18:45 uur
sc Heerenveen
1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Joey van den Berg 64. / Schot met links
1 : 1 Torinfos in de Ticker Rasmus Bengtsson 90. / Schot met rechts  (Dico Koppers)

90'
Het is afgelopen! In een hectische slotfase vielen flink wat gele kaarten, maar ook een doelpunt. Rasmus Bengtsson scoorde vlak voor tijd de verdiende gelijkmaker voor FC Twente. Hierdoor eindigt FC Twente - SC Heerenveen in 1-1.
90'
90'
Doelpunt voor FC Twente, 1:1 door Rasmus Bengtsson
Daar is dan toch de gelijkmaker! Dico Koppers zet goed door op de linkerkant, zet laag en hard voor en vindt Rasmus Bengtsson. De verdediger glijdt vervolgens de terechte gelijkmaker binnen.
88'
Wissel in bij FC Twente -> Joshua John
88'
Wissel uit bij FC Twente -> Shadrach Eghan
88'
Oh Dušan Tadić, wat schitterend!De aanvaller kapt op rechts zijn tegenstander uit en schiet prachtig richting de lange hoek. Kristoffer Nordfeldt weet de bal maar net te keren.
88'
Gele kaart voor Samir Fazli (sc Heerenveen)
86'
Gele kaart voor Rasmus Bengtsson (FC Twente)
De sfeer wordt grimmiger naarmate de tijd verstrijkt. Rasmus Bengtsson en Kenneth Otigba staan bij elkaar als er een vrije trap genomen wordt en blijkbaar is er te heftig contact tussen de twee. Beide spelers worden boos op elkaar met een opstootje als gevolg. Kevin Blom kijkt rustig toe en als de boel tot bedaren is gekomen geeft hij beide spelers een gele kaart.
86'
Gele kaart voor Kenneth Otigba (sc Heerenveen)
82'
Gele kaart voor Dico Koppers (FC Twente)
De frustratie bij FC Twente komt mooi tot uiting bij Dico Koppers. De linksback - die deze transferperiode overkwam van Ajax voor een kleine miljoen euro - begaat een overtreding en is vervolgens boos dat er tegen hem gefloten wordt. Koppers gooit de bal hard op de grond en krijgt daarvoor de gele kaart.
81'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Samir Fazli
81'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Hakim Ziyech
79'
Dušan Tadić claimt een penalty en heeft daar misschien ook wel recht op. De aanvaller van FC Twente wordt in een houdgreep genomen door Kenneth Otigba en valt, maar scheidsrechter Kevin Blom wil van niets weten.
75'
Quicny Promes moet zijn ploeg op gelijke hoogte zetten! De middenvelder combineert op geweldige wijze met Shadrach Eghan en staat opeens één op één met doelman Kristoffer Nordfeldt. Promes wil de doelman door de benen schieten, maar die sluiten net op tijd, waardoor de stand 0-1 in het voordeel van de Friezen blijft.
71'
Het doelpunt van SC Heerenveen heeft er opeens een leuke wedstrijd van gemaakt. Luc Castaignos krijgt zijn vierde grote kans nadat de spits slim en behendig Kenneth Otigba van het lijf houdt. Het schot van Castaignos is hard en op doel, maar Kristoffer Nordfeldt heeft er een antwoord op.
69'
Gele kaart voor Sven Kums (sc Heerenveen)
Een foutje van scheidsrechter Kevin Blom, die Sven Kums een gele kaart geeft, terwijl Magnus Eikrem de overtreding maakte op de doorgebroken Luka Đorđević. Feit blijft dat de kaart wel gegeven is.
67'
FC Twente is totaal ingestort lijkt het wel. SC Heerenveen komt er weer uit, ditmaal met Rajiv van la Parra. De aanvaller stuit op Nick Marsman, maar de bal komt direct voor de voeten van Magnus Eikrem. De middenvelder schiet snel, maar Marsman is alweer opgestaan en ligt weer in de weg. Daar was SC Heerenveen dicht bij de 0-2, FC Twente moet oppassen.
64'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 0:1 door Joey van den Berg
Dit moet hard aankomen voor FC Twente. De ploeg is veel beter, maar SC Heerenveen komt op een voorsprong. Joey van den Berg wordt bereikt in het strafschopgebied en hij legt af op Rajiv van la Parra. Die komt niet tot een schot omdat er goed verdedigd wordt, maar Van den Berg krijgt de bal met een gelukje voor zijn voeten. Met links haalt hij vervolgens snoeihard uit, en zet SC Heerenveen zo op een 0-1 voorsprong.
63'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Yanic Wildschut
63'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Luciano Slagveer
63'
Pele van Anholt is goud waard voor SC Heerenveen! De rechtsback kreeg een paar minuten geleden bijna rood, maar nu haalt hij een bal van de lijn. Andreas Bjelland komt hoog bij een corner en de verdediger kopt richting de lange hoek. Van Anholt let echter goed op en behoedt SC Heerenveen van een achterstand.
61'
Wissel in bij FC Twente -> Luka Đorđević
61'
Wissel uit bij FC Twente -> Kyle Ebecilio
61'
Eindelijk weer een grote kans in deze wedstrijd. Dušan Tadić krijgt de bal in het strafschopgebied, draait Kenneth Otigba dol en schiet vervolgens hoog richting de korte hoek. Het schot gaat over, maar het was in ieder geval weer een opleving in het duel.
60'
Tjonge Pele van Anholt, daar speel je met vuur! De rechtsback van SC Heerenveen kreeg drie minuten geleden een gele kaart en komt nu weer hard in op Dušan Tadić. Scheidsrechter Kevin Blom spaart de verdediger, maar misschien verstandig voor Marco van Basten om hem te wisselen. Zit echt tegen een rode kaart aan.
57'
Gele kaart voor Pele van Anholt (sc Heerenveen)
Dušan Tadić sprintte weg aan de linkerkant, kapte Pele van Anholt uit en kon richting doel. Ware het niet dat Van Anholt Tadić tegenhield. FC Twente krijgt de vrije trap, de Fries een gele kaart.
53'
FC Twente neemt het initiatief meteen weer over na het begin van de tweede helft. Luc Castaignos werd bijna in stelling gebracht door Dušan Tadić, maar zijn voorzet vanaf links was net iets te scherp voor de spits. Aanvallend gezien bij SC Heerenveen was het hoogtepunt dat Luciano Slagveer buitenspel stond. Echt waar.
48'
Gele kaart voor Shadrach Eghan (FC Twente)
Shadrach Eghan is de eerste die in deze nette wedstrijd een gele kaart krijgt. De middenvelder tackelt Sven Kums van achteren en wordt als eerste opgeschreven.
45'
45'
Samenvatting eerste helft:
Even de gedachten van een willekeurige FC Twente-fan herhalen: "Waar is Luc Castaignos toch mee bezig?" De spits van de thuisploeg mocht twee keer volledig vrij inkoppen, maar kreeg de bal beide keren niet eens op doel. Vlak voor rust stond hij één op één met doelman Kristoffer Nordfeldt, maar de doelman hoefde opnieuw niet in te grijpen, want het schot schoof voorlangs. SC Heerenveen kon er weinig tegenover stellen, dus de ruststand bij FC Twente - SC Heerenveen is 0-0.
45'
45'
Luc Castaignos één op één en WEER geen doelpunt! De spits wordt niet gehinderd als hij richting het strafschopgebied van SC Heerenveen sprint met de bal. Hij kan aanleggen en mikt richting de lange hoek, maar de bal schuift voorlangs.
40'
Het publiek in Enschede begint een beetje te morren. Het veldoverwicht is er wel voor FC Twente, maar echte kansen krijgt de thuisploeg niet. Vele voorzetten en zelfs ook corners, maar het levert FC Twente niets op.
36'
Naarmate het rustsignaal in zicht komt, overheerst het gevoel dat FC Twente de openingstreffer gaat maken. De thuisploeg dringt aan, maar dringt vooral SC Heerenveen terug. De Friezen kunnen niet uit de verdedigende stellingen komen omdat spits Alfreð Finnbogason er niet als aanspeelpunt is.
32'
FC Twente haalde deze week een tropische verrassing uit Mexico. Jesús Corona tekende in Enschede een contract tot medio 2017 en voetbalfans voorspellen hem een grote toekomst. Corono is nog niet speelgerechtigd in de Nederlandse competitie, dus op deze zaterdagavond krijgen de Enschedese fans hem niet te zien.
27'
Twee kansen voor FC Twente achter elkaar, maar schoten van Dušan Tadić en Quincy Promes worden geblokt door verdedigers van SC Heerenveen. De Tukkers tonen zich de betere ploeg in eigen huis, maar doelpunten vielen er nog niet.
23'
Weer een grote kopkans voor Luc Castaignos! De spits krijgt ontzettend veel ruimte bij voorzetten vanaf de zijkant en ook nu weer staat hij akelig vrij bij de tweede paal. De timing van Castaignos is echter verkeerd, waardoor hij de bal niet op doel krijgt.
20'
Nick Marsman wordt voor het eerst echt getest. Joey van den Berg kopt een voorzet van Mitchell Dijks richting de lange hoek en Marsman moet zich strekken om de bal te keren. De kopbal miste echter kracht, waardoor een doelpunt nooit echt aan de orde was. Marco van Basten - trainer van SC Heerenveen - gaf van tevoren al aan dat FC Twente goed in elkaar steekt. De trainer had gelijk, want de Tukkers geven weinig ruimte en dus kansen weg.
16'
Oh Luciano Slagveer, daar moet je jezelf en je elftal belonen! De aanvaller wordt op tijd weggestuurd en mag op doel af, maar schiet veel te wild en raakt de bal daarom compleet verkeerd. Nick Marsman stond klaar om de bal te keren, maar ziet dat de bal knullig voor het doel langs rolt en niet eens uit het veld gaat.
12'
Luc Castaignos mag vrij inkoppen! De spits van FC Twente krijgt een naar het doel draaiende voorzet vanaf de rechterkant, maar Castaignos schampt de bal alleen maar. Hierdoor heeft Kristoffer Nordfeldt geen enkel probleem met de poging. Hier had de 1-0 best op het scorebord mogen verschijnen.
11'
Quincy Promes wordt door Dušan Tadić aangespeeld in de zestien, maar de middenvelder wacht te lang met schieten. Hierdoor ontneemt Promes zichzelf een grote kans en blijft de wedstrijd steken op 0-0.
7'
Beide ploegen lijken in de beginfase van de wedstrijd even gevaarlijk te worden, maar aan allebei de kanten wordt er verdedigend goed opgelet. Nick Marsman komt op tijd zijn doel uit als Joey van den Berg aanzet met de bal en bij SC Heerenveen is het Kenneth Otigba die opruimt voordat FC Twente een kans kan benutten.
3'
SC Heerenveen begint aan de wedstrijd in een ongebruikelijke opstelling. Vanwege het wegvallen van Alfreð Finnbogason staan de Friezen in een 4-4-2 formatie. FC Twente voetbalt wel in de verwachte opstelling.
1'
FC Twente en SC Heerenveen trappen in speelronde vijf de zaterdagavond af. De Friezen reizen af naar het oosten van het land zonder de topscorer van de Eredivisie. Alfreð Finnbogason is geblesseerd en dit kan wel eens betekenen dat SC Heerenveen het moeilijk gaat krijgen in Enschede. De komende negentig minuten zullen het vertellen. Ik ben Jos Boesveld en ik doe verslag van deze wedstrijd.

Draait FC Twente lekker? Jawel, FC Twente draait aardig lekker. Twee weken geleden konden de Tukkers werken aan hun doelsaldo, door FC Utrecht met maar liefst 6-0 op te rollen. Het is ook de reden dat Luc Castaignos en Dušan Tadić in de topscorerslijst staan, want de spelers waren samen goed voor drie doelpunten. De feeststemming bleef een week heersen, maar Vitesse onderbrak het feestje ruw. In een vooral saaie wedstrijd wonnen de Arnhemmers thuis met 1-0 van FC Twente. Na de 0-0 tegen RKC Waalwijk betekende de nederlaag tegen Vitesse het tweede puntverlies in vier wedstrijden. Omdat elke ploeg – behalve PEC Zwolle – punten laat liggen draait FC Twente aardig lekker. Ze gaan speelronde vijf in als nummer drie op de ranglijst. Samen met vijf andere ploegen staan ze op zeven punten.

Eén van die ploegen is de tegenstander van vanavond. SC Heerenveen leed ook twee keer puntenverlies. Twee keer achter elkaar zelfs. Eerst was Heracles Almelo in een knotsgek duel met 2-4 te sterk voor de Friezen, daarna kwam Ajax op bezoek. Opnieuw kregen de fans in Friesland een geweldig voetbalspektakel te zien, met als eindresultaat een 3-3 gelijkspel. In beide duels was spits Finnbogason nadrukkelijk aanwezig. Tegen Ajax scoorde hij twee keer, tegen Heracles Almelo was de IJslander meer de bliksemafleider. Maar zoals al gezegd is: Finnbogason speelt niet mee tegen FC Twente. De topscorer heeft last van een teenblessure en reist niet mee naar Enschede. Hetzelfde geldt voor aanvoerder Marten de Roon. Hij heeft teveel last van zijn hamstring om in actie te komen voor de Friezen.

Twee ploegen die de laatste week moesten leven met puntverlies staan tegenover elkaar in Enschede. Hoe verwerkt FC Twente de verliesbeurt tegen Vitesse en hoe gaat SC Heerenveen om met het kwijtraken van haar veel scorende spits en aanvoerder? Het is afwachten, maar de opstellingen zijn in ieder geval te vinden onder het kopje wedstrijddetails.