05.01.2017 21:26

Groningen toont ruggengraat, wint oefenpot

De spelers van FC Groningen lopen tevreden weg na het doelpunt van Mimoun Mahi (r.) tegen Go Ahead Eagles. (18-12-2016)
De spelers van FC Groningen lopen tevreden weg na het doelpunt van Mimoun Mahi (r.) tegen Go Ahead Eagles. (18-12-2016)

FC Groningen heeft een zeer zwaarbevochten oefenzege geboekt op Almere City, de nummer zes van de Jupiler League. Pas in de slotfase wist de Eredivisionist een achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning. Mimoun Mahi, Danny Hoesen en Ajdin Hrustić scoorden voor FC Groningen.

Het oefenduel in Almere, FC Groningen zoekt de zon niet op in de winterstop van dit seizoen, ging het al snel mis voor de uitploeg. Sherjill MacDonald maakte na twaalf minuten de 1-0, waarna Tom Overtoom de score vanaf de stip verdubbelde. Dat de penalty terecht gegeven was werd daarvoor nog gecontroleerd door de scheidsrechter, die wedstrijdbeelden raadpleegde aan de zijlijn.

FC Groningen bleef het moeilijk hebben tegen Almere City, dat nog bijna op een 3-0 voorsprong kwam. Daarna was het de beurt aan FC Groningen, dat via Mahi en Hoesen kort achter elkaar op 2-1 en 2-2 kwam. Hrustić, afkomstig uit de jeugdopleiding van Schalke 04 en normaal gesproken uitkomend voor de beloften van FC Groningen, zette de eindstand op het scorebord.

Op 8 januari spelen de Groningers de laatste oefenwedstrijd van de winterstop, als het tegenover 1899 Hoffenheim staat. 14 januari hervat de ploeg de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner