1 : 0 Torinfos in de Ticker Georginio Wijnaldum 38. / Schot met rechts
2 : 0 Torinfos in de Ticker Luuk de Jong 61. / Kopbal  (Marco van Ginkel)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Denis Cheryshev 66. / Schot met rechts
3 : 1 Torinfos in de Ticker Ola John 69. / Schot met links  (Luuk de Jong)
4 : 1 Torinfos in de Ticker Danny Hoesen 83. / Schot met rechts
5 : 1 Torinfos in de Ticker Leroy Fer 90. / Schot met rechts  (Ola John)

90'
Samenvatting
Uiteindelijk heeft Jong Oranje weinig moeite gehad om van Jong Rusland te winnen. Na de 3-1 knakten de Russen en was het eenvoudig uitvoetballen voor Oranje. De rode kaart van Jong Rusland heeft daar uiteraard bij geholpen. Bij een zege van Jong Spanje is Nederland vanavond verzekerd van de halve finale.
90'
90'
Gele kaart voor Denis Cheryshev (Rusland)
Cheryshev kan niet hebben dat hij gedold wordt door Van Rhijn en legt de verdediger neer. Op de kaart is wederom niets af te dwingen.
90'
Doelpunt voor Nederland, 5:1 door Leroy Fer
Wederom komt de invaller tot scoren! John komt goed door aan de linkerkant en legt de bal terug op de rand van het strafschopgebied. Fer schiet de bal hard op doel en ziet het leder via de handen van de doelman bovenin in het doel verdwijnen.
90'
Er worden nog vier minuten extra tijd toegevoegd. Dat lijkt een beetje overbodig bij deze stand, maar het zijn nou eenmaal de Europese regels.
90'
Gele kaart voor Ibrahima Tsallagov (Rusland)
De spelers van Jong Rusland kunnen de achterstand maar moeilijk accepteren. Wederom een actie die voorkomt uit pure frustratie.
88'
Gele kaart voor Alan Dzagoev (Rusland)
Dzagoev uit zijn frustraties op Martins Indi. De speler van Jong Rusland lijkt min of meer het shirt van de verdediger kapot te willen scheuren. Het tenue blijkt echter van goed materiaal gemaakt te zijn.
88'
Hoesen bijna met zijn tweede! Nadat de aanvaller de bal heeft ontvangen van John draait Hoesen zich goed vrij van zijn directe tegenstander. Vervolgens vliegt het schot van de Ajax-speler net over.
87'
Wijnaldum is net te laat bij de bal. De steekpass is te hard voor de middenvelder. Met een sliding probeert Wijnaldum de bal nog richting doel te glijden, maar de verdedigers van Rusland staan goed op te letten en kunnen het gevaar pareren.
83'
Doelpunt voor Nederland, 4:1 door Danny Hoesen
Zijn eerste balcontact is direct een doelpunt. Hoesen staat na een pass vrij voor de doelman en wipt, net zoals John, de bal kundig over de uitkomende doelman heen. Een verdediger van Rusland is net te laat om de bal voor de doellijn te keren.
81'
Nog iets minder dan tien minuten te spelen. Zoals gezegd: bij een overwinning later vanavond van Jong Spanje is Jong Oranje zeker van de halve finale. Jong Rusland zal ook afhankelijk zijn van het resultaat van Jong Spanje tegen Jong Duitsland.
81'
Wissel in bij Nederland -> Danny Hoesen
81'
Wissel uit bij Nederland -> Luuk de Jong
79'
Ondanks de achterstand geeft Jong Rusland het nog niet op. Het blijft op zoek gaan naar een doelpunt. Een treffer is immers genoeg om de spanning terug te brengen.
78'
Voor Jordy Clasie zijn het zijn eerste minuten dit toernooi. De middenvelder van Feyenoord kwam in het eerste duel, tot zijn eigen teleurstelling, niet in actie. Strootman heeft de aanvoerdersband overgegeven aan Fer.
77'
Wissel in bij Rusland -> Shota Bibilov
77'
Wissel uit bij Rusland -> Oleg Shatov
77'
Wissel in bij Nederland -> Jordy Clasie
77'
Wissel uit bij Nederland -> Kevin Strootman
76'
Zo komt Fer wederom als invaller binnen de lijnen. In het vorige duel, tegen Jong Duitsland, was hij goed voor het winnende doelpunt in de laatste minuut. Dat zal vandaag waarschijnlijk niet nodig zijn.
