20:45 uur
PSV
1:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Mark van Bommel 36. / dir. vrije trap
0 : 2 Torinfos in de Ticker Dries Mertens 57. / Schot met rechts  (Kevin Strootman)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Jeremain Lens 61. / Schot met links
1 : 3 Torinfos in de Ticker Aron Jóhannsson 86. / Schot met rechts  (Jóhann Guðmundsson)

90'
Samenvatting

PSV heeft redelijk eenvoudig gewonnen van AZ. Vroeg in de tweede helft kregen de Alkmaarders twee tegenvallers te verduren. Topscorer Altidore viel geblesseerd uit en Dries Mertens maakte de 2-0. Na de 3-0 van Jeremain Lens (grote fout van Reijnen) was de wedstrijd gespeeld. AZ kon geen vuist maken en verloor terecht. Vlak voor tijd wist Jóhannsson nog wel de 3-1 te maken, zijn treffer kwam te laat.
90'
90'
Gele kaart voor Willie Overtoom (AZ Alkmaar)
Overtoom begaat een overtreding op Willems en krijgt daarvoor de gele kaart.
90'
Nog drie minuten blessuretijd.
90'
Willie Overtoom schiet de bal in de muur, kans verkeken.
88'
AZ krijgt een vrije trap op een gevaarlijke positie. De bal ligt net buiten de zestien.
86'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 1:3 door Aron Jóhannsson
Goede aanval van AZ. Adam Maher ziet Jóhann Guðmundsson vrij staan op de linkerflank. De IJslander geeft de bal perfect voor op Aron Jóhannsson die de bal alleen maar hoeft binnen te tikken.
84'
Het lijkt erop dat het publiek in Alkmaar genoeg heeft gezien, de meeste mensen keren al huiswaarts.
81'
Wilfred Bouma gaat slim naar de grond, het sprintduel met Aron Jóhannsson had de routinier niet gewonnen. De scheidsrechter trapt in het trucje van Bouma.
79'
Reijnen gaat wederom in de fout. Weer bezorgt hij de bal op knullige wijze bij Jeremain Lens. De aanvaller schiet de bal, gelukkig voor Reijnen, over het doel.
78'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Memphis Depay
78'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Dries Mertens
76'
AZ heeft nog een kwartier om wat van deze wedstrijd te maken. Op deze manier gaan ze de beker finale ook niet winnen.
73'
Wie anders dan Adam Maher probeert het nog maar een keer van afstand, wederom geen succes voor de international.
72'
Mertens probeert doelman Esteban te verrassen met een schot vanuit een moeilijke hoek. De bal vliegt over het doel.
70'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Mattias Johansson
70'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Dirk Marcellis
70'
PSV zoekt een manier om de wedstrijd rustig uit te spelen, de wedstrijd wordt er niet leuker op.
66'
De wedstrijd is gespeeld in Alkmaar. PSV staat met 3-0 voor en gaat dit niet meer weggeven.
64'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Jóhann Guðmundsson
64'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Roy Beerens
61'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:3 door Jeremain Lens
De wedstrijd is gespeeld. Lens probeert een aanval op te zetten, hij speelt de bal echter naar Reijnen. De verdediger van AZ levert de bal weer in bij Lens, die na een individuele actie de bal met links in de korte hoek kan schieten.
60'
Weer Maher! Op aangeven van Aron Jóhannsson schiet Maher de bal vanaf ongeveer negentien meter richting het doel. Maher schiet de bal maar net naast.
59'
Twee tegenvallers op rij voor AZ. Het uitvallen van topscorer Altidore en een 2-0 achterstand. AZ kan nog in de nacompetitie terecht komen, ze hebben de punten dus hard nodig.
57'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:2 door Dries Mertens
Goed uitgespeelde aanval van PSV. Kevin Strootman onderschept de bal, de middenvelder gaat de combinatie aan met Lens. Strootman geeft de bal vervolgens aan Dries Mertens die vanaf ongeveer elf meter de bal in de linkerhoek schiet.
55'
Altidore heeft alsnog het veld verlaten. De Amerikaan kan niet door, Jóhannsson is zijn vervanger.
54'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Aron Jóhannsson
54'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Jozy Altidore
50'
Jozy Altidore gaat voorlopig door. Hij lijkt last te hebben van zijn dijbeen door een tik van Marcelo.
49'
Oef! Maher laat zijn klasse zien. Hij zet Strootman te kijk en schiet de bal vervolgens net naast het doel van Waterman.
47'
Jozy Altidore ligt op de grond en lijkt geblesseerd.
46'
We voetballen weer in Alkmaar, wat kan AZ nog in de tweede helft?
46'
45'
Samenvatting eerste helft

PSV staat voor in een open wedstrijd. AZ begon goed aan de wedstrijd en kreeg een grote kans, Maher wist deze echter niet te benutten. PSV werd nadien steeds beter en kwam op voorsprong door een pegel van Mark van Bommel. AZ moet zich herpakken om nog wat uit deze wedstrijd te halen.
45'
45'
PSV krijgt wederom een vrije trap op kansrijke positie. Deze keer schiet Strootman de bal over het doel.
43'
Gele kaart voor Markus Henriksen (AZ Alkmaar)
Henriksen begaat een overtreding op Lens en krijgt geel.
43'
Nog een paar minuten tot de rust. Kan AZ nog wat voor rust?
38'
Oei! Een verre inworp van Wijnaldum komt uiteindelijk voor de voeten van Adam Maher. Maher probeert het met een volley, maar doelman Waterman brengt redding.
36'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:1 door Mark van Bommel
Ook Mark van Bommel stond achter de bal, de aanvoerder streept de bal in de linkerbovenhoek. Prachtige vrije trap.
35'
Vrije trap voor PSV op 21 meter van het doel. Mertens staat achter de bal.
34'
Goede actie van Tim Matavž, Reijnen schenkt PSV uiteindelijk een hoekschop. De rebound uit de hoekschop wordt van de lijn gehaald.
30'
Kansje weer voor PSV. Lens geeft de bal voor vanaf de rechterflank. Toivonen kan koppen, maar de bal gaat naast het doel.
29'
Het is een open wedstrijd. Het valt niet te voorspellen wie de eerste treffer gaat maken.
26'
Mogelijkheid voor PSV. Esteban verwerkt de vrije trap van Mertens naar de zijkant. De bal komt in de voeten van Wilfred Bouma die met rechts op doel probeert te schieten, zonder succes.
25'
AZ heeft momenteel het heft in handen genomen. De verdediging van PSV lijkt een moeilijke avond te krijgen met Altidore en Maher.
23'
Willie Overtoom lost een schot vanaf ongeveer 23 meter, zijn schot mist precisie.
21'
Maher! De eerste grote kans is een feit. Adam Maher gaat de combinatie aan met Jozy Altidore. Maher krijgt een grote mogelijkheid, maar schiet de bal snoeihard in het zijnet.
18'
De vrije trap van Adam Maher levert vervolgens niks op.
18'
Jozy Altidore is Marcelo te slim af, hij dolt de Braziliaan op de achterlijn waardoor Marcelo de overtreding moet maken.
17'
Mogelijkheid voor Ola Toivonen. Lens passt de bal richting de Zweed die vanuit een moeilijke positie de bal voorlangs schiet. Wederom geen grote kans.
17'
Deze wedstrijd snakt naar een doelpunt om hem open te breken!
14'
Schot op doel van Jeremain Lens! De rechtsbuiten schiet vanuit een moeilijke hoek op doel, maar Esteban heeft de bal klemvast.
13'
PSV begint langzamerhand sterker te worden, nog altijd geen uitgespeelde kansen gezien in Alkmaar.
9'
AZ heeft PSV klem gezet in de eigen zestien, het schot van Altidore wordt geblokt en de voorzet van Marcellis die volgt is te hard.
9'
Tot dusver is het nog geen spannende wedstrijd in Alkmaar. De bal gaat rustig van voet naar voet, maar de dreiging naar het doel is er nog niet.
5'
Marcelo kan koppen, maar dit zorgt niet voor gevaar.
5'
Nog geen kansen in Alkmaar, PSV krijgt de eerste hoekschop van de wedstrijd.
1'
PSV heeft afgetrapt in Alkmaar. PSV kan bij winst twee punten inlopen op koploper Ajax dat gister niet verder dan een 1-1 gelijkspel kwam.
1'
Voorbeschouwing

Van harte welkom bij de wedstrijd AZ Alkmaar tegen PSV Eindhoven. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe vandaag live verslag. Onder de knop wedstrijdgegevens kunt u de opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

AZ staat vooraf speelronde 31 op een dertiende plaats. De Alkmaarders wonnen afgelopen week met 6-0 van FC Utrecht. Dit waren drie belangrijke punten voor het team van Gertjan Verbeek, AZ is nog altijd niet veilig. Roda JC heeft zes punten minder en staat op de zestiende plaats. Met nog vier wedstrijden te spelen moet AZ ook tegen PSV voor de overwinning gaan. PSV haakte vorige week definitief af in de titelrace. In eigen huis verloren de Eindhovenaren met 3-2 van Ajax. De Amsterdammers staan nu zes punten voor op PSV en het lijkt erop dat ze dit niet meer gaan weggeven.

PSV is bezig aan een matige reeks. Van de laatste vijf wedstrijden werden er slechts twee gewonnen. Ook de Alkmaarders wonnen maar twee van de laatste vijf wedstrijden. AZ verloor echter maar één duel, thuis tegen Ajax. Eerder dit seizoen was PSV veel te sterk voor AZ. De Eindhovenaren wonnen met 5-1, Etiënne Reijnen werd destijds met rood van het veld gestuurd. Vorig jaar eindigde dit duel in een overwinning voor AZ, ondanks een rode kaart voor Niklas Moisander wonnen de Alkmaarders met 3-1.

AZ – PSV is een voorproef op de aankomende bekerfinale. Op 9 mei spelen beide teams in De Kuip tegen elkaar in de finale van de KNVB beker. Voor PSV is het winnen van de beker een troostprijs, de Eindhovenaren hadden in het jaar dat de club 100 jaar bestaat graag de landstitel binnengehaald. AZ kan met een overwinning in de beker het seizoen goed maken, de Alkmaarders kennen een matig seizoen. Met een bekeroverwinning gaat het team van Gertjan Verbeek alsnog Europa in en kan men spreken van een geslaagd seizoen.