3:3
(Heenwedstrijd 1:2)
Dp.
0 : 1 Torinfos in de Ticker Omar Er Rafik 26. / Kopbal  (Yannick Bastos)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Jacob Mulenga 45. / Schot met links  (Gévero Markiet)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Jacob Mulenga 49. / Schot met rechts  (Jens Toornstra)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Jacob Mulenga 54. / Schot met rechts  (Cedric van der Gun)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Geoffrey Franzoni 64. / Penalty
3 : 3 Torinfos in de Ticker Yannick Bastos 72. / Schot met rechts

90'
Samenvatting
FC Utrecht blameert zich in eigen stadion. Vlak na de pauze leek Utrecht nog goed op weg door op 3-1 te komen. Toch kon het Differdange niet van zich afhouden en moest daarna nog twee doelpunten incasseren. Door een 3-3 is Utrecht nu al Europees uitgeschakeld.
90'
Einde wedstrijd
90'
Ook Caron laat het na om een doelpunt te maken. Wederom komt Er Rafik op Ruiter af. Ditmaal geeft hij de bal keurig af, maar Caron schiet hoog naast en over.
90'
Er Rafik verzuimt te scoren! De aanvaller komt alleen op Ruiter af. Hij lijkt dan geen kracht voor een goed schot meer te hebben. Zijn stift wordt eenvoudig gepakt door de doelman van FC Utrecht.
90'
De scheidsrechter heeft vijf minuten extra tijd aangegeven. Het zal voor Utrecht niet genoeg zijn om twee doelpunten te maken.
90'
Zo gaat het Europees avontuur van FC Utrecht al in de tweede voorronde van de Europa League eindigen. Vorig seizoen stonden de fans nog te juichen op het veld omdat er Europees voetbal was gehaald. Daar hebben ze niet lang van kunnen genieten.
88'
Gele kaart voor Antonio Luisi (FC Differdange 03)
De speler komt onbesuisd in en krijgt een gele kaart. Zo hebben al flink wat spelers van Differdange een gele kaart gekregen.
87'
De Kogel kopt bijna raak! De spits komt bij een voorzet boven iedereen uit en kan zijn hoofd tegen de bal krijgen. Zijn inzet wordt van de lijn gehaald door de voet van de keeper.
86'
Het publiek wordt steeds stiller. Ze zullen nu wel beseffen dat het Europees avontuur van FC Utrecht al voorbij is in de tweede voorronde van de Europa League.
84'
Wissel in bij FC Differdange 03 -> Antonio Luisi
84'
Wissel uit bij FC Differdange 03 -> Yannick Bastos
83'
Gele kaart voor Yannick Bastos (FC Differdange 03)
Weer gaat een speler van Differdange in het boekje voor tijdrekken. De aanvaller lijkt zich aan te stellen bij een overtreding, om op die manier extra tijd te rekken.
83'
Differdange verzuimt om op voorsprong te komen. Aan de linkerkant gaat Bastos alleen op Ruiter af. De aanvaller neemt daarna de bal niet goed mee, waardoor Markiet terug kan komen en hem voldoende hindert. De speler produceert een slap rolletje.
81'
Benieuwd hoe dit resultaat gevierd zal worden door de spelers van Differdange. Vorige week rookten de voetballers van Differdange rustig een sigaret na de 2-1 zege op FC Utrecht.
80'
Gele kaart voor Omar Er Rafik (FC Differdange 03)
De spits wordt bestraft voor tijdrekken. De aanvaller neemt te veel tijd voor een hoekschop en besluit daarna om hem toch maar niet te nemen.
79'
FC Utrecht wil wel voor haar laatste kans gaan, maar lijkt niet bij machte. De spelers van de Domstedelingen worden zelfs een beetje achteruit gedrukt.
77'
Het spel in de Galgenwaard wordt steeds harder. Differdange doet er alles aan om de Nederlandse ploeg uit het strafschopgebied te houden.
76'
Rodrigues wilde zelf wel verder, maar zijn trainer neemt geen risico. Op het moment dat de speler van het veld afloopt, grijpt hij ook naar zijn hamstring. Verstandige keuze van de oefenmeester.
76'
Wissel in bij FC Differdange 03 -> Michel Kettenmeyer
76'
Wissel uit bij FC Differdange 03 -> André Rodrigues
75'
Wissel in bij FC Utrecht -> Yoshiaki Takagi
75'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Édouard Duplan
74'
Zo gebeurt er in de tweede helft veel in de Galgenwaard en staat het scorebord op 3-3. FC Utrecht heeft twee doelpunten nodig om door te gaan naar de volgende ronde.
73'
Gele kaart voor André Rodrigues (FC Differdange 03)
Een pittige tackle van de aanvoerder van Differdange. De speler raakt er zelf bij geblesseerd en geeft aan te moeten worden gewisseld.
72'
Doelpunt voor FC Differdange 03, 3:3 door Yannick Bastos
Differdange komt op gelijke hoogte. Direct na de wissel van de uitploeg staat Utrecht te slapen. In eerste instantie brengt Ruiter nog redding op een inzet van invaller Caron. Daarna krijgt Bastos de bal voor zijn voeten en schiet de bal hard tegen het net.
72'
Wissel in bij FC Differdange 03 -> Gauthier Caron
72'
Wissel uit bij FC Differdange 03 -> Omer Bisevac
71'
Gele kaart voor Omer Bisevac (FC Differdange 03)
De speler wordt gewisseld maar neemt te veel tijd. De arbiter slingert hem daarvoor op de bon.
71'
Een aanvallende wissel van Wouters. De Kogel vervangt verdediger Heerings. Het is alles of niets voor de eredivisieclub.
71'
Wissel in bij FC Utrecht -> Leon de Kogel
71'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Kai Heerings
70'
Differdange schiet snoeihard op de paal! Het begint er steeds meer op te lijken dat de ploeg uit Luxemburg aan het langste eind gaat trekken. Bisevac schiet van afstand op doel en denkt de bal in de kruising te doen schieten. Ruiter ziet het leder achter zich op de binnenkant van de paal komen. Utrecht leeft nog.
69'
Zoals verwacht neemt Differdange na de 3-2 weer haar verdedigende houding aan. FC Utrecht gaat het de komende twintig minuten lastig krijgen om nog een doelpunt te maken. Bij deze stand zal het uitgeschakeld zijn.
66'
Gele kaart voor Kai Heerings (FC Utrecht)
Een onnodige tackle van de verdediger op de middenlijn. Met een harde sliding haalt Heerings doelpuntenmaker Er Rafik onderuit.
64'
Doelpunt voor FC Differdange 03, 3:2 door Geoffrey Franzoni
De verdediger laat Ruiter in de linker onderhoek kansloos. Met deze stand is Differdange door naar de volgende voorronde van de Europa League.
63'
De bal gaat op de stip voor Differdange! Er Rafik is te snel voor Heerings. De aanvaller gaat over de knie van de verdediger, waardoor de scheidsrechter terecht een strafschop geeft.
61'
FC Utrecht moet nu wel beseffen dat ze er nog zeker niet zijn. Een goede tegenaanval kan een treffer voor Differdange betekenen, waardoor de bezoekers uit Luxemburg door zouden zijn.
59'
Differdange schiet op de paal! De ploeg uit Luxemburg komt met een counter er razendsnel uit. Bastos trekt twee verdedigers naar zich toe en schiet vanaf twintig meter op het doel. Ruiter is kansloos, maar ziet de bal naast zich op de paal belanden.
56'
Na de komst van Van der Gun heeft Utrecht aanvallend meer te vertellen. Dat heeft ook effect op het publiek. De supporters steunen hun ploeg en hen gezichten zijn minder gespannen dan in de eerste helft. Het is in ieder geval zeker dat er geen verlenging gespeeld zal worden.
54'
Doelpunt voor FC Utrecht, 3:1 door Jacob Mulenga
Van der Gun komt aan de rechterkant door en houdt het overzicht. De vleugelaanvaller kijkt goed rond en schuift de bal beheerst voor het doel langs. Daar staat Mulenga om van dichtbij zijn derde van de avond binnen te tikken. De spits mag na de wedstrijd de bal mee naar huis.
52'
Deze wedstrijd telt over twee ontmoetingen al zes doelpunten, maar in totaal zijn er slechts twee verschillende doelpuntenmakers: Er Rafik en Mulenga.
51'
Bijna de derde van Mulenga! Met een goede aanname zorgt Mulenga ervoor dat hij kan uithalen. De keeper stond al te ver voor zijn doel, maar de aanvaller schiet ruim over.
49'
Doelpunt voor FC Utrecht, 2:1 door Jacob Mulenga
De spits krijgt de bal van Toornstra aan de linkerkant in het strafschopgebied. Hij kapt vervolgens een tegenstander uit en schiet daarna met rechts door het midden raak. Het is zijn tweede van de avond. Met deze tussenstand gaan we verlengen.
47'
Gele kaart voor Jens Toornstra (FC Utrecht)
De middenvelder springt vol tegen Caillet op. Hij had alleen oog van zijn tegenstander.
46'
Van der Gun moet voor meer gevaar aan de linkerkant gaan zorgen. Jongeling Schepers wist er maar één keer langs te komen. Voor de rest kon de vleugelaanvaller niet overtuigen.
46'
Aanvang tweede helft
45'
Wissel in bij FC Utrecht -> Cedric van der Gun
45'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Bob Schepers
45'
FC Utrecht speelt in de eerste helft niet goed genoeg om vanavond te winnen. Differdange kwam op voorsprong en had zelfs vaker kunnen scoren. Gelukkig voor trainer Jan Wouters profiteerde Mulenga vlak voor tijd van een fout van de keeper en staat het gelijk in de Galgenwaard. In de tweede helft moet het een stuk beter.
45'
Einde eerste helft
45'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:1 door Jacob Mulenga
Vlak voor rust maakt Utrecht een broodnodig doelpunt. Een lange bal van Markiet vanaf de middenlijn is lang onderweg. De doelman van Differdange komt uit en laat de bal vervolgens over zich heen gaan. Dan staat Mulenga klaar om de bal in een leeg doel schieten.
45'
Utrecht begint weer iets naar voren te drukken, maar het kan niet tot een uitgespeelde kans komen. Dat is volledig toe te schrijven aan het sterk verdedigende Differdange.
42'
Gele kaart voor Geoffrey Franzoni (FC Differdange 03)
De verdediger valt bij zijn tackle boven op de bal en voorkomt met zijn arm dat Schepers met de bal verder kan. Terecht gegeven kaart van de scheidsrechter.
41'
Nog een kans voor Differdange! Na een scherpe pass staat Rodrigues aan de zijkant oog-in-oog met Ruiter. De speler van Differdange schiet recht op de doelman af. FC Utrecht staat op kraken.
40'
Bijna het volgende doelpunt van Differdange Rodrigues kan aan de linkerkant vrij doorlopen en de zijkant van het strafschopgebied bereiken. Zijn voorzet raakt de tenen van de inglijdende Bastos. Het is net niet genoeg om de bal in het doel van FC Utrecht te krijgen.
39'
Differdange heeft steeds minder moeite om FC Utrecht van zich af te houden. Het gaat zelfs aanvallender spelen. Het zorgt voor onvrede op de tribunes.
37'
Duplan zal vandaag geen moeite hebben om te communiceren met zijn tegenstanders. De aanvaller van FC Utrecht was deze week bij de persconferentie van Differdange aanwezig om die te vertalen naar het Nederlands. Hij had keurig pen en papier meegenomen.
33'
Grote kans voor Toornstra! De verdediging van Differdange staat niet goed op te letten. Toornstra neemt de bal tussen twee verdedigers knap aan en zet zichzelf vrij voor de keeper. De middenvelder schiet vervolgens tegen de uitkomende doelman op en helpt zo een kans omver.
32'
Gele kaart voor Andy May (FC Differdange 03)
De speler wil een vrije trap mee en zeurt daarom bij de scheidsrechter. De arbiter laat zien daar niet van gediend te zijn. May krijgt daardoor de eerste kaart van de wedstrijd.
31'
Differdange gaat zich nu alleen nog maar beperken tot tegenhouden. Het hoopt dan via een counter of een lange bal een keer gevaarlijk te worden. FC Utrecht gaat het moeilijk krijgen om door de muur uit Luxemburg heen te komen.
28'
FC Utrecht had de overhand, maar staat even te slapen en krijg dan direct een doelpunt om de oren. Markiet stond daar niet goed te verdedigen. Het publiek zingt nu 'alles of niets'.
27'
Doelpunt voor FC Differdange 03, 0:1 door Omar Er Rafik
Een hoekschop van Differdange komt helemaal aan de rechterkant terecht. Daar staat Bastos om de bal opnieuw voor te geven. Er Rafik ontsnapt dan aan de aandacht van Markiet en kan vrij inkopen. Nu gaat het erg lastig worden voor FC Utrecht. Ze moeten twee keer scoren voor een verlenging.
25'
Botsing tussen drie spelers, waarbij Mulenga namens FC Utrecht naar de grond gaat. De aanvaller heeft last van zijn hoofd. Na behandeling kan hij het spel gewoon weer gaan hervatten. De twee spelers van Differdange kunnen ook verder.
21'
Schot van Schepers geblokt! Mulenga worstelt zich er aan de rechterkant langs. De bal die hij voorgeeft komt via Duplan voor de voeten van Schepers. Het schot van de jongeling kan nog net geblokt worden door een verdediger.
20'
Het is enigszins verrassend te noemen dat Bulthuis speelt. De verdediger kampte met een hamstringblessure. De verwachting was dat hij dit Europees duel niet zou halen. Desondanks doet hij vanaf het eerste fluitsignaal mee.
18'
FC Utrecht heeft het meeste balbezit. Handig gaat het daar nog niet mee om. Op de kans van Schepers na is het niet gevaarlijk geweest. Daarnaast maakt het onnodige overtredingen, waardoor Differdange soms aan een aanval kan denken.
14'
Overigens is FC Utrecht nog niet klaar op de transfermarkt. Dat heeft hoofdtrainer Jan Wouters aangegeven. Vooralsnog trok het alleen Timothy Derijck op huurbasis aan. De centrale verdediger komt over van PSV. Hij kan vanavond niet in actie komen omdat hij te laat was ingeschreven.
13'
Differdange slaagt er na de eerste vijf minuten niet meer in om van eigen helft af te komen. FC Utrecht heeft de uitploeg onder druk staan. Het zorgt voor een scrimmage in het strafschopgebied van Differdange. Een verdediger kan de bal nog net wegwerken.
9'
Mulenga weet niet te profiteren van een goede vrije trap van Toornstra. De middenvelder gaf de bal vanaf veertig meter prima voor. De kopbal van de spits ging echter ruim over het doel van Differdange.
6'
Kans voor FC Utrecht! Schepers is er aan de linkerkant vandoor, terwijl de keeper aarzelt om uit te komen. Schepers wil de bal vervolgens breed leggen op de inkomende Mulenga. Met een uiterste inspanning slaagt de doelman er nog in om de bal voor de spits weg te tikken. Anders kon Mulenga in een leeg doel intikken.
5'
De wedstrijd golft in de openingsfase op en neer. Utrecht laat prima combinatievoetbal zien op het middenveld. Daar tegenover staat dat Differdange de juiste spelers heeft om een tegenaanval te plaatsen. Bovendien houden ze het achterin goed dicht.
