12:30 uur
FC Twente
1:1
Dp.
0 : 1 Torinfos in de Ticker Quincy Promes 17. / Schot met rechts  (Torgeir Børven)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Tommy Oar 46. / Schot met links  (Jens Toornstra)

90'
Samenvatting

FC Utrecht kwam in de tweede helft flitsend uit de kleedkamer. Tommy Oar scoorde na 7 seconden spelen en die klap kwam Twente niet meer te boven. Børven kreeg nog een grote kans, terwijl ook Toornstra had moeten scoren. Maar Twente was vooral onfortuinlijk toen scheidsrechter Van Sichem een geldig doelpunt van Promes afkeurde.
90'
Einde wedstrijd
90'
Van Sichem trekt er twee minuten blessuretijd bij.
90'
Slechts twee wissels vandaag en weinig blessures. Eén minuut blessuretijd lijkt me voldoende.
87'
Ebecilio toch! Een voorzet vanaf de rechterflank komt zo maar terecht voor de voeten van de verdedigende middenvelder. Ebecilio duwt de bal richting het doel, maar er zit te weinig kracht achter. Ruiter brengt redding.
86'
Nog een paar minuten te spelen in Utrecht. Wat kan Twente nog?
82'
Eerste wissel bij Utrecht. Yassin Ayoub wordt naar de kant gehaald. Mark Diemers is zijn vervanger.
81'
Wissel in bij FC Utrecht -> Mark Diemers
81'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Yassin Ayoub
80'
Afgekeurd! Corona wordt door de lucht gezocht. De Mexicaan tikt de bal vervolgens door op Promes, die de bal achter doelman Ruiter schiet. De scheidsrechter keurt het doelpunt achter af. Corona zou buitenspel hebben gestaan, maar dat was niet het geval. Pech voor Twente!
79'
FC Twente heeft nog een klein kwartier om een overwinning uit het vuur te slepen. Gaat het de Enschedeërs nog lukken?
76'
Kans voor Oar! Toornstra brengt de Australiër in stelling, maar Oar moet met rechts schieten. De poging van de middenvelder gaat voorlangs.
76'
Mocht Utrecht nog voor de winst willen gaan, dan heeft het Juan Agudelo nog op de bank zitten. FC Twente zou eventueel Shadrach Eghan nog kunnen inbrengen.
74'
Eerste wissel bij FC Twente. Børven heeft het veld verlaten. Zijn vervanger is de Mexicaan Jesús Corona.
72'
Wissel in bij FC Twente -> Jesús Corona
72'
Wissel uit bij FC Twente -> Torgeir Børven
71'
Oei! Aardige kans voor Twente. Børven kan vrij inkoppen na een goede voorzet van Rosales, maar de Noor kopt recht op doelman Ruiter af.
69'
Gele kaart voor Jens Toornstra (FC Utrecht)
Geel voor Toornstra. De aanvoerder van Utrecht is het niet eens met een beslissing van scheidsrechter Van Sichem. Wegens protesteren krijgt Toornstra dus de gele kaart. Beetje kinderachtig van de leidsman.
69'
Gele kaart voor Kyle Ebecilio (FC Twente)
Ebecilio voorkomt een counter van Utrecht door De Ridder te vloeren. Ebecilio krijgt daarom de gele kaart van scheidsrechter Van Sichem.
67'
Eindelijk een kansje voor Twente. Een hoekschop van Promes wordt door Ebecilio aangeraakt. De poging van de verdedigende middenvelder gaat maar net naast.
65'
Het spelbeeld blijft onveranderd. FC Twente is de bovenliggende partij, maar tot grote kansen komen de Tukkers niet.
62'
Oef! Bijna komt Utrecht op voorsprong. Een lange bal van Gevero Markiet brengt Toornstra oog in oog met doelman Marsman. De middenvelder probeert de bal in de korte hoek te schieten, maar de Twentse sluitpost kan redding brengen. Dat scheelde weinig.
59'
Poging van Castaignos. Goede bal van Tadić die Castaignos lanceert, maar de spits komt uiteindelijk niet goed uit. Castaignos moet schieten vanuit een moeilijke hoek, waardoor Ruiter redding kan brengen.
57'
Poging van De Ridder. De Belg krijgt de bal van Adam Sarota en haalt vervolgens vanaf een meter of twintig uit. De poging van De Ridder verdwijnt echter ruimschoots naast het Twentse doel.
55'
De frustratie bij Tadić neemt toe. De Serviër baalt ontzettend van een verkeerde pass van Rosales en straalt dat uit.
54'
Wat een kans! Heerlijke steekpass van Promes op Børven. De Noorse aanvaller loopt buitenspel, maar mag door van de grensrechter. Børven probeert de bal terug te leggen op Castaignos, maar de bal is onzuiver. Castaignos kan daardoor niet uithalen. Dit had, ondanks het feit dat het buitenspel was, de 1-2 moeten zijn!
53'
FC Twente probeert zich inmiddels te herpakken. Het eeuwige rondspelen van de Tukkers is weer begonnen.
52'
De donderspeech van Wouters heeft geholpen. 7 seconden! Zou dat de snelste treffer bij aanvang van de tweede helft ooit zijn?
51'
Kunnen alle wedstrijden niet zo beginnen? De fans van Utrecht staan er weer achter en Utrecht denkt inmiddels weer aan een driepunter.
48'
We zijn dus weer begonnen in de Galgenwaard. Het heeft 7 seconden geduurd voordat de bal in het netje lag. Wat een heerlijk begin van de tweede helft.
46'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:1 door Tommy Oar
Wow! Dat was snel! Vanuit de aftrap scoort FC Utrecht. Tommy Oar krijgt de bal aangespeeld en loopt een man of drie voorbij. De Australiër schiet de bal vervolgens met links in de verre hoek en laat doelman Nick Marsman kansloos: 1-1.
46'
Aanvang tweede helft
45'
Samenvatting eerste helft

In een matige wedstrijd staat FC Twente bij rust met 1-0 voor. Twente had het meeste balbezit, terwijl FC Utrecht op de counter loerde. Quincy Promes schoot zijn ploeg na zeventien minuten spelen op voorsprong, na goed verlengen van Torgeir Børven. Even later schoot Mark van de Maarel de bal op de paal. Twente kwam goed weg, maar de Tukkers kwamen in de eerste helft verder niet in de problemen. Grote kansen creëerden de Enschedeërs echter ook niet.
45'
Einde eerste helft
44'
Heerlijke actie van Kyle Ebecilio op de achterlijn. De verdedigende middenvelder speelt zijn directe tegenstander op fraaie wijze uit, helaas is de voortzetting matig.
43'
Het is bijna rust in Utrecht. Trainer Jan Wouters zal zijn team hoogstwaarschijnlijk een donderspeech geven, want op deze manier kan Twente in de tweede helft wel eens uit gaan lopen naar een 3/4-0 overwinning.
41'
Bal van de lijn! Goede aanval van Twente, al is de voorzet van Castaignos matig. Promes kan echter alsnog bij de bal komen en ziet doelman Ruiter uit zijn doel komen. Promes legt de bal terug op Børven, die de bal uit de draai in het doel probeert te schieten. De aanvaller kan weinig kracht achter de poging zetten, waardoor zijn inzet vrij gemakkelijk van de lijn gehaald kan worden.
39'
Wederom is het Van der Maarel die in de fout gaat. Gelukkig voor de rechtsback speelt Twente de mogelijkheid niet goed uit. Als hij op deze manier doorgaat kan zijn middag wel eens vroegtijdig eindigen.
37'
Poging van Twente. Tadić komt vanaf de rechterkant naar binnen en schiet op doel. De Serviër produceert een slap schot, waardoor doelman Ruiter de bal makkelijk kan oppakken.
35'
Er gaat veel mis bij FC Utrecht. Telkens als de ploeg kan counteren, dan volgt er weer een slechte pass, waarna Twente het balbezit weer over kan nemen.
33'
Ja, lekker! Promes neemt de bal op fraaie wijze mee en kan de bal vervolgens kwijt bij Castaignos. Helaas verprutst de spits het vervolgens voor zichzelf, maar de vooractie van Promes was heerlijk.
32'
Nee, het is nog niet de wedstrijd van Van de Maarel. De rechtsback schoot de bal op de paal, kreeg vervolgens geel en laat zojuist de bal van zijn voet springen, waardoor Twente mag ingooien.
30'
Meesterzet van Jansen en Schreuder? Børven verlengde de bal op Promes, waaruit de buitenspeler kon scoren.
27'
Van de Maarel mist overigens volgende week de wedstrijd tegen PSV. De rechtsback stond op scherp.
24'
Gele kaart voor Mark van de Maarel (FC Utrecht)
Van de Maarel baalt van zijn gemiste kans en probeert het goed te maken. De rechtsback probeert de bal echter te wild te veroveren en begaat een overtreding. Van Sichem trekt geel.
24'
De paal! Hachelijk moment voor het doel van Twente. Er ontstaat een scrimmage voor het Twentse doel, waar de bezoekers het bijzonder moeilijk mee hebben. Het is uiteindelijk Van de Maarel die van een meter of zes de bal op de paal schiet. Daar komt Twente goed weg.
23'
FC Utrecht moet uit een ander vaatje tappen wil het vandaag nog een resultaat behalen. Twente controleert de wedstrijd en heeft niks te duchten van de ploeg uit de Domstad.
21'
Dit moet heerlijk zijn voor Promes. Afgelopen vrijdag kreeg hij te horen dat hij in de definitieve selectie van Oranje zit en vandaag scoort hij de openingstreffer tegen FC Utrecht. De week van Promes kan niet meer stuk!
19'
Gele kaart voor Dico Koppers (FC Twente)
Dico Koppers vloert Mark van de Maarel en krijgt daarom de gele kaart van scheidsrechter Tom van Sichem.
17'
Doelpunt voor FC Twente, 0:1 door Quincy Promes
Toch een doelpunt voor Twente! Roberto Rosales geeft de bal voor vanaf de rechterkant. Børven kan de bal verlengen, waardoor deze voor de voeten van Quincy Promes terecht komt. De buitenspeler haalt vervolgens verwoestend hard uit met rechts en laat doelman Robbin Ruiter kansloos: 0-1.
17'
FC Twente blijft de bal geduldig rondspelen. Tot grote kansen komen de Enschedeërs echter nog niet. De bezoekers lijken nog een beetje te moeten wennen aan de nieuwe samenstelling.
14'
Dat scheelde maar een haartje! De Ridder combineert met Jens Toornstra. De Belgische aanval haalt vervolgens uit vanaf een meter of zeventien. Zijn poging verdwijnt in het zijnet.
11'
Nee, het is nog niet best in de eerste minuten. Luc Castaignos lijkt te ontsnappen. De spits kan de bal vanaf de achterlijn voorgeven, maar produceert een ontzettend matige voorzet. Daar kan Torgeir Børven, al was hij drie meter lang, niet bij!
10'
Tot dusver hebben de bezoekers het meeste balbezit. FC Utrecht zakt in en loert met de rappe Steve De Ridder op de counter.
8'
Eerste poging van de Tukkers. Dušan Tadić mag vanaf de rechterflank een vrije trap nemen, maar de Serviër schiet de bal bijna het stadion uit.
8'
Weinig spektakel in Utrecht. Beide ploegen houden elkaar vooralsnog in evenwicht.
7'
Tegen FC Groningen debuteerde 19-jarige middenvelder Sean Klaiber bij FC Utrecht. Hij is de 35e speler die Wouters dit seizoen inzette bij FC Utrecht, een Eredivisierecord.
6'
FC Twente kwam in de laatste 21 Eredivisiewedstrijden op rij tot scoren. Dit is de langstlopende reeks van alle Eredivisieploegen dit seizoen.
5'
FC Utrecht behaalde vorige week in duel met FC Groningen eindelijk weer eens een overwinning na acht duels op rij niet gewonnen te hebben (G2, V6).
4'
De laatste thuiszege van FC Utrecht op FC Twente in de Eredivisie dateert van 5 november 2008 (3-0).
3'
FC Twente verloor dit seizoen pas drie keer in de Eredivisie. Sinds de eeuwwisseling verloor FC Twente alleen in de kampioensjaargang 2009/10 minder vaak (één keer) na 25 wedstrijden.
2'
FC Twente bleef in zijn laatste vier uitduels met FC Utrecht ongeslagen (W1, G3).
1'
We zijn begonnen in Utrecht. FC Twente heeft afgetrapt.
1'
Aanvang wedstrijd
Opstellingen

