4:0
Dp.
1 : 0 Torinfos in de Ticker Tim Matavž 53. / Schot met links
2 : 0 Torinfos in de Ticker Jetro Willems 61. / Schot met rechts
3 : 0 Torinfos in de Ticker Oscar Hiljemark 64. / Schot met rechts  (Ji-Sung Park)
4 : 0 Torinfos in de Ticker Ji-Sung Park 68. / Schot met rechts  (Tim Matavž)

90'
Samenvatting tweede helft
Ajax heeft in het tweede bedrijf geen schijn van kans gehad. PSV was vooral tussen de zestigste en zeventigste minuut oppermachtig en scoorde daarin drie keer. De bezoekers hebben weinig gecreëerd in Eindhoven en moeten nu de wonden likken.
90'
Einde wedstrijd
90'
PSV blijft zoeken naar het vijfde doelpunt. Vermeer oogt niet heel zeker na zijn fout bij de 1-0. Het PSV-publiek merkt dat en probeert de goalie nog meer zenuwen te bezorgen. Het is de vraag of hij volgend weekeinde nog steeds tussen de palen staat bij Ajax.
87'
De Thuisploeg lijkt in de slotfase nog op zoek te zijn naar nog een doelpunt. Vermeer bokst een bal verkeerd weg, waarna Brenet de bal voor het inschieten heeft. De verdediger jaagt de bal echter over het doel heen.
84'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
84'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Tim Matavž
82'
Het is voor trainer Frank de Boer de eerste keer dat hij van PSV verliest met Ajax als keuzeheer. Voor de thuisploeg was het overigens alweer zeven wedstrijden geleden dat het voor het laatst won.
80'
Wissel in bij AFC Ajax -> Nicolai Boilesen
80'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Daley Blind
78'
Sigthorsson is eigenlijk de hele wedstrijd niet in het spel voorgekomen. De spits werd weinig in het spel betrokken, maar toonde zelf ook weinig initiatief.
77'
Wissel in bij AFC Ajax -> Lucas Andersen
77'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Kolbeinn Sigþórsson
76'
Serero met een kans op de eretreffer! Een slimme steekbal door de lucht komt uit bij Serero. De kleine middenvelder staat dan vrij voor Zoet, maar de doelman komt razendsnel zijn doel uit. Op die manier kan de goalie het schot van Serero blokken.
75'
PSV heeft wat gas teruggenomen. Ajax moet nu het spel maken, maar dat zal ook niet echt meer aanzetten om een doelpunt te maken. Het is een gespeelde wedstrijd, waarbij net zo goed nu al afgefloten kan worden.
72'
Tamata zou vandaag eerst helemaal niet op de bank zitten, maar door het afhaken van Maher tijdens de warming-up moest hij toch opdraven. Nu mag hij nog een kleine twintig minuten meedoen tegen Ajax.
71'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Abel Tamata
71'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jetro Willems
70'
Een pijnlijke vertoning van Ajax op bezoek bij PSV. Het zou een topper moeten zijn, maar de Amsterdammers staan voor schut in Eindhoven. PSV verreweg de bovenliggende partij en Ajax kan alleen hopen dat de thuisploeg genade heeft en niet vaker zal scoren.
69'
Wissel in bij AFC Ajax -> Lerin Duarte
69'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Siem de Jong
68'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 4:0 door Ji-Sung Park
Ajax staat compleet te schutteren in Eindhoven. Twee verdedigers van Ajax gaan het luchtduel met Matavz aan. De spits verlengt de bal, waardoor Park alleen op Vermeer afkan. De routinier blijft rustig en schuift de bal beheerst in het hoekje.
67'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Zakaria Bakkali
67'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Ola Toivonen
67'
Gele kaart voor Siem de Jong (AFC Ajax)
De Jong duidelijk gefrustreerd met het huidige spel van Ajax. Hiljemark kruipt voor de aanvaller van Ajax, die daarna besluit om Hiljemark met een tackle naar de grond te werken.
66'
Ajax is volledig de weg kwijt. Op deze manier gaat de uitslag nog veel hoger uitvallen in het voordeel van PSV. Op de tribunes wordt al gekscherend 'tien, tien, tien' geschreeuwd.
64'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 3:0 door Oscar Hiljemark
Nu is het definitief beslist. Park houdt goed het overzicht aan de rechterkant en legt terug op de inkomende Hiljemark. De middenvelder schiet knap met zijn rechter de bal achter Vermeer. De doelverdediger was kansloos bij de inzet van Hiljemark.
64'
De wedstrijd lijkt nu al beslist te zijn. Ajax heeft in de tweede helft weinig kunnen creëren en moet vooral in de achteruit. PSV walst over de Amsterdamse formatie heen op dit moment.
61'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:0 door Jetro Willems
De linksback komt van eigen speelhelft opzetten aan de linkerkant. Willems dreigt dan met zijn linker uit te halen, maar kapt naar zijn rechter. De verdediger schiet vervolgens op doel en ziet de bal via Moisander achter Vermeer verdwijnen. Knappe actie van Willems.
59'
Ajax zal nu wel de aanval moeten zoeken. Dat betekent dat er ook meer ruimte gaat komen voor de voorhoede van PSV. Ruimte waar spelers zoals Depay wel mee overweg kunnen.
56'
Weer gaat Vermeer in de fout. De doelman van Ajax maakt een ongelukkige periode door bij de Amsterdammers. De discussie over zijn positie onder de lat zal nu alleen maar gevoed worden. Cillessen klopt namelijk ook nadrukkelijk op de deur.
53'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:0 door Tim Matavž
Een enorme blunder van Vermeer. De doelman van Ajax probeert een voorzet van Depay te vangen, maar laat de bal knullig los en vist er dan achteraan. Matavz is er als de kippen bij om het openingsdoelpunt te maken.
51'
Schaars stuit op Vermeer! Na een goede actie van Depay aan de linkerkant ontvangt Schaars de bal in het strafschopgebied. De middenvelder loopt makkelijk zijn tegenstander voorbij, maar schiet dan op Vermeer. Schaars ging zelf door, anders had hij wellicht een strafschop gekregen.
50'
Het tempo is al snel weer omlaag gegaan. Zowel PSV als Ajax probeert het balletje rustig rond te laten gaan. Daar slaagt de thuisploeg beter in dan de bezoekers uit Amsterdam.
47'
Het tweede bedrijf begint goed. Zowel PSV als Ajax zoeken de aanval via de vleugels. Het kan haast niet anders of er gaat in de komende 45 minuten minimaal één doelpunt vallen.
46'
Aanvang tweede helft
45'
Samenvatting eerste helft
PSV begon erg goed aan de wedstrijd. Toivonen en Depay hadden de thuisploeg op voorsprong moeten zetten. Na twintig minuten nam Ajax de controle over, dat via Bojan voor het meeste gevaar zorgde.
45'
Einde eerste helft
45'
PSV kan de rust wel even gebruiken. Cocu zal de theepauze aangrijpen om zijn mannen weer scherp te krijgen. De Eindhovenaren begonnen goed in de eerste twintig minuten, maar gaven daarna de controle uit handen aan Ajax.
43'
Bojan staat vandaag goed te voetballen. De Spanjaard maakt het de verdediging van PSV knap lastig met zijn dribbels. Bojan lijkt het licht te hebben gezien tijdens het Champions League-duel met FC Barcelona.
40'
Bojan verzuimt Ajax op voorsprong te zetten. De vleugelaanvaller draait zich knap vrij en heeft dan ruim baan om op doel te schieten. Zijn lage schot wordt prima gekeerd door Zoet.
39'
PSV probeert in de slotfase wat meer druk naar voren uit te oefenen, maar het is Ajax dat de wedstrijd controleert. Het eerste gedeelte van de wedstrijd was voor PSV, maar het restant is voor Ajax.
36'
Bruma met een cruciale ingreep voor PSV! Een perfecte steekpass leek Bojan vrij voor Zoet te zetten. Het lukte Bruma nog net om de bal voor de voeten van de Barcelona-huurling weg te tikken. PSV is even zoekende.
33'
Hendrix brengt PSV in de problemen! Hij verslikt zich in Bojan en ziet de aanvaller dan richting Zoet gaan. De verdediger is op tijd terug om een schot van Bojan te voorkomen.
30'
Zoet tikt een goed schot van Van Rhijn uit de hoek. De rechtsback van Ajax schiet vanuit ruim dertig meter op doel en zag de bal al in de linker hoek verdwijnen, maar bij PSV staat een goede doelman tussen de palen.
28'
Het speltempo is na twintig minuten omlaag gegaan. Zodra één van de partijen in balbezit komt, proberen ze eerst de controle te zoeken door de bal achterin rond te laten gaan. Daarna wordt er pas aan aanvallen gedacht.
25'
Het eerste kwart van de wedstrijd zit erop. Een boeiend duel tussen twee ploegen die vanmiddag voor een overwinning gaan. PSV heeft tot nu toe de beste kansen gehad en had al op voorsprong moeten staan.
23'
Ajax neemt langzaam de controle over. De bezoekers hebben langdurig balbezit en proberen via combinatievoetbal richting het doel van PSV te voetballen. De Eindhovenaren zijn daardoor genoodzaakt met alle spelers te verdedigen.
20'
Siem de Jong met gevaar namens Ajax. De Jong schiet uit stand op het doel van PSV. Zoet duikt wel, maar ziet de bal naast vliegen. Het is de eerste keer sinds de openingsfase dat Ajax weer eens gevaarlijk wordt.
17'
PSV dwingt Ajax terug op eigen speelhelft. De Amsterdammers komen nog niet onder de druk van de thuisploeg uit en mogen blij zijn dat het nog gelijk staat in Eindhoven. PSV veruit de bovenliggende partij.
14'
De verdediging van Ajax oogt vandaag kwetsbaar. Vermeer kan nog net gevaar van PSV voorkomen, omdat hij op tijd uit zijn doel is. Anders hadden twee PSV'ers op het doel van de Ajacied afgekund.
12'
Depay kopt de bal rakelings voorlangs! Een uitstekende voorzet vanaf rechts van Brenet komt perfect voor het doel. Depay krijgt dan zijn hoofd wel tegen de bal, maar geeft het leder niet de goede richting mee. PSV heeft de betere kansen tot nu toe.
9'
De storm is wat gaan liggen. Ajax probeert door achterin rond te spelen PSV wat tot rust te brengen. De Amsterdammers hadden even grote moeite met PSV.
7'
Een heerlijk begin van deze topper. Er wordt een hoog tempo gehanteerd en beide ploegen spelen vol op de aanval. De eerste minuten waren voor Ajax, maar het is PSV dat nu het spel bepaalt.
5'
Toivonen verzuimt de 1-0 te maken! Depay zette de Zweedse middenvelder vrij voor Vermeer. Toivonen wil dan de bal over Vermeer heen wippen, maar de keeper kan de bal keren en voorkomt de voorsprong van PSV. Matavz schiet daarna rakelings naast.
3'
Het zijn de Amsterdammers die het scherpst aan de wedstrijd zijn begonnen. PSV wordt op eigen speelhelft teruggedrongen en Ajax zoekt nadrukkelijk de aanval. Het leverde al bijna gevaar op via Bojan.
2'
Bojan maait net over de bal heen. Een scherpe voorzet vanaf rechts van Siem de Jong kwam goed voor het doel terecht. Bojan leek op tijd in te lopen, maar mist de bal volledig.
1'
Ajax heeft de bal in beweging gebracht. Ondanks dat er geen uitsupporters zijn, is de sfeer perfect in het stadion van PSV. Op dit moment trekt de rook van de sfeeractie nog weg. Iedereen hoopt op een heerlijke topper.
1'
Aanvang wedstrijd
Welkom bij het liveverslag van de topper tussen PSV en Ajax. Mijn naam is Robin Tibbe en ik doe vanavond verslag van deze wedstrijd. De opstellingen zijn onder het knopje 'wedstrijdschema' te vinden. Zoals gebruikelijk beginnen we met de voorbeschouwing en gaan we daarna verder met het liveverslag.

PSV
De Eindhovenaren begonnen goed aan het seizoen en leken in eerste instantie de gedoodverfde titelkandidaat. De laatste wedstrijden zijn de mannen van trainer Phillip Cocu er niet in geslaagd om te winnen. Vorige week speelde PSV 2-2 tegen FC Twente en afgelopen week stond de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League op het programma. In eigen stadion verloor de formatie uit Eindhoven met 0-2 van Ludogorets.

Ajax
De Amsterdammers kennen een wisselvallig begin van het seizoen. Goede duels worden afgewisseld met erg matige. Zo ontsnapte het vorige week aan een nederlaag in de eigen Amsterdam ArenA. Koploper PEC Zwolle kwam toen op bezoek en Ajax mocht na negentig minuten opgelucht ademhalen dat er een 2-1 eindstand op het scorebord stond. Afgelopen week reisden de Ajacieden af naar Barcelona voor een duel in de Champions League. De plaatselijke FC was met 4-0 te sterk.

Uitsupporters
Er zijn vanmiddag geen uitsupporters aanwezig in het stadion van PSV. De burgemeester had namelijk een treincombi verplicht, maar dat is niet mogelijk vanwege onderhoud aan het spoor. De supportersverenigingen van Ajax probeerden via een kort geding een buscombi te bewerkstelligen, maar de rechter wilde daar niet in mee gaan.

Karim Rekik
Rekik staat nog altijd met een blessure langs de kant. De huurling van Manchester City wordt duidelijk gemist in de achterhoede van PSV. Jeffrey Bruma blijkt in zijn eentje niet de gewenste leider van de defensie te zijn. Sinds Rekik langs de kant staat met een kwetsuur, loopt het in de verdediging van PSV een stuk minder.
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner