Tahiti
10:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Fernando Torres 5. / Schot met rechts  (Mata)
2 : 0 Torinfos in de Ticker David Silva 32. / Schot met links  (David Villa)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Fernando Torres 33. / Schot met rechts  (David Silva)
4 : 0 Torinfos in de Ticker David Villa 39. / Schot met rechts  (David Silva)
5 : 0 Torinfos in de Ticker David Villa 48. / Schot met rechts  (Nacho Monreal)
6 : 0 Torinfos in de Ticker Fernando Torres 57. / Schot met rechts  (Jesús Navas)
7 : 0 Torinfos in de Ticker David Villa 64. / Schot met rechts  (Santi Cazorla)
8 : 0 Torinfos in de Ticker Mata 66. / Schot met rechts
9 : 0 Torinfos in de Ticker Fernando Torres 78. / Schot met rechts  (Raúl Albiol)
10 : 0 Torinfos in de Ticker David Silva 89. / Schot met links  (Fernando Torres)

90'
Samenvatting tweede helft
Het leek er in de eerste helft nog niet op, maar Spanje heeft de dubbele cijfers gehaald tegen Tahiti: 10-0. Het kleine land was absoluut niet bij machten om gevaarlijk te worden tegen de Spanjaarden. Als Spanje had gewild had de uitslag nog veel groter kunnen uitvallen.
90'
90'
De lijdensweg van Tahiti zit er bijna op. De arbiter vindt het nodig om er twee minuten extra tijd aan toe te voegen.
89'
Doelpunt voor Spanje, 10:0 door David Silva
En daar zijn de dubbele cijfers! Jesus Navas komt goed door aan de rechterkant. Zijn voorzet lijkt eerst verprutst te worden door Torres, maar daarna komt de bal in de voeten van Silva. Hij schiet de bal in de linker onderhoek.
86'
Penalty!? De spelers van Tahiti en het publiek vragen er in ieder geval om. Er leek contact te zijn, maar niet genoeg om de bal op de stip te leggen. Chong Hue ging vrij eenvoudig liggen nadat hij de hand van de verdediger voelde.
84'
Het is moedig hoe Tahiti blijft spelen. Ze tonen zich echt strijdvaardig door te blijven aanvallen. Het levert zich in ieder geval waardering van de voetballiefhebbers op.
82'
Spanje lijkt nu ook de 10-0 te willen gaan halen. Het zoekt nog steeds de aanval. Torres en Villa zullen maar al te graag nog wat doelpunten willen maken.
78'
Doelpunt voor Spanje, 9:0 door Fernando Torres
Torres maakt zijn fout goed. De aanvaller krijgt de bal in de loop mee en omspeelt erg eenvoudig doelman Roche. Zijn bal verdwijnt daarna over de doellijn. Verdediger Valler kon net niet meer bij de bal om het voor de lijn weg te werken.
78'
Penalty gemist door Fernando Torres, Spanje
Torres mist de strafschop! Hij probeert de bal in de linker bovenhoek te schieten, maar raakt de lat. De keeper maakt er opnieuw een show van door zijn handen in de lucht te stegen. Weet hij wel dat zijn team met 8-0 achterstaat?
77'
De scheidsrechter wijst naar de penaltystip! Terecht gegeven strafschop na een handsbal van Aitamai.
76'
Wissel in bij Spanje -> Iniesta
76'
Wissel uit bij Spanje -> Santi Cazorla
73'
Wissel in bij Tahiti -> Yannick Vero
73'
Wissel uit bij Tahiti -> Edson Lemaire
73'
Het lijkt er min of meer op dat Spanje de tegenstander niet al te veel pijn wil doen, door wat rustiger te gaan spelen. Bovendien is het ook erg warm in het stadion. Dat maakt het er niet makkelijker op als je in een hoog tempo wilt spelen.
70'
Nu wel een goede redding van Roche. Hij pakt knap een vrije trap van David Villa uit de linker onderhoek. Roche steekt uit blijdschap zijn handen in de lucht en de Braziliaanse supporters klappen massaal voor hem. Een prachtig en uniek moment.
69'
Wissel in bij Spanje -> Cesc Fábregas
69'
Wissel uit bij Spanje -> Mata
69'
Wissel in bij Tahiti -> Lorenzo Tehau
69'
Wissel uit bij Tahiti -> Heimano Bourebare
68'
De vermoeidheid neemt toe bij Tahiti. Spanje zal daar gebruik van maken in de komende twintig minuten. Daarnaast blijft Tahiti aanvallen, waardoor er ruimte ontstaat voor de tegenstander.
66'
Doelpunt voor Spanje, 8:0 door Mata
De score loopt steeds harder op. Mata krijgt de bal met een gelukje tussen drie spelers van Tahiti mee. Dan staat hij ineens oog-in-oog met doelman Roche. Mata schuift de bal beheerst in het doel.
65'
Aan de andere kant is Tahiti bijna gevaarlijk. Over links komt Tehau op snelheid langs zijn tegenstander. Zijn voorzet komt net niet bij de inglijdende Chong Heu, want Reina is op tijd uit zijn doel.
64'
Doelpunt voor Spanje, 7:0 door David Villa
Een blunder van doelman Roche. David Villa wordt diep gestuurd en gaat alleen op de goalie af. De sluitpost lijkt eerder bij de bal, maar Roche glijdt langs het leder. Villa tikt vervolgens in een leeg doel raak. Torres troost de keeper na het doelpunt.
63'
Tahiti is moedig en blijft proberen de aanval te zoeken. De spelers van Spanje hebben achterin geen moeite met Tahiti. Ze worden elke keer simpel buitenspel gezet door de achterhoede van de Spanjaarden.
60'
Spanje begint meer druk naar voren uit te oefenen. Het gaat langzaam richting de dubbele cijfers. De grootste nederlaag ooit voor Tahiti was in 2004. Destijds verloor het met 10-0 van Nieuw-Zeeland.
57'
Doelpunt voor Spanje, 6:0 door Fernando Torres
Navas gunt Torres zijn derde van de avond. Villa en Torres hebben er nu drie achter hen naam staan. Navas komt door aan de rechterkant en maakt gebruik van de ruimte voor hem. Hij legt de bal keurig terug op de inkomende Torres. De spits schiet de bal vanaf elf meter hard tegen het net.
56'
De spelers van Tahiti zullen steeds meer vermoeid raken. Dat gebeurde ook tegen Nigeria. In de slotfase zal dus meer ruimte voor Spanje gaan ontstaan en kunnen Torres en Villa hun aantal interlandgoals opkrikken.
52'
Wissel in bij Tahiti -> Teaonui Tehau
52'
Wissel uit bij Tahiti -> Alvin Tehau
52'
Aan alles valt te zien dat Vahirua wel een professioneel voetballer is. Zijn bewegingen en passen zijn in orde en ook is hij als één van de weinigen van Tahiti in staat om een mannetje uit te spelen.
50'
De spelers van Tahiti lopen er een beetje verslagen bij. Ze hopen ongetwijfeld nog op een doelpunt, maar dat lijkt er vanavond niet in te zitten. Het zal zich moeten beperken tot tegenhouden.
48'
Doelpunt voor Spanje, 5:0 door David Villa
Villa maakt zijn tweede van de avond. Simpel uitgespeelde aanval van Spanje. Monreal krijgt de bal op links na een steekpass van Mata. Zijn voorzet wordt door Villa van dichtbij door de benen van de doelman in het doel getikt.
47'
Tahiti speelt met maar liefst vijf verdedigers op rij. Daarvoor staat een viermans middenveld en Chong Hue mag het als enige spits in zijn eentje uitzoeken tegen de verdediging van Spanje. In de eerste helft heeft hij dat naar behoren gedaan.
46'
Een aanvallende wissel van bondscoach Del Bosque. Sergio Ramos is een verdediger een gaat er af, voor hem komt middenvelder Jesus Navas in de ploeg. Hij heeft deze zomer de overstap van Sevilla naar Manchester City gemaakt.
46'
Wissel in bij Spanje -> Jesús Navas
46'
Wissel uit bij Spanje -> Sergio Ramos
46'
45'
Samenvatting eerste helft
Spanje kwam laat op gang in de eerste helft. Al snel stonden ze op voorsprong, maar leek daarna de concentratie bij de Spanjaarden direct weg. In de slotfase van het eerste bedrijf loopt Spanje alsnog uit naar een 4-0 voorsprong. In de tweede helft kan de dubbele cijfers gehaald worden.
45'
45'
Gele kaart voor Santi Cazorla (Spanje)
Cazorla krijgt de eerste gele kaart van de avond. Hij begaat een kleine overtreding op zijn tegenstander en is het er niet mee eens dat de scheidsrechter fluit. Vervolgens reageert Cazorla heftig, waardoor de arbiter terecht een kaart geeft.
43'
Ondanks dat de weerstand klein is, heeft Spanje soms een overtreding nodig om Chong Hue van Tahiti af te stoppen. En dat terwijl het twee verdedigers van Real Madrid zijn, die tegenover een medewerker van een telefoonmaatschappij staan.
40'
Nog vijf minuten te spelen in de eerste helft. Spanje staat zeer verdient op voorsprong en kan, als het wil, vandaag de dubbele cijfers gaan halen. Tahiti ligt op de slachtbank.
39'
Doelpunt voor Spanje, 4:0 door David Villa
Nu scoort Villa dan wel. Silva wordt aan de linkerkant diep gestuurd, waarna twee verdedigers van Tahiti tegenover vijf aanvallers van Spanje komen te staan. Silva schuift de bal voor, waarna Villa kan aannemen en scoren. Het gaat hard, zo zijn we alsnog op weg naar de dubbele cijfers.
37'
Het zijnet! David Villa controleert een voorzet knap op zijn borst en laat daarna de bal voor zich stuiteren. De speler van FC Barcelona haalt verwoestend uit. Zijn inzet ziet Villa dan in het zijnet verdwijnen.
34'
Tahiti neemt voor het eerst deze wedstrijd een hoekschop. Doelman Reina kan nog net voorkomen dat een speler van Tahiti zijn bal tegen de hoofd zet. Nog tien minuten te spelen in de eerste helft en Spanje domineert.
33'
Doelpunt voor Spanje, 3:0 door Fernando Torres
Nu gaat het hard. Torres wordt op randje buitenspel diep gestuurd. De spits van Chelsea mag doorlopen en kapt eenvoudig de goalie uit. Daarna schuift hij met links de bal in een leeg doel.De buitenspelval werkte niet goed bij Tahiti.
32'
Doelpunt voor Spanje, 2:0 door David Silva
David Silva slaagt er dan wel in om de 2-0 te maken. Een prima steekpass van Villa zet Silva vrij voor de keeper. De middenvelder schuift de bal keurig onder de uitkomende doelman neer. Zo staat het pas na een half uur spelen 2-0.
30'
Torres helpt opnieuw een kans omver. De spits komt alleen op de doelman af en legt ditmaal wel af op zijn teamgenoot. De pass is echter te zwak, waardoor een verdediger van Tahiti op tijd terug is om te verdedigen.
30'
Prachtige redding van Roche! Een afvallende bal komt voor de voeten van Cazorla terecht. De middenvelder van Arsenal bedenkt zich geen moment en haalt uit. De bal lijkt in de rechter onderhoek te verdwijnen, maar de doelman tikt de bal prachtig uit zijn doel.
