15.01.2017 11:11

Pröpper: "Hopen op een mooie achtervolging"

Davy Pröpper viert de tweede treffer van PSV in het thuisduel met Excelsior. De middenvelder zorgt voor het beslissende doelpunt. (14-01-2017)

Davy Pröpper was zaterdagavond weer eens trefzeker voor PSV. De middenvelder zette de Eindhovenaren in de tweede helft op een 2-0 voorsprong en zorgde daarmee voor de beslissing in het duel met Excelsior.

De treffer van Pröpper werd mede mogelijk gemaakt door een magistrale pass van Andrés Guardado. De middenvelder weet hoe fijn het is als de ontvanger zo'n prachtige pass ook af weet te ronden. "Soms geef je een prachtige pass, maar als hij vervolgens niet wordt afgemaakt ziet niemand hem", vertelt hij aan de NOS. PSV kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Marco van Ginkel, die meteen belangrijk was bij zijn rentree in het shirt van de Eindhovenaren.

Na de 2-0 van Pröpper was het geloof van Excelsior in een goed resultaat verdwenen. "Dat voetbalt toch iets lekkerder. Deze wedstrijd was wel anders dan de voorgaande wedstrijden. We speelden met veel energie." PSV heeft door de zege op Excelsior de achterstand met Ajax goedgemaakt en nadert Feyenoord tot op vijf punten, maar beide ploegen komen zondag nog in actie. "Het wordt een mooie achtervolging, ik hoop dat ze ook rekening met ons houden."

Pröpper beseft dat ze bij Feyenoord en Ajax waarschijnlijk niet erg onder de indruk zijn van een 2-0 zege op Excelsior. "Dat misschien niet, maar wel met welke intentie je de wedstrijd ingaat. Dat zien zij ook. Qua energie zat het goed. We zijn klaar voor de tweede seizoenshelft. We hopen op een mooie achtervolging met een mooi einde", besluit Pröpper. Feyenoord speelt zondagmiddag een uitwedstrijd tegen Roda JC in Kerkrade en Ajax gaat op bezoek bij PEC Zwolle.