11.02.2016 07:48

Trainer Verbeek hekelt 'schwalbe' Robben

Trainer Gertjan Verbeek van VfL Bochum had na de bekernederlaag tegen Bayern München (0-3) geen goed woord over voor Arjen Robben. Volgens Verbeek liet de aanvaller van Bayern zich woensdag kort voor rust wel heel makkelijk en overdreven vallen. "Ik ken Robben natuurlijk. Als hij contact voelt, gaat hij liggen", mopperde de verliezende trainer.

Tweedeklasser Bochum maakte het Bayern in de kwartfinale van het Duitse bekertoernooi behoorlijk lastig, maar de strijd was beslecht toen Robben aan het einde van de eerste helft werd aangetikt door verdediger Jan Šimůnek. De straf van de scheidsrechter was zwaar: een strafschop en een rode kaart. "Kijk, je kan niet zeggen dat er geen contact is", zei Verbeek tegen de NOS. "Maar hij speelde de bal te ver voor zich uit. Het enige wat hem nog restte, was zich laten vallen. Dat deed hij ook weer zeer overdreven. Je kan zeggen dat het professioneel is, maar voor ons was het heel lullig."

Robben had een heel andere mening. "Het was gewoon een penalty, klaar." Rood vond hij wel overdreven. "Maar ik heb die regel niet bedacht."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner