Dp.
1 : 0 Torinfos in de Ticker Rydell Poepon 4.  (Jeffrey Sarpong)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Victor Pálsson 43.  (Navarone Foor)

90'
Einde wedstrijd Het is afgelopen in het Rat Verlegh Stadion! Doordat beide ploegen in de tweede helft niet meer tot scoren kwamen, is de wedstrijd tussen NAC Breda en NEC Nijmegen in 1-1 geëindigd. NAC, dat lange tijd de betere was, mag nog van geluk spreken dat het niet verloor. Higdon, Foor en Stutter kregen in het tweede deel van de tweede helft een aantal goede kansen, maar kwamen niet tot scoren.
90'
De extra tijd bedraagt twee minuten.
89'
NAC mag blij zijn dat het niet op achterstand staat, want voor de vierde of vijfde keer in de tweede helft krijgt NEC een goede kans op de 1-2. Met een lage voorzet bereikt Hemlein bijna Stutter, die een teenlengte tekort komt om de bal achter Ten Rouwelaar te tikken.
88'
Gele kaart voor Victor Pálsson (NEC Nijmegen)
De Ijslander speelt de bal, maar komt veel te gevaarlijk in, zo oordeel arbiter Janssen. Voor het gevaarlijke inkomen krijgt de doelpuntenmaker een gele prent.
87'
Wissel in bij NAC Breda -> Alex Schalk
87'
Wissel uit bij NAC Breda -> Rydell Poepon
86'
Ditmaal is het de beurt aan Foor om een kans van NEC om zeep te helpen. De aanvallende middenvelder speelt een zeer verdienstelijke wedstrijd, maar in plaats van op doel schieten vanuit een moeilijke hoek, was het beter geweest om een medespeler de kans te gunnen.
85'
Langzaam maar zeker naderen we het einde van de wedstrijd. Het thuispubliek is niet tevreden en eist de volle drie punten van hun elftal.
82'
Stutter is de derde speler in de tweede helft die een grote kans mist Na een goede loopactie krijgt de middenvelder de bal in het strafschopgebied, maar net als Foor en Higdon weet hij geen raad met het buitenkansje. Het is misschien niet de makkelijkste kans van de drie die NEC heeft gekregen, maar Stutter had de bal in plaats van hoog over het doel ook tussen de palen kunnen schieten.
80'
Wissel in bij NAC Breda -> Elson Hooi
80'
Wissel uit bij NAC Breda -> Danny Verbeek
77'
Gele kaart voor Pavel Čmovš (NEC Nijmegen)
Sarpong, die erg lastig te verdedigen is, is niet voor de eerste keer deze wedstrijd Čmovš te slim af. De verdediger houdt Sarpong vast en krijgt daarvoor een terechte gele kaart.
76'
Higdon, dat was jouw kans om matchwinner te worden! De Engelsman krijgt een kwartier voor tijd een zeer grote mogelijkheid om de 1-2 te maken, maar hij schiet de bal veel te slap in. Foor is degene die met een slimme en goede pass de spits de kans biedt, maar ziet tot zijn ongenoegen dat Higdon veel te nonchalant met de kans omgaat.
75'
Er is nog een kwartier te spelen. NAC is wel wat beter dan NEC, maar de bezoekers krijgen iets meer vat op het spel van de thuisploeg.
72'
Bij NAC zijn het de twee buitenspelers (Sarpong en Verbeek) die voor het gevaar zorgen. De buitenspelers van NEC (Rieks en Hemlein) hebben voor weinig gevaarlijke momenten gezorgd.
69'
Gele kaart voor Jeffrey Sarpong (NAC Breda)
Net als Verbeek in de eerste helft, begaat Sarpong een flinke overtreding op een NEC'er. Ditmaal is Rieks het slachtoffer. Janssen geeft een terechte gele kaart aan Sarpong.
65'
Beide trainers hebben tot op heden nog niet gewisseld. Een frisse kracht voorin zou NEC misschien goed doen, want NEC creëert te weinig kansen.
62'
Sarpong snelt aan de linkerkant van het veld langs Van Eijden, die een overtreding nodig heeft om de rappe buitenspeler af te stoppen. NAC krijgt op een aardige positie, ongeveer dertig meter van het doel, een vrije trap.
58'
Foor krijgt een levensgrote kans! De behendige aanvaller krijgt op tien meter van het doel een grote kans om NEC op een 1-2 voorsprong te zetten. Zijn schot is echter niet goed en wordt knap gepareerd door doelman Ten Rouwelaar.
55'
Daar was bijna de 2-1! Sarpong, die een hele aardige wedstrijd speelt, komt vanuit de linkerkant van het veld naar binnen en speelt Lurling in. De nummer 10 van NAC kaatst de bal direct door en via een NEC-been krijgt Sarpong, die met zijn rug naar Johnsson staat, de bal weer. Door een snelle draai bij de aaanname komt de linksvoor van NAC vrij voor de keeper en heeft hij een kans om te schieten. Dat doet hij ook, maar op de baan van het schot ligt ook Johnsson, die zijn elftal van een achterstand behoedt.
53'
NEC begon de tweede helft weliswaar goed, het is op dit moment NAC dat heer en meester is op het veld.
51'
Poepon heeft onderhand al aardig wat kansen gehad om NAC aan een tweede doelpunt te helpen.
50'
Een domme overtreding vlakbij de cornervlag van Conboy op Verbeek levert NAC een vrije trap op een goede positie op. 'Slachtoffer' Verbeek gaat zelf achter de bal staan en vindt met zijn voorzet Poepon, die de bal voorlangs kopt.
47'
NEC is de tweede helft een stuk aanvallender begonnen dan de eerste helft. De instructies van trainer Janssen tijdens de rust krijgen direct gestalte.
46'
Beide elftallen zijn onveranderend aan de tweede helft begonnen.
46'
Aanvang tweede helft
45'
Einde eerste helft In een wedstrijd waarin goede en minder goede momenten met elkaar worden afgewisseld, is de ruststand 1-1.Al vroeg in de wedstrijd kwam NAC door een doelpunt van Poepon op voorsprong en lang leek het erop dat er met die stand zou worden gerust. Pálsson dacht daar echter anders over en maakte een paar minuten voor de theepauze de gelijkmaker door met een bekeken schot Ten Rouwelaar te passeren.
45'
Suk krijgt een paar seconde voor het einde van de eerste helft een zeer goede kans, maar de oud-Go Ahead Eagles-speler raakt de bal helemaal fout. De middenvelder krijgt de kans na een goede actie van Swerts, die aan de rechterkant van het veld veel ruimte krijgt en de bal perfect bij de vrijstaande Suk aflevert.
43'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:1 door Victor Pálsson
Vlak voor rust komt NEC door een doelpunt van Pálsson op gelijke hoogte! De Ijslander ontvangt op twintig meter van het doel de bal van Foor en schiet met een bekeken schot de bal over Ten Rouwelaar heen, die te ver voor zijn doel staat. Is het een prachttreffer van Pálsson of een fout van Ten Rouwelaar?
42'
Gele kaart voor Danny Verbeek (NAC Breda)
Scheidsrechter Janssen geeft een gele kaart aan Verbeek, maar had ook kunnen overwegen om hier rood te trekken. De tackle van de NAC-aanvaller op Foor is zeer gevaarlijk. Foor mag van geluk spreken dat hij op tijd sprong om de tackle te ontwijken, anders had dit heel anders kunnen aflopen.
40'
Uit de vrije trap van Verbeek kan Poepon de score bijna verdubbelen, maar het lukt de aanvaller niet om de bal in het doel te krijgen. Vervolgens komt de bal aan de linkerkant van het veld bij Sarpong terecht, die weer de bal op Poepon geeft. Andermaal lukt het hem niet om zijn tweede van de avond te maken.
39'
Lurling speelt aan de rechterkant van het veld, naast het strafschopgbied, Pálsson heerlijk door de benen. De middenvelder van NEC haalt vervolgens Lurling onderuit, waardoor NAC op een positie met mogelijkheden een vrije trap overhoudt.
36'
Na een enerverende periode is de rust in de wedstrijd weer wedergekeerd. Tot ongenoegen van het publiek wordt achterin bij NAC de bal veel rondgespeeld.
32'
Foor kan dankzij een slippertje van Swerts bijna de gelijkmaker maken. De Belg schat een voorzet fout in en geeft per ongeluk de bal aan Foor, die daar niet op had gerekend. Doordat de eerste aanname van de talentvolle NEC'er niet goed is, komt hij ook niet tot een gevaarlijk schot.
30'
De amusementswaarde van de waarde gaat steeds hoger liggen. Ondanks het vroege doelpunt was het begin van de wedstrijd wat saai, maar op dit moment gaat het spel over en weer!
27'
De wedstrijd begint steeds leuker te worden! Ditmaal is het Lurling die een kans krijgt. De ervaren rot ontvangt op de rand van het strafschopgebied de bal van Sarpong, die een goede wedstrijd speelt. Lurling heeft niet veel keus en moet de halfhoge bal in een keer schieten, maar daarmee brengt hij doelman Johnsson niet in verlegenheid.
25'
Met een goede kopbal brengt Higdon NEC bijna op gelijke hoogte! Uit de corner van Conboy kan de Engelse spits de bal koppen, maar hij mikt de bal een meter naast het doel vsn Ten Rouwelaar.
22'
Er begint iets meer leven in de wedstrijd te komen. Beide teams spelen aanvallender ten opzichte van het begin van de wedstrijd. Nu is het NAC dat een corner krijgt, maar Verbeek geeft de bal niet goed voor.
21'
Voor de eerste keer deze wedstrijd wordt NEC gevaarlijk deze wedstrijd. Met een goede en snelle pass stuurt Foor Rieks weg, die vervolgens naar binnen gaat en met een slap schot naast schiet.
20'
In plaats van de hoge voorzet, kiest Kwakman voor de variant waarbij hij de bal terug krijgt gespeeld en de bal ineens schiet. Erg succesvol is het niet, want de bal vliegt huizenhoog over.
19'
Op dertig meter van het doel maakt Haitz een overtreding op Lurling. Kwakman gaat achter de bal staan en de luchtmacht meldt zich in het strafschopgebied.
15'
Na de slechte start begint NEC - zonder gevaarlijk te worden - beter te spelen.
13'
Ondanks de voorsprong en het vele balbezit dat NAC heeft, lijkt het publiek van de thuisploeg niet tevreden. De bal wordt veelvuldig achterin rondgespeeld, waar de supporters juist wat meer aanvallende intenties zouden willen zien.
11'
De eerste keer dat NEC deze wedstrijd voor het doel komt is door een corner van Conboy, maar zijn voorzet wordt door Ten Rouwelaar simpel uit de lucht geplukt.
9'
De voorsprong die NAC op NEC heeft is voor de ploeg van Gudelj tevens de eerste voorsprong voor NAC dit seizoen. Tegen SC Cambuur en sc Heerenveen kwam de ploeg niet tot scoren, tegen ADO Den Haag en Feyenoord wel, maar dat was pas nadat de ploeg op achterstand was gekomen.
7'
NEC komt er in de eerste zeven minuten van de wedstrijd totaal niet aan te pas; de bezoekers hebben in de eerste minuten van de wedstrijd nauwelijks balbezit.
4'
Doelpunt voor NAC Breda, 1:0 door Rydell Poepon
Een droomstart voor NAC! Verbeek maakt dicht bij de zestien een goede actie en speelt de bal op de linksbuiten, Sarpong, die alle tijd heeft. De voorzet van de aanvaller is niet heel goed en wordt eerst nog door Suk gemist, maar daarachter staat Poepon die al vroeg in de wedstrijd zijn ploeg op een voorsprong zet.
1'
De thuisploeg heeft afgetrapt in het Rat Verlegh Stadion, we zijn begonnen!
1'
Aanvang wedstrijd
Hallo en welkom bij het live verslag van de wedstrijd NAC Breda - NEC Nijmegen! Mijn naam is Vincent Houttuin en ik zal jou zo goed mogelijk op de hoogte houden van het duel tussen de nummer 17 en 18 van de Eredivisie. Zal het een typisch avondje NAC worden of paktNEC met kersverse trainer Anton Janssen voor de eerste keer dit seizoen de volle drie punten?

De twee clubs van vanavond hebben een zeer slechte start van het Eredivisieseizoen 2013/2014 achter de rug. In de eerste vier wedstrijden haalden beide teams slechts één punt. NAC Breda behaalde dat punt in de openingswedstrijd tegen SC Cambuur, NEC deed dat vorige week - zonder de ontslagen trainer Alex Pastoor - tegen RKC Waalwijk.

Tegen Feyenoord maakte de thuisploeg, NAC, vorige week geen goede indruk. De ploeg van Nebojsa Gudelj verloor met 3-1 in De Kuip, maar had tot ver in de tweede helft nog geen enkele kans gekregen. Ten opzichte van de wedstrijd tegen Feyenoord heeft Gudelj zijn elftal op een plek gewijzigd: Buijs begint op de bank en Gilissen begint weer in de basis.

Anton Janssen zit vanavond voor de eerste keer als hoofdtrainer van NEC op de bank. Hij zag vorige week dat zijn team een 2-0 voorsprong tegen RKC Waalwijk weggaf en ten opzichte van die wedstrijd heeft hij geen aanpassingen in het elftal aangebracht.
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner