0:0
geen

90'
Samenvatting tweede helft
Een matige wedstrijd van beide ploegen. Het leek er niet op dat één van de twee aanspraak wilde maken op de overwinning. Dinamo Zagreb had de beste kansen, maar bij de Kroaten ontbrak het aan goede afwerking. PSV is alleen gevaarlijk geworden met een kopbal van Toivonen.
90'
90'
Tyton staat nog goed op te letten! Ademi krijgt alle ruimte voor een schot en probeert zijn bal in de linkerhoek te plaatsen. De keeper moet zich strekken, maar kan het leder uit het doel houden.
89'
Depay met een stevige vrije trap vanaf de rechterkant. Vanaf de rechterkant van het strafschopgebied vuurt de aanvaller ineens op doel. De goalie van Dinamo Zagreb is zijn vuisten nodig om het leder te keren.
87'
Zo is in ieder geval duidelijk dat Luciano Narsingh zijn rentree bij PSV nog even moet uitstellen. De vleugelaanvaller zal aankomend weekeinde ongetwijfeld weer bij de wedstrijdselectie zitten.
86'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Oscar Hiljemark
86'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Adam Maher
85'
Wissel in bij Dinamo Zagreb -> Ruben Lima
85'
Wissel uit bij Dinamo Zagreb -> Domagoj Antolić
84'
Gele kaart voor Santiago Arias (PSV Eindhoven)
De rechtsback van PSV was uit positie en besloot aan de rem te trekken door zijn tegenstander neer te leggen. De mandekker moet het bekopen met een gele kaart.
83'
Matavz staat niet goed op te letten. Op het moment dat PSV lijkt te counteren steekt Maher de bal goed diep op Matavz. De spits krijgt de bal vervolgens tegen zijn hak en de kans is daardoor verkeken.
82'
Zo lijkt dit duel af te stevenen op een bloedeloos gelijkspel. De betere kansen waren tot nu toe voor Dinamo Zagreb, maar beide ploegen laten erg matig voetbal zien vanavond.
81'
Wissel in bij Dinamo Zagreb -> Jozo Šimunović
81'
Wissel uit bij Dinamo Zagreb -> Lee Addy
79'
Dinamo Zagreb zal waarschijnlijk nog met een slotoffensief komen, omdat ze een overwinning nodig hebben om mee te blijven doen in de groepsfase. Dat zorgt er dan voor dat PSV ruimte gaat krijgen om gevaarlijk te worden.
76'
Toivonen met een goede kopbal richting het doel van Dinamo Zagreb. Een lange pass van Bruma vanuit de achterhoede valt op het hoofd van de middenvelder. Zelenika heeft de nodige moeite om de inzet van Toivonen tegen te houden.
75'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Tim Matavž
75'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
72'
Paniek in de verdediging van PSV! Dinamo Zagreb krijgt een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Tot twee keer toe komt de bal op een rug van een speler, in plaats van dat het leder tussen de palen belandt. Wederom ontbreekt het Dinamo aan een goede afronding.
71'
Het countervoetbal van Dinamo Zagreb heeft geen effect meer. PSV maakt minder fouten, waardoor het de Kroaten niet lukt een snelle tegenaanval te plaatsen. De Eindhovenaren moeten nu in staat zijn gevaarlijker te worden.
68'
De bezoekers uit Eindhoven beginnen wat beter te spelen. Door meer concentratie in de passing te leggen, heeft PSV langdurig balbezit en dwingt het Dinamo Zagreb naar achteren. Het resulteert nog niet in een uitgespeelde kans.
65'
Gevaarlijke corner van PSV! Schaars kiest bewust voor een lage bal richting Depay. De voorhoedespeler kan in de zestien vrij uithalen. Depay maait echter compleet mis en daarna is er een verdediger van Zagreb er op tijd bij om op te ruimen.
63'
Depay met een gevaarlijke vrije trap namens PSV. De aanvaller mag vanaf twintig meter aanleggen, nadat hij met geluk een vrije trap had meegekregen. De bal krijgt voldoende snelheid mee, maar vliegt vlak langs het doel van Dinamo Zagreb.
61'
Weer is de afwerking niet goed bij Dinamo Zagreb. Na een overtreding geeft de arbiter terecht voordeel, waarna Fernandes de ruimte krijgt voor een schot. De aanvaller schiet het leder hopeloos naast. De bal komt bijna bij de cornervlag terecht.
58'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Abel Tamata
58'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jetro Willems
58'
Het begin van de tweede helft kent hetzelfde beeld als het eerste bedrijf. Dinamo Zagreb loert op de fouten van PSV en speelt ordinair countervoetbal. Daartegenover staat het inspiratieloze voetbal van PSV, dat absoluut niet gevaarlijk wordt.
55'
Het eerste schot van PSV op doel is een feit. Depay mocht aanleggen voor een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De aanvaller schiet de bal recht in de handen van de doelman.
53'
Wissel in bij Dinamo Zagreb -> Duje Čop
53'
Wissel uit bij Dinamo Zagreb -> Sammir
53'
Gele kaart voor Josip Pivarić (Dinamo Zagreb)
De speler van Dinamo Zagreb legt Jozefzoon over het been. De vleugelaanvaller wordt vlak voor het strafschopgebied naar de grond gewerkt. Terechte beslissing van de scheidsrechter.
53'
Willems en Hendrix kunnen zich maar moeilijk staande houden tegen Dinamo Zagreb. De twee verdedigers van PSV gaan opvallend vaak in de fout. Zij hebben het geluk dat de thuisploeg nog niet profiteert van de slordigheden in de defensie.
50'
PSV heeft niet de rust om de bal rond te laten gaan. Achtereenvolgens geven Depay en Bruma het leder een flinke trap naar voren. Daardoor blijft Dinamo Zagreb in balbezit en ligt de controle bij de Kroaten.
48'
Arias heeft aan de rechterkant veel moeite met de opkomende spelers van Dinamo Zagreb. Zo legt de rechtsback het op snelheid af tegen Fernandes. Die heeft daar vooralsnog weinig gebruikt van gemaakt.
47'
Geen wijzigingen bij beide elftallen. Mocht deze stand langer op het scorebord blijven staan, zal er ongetwijfeld gewisseld worden. Aangezien de thuisploeg moet winnen om in de race te blijven voor de volgende ronde.
46'
45'
Samenvatting eerste helft
PSV mag niet mopperen dat het nog gelijk staat in Zagreb. De thuisploeg was in het eerste bedrijf duidelijk de bovenliggende partij, maar ging slordig om met de geboden kansen. PSV weet er bar weinig tegenover te stellen.
45'
44'
Op de momenten dat PSV wat meer druk naar voren zet, komt Dinamo Zagreb moeilijk aan voetballen toe. Dat moeten de spelers in het veld ook voelen. Wellicht dat Cocu daarom de tactiek in de tweede helft zal aanpassen.
41'
Gele kaart voor Ola Toivonen (PSV Eindhoven)
De Zweedse middenvelder maakte bij de corner een overtreding, waardoor een eventueel doelpunt ook niet had geteld. Toivonen duwde zijn tegenstander.
41'
Simunic haalt een gevaarlijke hoekschop voor het eigen doel weg. Toivonen verlengde de corner met zijn hoofd, maar achter hem bleek geen teamgenoot te staan. De centrale verdediger van Dinamo Zagreb ruimt vervolgens op.
38'
In het eerste half uur had PSV nog enigszins het balbezit, maar de laatste minuten in de tweede helft begint Zagreb de bal vaker op te eisen. Phillip Cocu zal in de rust zijn mannen flink moeten toespreken om vandaag met een goed resultaat Kroatië te verlaten.
36'
Het lijkt Dinamo geen moeite te kosten om PSV van zich af te houden. De speler van Zagreb winnen bovendien elk fysiek duel van de eredivisieclub. De mannen worden op dit moment van de jongens gescheiden.
32'
Vlak voor de kans van Soudani was aan de andere kant PSV voor het eerst gevaarlijk. Een goede voorzet van Willems vanaf links werd net gemist door Toivonen. Uit de counter kwam de mogelijkheid van Soudani voort.
32'
Tyton met een goede redding! Bruma laat zich eenvoudig uitspelen door Soudani. Daarna staan vier spelers van Dinamo Zagreb tegenover twee verdedigers van PSV. Soudani duikt dan op voor Tyton, maar de Poolse doelman is vooralsnog zeer betrouwbaar.
31'
Henriksen gaat in de fout op het middenveld, waardoor Soudani het op het lopen zet richting het doel van PSV. Henriksen kan op tijd corrigeren om een gevaarlijk schot van Soudani te voorkomen. Zo lijkt het vooral aan de concentratie te liggen bij PSV.
30'
Zo is er een half uur gespeeld en zijn de beste mogelijkheden voor Dinamo Zagreb geweest. Tot nu toe slaagt Tyton erin om zijn doel schoon te houden. PSV heeft het meeste balbezit, maar kan niet goed omgaan met het countervoetbal van Dinamo.
28'
Het balverlies van Arias is tekenend voor het spel van PSV op dit moment. Jozefzoon legt de bal keurig breed op de rechtsback, waarna Arias kan denken aan een voorzet. In plaats daarvan schuift hij de bal bij een tegenstander, die twee meter bij hem vandaan staat, in de voeten.
25'
De Nederlandse bezoekers hebben duidelijk moeite met het spel van Zagreb. De thuisploeg laat zich bij balbezit van PSV ver terugzakken op de eigen speelhelft en loert dan op een fout van de Eindhovenaren. Dinamo is al een paar keer gevaarlijk geworden door na een fout snel te counteren.
23'
PSV slaagt er vooralsnog niet in om gevaarlijk te worden. Maher probeert Jozefzoon vrij voor de keeper te zetten, maar de steekpass van de middenvelder is te hard voor de vleugelspeler. PSV zal in balbezit nauwkeuriger moeten worden.
20'
Telkens als PSV aan aanvallen denkt, verliest het op een knullige manier de bal. Dan is Zagreb er als de kippen bij om een snelle counter te plaatsen. PSV heeft het lastig met de tactiek en gaf al een paar kansen weg.
18'
Weer moet Tyton redding brengen op een schot. Ditmaal loopt Soudani zich eenvoudig vrij. De aanvaller schiet de bal tussen twee PSV-verdedigers door. Het schot mist kracht en richting om Tyton te verschalken.
16'
Zagreb blijft druk zetten. De thuisploeg kan eenvoudig het middenveld oversteken, waarna Brozovic de kans krijgt om op goal te schieten. Via een been van een PSV-verdediger vliegt de bal over het doel. Zagreb is duidelijk de bovenliggende partij. De Kroaten hebben alleen het vizier nog niet op scherp staan.
14'
PSV staat nu al op kraken! Dinamo Zagreb krijgt twee keer een mogelijkheid om op voorsprong te komen. Eerst redt Tyton met zijn voet, waarna de rebound voor een Zagreb-speler terecht komt. Die ziet zijn inzet door Schaars geblokt worden. Het begon bij de fout van Willems, die zijn opponent bijna naar de grond haalde in het strafschopgebied.
13'
In tegenstelling tot veel andere clubs in de Europa League ligt de grasmat in Zagreb er perfect bij. De omstandigheden zijn te vergelijken met die in Nederland. Ook de temperatuur is ideaal om in te voetballen.
11'
Soudani met een goede poging. De speler van de thuisploeg ontvangt de bal na een korte variant uit een corner. Soudani zoekt dan de rechter bovenhoek, maar hij mikt net te hoog. Tyton haalt opgelucht adem.
9'
Gele kaart voor Jeffrey Bruma (PSV Eindhoven)
De centrale verdediger raakt op de rand van het strafschopgebied de bal met de hand en krijgt daarvoor een gele kaart. Bruma heeft geluk dat hij niet in de eigen zestien stond.
9'
De verdediging van PSV oogt niet heel erg stabiel. Brozovic kan eenvoudig langs vier tegenstanders lopen. Uiteindelijk lukt het de vijfde PSV'er wel om de Zagreb-speler van de bal te zetten.
7'
PSV zoekt in de beginfase van deze wedstrijd de controle. De Eindhovenaren laten het balletje achterin rustig rondgaan en hopen ondertussen op een opening in de defensie van Dinamo Zagreb.
4'
Dinamo Zagreb is vanavond het eerste team dat druk naar voren zet. Een hoekschop van de Kroaten levert geen gevaar op. Tyton plukt de bal eenvoudig uit de lucht. Aan de andere kant ziet Locadia zijn schot geblokt worden.
2'
Door de lege tribunes is duidelijk te horen hoe de spelers elkaar staan te coachen. Een voetbalwedstrijd zonder publiek is eigenlijk ook geen echte voetbalwedstrijd. Dit heeft meer weg van een trainingspartij.
1'
Van harte welkom bij het liveverslag van Dinamo Zagreb tegen PSV. Mijn naam is Robin Tibbe en ik doe vanavond verslag van deze wedstrijd. Zoals gebruikelijk begin ik met de voorbeschouwing en gaan we daarna over op het liveverslag. De opstellingen zijn onder het knopje 'wedstrijdschema' te vinden.

Dinamo Zagreb
De Kroatische tegenstander van PSV staat op dit moment onderaan in Groep B. De formatie uit Zagreb verloor haar eerste twee wedstrijden en is tegen PSV een overwinning nodig om in de race te blijven voor een plek in de volgende ronde van de Europa League. In haar eerste wedstrijd ging Dinamo met 1-2 onderuit tegen Chornomorets Odesa. In de vorige speelronde waren de Kroaten met 3-0 kansloos tegen Ludogorets.

PSV
De Eindhovenaren staan momenteel op de tweede plaats in de groep. De mannen van hoofdtrainer Phillip Cocu beschikken, samen met Chornomorets Odesa, over drie punten na twee wedstrijden. De eredivisieclub verloor haar eerste duel in de groepsfase van de Europa League verrassend van Ludogorets. De koploper van de groep was in Eindhoven met 0-2 te sterk. PSV herpakte zich tegen Odesa door daar met 0-2 te winnen.

Toeschouwers
Hoewel er ruim veertigduizend toeschouwers in het stadion van PSV kunnen, zal er een kleine honderd mensen op de tribunes zitten. Dinamo Zagreb kreeg van de UEFA een straf opgelegd vanwege ongeregeldheden waarbij de supporters van de club betrokken waren. De straf is niet geldig voor de bezoekende club. Zestig fans van PSV zijn de club achterna gereisd naar Zagreb en zullen wel in het stadion aanwezig zijn.

Luciano Narsingh
In Eindhoven zit iedereen met smacht te wachten op de rentree van Luciano Narsingh. De vleugelaanvaller raakte vorig seizoen zwaar geblesseerd en kwam sindsdien niet meer in actie. Narsingh legt op dit moment de laatst hand aan zijn herstel en deed al enkele malen mee bij Jong PSV. Daar liet Narsingh zien nog altijd een uitstekende voetballer te zijn. Narsingh is met PSV mee naar Zagreb en kan mogelijk sinds zijn kwetsuur zijn eerste minuten maken voor het eerste elftal.