Juan Agudelo begint vanmiddag op de bank bij FC Utrecht. Johan Mårtensson heeft een basisplaats gekregen.
Bij FC Twente begint Torgeir Børven in de basis, waardoor Shadrach Eghan op de bank mag beginnen. Dušan Tadić draagt bij afwezigheid van Rasmus Bengtsson de aanvoerdersband.
Voorbeschouwing

Van harte welkom bij de wedstrijd FC Utrecht tegen FC Twente. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer een uur voor de wedstrijd de opstellingen van beide elftallen vinden.

Voor FC Twente is het zaak om geen fouten meer te maken. De Tukkers kwamen afgelopen weekend goed weg met een gelijkspel tegen Feyenoord, maar willen de Enschedeërs een serieuze titelkandidaat blijven, dan telt alleen nog de drie punten. FC Twente (48) staat namelijk zes punten achter op koploper Ajax, waardoor punten verspelen funest is.
FC Utrecht daarentegen heeft de punten hard nodig. De ploeg uit de Domstad staat voorafgaand aan speelronde 26 op de dertiende plaats met 29 punten. RKC Waalwijk, dat op de vijftiende plaats staat, heeft slechts drie punten minder. Het gat naar hekkensluiter Roda JC bedraagt zeven punten. De ploeg van Jan Wouters kan de punten dus goed gebruiken om niet tegen degradatie te hoeven vechten.

Op basis van de historie is FC Twente favoriet in Utrecht. 56 keer eerder werd deze wedstrijd gespeeld in de Eredivisie, daarvan wonnen de Tukkers er maar liefst twintig. Zeventien keer trok FC Utrecht aan het langste eind. De overige negentien keer eindigde vanzelfsprekend in een gelijkspel. Vorig seizoen kwam FC Twente niet verder dan een 1-1 gelijkspel in Utrecht. Willem Janssen had FC Twente na twee minuten spelen op voorsprong gezet, maar Jacob Mulenga zorgde na ruim een kwartier spelen voor de 1-1 eindstand.
De laatste keer dat de Enschedeërs in Utrecht wisten te winnen was op 4 december 2011. Destijds werd het maar liefst 6-2 voor FC Twente. Willem Janssen en Ola John kwamen beide tweemaal tot scoren, terwijl ook Peter Wisgerhof en Steven Berghuis een Twents doelpunt wisten te maken. Voor de Utrechters waren Frank Demouge en Dave Bulthuis trefzeker.
Eerder dit seizoen had FC Twente geen kind aan FC Utrecht. In De Grolsch Veste eindigde dit duel in een 6-0 overwinning voor de ploeg van Michel Jansen. Luc Castaignos en Quincy Promes waren beide tweemaal trefzeker. Dušan Tadić en Rasmus Bengtsson maakten het Twentse feestje compleet.

Trainer Jan Wouters kan tegen Twente niet beschikken over Dave Bulthuis, Édouard Duplan en Willem Janssen. Dit drietal heeft last van de knie. Daarnaast komen Jacob Mulenga (bovenbeen), Kai Heerings (teen) en Danny Koevermans (niet wedstrijdfit) ook niet in actie. Het meespelen van Cedric van der Gun (knie) is nog onzeker.
Trainer Jansen mist Rasmus Bengtsson tegen Utrecht. De Zweedse mandekker is geschorst. Daarnaast kan FC Twente ook nog altijd geen beroep doen op Wout Brama. De middenvelder is op de weg terug, maar is nog niet wedstrijdfit.
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner