1:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Youness Mokhtar 18. / Schot met rechts
0 : 2 Torinfos in de Ticker Fred Benson 24.  (Mateusz Klich)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Leroy George 49. / Schot met links
1 : 3 Torinfos in de Ticker Mateusz Klich 85. / Schot met rechts  (Youness Mokhtar)

90'
90'
Falkenburg probeert nog wat te veroorzaken met een corner, maar de bal wordt keurig weggebokst door Wintjens, die zo een redelijke rustige middag heeft als vervanger van Diederik Boer.
90'
Een martelgang voor de NEC-supporters die nog aanwezig zijn in het stadion, want er worden in totaal zes minuten aan blessuretijd toegevoegd in deze wedstrijd. Dit vanwege de vele kleine blessures van bijvoorbeeld George en Stutter. PEC Zwolle probeert de zes minuten vol te maken met balbezit en NEC gelooft er wel in: de handdoek is in de ring gegooid.
89'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Denni Avdić
89'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Mustafa Saymak
88'
Bij NEC ontbreekt het vooral aan creativiteit en rust: twee kwaliteiten die de afwezige Ryan Koolwijk kenmerken. Het gemis van de middenvelder is groot op het middenveld: Stutter en Falkenburg zijn onzichtbaar deze middag en Navarone Foor is nog niet ervaren genoeg om zijn team op sleeptouw te nemen. Platje kan te weinig aanrichten als diepste spits en wordt nauwelijks bereikt.
85'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:3 door Mateusz Klich
Mooie goal van de Duitser, geleend van Wolfsburg. Het handige passje van Mokhtar bereikt Klich op de rand van de zestien. Hij draait open, omspeelt de verdediger en krult de bal prachtig achter de verslagen Babos. Zwolle op een riante 3-1 voorsprong in de Goffert.
83'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Daan Bovenberg
83'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Leroy George
82'
Gele kaart voor Youness Mokhtar (PEC Zwolle)
82'
De voorzet van Wattamaleo is hoog en wordt gemist door Melvin Platje. Achter hem stond Leroy George nog, maar die had de bal niet meer verwacht en mist de bal ruim. De daaropvolgende aanval van Zwolle wordt afgefloten door Makkelie op het moment dat Zwolle denkt aan een vrije trap op de rand van de zestien meter. Maar Makkelie geeft Mokhtar de gele kaart voor een schwalbe.
79'
NEC moet vaart maken als ze deze wedstrijd nog punten willen pakken. We gaan de laatste tien minuten in, maar aan goed opbouwend voetbal is bij NEC nog geen sprake. Zwolle houdt knap stand, zonder al te veel terug te zakken op de eigen helft.
77'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Rémy Amieux
77'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Marcel Stutter
76'
Grote kans voor Youness Mokhtar in het laatste kwartier van deze wedstrijd. Hij drukt de rechtsback Will naar achter met dreigende bewegingen en besloot dan uiteindelijk uit te halen met zijn rechterbeen. De redding van Babos is noodzakelijk. Zwolle gaat voor de derde treffer.
73'
Gevaarlijke kans voor van Polen die bijna het doel treft, maar de bal mist. Waarschijnlijk schrok hij er zelf ook van dat hij ineens in de zestienmeter voor doelman Babos opdook, na de voorzet van Fred Benson. Leroy George is inmiddels ook weer binnen de lijnen en op dat moment is er kramp bij middenvelder Marcel Stutter.
72'
Kramp bij de doelpuntenmaker van NEC, Leroy George. Hij ligt net voor de zijlijn op de helft van PEC Zwolle op het veld en krijgt ondersteuning van Bram van Polen. Inmiddels is George naast de zijlijn neergelegd en kan de wedstrijd hervat worden.
68'
Pluim opent de bal naar de rechterkant van het veld, maar van Polen kan de aanval geen vervolg geven. Vervolgens schiet van Eijden de bal naar voren, in de richting van Platje, maar die wordt niet bereikt. De passing is ies minder scherp in deze fase van de wedstrijd, maar dat wordt gecompenseerd door de stevige duels en het open speelveld.
65'
Wiljan Pluim laat zich van zijn beste kant zien aan de linkerkant van het veld. Hij kapt, sleept, draait en snelt zich langs Breuer en van Eijden. Hij houdt dit een aantal seconden vol en bereikt bijna de zestien meter van NEC. Daar wordt hij dan eindelijk gestopt door Breuer die de bal opruimt. Een lichtpuntje van de technicus in deze tweede helft.
62'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Maikel van der Werff
62'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Giovanni Gravenbeek
62'
Mohktar mag het halve veld oversteken en dat doet hij dan ook. Vervolgens geeft hij een diepe pass op Benson die vol achter die bal aansprint. Hij lijkt op tijd te zijn, maar daar was ineens keeper Babos snel zijn doel uit om de bal te verwerken. Er komen steeds meer kansen voor beide ploegen, want nu krijgt Leroy George een grote kans op de voorzet van Melvin Platje. De kans wordt afgefloten door een overtreding op NEC-speler Stutter.
59'
Een periode van hard werken en duels uitvechten is aangebroken in de Goffert. Het slagveld wordt bevolkt door namen als Platje, George, Pluim en Achenteh. Een schot van rechtsback Nathaniel Will wordt vervolgens gepakt door Wintjens, die zo zijn eerste redding vanmiddag verricht.
57'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Danny Wintjens
57'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Diederik Boer
57'
Diederik Boer ligt op de grond bij PEC Zwolle met een blessure. Een paar minuten geleden klapte de enkel van de doelman dubbel toen hij George wilde uitkappen aan de rechterkant van het veld. Hij kon door, maar bleek bij een doeltrap toch niet volledig fit te zijn en Boer gaf een seintje dat hij niet doorkan. Zijn vervanger heet Danny Wintjens.
55'
Alex Pastoor wil dat NEC doordrukt en gebruikt meteen zijn eerste wissel. De in deze wedstrijd onzichtbare Pálsson wordt vervangen door Kevin Wattamaleo. De oud-speler van onder andere Feyenoord en Excelsior werd in november vorig jaar vastgelegd door NEC en maakt voor de derde keer zijn opwachting bij NEC dit seizoen.
52'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Kevin Wattamaleo
52'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Guðlaugur Pálsson
51'
De wedstrijd komt een beetje los na het doelpunt van George. Een aanval van Zwolle was het antwoord op het doelpunt, maar de aanval werd direct overgenomen door NEC. Melvin Platje was weg aan de rechterkant van het veld en geeft de bal voor, zonder gevaar.
49'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:2 door Leroy George
Op zijn verjaardag scoort Leroy George de aansluitingstreffer voor NEC. De bal komt via de voet van Achenteh bij George uit en van tien meter afstand knalt hij de bal achter kansloze Diederik Boer. Belangrijk doelpunt voor George.
49'
Pluim is de rust zelve en haalt de bal keurig weg uit de eigen zestien meter. Tot nu toe een onopvallende rol vanmiddag voor de technisch vaardige middenvelder.
47'
Na twee minuten al een grote kans voor PEC Zwolle in de tweede helft. De bal wordt niet goed weggewerkt door de verdediging van NEC en komt per toeval bij de Duitser Mateusz Klich. Die haalt vanaf de zestien met een volley uit en die bal zeilt rakelijks over de lat heen.
46'
45'
Een bedroevende eerste helft van NEC en het is afwachten of er in de tweede helft dezelfde elf spelers op het veld zullen verschijnen bij de thuisploeg. Bij PEC Zwolle zullen ze niet ontevreden zijn over de eerste helft: doelpunten van Mokhtar en Benson zullen de ploeg van Langeler goed doen. Concentratie is het sleutelwoord voor de bezoekende ploeg in de tweede helft.
45'
44'
Grote fout van Achenteh! De terugspeelbal op Boer is tekort van de linksback en middenvelder Stutter leek op weg naar de 1-2. Hij probeert Boer te verschalken door een lage bal in de rechterhoek, maar Boer pakt de bal met een mooie reflex. Grootste kans van NEC in deze wedstrijd en Achenteh komt met de schrik vrij.
42'
Darryl Lachman schuift in op het middenveld van Zwolle en besluit van dertig meter maar eens aan te halen. Zijn schot wordt van richting veranderd en beland in de voeten van Benson. Die dreigt, maar legt de bal toch terug op Gravenbeek. Die schiet de bal in de rechterhoek, maar Babos zag de bal op tijd komen en kon redding brengen.
41'
Platje laat zich weer zien als de hardwerkende aanvaller die hij bij Volendam was: vanaf de rand van de zestienmeter probeert hij zich door drie man van Zwolle heen te werken en dat lukt hem aardig. Uiteindelijk besluit hij dan maar te schieten, maar dat schot wordt makkelijk gepakt door Boer. Toch laat hij hiermee zien dat NEC moet knokken om zich terug in de wedstrijd te tillen.
38'
Stutter breekt samen met drie spelers van NEC door het middenveld van PEC Zwolle en kan een gevaarlijke aanval opzetten. Hij passt de bal naar links, naar Leroy George. Die besluit te schieten, maar zijn schot wordt geblokt door van Polen. De ingooi die erop volgde werd goed verwerkt door Zwolle.
35'
De wedstrijd begint in te zakken. PEC Zwolle staat 2-0 voor en heeft dus logischerwijs niet meer de aanvalsdrang die ze in de eerste twintig minuten hadden. Aan de kant van NEC weten ze daarentegen geen aanvallen te creëren.
32'
Als de creativiteit vanmiddag van iemand moet komen bij NEC, dan is het van Navarone Foor. Eerste schot van de eerste helft voor NEC komt van hem na 31 minuten voetbal. Foor is tot nu toe betrokken bij de meeste pogingen van NEC om een kans te creëren.
31'
Alex Pastoor staat langs de zijlijn druk te coachen en dat is hard nodig. NEC weet niks te creëren en wordt qua positiespel compleet vastgezet door PEC. De creativiteit is er op dit moment niet bij de ploeg uit Nijmegen.
30'
De laatste keer dat PEC Zwolle twee keer scoorde en toch verloor was in november vorig jaar. Toen was Ajax te sterk in Zwolle met 2-4. Voor de rest van het seizoen geldt tot nu toe: scoort Zwolle tweemaal dan pakken ze sowieso een punt.
24'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 0:2 door Fred Benson
De corner door Mokhtar wordt gemist door Gábor Babos en Benson raakt de bal vol met de arm. Door deze beweging vliegt de bal in het doel, maar de arbitrage telt de goal van Benson. De verdediging van NEC staat vol ongeloof, terwijl de aanhang van Zwolle juicht: 0-2 voor PEC!
22'
De laatste keer dat de wedstrijd NEC-PEC Zwolle in de Goffert werd gespeeld was in januari 2008. Inzet was destijds de KNVB Beker en Zwolle boekte toen een 2-0 zege in Nijmegen: doelpunten kwam toen van Derk Boerrigter (nu onder contract bij Ajax) en Bram van Polen, na vijf jaar ook vandaag de rechtsback bij PEC Zwolle in de Goffert.
18'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 0:1 door Youness Mokhtar
Een voorzet van Achenteh wordt rommelig uitverdedigd door van Eijden. De bal komt in de voeten bij Mokhtar die eerst van Eijden met een sleepbeweging te kijk zet, om vervolgens de bal in de verre rechterhoek te krullen van 15 meter afstand. Zijn vijfde van het seizoen en de eerste van vanmiddag in de Goffert. 0-1 Zwolle!
16'
Overtreding van Achenteh aan de linkerkant van het veld. Hij duwde iets te opzichtig de buitenspeler van NEC, Navarone Foor. Vrije trap word genomen door de jarige Leroy George (26). De bal gaat langs iedereen heen en Boer mag aanleggen voor een doeltrap.
14'
Buitenspel voor Melvin Platje na de lange bal van Marcel Stutter. De Duitser gaf de bal net te laat, waardoor de verdediging van PEC de kans had om naar voren te stappen. Bal werd ondanks de buitenspelval van Platje alsnog gepakt door Boer.
11'
Zwolle begint zeer sterk aan dit duel tegen NEC. Het balbezit is meerendeels voor de ploeg van Langeler en probeert middels een rustige opbouw kansen te creëren. NEC wacht in de eerste tien minuten af en hoopt op een snelle tegenaanval. Platje loopt te morren dat hij niet bereikt wordt door het middenveld. Elf minuten op de klok, stand nog 0-0.
9'
Wiljan Pluim probeert de bal met zijn 1.93 meter af te schermen, maar wordt op de hakken getrapt door NEC-speler Marcel Stutter. De 23-jarige Duitser is bezig aan zijn twaalfde duel in zijn debuutseizoen in het profvoetbal. Stutter staat vandaag in de basis als vervanger van Ryan Koolwijk.
6'
Topscorer bij NEC is Melvin Platje met negen doelpunten. Benieuwd of de oud-speler van FC Volendam ook vandaag het doel zal treffen tegen keeper Diederik Boer van PEC Zwolle. Dit deed hij namelijk al eerder in de ontmoeting tussen deze twee ploegen. In september van het vorige jaar won NEC met 4-0 uit bij PEC en onder andere Platje maakte toen een doelpunt namens NEC.
4'
Navarone Foor verplaatst het spel razendsnel en probeert Platje de diepte in te sturen. De pass van de creative Foor is te hard, waardoor Boer de bal makkelijk kan oprapen.
2'
Topscorer van Zwolle, Denni Avdic met acht doelpunten, zit vandaag op de bank. Trainer Art Langeler heeft gekozen voor Fred Benson, vorige week de matchwinner tegen VVV met twee doelpunten.
1'
We zijn onderweg bij de wedstrijd tussen NEC en PEC Zwolle in de Goffert op een zonnige zondagmiddag hier in Nijmegen!
1'
Goedemiddag en welkom bij de wedstrijd die om 14:30 uur van start gaat in Nijmegen tussen NEC en PEC Zwolle. Live verslag van deze wedstrijd wordt vandaag gedaan door Brent van Ooijen. Een duel in de middenmoot van de Eredivisie zou je kunnen zeggen: NEC staat keurig op de negende plaats met 37 punten uit 30 duels. PEC Zwolle staat vier plekken lager op de ranglijst met 33 punten uit 30 duels.

Vorige week won PEC met 2-0 van VVV-Venlo door een uiterst productieve Fred Benson. Hij scoorde alle twee de doelpunten van PEC. Hierdoor zet de ploeg van Art Langeler goede stappen in het veiligstellen van een plek in de Eredivisie volgend seizoen. Meer goed nieuws voor Langeler in persoon: deze week werd hij genomineerd voor de Rinus Michels Award: een prijs voor de beste trainer in het Nederlandse profvoetbal van dit seizoen. Hij is de enige trainer uit het rechterrijtje die genomineerd is; Fred Rutten (Vitesse), Frank de Boer (Ajax), Ronald Koeman (Feyenoord) en Jan Wouters( FC Utrecht) zijn de andere genomineerden. Langeler, die na dit seizoen de taak van hoofd jeugdopleiding bij PSV zal bekleden, zal op 10 mei weten of hij deze prijs in de wacht weet te slepen.

Bij NEC ontbreken Ryan Koolwijk en Nick van der Velden door een schorsing. Aanvoerder Koolwijk speelde dit seizoen al 28 wedstrijden en de basiskracht zal vanmiddag vervangen worden op het middenveld door Guðlaugur Pálsson. Ook spits Ruud Boymans zal de wedstrijd van vanmiddag aan zich voorbij moeten laten gaan: hij ondervindt teveel last van zijn enkel.

Bij PEC Zwolle ontbreken Bart van Hintum en Arne Slot. Van Hintum, die al vaker Achenteh voor moest laten gaan als linksback, is de hele week geveld geweest door ziekte, maar zit wel op de bank vandaag. Routinier Slot heeft teveel last van zijn knie en zal vanmiddag rust pakken. Scheidsrechter van dienst vandaag is Danny Makkelie en hij zal iets voor half drie de toss verichten voor deze ontmoeting tussen NEC en PEC Zwolle.