2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Nick van der Velden 2. / Penalty
2 : 0 Torinfos in de Ticker Richairo Živković 71. / Schot met links

90'
Een leuke voetbalmiddag in Groningen eindigt in een 2-0 zege voor de thuisploeg. De supporters zijn zeer te spreken over het frisse spel van hun club aan het begin van dit seizoen. Kostić, Chery en Kirm zijn de namen die het dit seizoen moeten doen. Een tevreden Erwin van de Looi na doelpunten van Van der Velden en Zivkovic en opnieuw drie punten. Een mooie voetbalmiddag in de Euroborg eindigt in 2-0 voor FC Groningen.
90'
90'
De tijd tikt weg en de defensie van FC Groningen houdt makkelijk stand in de slotfase van dit duel. FC Utrecht mist de echte kracht en doorzettingsvermogen die het vorig seizoen wel toonde en kan daardoor geen breuk in de Groningse muur forceren. Drie minuten blessuretijd wordt erbij gerekend door de arbitrage van vandaag.
87'
De passing bij FC Groningen wordt iets onnauwkeuriger en het is nu zaak om de voorsprong vast te houden. FC Utrecht probeert uit alle macht nog een aansluitingstreffer te maken, maar echt gevaarlijk wordt het niet. De vrije trap van Toornstra was nog de grootste kans van de afgelopen twintig minuten.
83'
Een overtreding van Timo Letschert op 21 meter van het doel en voor de vrije trap heeft Jens Toornstra zich nu gemeld. Hij draait de bal langs de rechterkant van de muur, maar de bal wordt aangeraakt door Steve de Ridder en verdwijnt daardoor langs het doel voor een doeltrap.
81'
Wissel in bij FC Utrecht -> Mark Diemers
81'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Tommy Oar
81'
Wissel in bij FC Utrecht -> Yassine Ayoub
81'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Johan Mårtensson
81'
Gele kaart voor Johan Kappelhof (FC Groningen)
De laatste actie van Oar werd professioneel onderbroken door Kappelhof, die daarvoor de gele kaart krijgt van scheidsrechter Higler. Dat was nodig zullen ze bij Groningen zeggen, want Oar lag op snelheid.
80'
Jan Wouters vindt dat Steve de Ridder blijkbaar nog niet moe genoeg is om gewisseld te worden en hij houdt Leon de Kogel nog aan de kant. Een extra aanspeelpunt voorin naast Jacob Mulenga lijkt geen slecht idee, zeker omdat het met de snelheid van De Ridder wel op is voor vandaag. Toch mag De Kogel er nog niet inkomen bij FC Utrecht.
77'
Michael de Leeuw pakt zijn eerste minuten in dit nieuwe seizoen, nadat hij hersteld was van een blessure. Daardoor kon De Leeuw vorige week tegen NEC niet bij de wedstrijdselectie zitten, maar nu is hij weer helemaal fit. Een kwartiertje krijgt hij nog en dat gaat ten koste van doelpuntenmaker Nick van der Velden.
76'
Wissel in bij FC Groningen -> Michael de Leeuw
76'
Wissel uit bij FC Groningen -> Nick van der Velden
75'
Wissel in bij FC Utrecht -> Bob Schepers
75'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Yoshiaki Takagi
74'
FC Groningen laat het niet bij die 2-0 zitten en gaat weer vol in de aanval. Tjaronn Chery laat zich weer eens zien met een schot dat geblokt wordt door de verdediging van FC Utrecht. De bal belandt even later bij Andraž Kirm, maar die staat in buitenspelpositie.
71'
Doelpunt voor FC Groningen, 2:0 door Richairo Zivkovic
Het kan soms snel gaan in het voetbal zei Zakaria Bakkali gister na zijn hattrick voor PSV tegen NEC. Daar heeft de jonge aanvaller een punt, want ook vandaag in de Euroborg wordt dat punt nog maar eens bevestigd. De bal wordt ingeschoten door Van der Velden en Ruiter moet de bal lossen. Die belandt voor de voeten van Zivkovic, die de bal tegen de touwen jaagt. Dat is zijn tweede van het seizoen en daarmee is hij topscorer van Groningen tot nu toe. Met zijn 16 jaar is dat een enorm knappe prestatie: 2-0 voor FC Groningen!
69'
Eindelijk weer een schot op doel en het schot kwam van de voet van Nick van der Velden. FC Groningen blijft de ploeg die het meeste gevaar creërt, ook in de tweede helft. FC Utrecht nu bezig in de opbouw met Kai Heerings.
66'
FC Groningen krijgt minder ruimte om te voetballen van FC Utrecht. De ploeg van trainer Jan Wouters wordt met de minuut sterker en voor Groningen is het zaak om snel de 2-0 te maken. Anders kan deze wedstrijd nog wel een vervelend kantelen voor de supporters van de thuisploeg.
63'
De jonge Richairo Zivkovic krijgt steeds meer speeltijd van trainer Van de Looi en mag nu een halfuur gaan volmaken in het eerste team van FC Groningen. Een belofte voor de toekomst waar de supporters in de Euroborg nog veel plezier van kunnen hebben.
63'
Wissel in bij FC Groningen -> Richairo Zivkovic
63'
Wissel uit bij FC Groningen -> David Texeira
61'
FC Groningen heeft nu een moment van controle en FC Utrecht wordt naar achter gedrukt door de ploeg van trainer Van de Looi. Kostic op de linkerflank geeft de bal aan Kirm, die naar zijn rechterbeen moet draaien. De Sloveen legt de bal terug op Burnet die de voorzet probeert te geven. De voorzet wordt geblokt, ten koste van een hoekschop.
58'
Leon de Kogel loopt zich inmiddels warm en dat heeft alles te maken met de fysieke gesteldheid van Steve de Ridder. De Belgische aanvaller loopt veel heen en weer te pendelen, legt veel energie in de wedstrijd, maar dat heeft als gevolg dat De Ridder nu wel op zijn laatste benen loopt.
55'
De wedstrijd speelt zich in deze fase van de wedstrijd voornamelijk op het middenveld af. Geen grote kansen voor de beide doelen, maar voornamelijk foute passes, veel fysieke duels en overnames wat betreft balbezit.
52'
FC Utrecht controleert nu in de beginfase van de tweede helft. Met Derijck en Heerings beschikt de ploeg over twee centrale verdedigers die de kunst van het opbouwen begrijpen. Via Oar komt de bal bij Bulthuis die een voorzet geeft. Alleen is de voorzet niet op maat en verdwijnt het balbezit van Utrecht.
49'
Jan Wouters hoopt dat zijn ploeg vandaag toch met goed spel en in ieder geval een punt terug keert naar Utrecht. De ploeg zal zich namelijk graag willen revancheren voor de teleurstellende seizoenstart. Naast het gelijkspel tegen het gepromoveerde Go Ahead Eagles (1-1), was er ook de Europese uitschakeling tegen het Luxemburgse FC Differdange 03. Werk aan de winkel voor Jan Wouters dus.
46'
De bal rolt weer in de Euroborg en dat betekent dat we begonnen zijn met de tweede helft tussen FC Groningen en FC Utrecht. Gaat Groningen de voorsprong vasthouden of kan FC Utrecht gelijk komen en misschien wel voor een stunt zorgen hier in het Noorden?
46'
46'
Wissel in bij FC Groningen -> Lorenzo Burnet
46'
Wissel uit bij FC Groningen -> Giliano Wijnaldum
45'
Een leuke eerste helft hier in de Euroborg tussen FC Groningen en FC Utrecht. Een vroege strafschop voor FC Groningen na een overtreding van Mark van der Maarel geeft Van der Velden de gelegenheid om de 1-0 te maken en dat doet hij dan ook. FC Utrecht kreeg in de eerste helft genoeg kansen, maar echt gevaarlijk werd het niet. FC Groningen had genoeg mogelijkheden om de 2-0 te maken, aangevoerd door een geweldig spelende Kostić. Toch halen we de rust met een stand van 1-0 voor de thuisploeg.
45'
45'
Met nog één minuut blessuretijd erbij in deze wedstrijd, probeert FC Groningen de bal in de ploeg te houden. Dat is lastig genoeg, zo ondervindt de ploeg van Erwin van de Looi, zeker met een druk jagend FC Utrecht. Er wordt nog een hoekschop weggegeven aan Utrecht, maar die bal wordt weggewerkt. De hoekschop die daaropvolgt verdwijnt dan over het doel van Bizot.
43'
FC Utrecht zet nog aan in de laatste vijf minuten van de eerste helft. Een vrije trap voor Utrecht aan de rechterkant van Tommy Oar draait prima in het strafschopgebied van FC Groningen. Bulthuis komt dan vanaf de rand van de zestien aangesprint en kopt de bal hard op doel. De redding van Bizot is noodzakelijk om een doelpunt te voorkomen.
40'
Gele kaart voor Tommy Oar (FC Utrecht)
FC Utrecht leek bezig met een goede aanval op te zetten, maar Oar wordt teruggefloten voor een gevaarlijke sliding. De Australiër wilde de bal naar rechts spelen en moest zich helemaal strekken om de bal nog te spelen. Daarbij raakt hij ook Botteghin en dat is voor Higler reden om Oar een gele kaart te geven.
37'
Filip Kostić speelt tot nu toe een geweldige wedstrijd. Ook vorige week liet de Serviër zich heel goed zien in de gewonnen wedstrijd tegen NEC, en ook nu heeft de tegenstander het erg lastig met de vleugelspeler. Kostić is snel, heeft een goeie dribbelactie in huis en dat gecombineerd met het doorzettingsvermogen en het temperament van een geboren Balkan-speler. Indrukwekkend.
34'
FC Utrecht is nu de ploeg die veel druk zet op de thuisploeg. Met Jacob Mulenga heeft de ploeg van Jan Wouters een prima aanspeelpunt voorin en Steve de Ridder is zeer dreigend met zijn snelheid en wendbaarheid. FC Groningen hoopt op de snelheid van Kostić en Kirm bij een eventuele counter.
31'
Jan Wouters heeft in een interview vooraf aangegeven dat Steve de Ridder nog niet helemaal honderd procent fit is. Hij start wel vanaf het begin, “en we gaan door tot de pijp leeg is”, zoals Wouters het verwoordde. De Ridder speelde in het seizoen 2010/2011 voor het laatst een hele wedstrijd in de Eredivisie, toen nog uitkomend voor De Graafschap.
28'
FC Utrecht heeft er goed aan gedaan om Steve de Ridder transfervrij over te nemen van Southampton. De Belgische aanvaller is de gevaarlijkste man aan de kant van de ploeg van Jan Wouters. Hij zorgt voor energie voorin, rent aan de bal makkelijk zijn tegenstander voorbij en zorgt voor de schoten bij FC Utrecht. Ook nu komt hij weer gevaarlijk het strafschopgebied ingedribbeld. Hij schiet, maar een perfecte sliding van Letschert onthoudt FC Utrecht van een schot op doel.
25'
FC Utrecht laat zich even zien na dik twintig minuten voetbal in de Euroborg. Het opbouwen gaat moeizaam aan de rechterkant met Van der Maarel en Takagi, maar de bal belandt uiteindelijk wel op de rand van de zestienmeter bij Oar. Die wordt door de verdediging van Groningen verplicht om snel te schieten, maar dat heeft zijn consequenties. Het schot is niet nauwkeurig en de bal rolt rustig langs het doel van Marco Bizot.
22'
Misschien nu een mogelijkheid voor FC Utrecht om gevaar te creëren. Mulenga werd bij de cornervlag neergelegd door Eric Botteghin en Utrecht krijgt hiervoor een vrije trap toegewezen. De bal wordt getrapt door Tommy Oar, maar dat levert geen gevaar op. Bulthuis kan nog wel schieten uit de tweede lijn, maar die bal vliegt hoog over.
19'
Een grote kans voor FC Groningen op 2-0! Filip Kostić is aanvoerder Van der Maarel de baas op de linkerflank en de Serviër haalt de achterlijn. Hij legt de bal ter hoogte van de penaltystip voor David Teixeira die uithaalt op een half leeg doel. De enige op de lijn is nog Dave Bulthuis en juist hij haalt de bal dan van de lijn met zijn voet. De supporters veerden op van hun stoel, om vervolgens hun handen op het hoofd te leggen van teleurstelling. Geen 2-0 voor de thuisploeg vooralsnog.
16'
Eerste hoekschop voor FC Utrecht werd getrapt door de Australiër Tommy Oar. Heerings en Mulenga zijn dan de targets in het strafschopgebied van FC Groningen. De bal komt niet terecht bij een van de twee genoemde spelers, maar wordt weggekopt. De bal komt dan weer terug bij Oar aan de rechterkant, maar Oar schiet de bal tegen een verdediger op: een nieuwe hoekschop volgt.
14'
Dat het snel kan gaan in het voetbal wordt nog maar eens bewezen bij FC Groningen. Filip Kostić werd vorig jaar als duurste aankoop voor 1,25 miljoen euro gehaald, maar wist nauwelijks te overtuigen. Trainer Robert Maaskant liet hem veelvuldig de bank warmhouden en zijn minuten maken in het tweede elftal. Dit jaar krijgt hij het vertrouwen van Erwin van der Looi en dat betaalt de Serviër tot nu toe uitstekend terug.
11'
FC Utrecht heeft alle moeite om het op hol geslagen FC Groningen te stoppen. Het is nu de rechtsback Johan Kappelhof die door het midden opstoomt en hij snelt langs Yoshiaki Takagi en Mårtensson. Laatstgenoemde moet dan aan de noodrem trekken en veoorzaakt een overtreding. De daaropvolgende vrije trap van Chery belandt in de handen van Ruiter.
9'
Ook de tweede hoekschop van Nick van der Velden is gevaarlijk. De bal valt ver bij de tweede paal en doelman Ruiter neemt veel risico door ver uit te komen. Zijn keuze bleek de juiste te zijn, want hij kon de bal wegboksen voordat Groningen gevaarlijk kon worden.
6'
De hoekschop werd genomen door Van der Velden en komt prima op het hoofd van Kirm. De vleugelspeler kopt hard in, maar de redding van Ruiter is prima op de lijn. FC Utrecht komt daar met de schrik vrij!
5'
Dat is een grote mentale tik aan het adres van FC Utrecht. Na de moeizame afgelopen weken, hoopte trainer Jan Wouters op een leuke wedstrijd tegen FC Groningen vanmiddag. Na twee minuten met 1-0 achter staan, helpt daar niet bij. Ook na het doelpunt blijft FC Groningen veel in balbezit met nu weer dreiging bij Filip Kostić aan de linkerkant. De Serviër schiet de bal tegen Van der Maarel op, hoekschop voor FC Groningen.
2'
Doelpunt voor FC Groningen, 1:0 door Nick van der Velden
Strafschop voor FC Groningen en die wordt verzilverd door Van der Velden!. Filip Kostic ontsnapte aan de linkerkant en bracht de bal in de eerste minuut scherp voor. Van der Maarel kon die bal onderscheppen en wilde de bal wegtrappen, maar raakte het been van de inspringende Teixeira. De Uruguayaan ging gretig naar de grond en Higler gaf daarvoor een strafschop aan FC Groningen. 1-0 voor de thuisploeg!
1'
Met de zon die mooi op de grasmat schijnt in de Euroborg, fluit scheidsrechter Dennis Higler voor het begin van dit duel tussen FC Groningen en FC Utrecht!
1'
Een hele welgemeende goedenmiddag hier vanuit de Euroborg dames en heren en welkom bij de ontmoeting tussen FC Groningen en FC Utrecht hier in de Eredivisie. Het is de tweede speelronde en dat betekent dat beide teams zich opnieuw van hun meest frisse kant laten zien. Brent van Ooijen zal verslag doen van deze wedstrijd. Het seizoen is net onderweg en toch had FC Utrecht op een betere start gehoopt.

De ploeg van trainer Jan Wouters speelde een week eerder namelijk gelijk tegen Go Ahead Eagles. Thuis in de Galgenwaard kwam FC Utrecht niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Daarmee ontsnapte de ploeg van Wouters trouwens nog, want als de vrije trap van Jop van der Linden in het doel van Utrecht was gedraaid in blessuretijd, dan had de ploeg helemaal geen punten gekregen. Tijd voor revanche dus voor de Domstedelingen.

FC Groningen kende daarentegen een droomstart tegen NEC. In de Goffert in Nijmegen leek NEC vooraf een gevaarlijke tegenstander, met veel nieuwe aanwinsten. Het tegendeel bleek: NEC was nog niet goed op elkaar ingespeeld en werd overlopen door de ploeg van trainer Erwin van der Looi (FC Groningen). Het werd 4-1 door doelpunten van Chery, Kirm, Teixeira en invaller Zivkovic. Laatstgenoemde werd daarmee de jongste speler ooit van FC Groningen die scoorde: 16 jaar en 332 dagen oud was Zivkovic een week geleden. Vandaag, 16 jaar en 340 dagen oud, begint Zivkovic opnieuw op de bank.