20:45 uur
FC Utrecht
1:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Iliass Bel Hassani 27. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Jens Toornstra 55. / Schot met rechts  (Steve De Ridder)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Jens Toornstra 81. / Schot met rechts  (Tommy Oar)

90'
Samenvatting tweede helft
Utrecht begon goed aan de tweede helft, wat ook de gelijkmaker opleverde. Daarna moest Heracles weer het spel maken. Het resulteerde niet in kansen voor de Almeloërs, waarna Utrecht een fout van Quansah in de slotfase afstrafte en met de drie punten naar huis gaat.
90'
90'
Bel Hassani gelooft nog in de gelijkmaker. De doelpuntenmaker mag ver in het strafschopgebied komen. De basisdebutant wordt echter net op het laatste moment afgestopt. Dat was wellicht de laatste kans voor Heracles.
89'
Wissel in bij FC Utrecht -> Aleksandar Bjelica
89'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Tommy Oar
87'
Voor de Domstedelingen is het overleven geblazen. Elke bal die in de buurt van het strafschopgebied komt, wordt direct zo ver mogelijk naar voren geschoten. Heracles probeert met verzorgd voetbal een kans te creëren.
84'
Zo lijkt FC Utrecht drie punten te gaan pakken in Almelo, terwijl het vrijwel de gehele wedstrijd zich beperkte tot verdedigen. Daar tegenover staat dat Heracles veel balbezit had, maar eveneens weinig creëerde.
82'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Jens Jurn Streutker
82'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Mike te Wierik
82'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Simon Cziommer
82'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
81'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:2 door Jens Toornstra
Toornstra zet FC Utrecht op voorsprong. De middenvelder tikt een voorzet van Oar binnen. Quansah miste zijn interceptie compleet bij de lage voorzet, waardoor Toornstra vogelvrij de bal binnen werkte.
79'
Heel Almelo schreeuwt om een strafschop! Rosheuvel gaat na een combinatie met Bel Hassani het strafschopgebied in en wordt daar afgestopt door Heerings. Laatstgenoemde neemt veel risico met zijn tackle, maar speelt wel de bal.
78'
Higler in gesprek met Heracles-trainer De Jonge. De oefenmeester van de thuisploeg is overduidelijk niet eens met de beslissingen van de arbiter en laat dat ook merken. De scheidsrechter lijkt op zijn beurt de keuzeheer een waarschuwing te geven.
77'
Schenkeveld voorkomt dat een kopbal van Heerings hard richting het doel gaat. De verdediger van FC Utrecht kopte een vrije trap van Toornstra richting Pasveer, maar Schenkveld remde met zijn hoofd de bal dusdanig af dat Pasveer de bal eenvoudig vangt.
75'
Er is nog een kwartier te spelen in het Polman Stadion. Beide ploegen geven niet de indruk ten koste van alles op zoek te willen naar het winnende doelpunt. De wedstrijd verloopt rustig.
72'
Ruiter brengt redding op een schot van Amoah! Het is voor het eerst in de tweede helft dat de spits wat van zich laat zien. Aan de rechterkant van de zestien ontvangt Amoah de bal. De aanvaller schiet de bal hard op doel, waar Ruiter de poging over tikt.
71'
Gele kaart voor Mikhael Rosheuvel (Heracles Almelo)
Een vervelende overtreding van de aanvaller. Rosheuvel is te laat en raakt vol de voet van zijn tegenstander. De vleugelflitser accepteert dan ook direct de gele prent.
71'
FC Utrecht wordt achteruit gedwongen. De Domstedelingen hebben echter telkens bijna iedereen op de eigen helft staan om te verdedigen. Daardoor is het voor Heracles lastig om een kans te creëren.
68'
Net zoals in voorgaande wedstrijden is ook vandaag te zien dat Heracles en FC Utrecht moeite hebben om te scoren. Het spel op het middenveld is prima, maar zodra de bal bij de voorhoede komt ontbreekt het aan creativiteit.
65'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Oussama Tannane
65'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Bryan Linssen
64'
Heracles en FC Utrecht zijn zoekende. Net zoals in de eerste helft is er weer sprake van een rommelige fase. Beide formaties slagen er niet in om langdurig balbezit te houden.
60'
Gele kaart voor Thomas Bruns (Heracles Almelo)
De middenvelder krijgt voor een lichte overtreding een gele kaart. Zwaar bestraft door Higler. De vierde official wordt daar ook op aangesproken door Heracles-trainer Jan de Jonge.
60'
Een mogelijke winnaar kan zeker nog niet aangewezen worden. FC Utrecht heeft op dit moment weliswaar het betere van het spel, maar is achterin zeer kwetsbaar.Voor Heracles liggen er dus kansen in de omschakeling.
57'
Het doelpunt zat er al een beetje aan te komen. FC Utrecht heeft in de tweede helft de volledige controle en moet het spel maken van Heracles. De Almeloërs komen slechts sporadisch in de buurt van het strafschopgebied van de bezoekers.
55'
Gele kaart voor Remko Pasveer (Heracles Almelo)
Na het tegendoelpunt kwam de goalie van Heracles direct uit zijn doel stormen vanwege de vermeende handsbal van De Ridder. De aanvaller gebruikte echter vooral zijn schouder. De arbiter geeft terecht een gele kaart aan Pasveer.
55'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:1 door Jens Toornstra
De middenvelder zet zijn werkgever op gelijke hoogte. Het afstandsschot van Toornstra gaat via Schenkeveld in het doel van Heracles. Bij de thuisploeg zijn ze vooral boos omdat even daarvoor de Ridder de bal met zijn bovenarm meenam.
54'
Toornstra schreeuwt na het nemen van een vrije trap om een handsbal van een Heracles-speler. De middenvelder heeft een punt. Quansah gebruikt in het strafschopgebied onder meer zijn arm om de bal tegen te houden.
50'
Rosheuvel schiet namens Heracles voor het eerst in de tweede helft op doel. De vleugelaanvaller komt vanaf rechts naar binnen en schiet met links op het doel. Het kost Ruiter weinig moeite om het leder te keren.
47'
FC Utrecht begint met aanvallende intenties aan het tweede bedrijf. Toornstra levert een goede voorzet af vanaf de rechterkant, waar De Ridder net onderdoor vliegt. De aanvaller stond overigens in buitenspelpositie.
46'
45'
Samenvatting eerste helft
FC Utrecht begon goed aan de eerste helft en kreeg vooral via Jens Toornstra een grote kans. Daarna was het Heracles die de aanval zocht en via Bel Hassani op voorsprong kwam. Na de goal van de thuisploeg ligt de controle volledig bij de Almeloërs.
45'
43'
Het is niet alleen rustig op het veld, maar ook op de tribunes. De supporters laten zich nauwelijks horen. Daarnaast is het uitvak ook niet uitverkocht op deze zaterdagavond.
39'
De controle ligt volledig bij Heracles Almelo. De thuisploeg heeft na het doelpunt weinig te vrezen van de tegenstander. FC Utrecht is zoekende en komt niet in de buurt van het strafschopgebied van Heracles.
36'
De middenvelder van FC Utrecht kan toch niet verder. Na het duel met Bel Hassani liep de dribbelaar voortdurend te strompelen op het veld. Voor Ayoub en Utrecht is het te hopen dat de schade meevalt.
35'
Wissel in bij FC Utrecht -> Mark Diemers
35'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Yassine Ayoub
34'
Amoah laat een kans op een doelpunt liggen! Rosheuvel en Amoah combineren goed in het strafschopgebied van FC Utrecht. Rosheuvel legt de bal goed terug op de spits, maar die mist in vrije positie de bal.
31'
Het zelfvertrouwen is na het doelpunt overduidelijk toegenomen bij Heracles Almelo. De thuisploeg heeft nu wat meer de controle in handen. Utrecht is nog aan het bijkomen van het tegendoelpunt, aangezien het zelf twee kansen had op een doelpunt.
27'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:0 door Iliass Bel Hassani
Bel Hassani beloont zijn eerste basisplaats met een doelpunt. Bruns ontving de bal op de rand van het strafschopgebied, maar zijn inzet werd nog gekeerd door doelman Ruiter. De rebound was echter wel besteed aan Bel Hassani, die met rechts raak schiet.
24'
Het gevaar van Heracles zal vanavond vooral over de rechterkant komen. De verdedigers van FC Utrecht hebben grote moeite om de snelle Rosheuvel bij te houden. De voorhoedespeler heeft al enkele keren goed voor gegeven.
22'
De middenvelder van FC Utrecht keert toch terug in het veld. Ayoub ging hevig strompelend naar de kant en ging direct achter de dug-out op de grond liggen. De medische staf lijkt hem voldoende te hebben opgelapt.
20'
Ayoub ligt schreeuwend van de pijn op het kunstgras in Almelo. De kleine dribbelaar kwam hard in botsing met Bel Hassani. Ayoub gaf direct aan veel last van zijn knie te hebben.
19'
De thuisploeg krijgt wat meer moeite om FC Utrecht van zich af te houden. De spelers van Heracles maken veel onnodige fouten, waardoor FC Utrecht het vaakst in balbezit is. De Almeloërs zijn ook veel overtredingen nodig.
16'
Zowel Heracles als FC Utrecht krijgt mogelijkheden om op voorsprong te komen. De grootste kansen zijn besteed aan de bezoekers. Maar dit seizoen hebben beide formaties problemen met het maken van doelpunten.
13'
Toornstra jaagt de bal rakelings naast! Na een afvallende vrije trap komt de bal aan de linkerkant bij Bulthuis terecht. De verdediger geeft laag en hard voor. Toornstra lijkt de bal dan binnen te lopen, maar zijn poging vliegt net langs het doel van Heracles.
12'
Het tempo ligt redelijk hoog in de openingsfase. Beide ploegen hebben aanvallende intenties en willen zo snel mogelijk op voorsprong komen. Daardoor hebben beide ploegen aanvallend de ruimte om gevaar te stichten.
9'
Gevaarlijk moment voor het doel van Heracles Almelo! De Ridder komt net niet tot scoren. De aanvaller van FC Utrecht mist een voorzet, maar via Pasveer komt de bal weer tegen De Ridder aan. De Belg had dat echter niet verwacht, waardoor een Heracles-verdediger de bal van doellijn haalt.
6'
Te Wierik met een hard schot. Een voorzet vanaf rechts van Rosheuvel werd niet goed verwerkt door de verdediging van FC Utrecht. De bal viel daardoor voor de voeten van Te Wierik, die zijn poging via een voet van de tegenstander net voorlangs zag gaan.
5'
Een rommelig begin van dit competitieduel. Het lukt zowel Heracles als FC Utrecht niet om de controle naar zich toe trekken. Dat zorgt ervoor dat de bal op dit moment nog alle kanten opvliegt.
2'
Direct een mogelijkheid voor de thuisploeg. Aan de rechterkant gaat Rosheuvel er op snelheid vandoor. Zijn voorzet is dan goed, maar Linssen krijgt geen snelheid achter zijn kopbal. Doelman Ruiter vangt daardoor het leder op.
1'
De rook van het vuurwerk is opgetrokken, de wedstrijd is van start gegaan. Heracles Almelo is dit seizoen in eigen huis niet sterk, terwijl Utrecht buiten eigen stadion weinig punten pakt. Het kan dus een interessant duel worden.
1'
Van harte welkom bij het liveverslag van Heracles Almelo tegen FC Utrecht. Mijn naam is Robin Tibbe en ik doe vanavond verslag van dit eredivisieduel. Zoals gebruikelijk begin ik met de voorbeschouwing en gaan we daarna over op het liveverslag. De opstellingen zijn te vinden onder de knop 'Wedstrijddetails'. Veel plezier gewenst!

Heracles Almelo
De thuisploeg uit Almelo is bezig aan een teleurstellend seizoen. Normaal gesproken spelen de Tukkers in de middenmoot van de Eredivisie, maar vooralsnog vecht het tegen degradatie. Heracles staat slechts één punt boven de degradatiestreep. Van de dertien wedstrijden werd er slechts vier gewonnen, twee gelijkgespeeld en zeven verloren. De laatste twee duels, tegen FC Groningen en Ajax, eindigden in een nederlaag voor Heracles.

FC Utrecht
De Domstedelingen draaien mee in de middenmoot van de Nederlandse competitie. Een plek waar de club zichzelf liever niet staan. De doelstelling van FC Utrecht is om play-offs voor Europees voetbal te halen. De formatie uit Utrecht wisselt echter goede wedstrijden af met mindere duels. Tot op heden wonnen de mannen van trainer Jan Wouters vijf duels, speelde het drie keer gelijk en verloor Utrecht zes maal. De voorsprong op Heracles Almelo bedraagt vierpunten.

Kunstgras
Zoals gebruikelijk wordt van tevoren veel over het kunstgrasveld in het Polman Stadion gesproken. Sommigen vinden namelijk dat het plastic gras niet thuishoort in de Eredivisie en een overduidelijk thuisvoordeel oplevert voor Heracles. Utrecht-trainer Wouters wilde er niet over zeuren. "Ik ben van de generatie die nog op gravel trainde, toen moest je wekelijks omschakelen en had niemand het erover. Het voordeel van kunstgras in Almelo is dat het in elk geval een stuk vlakker is dan ons trainingsveld."

Spelers Heracles tussen fans
De spelers van Heracles Almelo die vandaag niet bij de wedstrijdselectie zitten, zullen op een ongebruikelijke plek te vinden zijn tijdens de wedstrijd. De geblesseerde en gepasseerde Heraclieden gaan tussen de fans achter de goal zitten. Oud-spelers Peter Reekers en Brian van Loo zijn eveneens van de partij.