06.10.2016 20:02

Zieke Ricksen geweigerd op vlucht

Fernando Ricksen werd donderdag niet aan boord van de KLM-vlucht van Valencia naar Amsterdam toegelaten. Op de luchthaven kreeg de oud-voetballer te horen dat hij niet zelfstandig zijn gordel zou kunnen losmaken.

De gewezen vleugelverdediger kampt al sinds 2013 met de spierziekte ALS, waardoor hij lichamelijk tot weinig in staat is. Zijn biograaf Vincent de Vries vertelt in het AD meer. “Hij heeft in huis in Valencia en wilde naar Amsterdam vliegen, om dan zaterdag naar Glasgow te gaan, waar een benefietevenement is georganiseerd, maar hij mocht niet mee. Fernando is er boos en verdrietig over, hij is een trouwe klant van KLM en heeft de afgelopen maand meerdere keren gevlogen, dus wat het probleem is begrijp ik niet”, aldus De Vries.

Zaterdag wordt in Glasgow een diner georganiseerd met als doel het inzamelen van geld voor een stichting ter bestrijding van ALS die Ricksen recent zelf heeft opgericht. De locatie in Schotland is gekozen vanwege het verleden van Ricksen, die lange tijd bij Rangers voetbalde. In maart 2017 is in het Engelse Fleetwood een benefietwedstrijd voor Stichting ALS. Paul Scholes en Teddy Sheringham gaven reeds aan van de partij te zijn. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner