29.04.2017 22:57

Ancelotti gelukkig: "Fantastische ervaring"

Carlo Ancelotti vierde als trainer al kampioenschappen in Italië, Engeland en Frankrijk en veroverde zaterdag met Bayern München ook de titel in Duitsland. "Dit seizoen in de Bundesliga was een fantastische ervaring", zei de 57-jarige Italiaan, die vorig jaar Pep Guardiola opvolgde in München. "De ploeg heeft het zeer goed gedaan."

Ancelotti begon zijn dienstverband bij Bayern München met winst van de Duitse Supercup. In de Bundesliga stond opnieuw geen maat op de 'Rekordmeister', al bleef RB Leipzig tot aan de winterstop knap bij. In de tweede seizoenshelft nam de ploeg van Ancelotti afstand.

"Ik moet deze fantastische club bedanken", zei de Italiaan. "Ik prijs me gelukkig dat ik met deze spelers mag werken. We hebben de titel verdiend met mooi voetbal. Nu is het tijd om een feestje te vieren, daarna gaan we ons zo goed mogelijk voorbereiden op het nieuwe seizoen."

In het Duitse bekertoernooi en de Champions League werd Bayern München recent uitgeschakeld door respectievelijk Borussia Dortmund en Real Madrid. Ancelotti plaatst zich dus opnieuw voor het hoofdtoernooi van de Champions League en kan zo opnieuw jagen op de cup met de grote oren. Het contract van de Italiaanse trainer verloopt in de zomer van 2019.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner