1 : 0 Torinfos in de Ticker Lex Immers 33. / Schot met rechts
2 : 0 Torinfos in de Ticker Lex Immers 39. / Schot met rechts  (Jordy Clasie)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Jean-Paul Boëtius 55. / Schot met rechts

90'
Samenvatting tweede helft
Ook in de tweede helft was Feyenoord oppermachtig. PEC Zwolle mag van geluk spreken dat de Rotterdammers na het derde doelpunt gas terugnamen, anders had de score veel hoger kunnen uitvallen. Met prima voetbal schrijft de Stadionclub drie punten bij.
90'
Einde wedstrijd
87'
Feyenoord zet in de slotfase nog één keer aan. Het wil de supporters nog een doelpunt voorschotelen. PEC Zwolle is niet van plan daar aan mee te werken en probeert compact te verdedigen.
84'
De Vrij en Mathijsen lopen elkaar in de weg. Een voorzet van Janmaat valt precies tussen de tweede centrale verdedigers in. De Vrij kopt vervolgens via het hoofd van Mathijsen de bal net naast het doel van PEC Zwolle.
82'
Wissel in bij Feyenoord -> Otman Bakkal
82'
Wissel uit bij Feyenoord -> Lex Immers
82'
Schaken dicht bij een doelpunt! De vleugelaanvaller schiet hard tussen de benen van Boer door, maar via het de binnenkant van een been van de keeper verdwijnt de bal voor het doel van Zwolle langs.
80'
Van Hintum is de enige speler van PEC Zwolle die vanavond nog voor een beetje dreiging heeft gezorgd. Meer dan opkomen aan de linkerkant en voorzetten geven kan hij ook niet doen. Daarnaast kwam Van Hintum als invaller in het veld.
77'
Gele kaart voor Ryan Thomas (PEC Zwolle)
Onbesuisde tackle van Thomas aan de rechterkant van het strafschopgebied. Schaken is de middenvelder voorbij op het moment dat Thomas een sliding inzet. De aanvaller van Schaken wordt in de knip genomen.
77'
Pelle zal ongetwijfeld nog een doelpunt willen maken. Concurrent Finnbogason kwam vanavond al tot scoren namens sc Heerenveen, waardoor de Italiaan een treffer nodig is om enigszins in het spoor van de IJslander te blijven.
74'
Niet alleen het spel van Feyenoord is een stuk rustiger, ook de fans kijken op hun gemak naar de wedstrijd. Stiekem hopen ze op nog een doelpunt, maar veel belangrijker zijn uiteraard de drie punten en die zijn al zo goed als binnen.
70'
PEC Zwolle begint toch steeds dichter in de buurt van het strafschopgebied van Feyenoord te komen. Dat doen de bezoekers over de linkerkant via de opkomende verdediger Van Hintum. Tot nu toe haalt Mathijsen elke voorzet voor het doel weg.
69'
Wissel in bij Feyenoord -> John Goossens
69'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
67'
Feyenoord doet het in deze fase van de wedstrijd rustig aan. Ze hebben een riante voorsprong en kunnen op deze manier hun krachten sparen, ondanks dat het hierna winterstop is. PEC Zwolle moet het spel maken en dat lukt de gasten vanavond niet.
65'
De statistieken spreken voor zich. Zeventien schoten van Feyenoord tegenover één schot van PEC Zwolle. Daarbij komt dat de Zwollenaren nog geen enkele maal tussen de palen hebben geschoten. De fans van PEC Zwolle snakken nu al naar het einde.
62'
Feyenoord zal wel scherp moeten blijven om niet tegen een tegendoelpunt aan te lopen. Doelman Mulder gaat al bijna de fout in. De goalie wil de bal uittrappen, maar schiet tegen de rug van Benson aan. Tot Mulder zijn opluchting verdwijnt de bal over de achterlijn.
58'
Gele kaart voor Bart van Hintum (PEC Zwolle)
Op het moment dat Schaken de verdediger denkt kwijt te zijn, tikt Van Hintum nog net de knie van Schaken aan. Zo hebben twee invallers van PEC Zwolle een gele kaart ontvangen.
58'
PEC Zwolle blijft erg pover spelen. De bal gaat op een laag tempo rond. Net zoals in de eerste helft komt het bijna niet over de middenlijn. Als het dan eens de speelhelft van Feyenoord betreed, is het de bal vrijwel direct kwijt.
55'
Doelpunt voor Feyenoord, 3:0 door Jean-Paul Boëtius
Een scrimmage in het strafschopgebied van PEC Zwolle. De bal valt voor de voeten van Boëtius. Eerst wordt zijn schot met links nog geblokt, maar daarna krijgt hij een herkansing. De tweede poging verdwijnt hard in het doel.
54'
Pelle met een goede kopbal. De Italiaanse spits komt bij een voorzet van Janmaat boven iedereen uit. Pelle mikt net te hoog, waardoor Boer de bal over de lat ziet gaan.
51'
Gele kaart voor Stef Nijland (PEC Zwolle)
De invaller staat nog maar net in het veld en ontvangt al een gele kaart. Met zijn overtreding geeft Nijland een verkeerd signaal af. De spits was veel te laat en mag zelfs gelukkig zijn dat de kaart geen andere kleur had.
49'
Schaken vergeet te scoren! De vleugelaanvaller kopt een voorzet rakelings langs het doel. Schaken laat zich een keer in de punt van de aanval zien en is direct gevaarlijk. De voorzet vanaf links van Boëtius viel precies op het hoofd van de international.
49'
Zwolle zet wat verder druk naar voren dan in de eerste helft, maar resultaat levert het nog niet op. Feyenoord weet telkens een vrije man te vinden, waardoor PEC Zwolle achter de bal aan blijft lopen.
46'
Een duidelijk signaal van Zwolle-trainer Ron Jans. Drie spelers naar de kant. De hoofdtrainer had er veel meer kunnen wisselen. De elf Zwollenaren die nu in het veld staan, moeten proberen er nog wat van te maken.
46'
Aanvang tweede helft
46'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Giovanni Hiwat
46'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Mustafa Saymak
46'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Bart van Hintum
46'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Rochdi Achenteh
46'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Stef Nijland
46'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Jesper Drost
45'
Samenvatting eerste helft
Geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord. PEC Zwolle is in de eerste helft geen moment gevaarlijk geweest. Lex Immers is de grote man met zijn twee doelpunten, daarnaast staat de middenvelder goed te voetballen.
45'
Einde eerste helft
44'
De thuisploeg wint niet alleen op wilskracht de duels, maar speelt ook goed en verzorgd voetbal. Immers en Clasie controleren op het middenveld en verdelen van daaruit het spel namens Feyenoord.
43'
Feyenoord domineert de wedstrijd en gaat deze jaargang afsluiten met een eenvoudige zege, dat lijkt voor de theepauze al meer dan duidelijk. Met drie punten krijgen de Rotterdammers overigens aansluiting met nummer drie FC Twente.
39'
Doelpunt voor Feyenoord, 2:0 door Lex Immers
Een verdedigingsfout betekent het tweede doelpunt van Immers. Clasie snoept gretig de bal van de uitglijdende Achenteh af en geeft dan voor op de inkomende Immers. De middenvelder schiet beheert in de linker hoek raak. Nu is het eigenlijk al beslist.
38'
Martins Indi zal zich vanavond prettig voelen bij de ruimte die hij krijgt. De linksback van Feyenoord wordt niets in de weg gelegd. De mandekker stormt dan ook meerdere malen mee op om een voorzet te geven.
36'
Feyenoord heeft in de eerste helft geen kind aan PEC Zwolle. De gasten beperken zich tot verdedigen en laten daarbij vaak gaten vallen. Zo heeft doelman Boer voorkomen dat de achterstand nu onoverbrugbaar is. Aanvallend brengt Zwolle niets.
33'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:0 door Lex Immers
Nu is Boer wel geklopt. Immers wil een voorzet van Janmaat bij de tweede paal voor het doel koppen, maar krijgt de bal terug in zijn voeten. Dan schiet Immers de bal kiezelhard in de verre bovenhoek. Meer dan verdiende voorsprong voor Feyenoord.
31'
Boer met een schitterende redding! Een hoekschop van Vormer komt per toeval via het been van De Vrij voor Clasie terecht. De middenvelder bedenkt zich geen moment en haalt vernietigend uit. Boer tikt de poging uit de rechter onderhoek. Goede reflex van de goalie.
29'
Janmaat met een gevaarlijke poging van afstand namens Feyenoord. Pelle controleert de bal goed op zijn borst, waarna hij aflegt op de inschuivende rechtsback. De uithaal van Janmaat vliegt net voor het doel van PEC Zwolle langs.
27'
Feyenoord laat PEC Zwolle het spel maken. De thuisploeg wacht dan op het foutje van de Zwollenaren en dat gebeurt vaker dan dat Zwolle over de middenlijn komt. Op die manier controleert Feyenoord de wedstrijd.
23'
PEC Zwolle is nog geen enkele maal in de buurt van het strafschopgebied van Feyenoord geweest. Zelfs op eigen helft komen lang niet alle balen aan. De thuisploeg hoeft zich vooralsnog geen zorgen te maken voor de ploeg uit Overijssel.
21'
Feyenoord krijgt de bal maar niet in het doel! Eerst is het Pelle die een volley uit de hoge hoed tovert. Hij raakt de rug van Broerse, waarna Immers de kans krijgt om een hoek uit te kiezen. Via wederom Broerse en doelman Boer wordt de bal voor de doellijn gekeerd.
18'
In de openingsfase had Zwolle veel moeite met het aanvallende spel van Feyenoord. Nu krijgen de bezoekers verdedigend steeds meer grip op de spelers van de Rotterdammers. Het slaagt er telkens in om de bal uit het strafschopgebied te houden.
16'
Net zoals eerder op de avond in Alkmaar, speelt de wind in Rotterdam eveneens een rol van betekenis. Op het moment dat Clasie een hoekschop wil nemen, begint telkens de bal te bewegen. Aan de cornervlag is goed te zien dat er een sterke wind staat.
13'
Een schitterende sfeeractie van de supporters van Feyenoord. Massaal zingen ze Koeman toe en laten ze het You'll Never Walk Alone door De Kuip galmen. Daarnaast zijn overal vuurwerk sterretjes te zien. Een fantastisch gebaar.
12'
Feyenoord is goed aan de wedstrijd begonnen. De mannen van trainer Ronald Koeman zijn uiterst scherp en hebben al enkele kansen gehad op het openingsdoelpunt. Onder meer Zwolle-doelman Boer voorkwam een doelpunt van Feyenoord.
10'
Achenteh gaat in de fout en daarna is Boëtius op weg naar het doel van PEC Zwolle. De linksback hindert de talentvolle aanvaller voldoende, zodat de jongeling hoog over het doel van Zwolle schiet. De mandekker zat mis bij een lange bal.
9'
Op sommige momenten oogt het erg rommelig bij PEC Zwolle. De middenvelders van de bezoekers hebben niet de rust om de bal geconcentreerd rond te spelen. Feyenoord weet er nog niet van te profiteren.
7'
PEC Zwolle is absoluut niet met knikkende knieën naar Rotterdam gekomen. Het team van trainer Ron Jans probeert aanvallend voetbal te spelen tegen Feyenoord. Vooralsnog speelt de thuisploeg zich daar handig onderuit.
5'
Boer voorkomt een doelpunt van Feyenoord! Immers krijgt op de rand van het strafschopgebied alle ruimte om uit te halen. Boer pakt niet alleen het eerste schot van Immers, maar gooit zijn lichaam eveneens voor de rebound.
3'
Het regent ontzettend hard in het stadion voor Feyenoord. Het zal de schitterende grasmat niet ten goede komen vanavond. PEC Zwolle laat zich in het begin niet achteruit dwingen en zet Feyenoord vroegtijdig vast.
1'
In een sfeervolle Kuip is afgetrapt voor het duel tussen Feyenoord en PEC Zwolle. Eerst is een minuut stilte gehouden voor de vader van Ronald Koeman. Martin Koeman overleed deze week na een hartstilstand. Feyenoord draagt tevens een rouwband.
1'
Aanvang wedstrijd
Van harte welkom bij het liveverslag van Feyenoord tegen PEC Zwolle. Voor beide ploegen de laatste wedstrijd voor de winterstop. Mijn naam is Robin Tibbe en ik doe vandaag verslag van deze eredivisiewedstrijd. Zoals gebruikelijk beginnen we met de voorbeschouwing en gaan we daarna over op het liveverslag. De opstellingen zijn te vinden onder de knop wedstrijddetails. Veel plezier gewenst!

KNVB Beker

Zowel Feyenoord als PEC Zwolle wist zich deze week te verzekeren van deelname aan de kwartfinale van de KNVB Beker. De Rotterdammers gingen op bezoek bij Heracles Almelo en hadden grote moeite om een zege uit het vuur te slepen. Na 120 minuten was de stand gelijk, waardoor strafschoppen een winnaar moesten aanwijzen. Erwin Mulder wist in die reeks de zesde penalty te stoppen en kroonde zich daarmee tot matchwinner.

PEC Zwolle had geen kind aan Excelsior. De manschappen van trainer Ron Jans boekten een overtuigende 4-1 zege op de Kralingers. Daarmee verzekerde Zwolle zich van een plek in de kwartfinale. In de volgende ronde staat voor Zwolle een thuiswedstrijd tegen JVC Cuijk op het programma. Feyenoord krijgt het een stuk lastiger. De Stadionclub gaat in de Amsterdam ArenA op bezoek bij Ajax.

PEC Zwolle

Na een uitstekende competitiestart zit de formatie uit Overijssel in een dip. In het begin van het seizoen stonden de Zwollenaren zelfs nog even bovenaan in de Eredivisie, maar op dit moment is de 'winning moot' verdwenen. De formatie wist haar laatste zeven competitiewedstrijden niet om te zetten in drie punten. De laatste overwinning dateert van zondag 20 oktober. Toen was PEC Zwolle met maar liefst 6-1 te sterk voor ADO Den Haag.

Ronald Koeman

De hoofdtrainer van Feyenoord keert vanavond terug op de bank bij zijn werkgever. Ronald Koeman liet het bekerduel met Heracles Almelo aan zich voorbij gaan vanwege het overlijden van zijn vader Martin Koeman. De vader van Ronald Koeman werd zondag getroffen door een hartstilstand, waarna hij in een coma raakte. Woensdagavond overleed Martin Koeman op 75-jarige leeftijd aan de gevolgen van de hartstilstand.
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner