02.04.2015 22:20

Wenger is ontzettend tevreden over Welbeck

Danny Welbeck maakte op de laatste dag van de transfermarkt een overstap van Manchester United naar Arsenal. Arsène Wenger is erg blij dat hij de aanvaller heeft aangetrokken. "Ik denk dat hij een belangrijke speler is die veel bijdraagt aan het team."

"Hij scoort niet alleen veel doelpunten, maar hij draagt heel veel bij aan het teamspel", vertelt de Franse trainer op de persconferentie na de interlandperiode. Welbeck was trefzeker in dienst van Engeland en Wenger ziet dat de aanvaller stappen heeft gezet in Londen.

"Ik denk dat hij zichzelf op het technische gebied ontzettend veel heeft verbeterd. Als je nu naar hem kijkt is hij veel volwassener, kalmer voor het doel en zijn loopacties worden veel beter", is Wenger erg tevreden over de Engelsman.

Welbeck speelde dit seizoen dertig wedstrijden voor Arsenal en scoorde daarin acht keer. Hij vond het net in de Premier League (vier keer), Champions League (drie keer) en één keer in de FA Cup. Toevallig genoeg was dit ene doelpunt de doodsteek voor zijn oude ploeg.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner