20:45 uur
Atlético Madrid
1:3
(Heenwedstrijd 0:0)
1 : 0 Torinfos in de Ticker Fernando Torres 36. / Schot met rechts  (Azpilicueta)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Adrián 44. / Schot met rechts  (Juanfran)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Diego Costa 60. / Penalty  (Diego Costa)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Arda Turan 72. / Schot met rechts

90'
Het is gedaan in Londen. Na een spectaculaire wedstrijd heeft Atletico verdiend gewonnen en bereikt de finale in Lissabon!
90'
Opnieuw moet Courtois ingrijpen op een inzet van Hazard, ditmaal een schot van afstand.
90'
90'
In blessuretijd is Hazard namens Chelsea nog dichtbij een treffer. Hij komt oog in oog met zijn landgenoot onder de lat bij Atletico. De doelman wint het onderlinge duel echter en houdt Hazard zodoende van scoren af.
90'
Er komt maar liefst vijf minuten blessuretijd bij in Londen, dat lijkt nogal overdreven want het is hier al een tijdje gespeeld.
90'
Voor het eerst in de geschiedenis van de Champions League krijgen we een stadsderby als finale! Op 24 mei wordt het Real Madrid - Atletico Madrid, wat een wedstrijd!
85'
Chelsea probeert nog wel aan te vallen, maar het gaat allemaal zonder al te veel overtuiging. Ook zij weten uiteraard dat de wedstrijd allang gespeeld is.
83'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Cristian Rodríguez
83'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Arda Turan
79'
Opnieuw is Filipe Luís dichtbij een doelpunt. Chelsea verdedigt nauwelijks meer en het is dat Schwarzer ook nu een doelpunt weet te voorkomen, maar anders was het verschil in Londen al groter geweest. Het lijkt echter een kwestie van tijd voordat dit alsnog gebeurt.
77'
Filipe Luís slalomt door de defensie van Chelsea en schiet vervolgens van dichtbij in. Het is dat Schwarzer er nog net een hand tegenaan krijgt, maar anders staat het hier 1-4.
77'
Wissel in bij Chelsea FC -> André Schürrle
77'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Willian
76'
Wissel in bij Atlético Madrid -> José Sosa
76'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Diego Costa
76'
Diego Costa kan niet verder en zal waarschijnlijk het veld geblesseerd moeten verlaten.
72'
Doelpunt voor Atlético Madrid, 1:3 door Arda Turan
Atletico gaat naar de finale want het scoort opnieuw! Ditmaal is het Turan die het doelpunt maakt. Opnieuw is het Juanfran die vanaf de achterlijn de bal terug legt. Eerst kopt Turan nog op de lat maar in de rebound is het wel raak! Dit betekent dat Chelsea nu drie keer moet scoren om de finale te bereiken.
69'
Met de steun van het fanatieke Londense publiek gaat Chelsea vol op zoek naar de gelijkmaker zodat het daarna nog tijd genoeg heeft om nog een keer te scoren.
67'
Wissel in bij Chelsea FC -> Demba Ba
67'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Fernando Torres
66'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Raúl García
66'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Adrián
65'
Gele kaart voor Adrián (Atlético Madrid)
Adrián krijgt geel nadat hij Hazard hard onderuit haalt.
64'
David Luiz kopt op de lat! Het is nog niet gedaan in Londen, uit een corner kopt de verdediger snoeihard op de lat en met wat vlieg- en kunstwerk belandt de bal daarna op de lat en zo ontsnapt Atletico aan een snelle gelijkmaker.
62'
Atletico gaat verder met aanvallen en nu vliegt een aangeraakt schot van Diego Costa een metertje naast. De twee hoekschoppen die volgen, leveren niets op.
60'
Doelpunt voor Atlético Madrid, 1:2 door Diego Costa
Diege Costa laat zich niet gek maken op Stamford Bridge en schiet de bal onberispelijk binnen. Schwarzer was kansloos en zijn elftal moet nu minimaal tweemaal scoren om de finale te bereiken.
60'
Gele kaart voor Diego Costa (Atlético Madrid)
De spits krijgt een kaart als hij teveel tijd neemt bij het nemen van de penalty.
59'
We krijgen een strafschop als Eto'o binnen het strafschopgebied Diego Costa onderuit haalt!
57'
David Luiz besluit het maar eens van afstand te proberen, maar zijn poging mislukt volledig.
55'
Chelsea mag niet klagen als Turan in het Londense strafschopgebied even wordt vastgepakt en de scheidsrechter besluit geen penalty te geven.
54'
Wissel in bij Chelsea FC -> Samuel Eto'o
54'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Ashley Cole
53'
Een knappe redding van Courtois voorkomt een doelpunt van Chelsea. Aanvoerder Terry kopt hard in uit een vrije trap, maar zijn inzet vliegt niet genoeg de hoek in. Coutois kan de poging zodoende keren.
53'
Mourinho besluit al vroeg in de tweede helft in te grijpen en gaat Eto'o zo dadelijk brengen.
52'
Een laag en hard schot van Tiago vanaf zo'n twintig meter afstand wordt gepakt door Schwarzer.
51'
Atletico is goed uit de kleedkamer gekomen en gaat vlak na rust op zoek naar een tweede treffer. Als die treffer daadwerkelijk zou vallen, zou het voor Chelsea wel een heel moeilijk verhaal worden.
47'
Vlak na rust is Turan dicht bij een tweede doelpunt namens de bezoekers! Een voorzet van Koke wordt door alles en iedereen gemist en zodoende belandt de bal bij Turan bij de tweede paal. Zijn harde schot van dichtbij wordt in de korte hoek gekeerd door Schwarzer.
46'
Atletico heeft afgetrapt en de bal rolt weer! Beide ploegen hebben tijdens de rust niet gewisseld en dus staan dezelfde 22 spelers bij aanvang van de tweede helft op het veld.
46'
45'
In een gelijkopgaande eerste helft is de stand 1-1. Beide ploegen zochten de aanval, maar creëerden weinig kansen. Toch werd er tien minuten voor rust tweemaal gescoord. Eerst trof uitgerekend het kind van Atletico, Torres, doel en vlak voor het rustsignaal trok Adrián de stand weer gelijk.
45'
44'
Doelpunt voor Atlético Madrid, 1:1 door Adrián
En het staat weer gelijk! Adrián scoort nadat Juanfran haast vanaf de achterlijn de bal nog terug weet te brengen voor het Engelse doel. Daar staat Adrián en van dichtbij schiet hij de 1-1 tegen de touwen. Als het zo blijft is Atletico dus door naar de finale en dus moet Chelsea aan de bak na rust!
42'
Een vrije trap van Koke wordt van dichtbij gevaarlijk met het hoofd verlengd door Adrián. De kopbal vliegt echter recht op Schwarzer af en die kan dan ook vrij eenvoudig vangen.
38'
Torres leek zich haast te schamen toen hij zijn grote liefde op achterstand zette. Het siert de spits dat hij niet juichte na zijn goal.
36'
Doelpunt voor Chelsea FC, 1:0 door Fernando Torres
Uitgerekend Torres zet Chelsea op voorsprong! Azpilicueta geeft een lage strakke voorzet en Torres schiet de bal laag richting het Spaanse doel. Via een speler van Atletico belandt de inzet achter de kansloze Courtois in het doel en dus krijgen we sowieso geen verlenging!
35'
De bezoekers hebben in deze fase veel de bal, maar weten ondanks het balbezit geen kansen te creëren. Goed verdedigen is Chelsea uiteraard ook wel toevertrouwd.
31'
Gele kaart voor Gary Cahill (Chelsea FC)
Cahill krijgt geel nadat hij te laat is en Diego Costa onderuit haalt.
29'
Chelsea-trainer Mourinho staat voor de achtste maal in de halve finale van de Champions League en geen enkele trainer doet hem dat na. Toch bereikte hij slechts twee keer de finale van het toernooi.
25'
Terry claimt in het Madrileense strafschopgebied een strafschop omdat hij vindt dat hij wordt vastgehouden, maar de Italiaanse scheidsrechter Rizolli vindt het terecht niets.
23'
Een omhaal van David Luiz in het strafschopgebied van Atletico vliegt rakelings naast. Een knappe actie van de verdediger en het scheelde weinig of de thuisploeg stond op voorsprong.
21'
Het tempo in de eerste twintig minuten ligt hoog en het spel golft op en neer. Grote kansen blijven, behoudens die bal op de lat van Koke en de vrije trap van Willian, voor beide ploegen echter nog uit.
19'
Een uitstekende tackle van Cahill voorkomt dat een schot van Diego Costa vanuit een moeilijke hoek het Engelse doel bereikt.
18'
Een lage voorzet vanaf links van Hazard is bedoeld voor Torres, maar de spits van Chelsea verwachtte dat niet en dus levert de toch gevaarlijke ogende voorzet geen kans op voor de thuisploeg.
15'
Willian is de nemer van de vrije trap. Zijn poging vliegt richting de kruising maar is te hoog. Doelman Courtois had dat al gezien en kijkt de bal over.
14'
Chelsea krijgt na een overtreding van Koke op Ramires een vrije trap op een fraaie positie: zo'n twintig meter afstand recht voor het doel van Atletico.
11'
Er wordt op Stamford Bridge geknokt om elke bal en de duels die op het veld worden uitgevochten zijn fel. Het is duidelijk dat de belangen groot zijn vanavond.
8'
De openingsminuten beloven een andere wedstrijd dan een week geleden. Chelsea lijkt veel meer aanvallende intenties te hebben en laten we hopen dat dit de wedstrijd ten goede komt!
4'
Koke raakt de lat! Daar is het eerste gevaarlijke moment van de avond en wat voor moment. Koke geeft een indraaiende voorzet en ziet de bal bijna achter de verbouwereerde Schwarzer in het net belanden. De lat redt Chelsea.
4'
Zoals verwacht geen Nederlanders vanaf de aftrap op het veld in Londen. Wel zit Marco van Ginkel vanavond op de bank bij Chelsea. Nathan Ake behoort daarentegen niet tot de wedstrijdselectie.
2'
Doelman Peter Cech heeft nog teveel last van de blessure die hij vorige week opliep in het heenduel en mist daarom het treffen met Atletico. Zijn vervanger is de al 41-jarige Mark Schwarzer die vorige week met zijn invalbeurt de oudste speler ooit werd in de knock-out fase van de Champions League. Bij Atletico staat Arda Turan voor het eerst sinds hij is hersteld van zijn blessure in de basis.
1'
Chelsea heeft afgetrapt op Stamford Bridge, we zijn begonnen! Speelt Chelsea op 24 mei voor de derde maal in de clubgeschiedenis de eindstrijd van de Champions League of winnen de Madrilenen en krijgen we zodoende een unicum in de geschiedenis van de Champions League doordat er twee teams uit dezelfde stad in de finale staan? We gaan het nu zien!
1'
Goedenavond en welkom op deze woensdagavond. In de Champions League staat vanavond de return van de halve finale op het programma die zal worden gespeeld tussen Chelsea FC en Atlético Madrid. Deze confrontatie vindt plaats op Stamford Bridge te Londen en zal beginnen om standaardtijd kwart voor negen. Het topaffiche in de Engelse hoofdstad wordt geleid door de Italiaanse scheidsrechter Nicola Rizzoli en zijn assistenten. Mijn naam is Roel Egberts en ik zal voor u live verslag doen van deze halve finale in de Champions League.

De heenwedstrijd
Vorige week dinsdag werd in Madrid de eerste halve finale tussen Chelsea en Atlético Madrid gespeeld en dat treffen eindigde in een bloedeloos gelijkspel. Met name dankzij het ultraverdedigende optreden van de Engelse bezoekers, werd er door beide elftallen niet gescoord. De thuisploeg probeerde de muur die Chelsea-coach José Mourinho had geposteerd negentig minuten lang te slechten, maar slaagde hier, mede dankzij af en toe goed keeperswerk van de 41-jarige Mark Scharzer, niet in. De Australische doelman verving in die wedstrijd al vroeg de vaste goalie Peter Cech en deed dus naar behoren; hij hield immers de nul. Aan de overzijde had de van Chelsea gehuurde Belgische keeper Thibaut Courtois vrijwel niets te doen. Een doelpuntloos gelijkspel was het logische gevolg. Ondanks zijn verdedigende tactiek was dit gelijkspel niet het resultaat waarop Mourinho had gehoopt, maar was hij blij dat hij niet had verloren, zo stelde hij na afloop. Ook zei hij: “Een doelpuntloos gelijkspel is geen goed resultaat voor een team dat de return thuisspeelt, maar we zullen er vrede mee moeten hebben”. De aanvoerder van Atlético, Gabi, vertelde na afloop dat ook hij niet blij was het door zijn ploeg behaalde resultaat. “We zijn niet tevreden met de uitslag, maar er is nog niets aan de hand. We wilden hier een overwinning boeken, maar we zijn ook in staat om dat in Londen te doen”, zo stelde hij vol zelfvertrouwen. Of dit daadwerkelijk gaat lukken, zal vanavond blijken.

De return
In Madrid zag Mourinho naast zijn doelman ook verdediger en aanvoerder John Terry uitvallen. De routinier is er vanavond, tegen de verwachtingen in, echter gewoon weer bij en zal starten in de basis. Ook Cech stond deze week weer op het trainingsveld, maar of hij vanavond namens de ploeg uit Londen onder de lat staat, is nog onzeker. Tevens is het meespelen van Samuel Eto’o nog onzeker. Ook hij maakte deze week zijn eerste trainingsminuten na een blessure. Spelmaker Eden Hazard is weer helemaal hersteld van een kuitblessure en kan dus spelen. Middenvelders Frank Lampard en John Obi Mikel ontvingen vorige week dinsdag een gele kaart en zijn zodoende geschorst. Dit geldt ook voor Gabi, aanvoerder van de Madrilenen. Atlético-trainer Diego Simeone heeft dus heel wat minder hoofdbrekens betreffende zijn opstelling voor vanavond dan zijn collega bij Chelsea. Hij beschikt op zijn aanvoerder na namelijk over zijn complete selectie. Desondanks zal het voor zijn elftal allesbehalve gemakkelijk worden op Stamford Bridge. Van de vijf Champions League-duels die de Londenaren thuis speelden, werden er vier gewonnen. Alleen het Zwitserse FC Basel ging er in de groepsfase verrassend met de drie punten vandoor. Ook in de Engelse Premier League presteert Chelsea sterk op Stamford Bridge want van de achttien thuiswedstrijden werd er slechts één verloren. Het wordt dus een hele kluif voor de ploeg van Simeone om te winnen op het Britse eiland maar onmogelijk is het zeker niet. Atlético is namelijk het enige team dat dit seizoen nog ongeslagen is in de Champions League (acht keer winst, driemaal een gelijkspel). De opstellingen van beide elftallen zijn overigens hier te vinden zodra deze bekend zijn.