73'
Wissel in bij Nederland -> Leroy Fer
73'
Wissel uit bij Nederland -> Adam Maher
73'
Wissel in bij Rusland -> Andrey Panyukov
73'
Wissel uit bij Rusland -> Fedor Smolov
73'
Het spel is een stuk aantrekkelijker dan in de eerste helft. Beide ploegen spelen meer vooruit, waardoor er ruimte komt voor de aanvallers. Dat komt spelers zoals John en Wijnaldum ten goede. Alleen staat het achterin bij Nederland nog niet goed.
70'
Nu mag Jong Oranje het echt niet meer weggeven. Want normaal gesproken krijg je geen drie doelpunten tegen als de tegenstander met een man minder speelt. Maar bij voetbal weet je het nooit.
69'
Doelpunt voor Nederland, 3:1 door Ola John
En het verschil is weer twee doelpunten. De uittrap van Jeroen Zoet wordt door De Jong met het hoofd verlengd. Vervolgens kan John alleen op de doelman af. De buitenspeler van Benfica blijft rustig en wipt de bal beheerst over de doelman van Rusland heen.
68'
Ondanks dat Jong Rusland een man minder heeft, slaagt het er af en toe in om Jong Oranje onder druk te zetten. Oranje is nog zeker niet verzekerd van een overwinning.
66'
Doelpunt voor Rusland, 2:1 door Denis Cheryshev
Het is toch niet beslist. Eerst ontsnapt Oranje nog als Dzagoev op de paal komt, maar in de rebound is het voor Cheryshev slechts een kwestie van intikken. Cor Pot staat woedend langs de zijlijn.
63'
Nu lijkt de wedstrijd zo goed als beslist. Jong Rusland moet met tien man twee keer zien te scoren en hebben ook in de tweede helft nog geen uitgespeelde kans gehad. De Russen proberen het af en toe met een afstandsschot.
61'
Doelpunt voor Nederland, 2:0 door Luuk de Jong
De Jong scoort zijn eerste van het toernooi. Een voorzet vanaf rechts van Van Ginkel wordt bij de tweede paal tegendraads ingekopt door De Jong. De keeper is kansloos op de kopbal.
61'
Goede combinatie van Strootman en John aan de linkerkant. Strootman geeft de bal vervolgens goed voor. Wijnaldum krijgt zijn hoofd daarna tegen de bal, maar de doelman van Rusland staat goed op te letten en vangt het leder.
59'
Weer is het Shatov die kan uithalen namens Jong Rusland. De speler schiet hard op doel, maar de bal komt op de borstkas van Strootman. De PSV-middenvelder moet daar even van bijkomen.
57'
Van Ginkel verdedigt slordig uit. Zijn kopbal komt recht voor Shatov terecht, die besluit op doel te schieten. Zijn schot stuitert voor het doel van Zoet langs.
56'
Jong Rusland probeert met tien man de aanval te zoeken. Het staat aanvallender ingesteld dan in de eerste helft. Het spel van Rusland zorgt ervoor dat Jong Oranje meer ruimte gaat krijgen.
55'
Maher raakt de lat! Een voorzet vanaf rechts van Van Rhijn wordt door Maher ineens op de schoen genomen. Zijn geweldige volley spat uiteen op de lat. Als Maher die bal erin had geschoten, was het doelpunt ongetwijfeld de hele wereld overgegaan.
54'
Wissel in bij Rusland -> Denis Cheryshev
54'
Wissel uit bij Rusland -> Pavel Yakovlev
53'
Burlak ligt met veel pijn op de grond. Hij kreeg de noppen van De Jong tegen in zijn kruis. De speler van Jong Rusland lijkt wel door te kunnen.
51'
Jong Rusland mag eigenlijk niet verliezen vanavond. Het moet in de komende veertig minuten met tien man een doelpunt zien te maken.
51'
Gele kaart voor Taras Burlak (Rusland)
Burlak krijgt een gele kaart vanwege protesteren bij de scheidsrechter. Op de rode kaart van Chicherin valt echter niets af te dwingen.
50'
Rode kaart voor Nikita Chicherin (Rusland)
Een erg domme overtreding van de verdediger van Rusland. De speler van Dinamo Moskou zet van achteren een tackle in op Maher, terwijl de bal al gespeeld is. De scheidsrechter twijfelt geen moment en haalt de rode kaart uit zijn borstzak.
49'
Met de fysieke kracht van Jong Rusland zit het wel goed in de achterhoede. John, De Jong en Wijnaldum winnen bijna geen duel van hun directe tegenstander.
47'
Jong Rusland omsingelt het strafschopgebied van Jong Oranje. Stefan de Vrij maakt vervolgens hands in de zestien, maar de scheidsrechter ziet het over het hoofd. Hier komt Oranje erg goed weg. De Vrij kreeg het schot van Shatov tegen zijn hand aan.
46'
45'
Jong Oranje terecht op voorsprong. Nederland moet vanavond het spel maken en Jong Rusland gokt op een foutje bij Oranje. Ondanks het vele balbezit vallen er weinig kansen van Jong Oranje te noteren. Rusland heeft het alleen nog maar geprobeerd van afstand te scoren.
45'
44'
Yakovlev mag vanaf de linkerkant naar binnen trekken om vervolgens uit te halen. Hij plaats de bal in de linker onderhoek, daar ligt echter ook Jeroen Zoet. De doelman kan de bal klemmen.
43'
Jong Rusland zal nu wel de aanval moeten zoeken. Het is minimaal een punt en eigenlijk een overwinning nodig om uitzicht te houden op de halve finale. In de eerste wedstrijd verloor Rusland namelijk al met 1-0 van Jong Spanje.
41'
Jong Oranje lijkt direct door te willen druk voor rust. Het zoekt onder andere via Ola John de aanval. De voorzetten vanaf de linkerkant komen vooralsnog niet aan.
38'
Doelpunt voor Nederland, 1:0 door Georginio Wijnaldum
De middenvelder van PSV onderschept de bal en wordt niet aangepakt door de Russen. Vervolgens staat hij op twintig meter recht voor het doel en besluit Wijnaldum uit te halen. De bal verdwijnt keurig in de rechteronderhoek. Oranje verdient op voorsprong.
36'
Zoet gaat bij een corner onder de bal door. Het lukt Burlak niet om de bal daarna in te koppen namens Rusland, omdat hij wordt gehinderd door verdediger Martins Indi.
35'
Voor het eerst staat de verdediging van Jong Oranje echt onder druk. De Russen beginnen voorin sneller rond te spelen en dat zorgt voor gevaar.
34'
Mocht Jong Oranje vanavond winnen van Jong Rusland, dan kan het na vandaag al zeker zijn van de halve finale. Dan moet Jong Spanje wel zien te winnen van Jong Duitsland. Zowel Spanje als Nederland staat dan op zes punten en zijn niet meer in te halen.
30'
Nog een kwartier te spelen in de eerste helft. Nog altijd moet Jong Oranje het spel maken. Via Luuk de Jong was Oranje dicht bij een doelpunt. Zijn kopbal kwam echter op de paal terecht. Daar tegenover staat een schot van Dzagoev, dat net naast het doel van Zoet belandde.
29'
Fabio Capello, bondscoach van Rusland, lijkt met Dzagoev en Smolov te zijn meegevlogen naar Israël. De hoofdtrainer is vanavond aandachtig toeschouwer.
26'
De Jong raakt de paal! De aanvaller troeft bij een corner zijn directe tegenstander af en kopt de bal op de paal. Zo valt er in deze wedstrijd slecht sporadisch een kans te noteren. De Jong is nu al twee keer dicht bij een treffer geweest.
25'
Bij Jong Rusland doet vandaag Smolov voor het eerst mee tijdens dit toernooi. In het verleden stond hij onder contract bij Feyenoord, waar hij ploeggenoot was van De Vrij, Wijnaldum, Martins Indi, Leerdam en Fer. Smolov kon in de eerste wedstrijd nog niet in actie komen omdat hij nog een wedstrijd moest spelen met het nationale elftal van Rusland. Datzelfde geldt voor Dzagoev. Die pas zijn tweede interland voor Jong Rusland speelt.
22'
Door het geringe aantal supporters is er van sfeer vandaag geen sprake. In het stadion kun je de spelers met elkaar horen praten.
19'
Wijnaldum schiet de bal recht op de doelman. Na een fraaie lange pass van Strootman kan de PSV-speler aan de rechterkant van het strafschopgebied uithalen. De keeper ziet de bal recht op zich afkomen en stompt de bal weg. Veel meer zat er ook niet in voor Wijnaldum.
18'
Jong Rusland loert vooral op een fout bij Jong Oranje. De Russen laten Nederland tot de middenlijn komen en zitten er dan kort op. Tot nu toe heeft dat effect: geen uitgespeelde kansen voor Nederland.
16'
Dzagoev schuift de bal net langs het doel! Het talent ontvangt de bal op twintig meter en speelt Stefan de Vrij uit. Vervolgens schiet Dzagoev op het doel, maar ziet de bal net langs de linkerpaal over de achterlijn gaan.
15'
De beginfase verloopt rustig. In de eerste minuut viel al een kans te noteren voor Nederland, maar een verdediger van Jong Rusland kon een doelpunt voorkomen. Ondanks dat Nederland de gehele tijd het balbezit heeft creëert het verder geen uitgespeelde kansen.
14'
Zoet staat goed op te letten. Petrov omspeelde Van Ginkel en leek op het doel van Oranje af te kunnen. De goalie was op tijd uit zijn doel om gevaar van Jong Rusland te voorkomen.
11'
Jong Oranje begint steeds sterker te spelen. Op de helft van Jong Rusland is het echter nog te slordig in de passing om gevaar te stichten.
9'
Jong Oranje lijkt even met een prachtige aanval bezig te zijn, maar Luuk de Jong wordt terecht buitenspel gegeven. Het zag er veelbelovend uit: Vier spelers van Nederland tegenover drie verdedigers van Rusland.
7'
Jong Rusland begint iets verder naar voren te voetballen. Net zoals tegen Duitsland heeft de verdediging van Jong Oranje daar enigszins moeite mee.
4'
Yakovlev neemt het eerste schot van Rusland voor zijn rekening. Vanaf dertig meter haalt de middenvelder uit. De bal komt meer in de buurt van de cornervlag dan in de buurt van het doel van doelman Jeroen Zoet.
3'
Daar was bijna Luuk de Jong! Ola John zet zijn tegenstander aan de linkerkant te kijk. Vervolgens kan John met zijn linkerbeen voorgeven. Een verdediger van Rusland voorkomt nog net dat De Jong de bal over de doellijn kan lopen.
2'
Zoals verwacht begint Rusland afwachtend en laat het Nederland het spel maken, dat op deze prachtige mat overigens geen probleem moet zijn voor de mannen in het Oranje.
1'
De spelers staan op het veld en de volksliederen klinken door het stadion. Het stadion is niet volledig uitverkocht. Achter het rechter doel zit zelfs helemaal niemand.
Goedenavond, mijn naam is Robin Tibbe en ik doe vanavond voor u verslag van Jong Oranje tegen Jong Rusland. Onder het kopje 'wedstrijdschema' is de opstelling te vinden. Zoals gebruikelijk beginnen we met de voorbeschouwing, waarna we overgaan naar het liveverslag.

Eerste wedstrijden
Jong Oranje nam het in haar eerste wedstrijd op tegen Jong Duitsland. In de eerste helft waren de mannen van bondscoach Cor Pot oppermachtig. Ze kwamen dan ook op een 2-0 voorsprong. In het tweede bedrijf gingen de Duitsers meer druk naar voren zetten, waar de verdediging van Nederland moeite mee had. Jong Duitsland slaagde erin de stand gelijk te trekken en leek een punt uit het vuur te slepen. Een doelpunt van Leroy Fer in de laatste minuut zorgde er alsnog voor dat Jong Oranje de drie punten pakte. Jong Rusland speelde in haar eerste wedstrijd van het toernooi tegen titelfavoriet Jong Spanje. De Russen wisten lang stand te houden tegen het goed voetballende Spanje. Desondanks kreeg het tien minuten voor tijd een doelpunt om de oren en verloor het met 1-0. Rusland heeft dan ook een overwinning nodig om enigszins uitzicht te blijven houden op de halve finale.

Wijnaldum
Tijdens het duel tussen Jong Oranje en Jong Duitsland moet Georginio Wijnaldum geblesseerd het veld verlaten. De middenvelder annex aanvaller van PSV had na een botsing last van zijn rug. In eerste instantie was onduidelijk of Wijnaldum op tijd fit zou zijn voor het treffen met Rusland. Bondscoach Cor Pot gaf zaterdag tijdens de persconferentie aan te verwachten dat Wijnaldum tijdig fit is. Anders zou Florian Jozefzoon zijn meest logische vervanger zijn.

A-internationals
Jong Rusland moest het in haar eerste groepswedstrijd stellen zonder twee A-internationals. Talenten Alan Dzagoev en Feder Smolov kwamen vrijdag nog in actie voor het nationale elftal van Rusland. Dzagoev wordt gezien als één van de grootste talenten van Rusland en werd afgelopen seizoen kampioen met CSKA Moskou. Smolov is een spits en stond in het verleden onder contract bij Feyenoord. Momenteel staat de voorhoedespeler op de loonlijst bij FC Anzhi.