4'
Het publiek zweept de spelers op. FC Utrecht zet Differdange onder druk, maar moet oppassen voor een counter. Een tegendoelpunt kan dodelijk zijn. Dan gooit de ploeg uit Luxemburg het achterin dicht.
2'
Ook de eerste overtreding van de wedstrijd is een feit. De elleboog van Bukvic raakt het gezicht van Heerings. De verdediger van FC Utrecht moet behandeld worden aan zijn kaak, maar kan verder.
1'
Differdange zoekt direct na de aftrap de aanval. Er Rafik, doelpuntenmaker van de vorige wedstrijd, sleept er een corner uit voor zijn ploeg. De hoekschop levert geen gevaar op.
1'
Aanvang wedstrijd
Het publiek is er klaar voor. De Galgenwaard is goed gevuld. Iedereen maakt zich op voor een Europese avond, waarin Utrecht moet winnen.
FC Utrecht - FC Differdange 03
Vanavond speelt FC Utrecht tegen Differdange 03. Het is een wedstrijd in de tweede voorronde van de Europa League. Wanneer de Nederlandse club vandaag wint van de club uit Luxemburg, dan zal het nog twee rondes moeten overleven om de groepsfase te bereiken.

Vorig duel
De eerste ontmoeting tussen beide clubs eindigde in een 2-1 zege voor Differdange 03. In het begin leek er nog niets aan de hand voor de mannen van trainer Jan Wouters. Jacob Mulenga was na twee minuten al trefzeker voor FC Utrecht. Desondanks ging Differdange met de overwinning aan de haal. Beide doelpunten van de Luxemburgse club kwamen op naam van Omar Er Rafik. De score had nog hoger kunnen uitvallen voor Differdange, aangezien Utrecht twee keer ontsnapte aan een strafschop tegen.

De club bestaat nog maar sinds 2003. Het is ontstaan na een fusie van Red Boys Differdange en AS Differdange. In het seizoen 2005/2006 promoveerde de club naar het hoogste niveau in eigen land. Dat kwam omdat de competitie werd uitgebreid van twaalf naar veertien clubs. Naast Differdange slaagde slechts één andere club uit Luxemburg erin om de voorronde van de Europa League te bereiken. De beste prestatie van Differdange in Europa is het behalen van de laatste voorronde van de Europa League. Dat was in het seizoen 2011/2012. Paris Saint-Germain was destijds het eindstadion voor Differdange.

Voorbereiding FC Utrecht
De eredivisieclub begon al vroeg aan de voorbereiding om op tijd fit te zijn voor de Europa League. Op 29 juni speelde het haar eerste oefenwedstrijd tegen Regioteam Soest (1-3 zege). Het team van Wouters won elke oefenwedstrijd. Regioteam de Meern (12-0), FC Nijkerk (2-0), SV Houten (3-0) en FC Emmen (2-1) moesten allen hun meerdere herkennen in FC Utrecht.

Transfers
Tot op heden deed FC Utrecht deze zomer één aankoop. Timothy Derijck wordt komend seizoen gehuurd van PSV. De club uit de Domstad zag echter een paar sterkhouders vertrekken. Anouar Kali stapte transfervrij over naar Roda JC Kerkrade, Mike van de Hoorn speelt komend voetbaljaargang voor Ajax, AZ nam Jan Wuytens transfervrij over van Utrecht en Nana Asare beproeft zijn geluk bij AA Gent. Bovendien wordt er nog getrokken aan de diensten van Jens Toornstra en Jacob Mulenga.
Van harte welkom bij dit liveverslag van FC Utrecht - FC Differdange 03. Mijn naam is Robin Tibbe en ik doe vanavond verslag van deze wedstrijd. Onder het kopje 'wedstrijdschema' is de opstelling te vinden. Zoals gebruikelijk beginnen we met de voorbeschouwing en gaan daarna over naar het liveverslag.
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner