg heeft de schroom definitief van zich afgegooid. Feyenoord had de wedstrijd lang onder controle, maar RKC meldt zich steeds vaker voor op de helft van de Rotterdammers.
37'
Wat een heerlijke poging van Joachim! De Luxemburger krijgt aan de linkerkant van het veld de bal, dribbelt naar binnen en haalt van ver uit. Het vlammende schot vliegt richting de rechterkruising, maar wordt op uitstekende wijze door Mulder gekeerd.
34'
Daar had Braber zijn ploeg op 1-0 kunnen zetten! De nummer tien van RKC Waalwijk krijgt in het strafschopgebied de bal van Amieux en haalt direct uit. Braber had de bal wellicht ook aan kunnen nemen, want hij stond helemaal ongedekt in de zestien. Het schotje van Braber wordt zonder al te veel moeite gevangen door Mulder.
31'
Goossens probeert een prachtige Feyenoord-aanval op fantastische wijze af te ronden, maar schiet net over. Immers houdt met een kunstgreep de bal net binnen en geeft een hoge pass richting Pellè. De Italiaan stuurt op zijn beurt Goossens met een hakballetje diep. De buitenspeler kan doorlopen richting Seda, maar in plaats daarvan schiet hij van iets meer dan twintig meter de bal direct richting het RKC-doel. De bal gaat over en het levert Feyenoord niets op, maar de poging en aanval waren erg mooi.
29'
Pellè ontvangt de bal net buiten de zestien, draait en schiet. Het schot komt tegen de arm van Apau, maar scheidsrechter Vink kent Feyenoord geen penalty toe.
25'
Een gevaarlijke uitbraak van RKC Waalwijk levert Castelen een goede kans op! De rappe buitenspeler kan tot ver komen en ondanks dat hij nog twee man voor zich heeft, besluit hij net buiten het strafschopgebied uit te halen. Het schot is niet slecht, maar eindigt twee meter naast de lange hoek.
24'
Een vrije ongevaarlijk schot van Schaken wordt simpel gered door Seda. De buitenspeler krijgt aan de rechterkant van het veld de bal, trekt naar binnen en haalt met zijn linkerbeen uit. Het lage schot mist precisie en kracht, waardoor de Tsjechische doelman de bal simpel tegenhoudt.
21'
Daar is het eerste kansje van RKC Waalwijk. Van Hoevvelen, die tot nu toe erg goed speelt tegen Pellè, onderschept de bal en leidt de aanval van de thuisploeg in. De bal komt uiteindelijk bij Joachim, die links van het doel, net buiten het strafschopgebied besluit uit te halen. Het schot is niet erg goed en is een simpele prooi van Mulder.
20'
De eerste twintig minuten zijn voorbij en er is nog niet gescoord. Het is wachten op de openingstreffer van de Rotterdammers, die heer en meester zijn in de wedstrijd.
16'
Vilhena had de 0-1 op zijn rechterschoen. De middenvelder krijgt in het strafschopgebied de bal teruggespeeld van Immers en haalt direct uit. Het is een grote kans, maar Vilhena raakt de bal slecht met zijn chocoladebeen en schiet naast.
15'
Een knipoogje van Gouano richting Pellè. De RKC-verdediger blijft na een duel met de Italiaan op de grond liggen en lijkt met de knipoog te zeggen 'ik pak je nog wel'. Krijgt dit een vervolg?
14'
Met hangen en wurgen weet RKC Waalwijk vooralsnog de bezoekers uit Rotterdam tegen te houden. Feyenoord speelt goed en wint bijna elke tweede bal.
10'
Een merkwaardige redding van Seda. De Tsjechische doelman kan een slap schot van Vilhena simpel tegenhouden, maar in plaats van de bal in zijn handen te klemmen, tikt hij 'em over de achterlijn. De daaropvolgende corner levert Feyenoord geen grote kans op.
9'
Slordig balverlies van Vilhena levert een gevaarlijke uitbraak van RKC Waalwijk op. Ex-Feyenoorder Castelen kan de bal oppikken en komt tot ver, maar zodra hij de zestien nadert, verliest hij op knullige wijze de bal.
8'
Een sterk begin van Feyenoord. De Rotterdammers hebben in de eerste minuten veel balbezit en zijn voorin dreigend. RKC Waalwijk speelt gepassioneerd, maar komt er tot op heden niet aan te pas.
6'
Dat was bijna de 0-1! Feyenoord krijgt een vrije trap op de helft van RKC Waalwijk en het is Goossens die achter de bal gaat staan. De buitenspeler draait de bal scherp voor richting Pellè, die de bal met zijn zwarte haren schampt. RKC-doelman Seda ziet de bal pas laat komen en tikt de bal, met wat geluk, net naast de paal.
5'
De spelers van RKC Waalwijk gaan in de eerste vijf minuten van de wedstrijd fel de duels. De Rotterdammers laten zich echter niet afbluffen.
3'
De eerste doelpoging van de wedstrijd is een feit. Goossens schiet de vrije trap direct richting het RKC-doel, maar de bal vliegt - vrij ongevaarlijk - een meter over de lat.
3'
Op dertig meter van het doel maakt Duits een lichte overtreding op Goossens. Feyenoord krijgt een vrije trap op een veelbelovende plaats, waarbij Goossens achter de bal gaat staan.
1'
Het duel in het Mandemakers Stadion is begonnen. Veel plezier gewenst!
1'
Koeman versus Koeman

Goedemiddag en welkom bij het live-verslag van de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Feyenoord. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik zal jou gedurende dit duel op de hoogte houden van de gebeurtenissen.

De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Feyenoord is niet alleen een duel tussen een degradatiekandidaat en een titelkandidaat, maar ook een ontmoeting tussen twee broers. Erwin Koeman, trainer van RKC, ontvangt vandaag zijn jongere broertje, Ronald Koeman, in het Mandemakers Stadion.

Aansluiten of afhaken

Voor zowel RKC Waalwijk als Feyenoord is het vandaag aansluiten of afhaken. Degradatiekandidaat RKC Waalwijk staat met negen punten op de zeventiende plaats in de Eredivisie en heeft de punten hard nodig om de aansluiting met de huidige nummer vijftien van de Eredivisie, Heracles Almelo (14 punten), niet te verliezen.

Tegenstander Feyenoord heeft echter net zo hard de punten nodig als RKC Waalwijk. De Rotterdammers presteren dit seizoen net als iedere titelkandidaat wisselvallig, maar kunnen het zich niet veroorloven om vandaag weer puntenverlies te lijden. Het gat met de huidige nummer 1 van de Eredivisie, Ajax, is 4 punten. Bij winst nestelt de ploeg van Ronald Koeman zich in de top van de competitie.

Verrassing in de opstelling

Feyenoord-trainer Ronald Koeman heeft voor het duel met RKC Waalwijk twee verrassingen in petto. De jonge Terence Kongolo neemt de linksbackpositie in, omdat zowel Miquel Nelom als Bruno Martins Indi vanwege een blessure niet inzetbaar is. Daarnaast heeft Koeman een basisplaats voor John Goossens ingeruimd. Dat gaat ten koste van Jean-Paul Boëtius, die op de bank plaatsneemt.

Bij Feyenoord speelt ten opzichte van de voorgaande twee competitiewedstrijden ook Graziano Pellè weer. De Italiaan is terug van een schorsing en neemt zijn vertrouwde positie in de punt van de aanval weer in.

In de vorige competitieronde verloor RKC Waalwijk in en tegen Heerenveen met 5-2. De Waalwijkers maakten die wedstrijd een goede indruk en dat is voor RKC-trainer Erwin Koeman de aanleiding om zijn basiselftal te wijzigen. Dat heeft hij echter wel noodgedwongen op één plaats moeten doen: Ingo van Weert pakte rood tegen sc Heerenveen en is vandaag geschorst, Kenny van Hoevelen is zijn vervanger.

Vorig seizoen Eén van de sleutelwedstrijden in het slot van het vorige seizoen was het duel tussen RKC Waalwijk en Feyenoord. De Rotterdammers moesten winnen om in de race te blijven voor het kampioenschap, maar speelden verrassend gelijk. Feyenoord kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong door een benutte penalty van Pellè. In de tweede helft trok Sander Duits, nadat hij alle ruimte en tijd kreeg om te schieten, de stand gelijk: 1-1.