29'
Mata legt een vrije trap perfect bij de tweede paal neer. Albiol wil de bal dan terug voor het doel koppen, maar Tehau kan verdedigen voor Tahiti. Albiol had beter voor eigen succes kunnen gaan.
27'
Tahiti begint zich steeds meer met het spel te bemoeien, want Spanje heeft moeite om de concentratie vast te houden. Het is vooral Chong Hue die gevaar probeert te stichten namens Tahiti. Tot nu toe kan hij afgestopt worden door de verdediging van Spanje.
25'
Een prachtige counter van Tahiti. Chong Hue is op snelheid bijna niet terug te halen. Met een schitterende actie draait hij zich vrij van Martinez. Albiol voelt zich daarna genoodzaakt aan de rem te trekken en haalt de aanvaller neer. De scheidsrechter geeft dan ook een vrije trap aan Tahiti.
24'
Sinds lange tijd weer een schot op doel door Spanje. Mata kopt de bal in de voeten van Torres. De spits van Chelsea staat helemaal vrij op de rand van het strafschopgebied. Hij produceert niet meer dan een slap rolletje. De keeper van Tahiti kan eenvoudig oppakken.
23'
De doelman van Tahiti pakt bijna geen enkele bal klemvast. Toch slaagt hij er in om de bal telkens weg te krijgen en aan een teamgenoot mee te geven. Dat kan niet de hele wedstrijd goed gaan.
21'
De spelers van Tahiti lopen met een grote glimlach over het veld. Ze staan nog maar met 1-0 achter tegen Spanje en worden gesteund door circa 70.000 fans. Voor hen is elke wedstrijd een groot feest.
18'
Het meeste balbezit is zoals verwacht voor Spanje. Het laat de bal achterin rustig rondgaan en probeert af en toe een aanval te plaatsen. Echt op zoek naar een monsterscore zijn ze niet.
15'
Het oogt bij Spanje nog niet zo vlekkeloos als in de eerste wedstrijd, tegen Uruguay. Tahiti heeft het compact staan en maakt het de tegenstander zo lastig mogelijk om te combineren.
13'
Heel het stadion denkt aan een strafschop! Tahiti zorgde met een tegenaanval voor gevaar. Aan de linkerkant kwam Chong Hue het strafschopgebied inkomen. Hij werd ten val gebracht door zijn tegenstander, maar de arbiter zag er geen penalty in. Er was dan ook niets aan de hand.
11'
Torres toont zich egoïstisch. In plaats van de bal opzij te leggen, gaat hij voor zijn eigen succes. David Villa had de bal anders voor het intikken gehad. Dit gebeurde ook bij Nigeria - Tahiti. Toen de Afrikanen veelal voor eigen succes gingen.
11'
Bij sommige duels valt te zien dat Spanje het zo nu en dan onderschat. Vooral Vahirua maakt het de verdediging van Spanje lastig. Azpilicueta heeft zijn handen vol aan de enige professionele voetballer van Tahiti.
8'
Paniek in de achterhoede van Tahiti. Fernando Torres kapt twee spelers uit aan de rechterkant en kan voorzetten. De doelman tikt de bal met zijn vingertoppen weg, waarna hij de bal bij een teamgenoot terecht ziet komen. De verdediger weet niet hoe snel hij het leder moet wegtrappen.
6'
Tahiti is dan wel met al haar spelers aan het verdedigen, toch is het niet opgewassen tegen de technische spelers van Spanje. Voor hen zal dit als een training aanvoelen.
5'
Doelpunt voor Spanje, 1:0 door Fernando Torres
Daar is al de voorsprong voor Spanje. Fernando Torres komt aan de linkerkant het strafschopgebied in en schuift de bal eenvoudig bij de eerste paal binnen. Het kan rustig een blunder van de keeper genoemd worden.
3'
Het publiek heeft er zin in. Bij elk balcontact van Tahiti klinkt er gejuich vanaf de tribunes. Zodra Spanje in balbezit komt wordt er gefloten door de supporters.
2'
Tahiti mocht aftrappen, maar de Spanjaarden nemen al direct het balbezit over en laten het balletje rustig gaan. Dit gaat een lange avond worden voor Tahiti, dat luidkeels gesteund wordt door het Braziliaanse publiek.
1'
Van tevoren is het respect al aanwezig. De spelers van Tahiti delen hun schelpenketting, dat voor geluk moet zorgen, uit aan de spelers van Spanje. Bovendien geven de wisselspelers van Tahiti de Spanjaarden op de bank ook een hand.
De spelers komen het veld op. Straks zullen beide volksliederen klinken en gaan we aan de wedstrijd beginnen.
Welkom, mijn naam is Robin Tibbe en ik doe vandaag voor u verslag van Spanje - Tahiti. Onder het kopje 'wedstrijdschema' kunt u de opstellingen van vanavond bekijken. Zoals gebruikelijk beginnen we met de voorbeschouwing, waarna we overgaan naar het liveverslag.

Spanje
De Spanjaarden hebben hun eerste wedstrijd met 2-1 van Uruguay gewonnen. De uitslag doet een spannende wedstrijd vermoeden, maar daar was absoluut geen sprake van. Onder leiding van middenvelder Adres Iniesta en Xavi wisten de Zuid-Amerikanen niet waar ze kijken moesten. De uitslag had dan ook veel hoger uit kunnen vallen. Uruguay redde in de slotfase nog de eer dankzij Luis Suarez. De voormalig speler van Ajax schoot een vrije trap beheerst raak.

Tahiti
Zoals verwacht ging Tahiti in haar eerste wedstrijd ruim onderuit tegen Nigeria: 1-6. Nigeria verzuimde echter om een grotere uitslag neer te zetten. De Afrikanen straalden nonchalance uit en lieten veel kansen liggen om vaker te scoren. Tahiti wist nog wel voor een stunt te zorgen door een doelpunt te maken. De kampioen van Oceanië scoorde nog nooit een doelpunt op een groot toernooi. De treffer werd dan ook gevierd alsof Tahiti winnende goal in de finale had gemaakt.

Amateurs
Het grootste deel van de selectie van Tahiti bestaat uit amateurs. Er is slechts één professioneel voetballer aanwezig: Marama Vahirua. Hij speelt al jarenlang in de Franse competitie. Gek genoeg maakte hij tegen Nigeria zijn debuut voor Tahiti. Eerder wilde hij niet voor het land uitkomen, omdat Vahirua het niveau te laag vond. Voor de Confederations Cup heeft de speler een uitzondering gemaakt. Op dit moment is hij eigendom van AS Nancy, daarvoor speelde de aanvaller in het shirt van FC Lorient.

Dubbele cijfers
Bij Tahiti gaan ze er al vanuit dat ze veel doelpunten om de oren krijgen tegen Spanje. Zo verwacht doelman Mikaël Roche dat Spanje minimaal tien keer kan scoren. "Wij schamen ons niet voor een ruime nederlaag. Als Spanje het echt wil, dan halen ze de dubbele cijfers", gaf de keeper zonder blikken of blozen aan. "Ons hoofddoel is om waardig te vechten. We zullen alles geven." De grootste nederlaag ooit voor Tahiti was op 4 juni 2004 tegen Nieuw-Zeeland met 10-0. Daartegenover staat de grootste zege ooit: 30-0 tegen Cookeilanden op 2 september 1971.

Opstelling
Vicente Del Bosque, bondscoach van Spanje, lijkt het duel met Tahiti niet erg serieus te nemen. Hij heeft zijn hele opstelling overhoop gegooid. Zo spelen onder anderen Fernando Torres, David Villa en Pepe Reina. Onder 'wedstrijdschema' zijn de opstellingen van beide elftallen te vinden.