13.11.2015 14:32

Smits niet bang voor concurrentie bij rentree

Voor Joshua Smits zijn de druiven extra zuur nu NEC goed presteert in de Eredivisie. De goalie van de Nijmegenaren was de eerste keeper tijdens het fantastische promotiejaar van NEC, maar speelde na de promotie geen minuut vanwege een blessure. Smits is echter op de weg terug.

De doelman keepte vorig seizoen 35 van de 38 wedstrijden in de Jupiler League en werd de minst gepasseerde keeper van de competitie. Aan het einde van het seizoen kreeg Smits echter last van zijn pols. Na een relatief laat onderzoek, Smits keepte nog een aantal wedstrijden voordat de medische staf hem naar het ziekenhuis stuurde, bleek dat hij een breuk in zijn pols had.

Twee operaties waren nodig om Smits van de pijn af te helpen. Sindsdien wachtte hem een lange weg van revalidatie, met als einddoel het terugkeren in de basisopstelling van NEC. Op de clubwebsite van zijn werkgever laat Smits weten dat hij op de weg terug is. "Vorige week vrijdag heb ik voor het eerst weer meegedaan aan een positiespel. En ik was na afloop eigenlijk helemaal niet moe, dat is dus positief."

Omdat Smits voor een langere periode uitgeschakeld was, greep NEC in. Er werden met Hannes Halldórsson, Marco van Duin en later ook Benjamin Kirsten maar liefst drie keepers naar Nijmegen gehaald. Smits is echter niet bang dat hij weggecijferd wordt bij zijn terugkeer. "Concurrentie hoort erbij. Ik heb een gezonde dosis zelfvertrouwen en weet wat ik kan. Mijn kans komt wel weer als ik helemaal fit ben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner