31.05.2015 21:15

Jong Oranje overklast leeftijdsgenoten Qatar

Het team van Jong Oranje heeft zondagavond de derde groepswedstrijd op het oefentoernooi in Toulon winnend afgesloten. De leeftijdsgenoten van Qatar werden overklast in de tweede helft, waar Vincent Janssen met twee doelpunten de grote man was.

De spits van Almere City scoorde de 4-0 en de 5-0. Daarvoor had Hans Hateboer (FC Groningen) Jong Oranje op een 1-0 voorsprong gezet in de eerste helft. In de tweede helft werd het binnen een tijdsbestek van een paar minuten 3-0 via de PSV'ers Elvio van Overbeek en Mohamed Rayhi. Vlak voor tijd maakte Qatar nog een eretreffer.

Voor Jong Oranje is het de tweede overwinning op het oefentoernooi. In de eerste groepswedstrijd werd Costa Rica met 3-2 verslagen. Eerder deze week werd verloren van de Verenigde Staten (1-3). Aankomende donderdag wacht de laatste groepswedstrijd van Jong Oranje. De beloften van Nederland nemen het dan op tegen Frankrijk.