16:30 uur
Vitesse
4:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Kelvin Leerdam 3. / Kopbal  (Theo Janssen)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Robert Braber 12. / Schot met links  (Romeo Castelen)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Romeo Castelen 39. / Schot met rechts  (Peter Jungschläger)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Valeri Qazaishvili 54. / Schot met rechts  (Jonathan Reis)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Sander Duits 74. / Penalty
4 : 2 Torinfos in de Ticker Sander Duits 76. / dir. vrije trap

90'
Samenvatting tweede helft
De tweede helft begon rommelig, waar Vitesse van profiteerde en scoorde. Daarna kon het duel alle kanten op en was het uiteindelijk Castelen die voor de beslissing zorgde door een strafschop te versieren. Een terechte 4-2 zege van RKC op Vitesse.
90'
90'
Er zijn drie minuten extra tijd bij gekomen. RKC roeit elke bal naar voren die in de buurt van de verdediging komt. Vitesse komt er niet meer door.
89'
Zo mag Slager nog een paar minuten meedoen. Koeman haalt een verdediger naar de kant voor een aanvaller, dat betekent dat er dus wat geschoven moet worden in het elftal.
88'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Denzel Slager
88'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Rémy Amieux
86'
Het geloof bij Vitesse is nu ook wel weg. De Arnhemmers maken geen haast meer om nog een doelpunt te maken. Zo kan RKC Waalwijk straks drie punten bijschrijven en heeft het na twee duels keurig vier punten.
83'
De poging van Bosz om alles of niets te gaan spelen lijkt te laat te komen. Verdediger Van der Struijk moet het veld ruimen voor Pedersen. De trainer had beter in de rust Havenaar eraf kunnen halen voor de Noorse aanvaller.
83'
Wissel in bij Vitesse -> Marcus Pedersen
83'
Wissel uit bij Vitesse -> Frank van der Struijk
82'
RKC Waalwijk zakt nu volledig terug op eigen helft. Het moet nog acht minuten zien vol te houden. Bovendien mag het ook nog een doelpunt incasseren.
80'
Gevaarlijk moment van Vitesse. Theo Janssen vuurt een afstandsschot af en ziet zijn poging net naast het doel van RKC Waalwijk verdwijnen.
77'
Zo is de wedstrijd in twee minuten tijd beslist door twee goals van Duits. Beiden uit een dood spelmoment: een strafschop en vrije trap. Een bittere pil die geslikt moet worden door Vitesse.
76'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 4:2 door Sander Duits
De aanvoerder schiet ook zijn tweede van de middag binnen! Een schitterende vrije trap van Duits. Hij krult de bal behendig over de muur en legt het leder keurig in de rechter hoek. Velthuizen kan alleen maar naar de bal kijken.
75'
Castelen kan niet verder. De aanvaller heeft kramp in zijn kuit en heeft alles gegeven vandaag. De vleugelspeler was bij alle doelpunten betrokken en schenkt zijn team tegen Vitesse wellicht de overwinning.
75'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Mitch Apau
75'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Romeo Castelen
74'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 3:2 door Sander Duits
De aanvoerder schiet de bal in de linker onderhoek. Velthuizen zat er nog met zijn hand aan, maar kon het leder niet voldoende keren. RKC op voorsprong tegen Vitesse!
72'
Gele kaart voor Jan-Arie van der Heijden (Vitesse)
De centrale verdediger krijgt een gele kaart voor het neerleggen van Castelen. De aanvaller was Van der Heijden te vlug af met zijn bewegingen.
72'
Strafschop voor RKC! Castelen gaat op avontuur in het strafschopgebied en wordt uiteindelijk naar de grond gewerkt door Van der Heijden. De aanvaller is vandaag enorm belangrijk voor RKC.
71'
Vitesse en RKC nemen geen genoegen met een punt. Beiden zoeken volop de aanval. Daardoor ontstaat enorm veel ruimte op het middenveld. Het is makkelijk oversteken voor de aanvallers.
68'
De wedstrijd kan momenteel alle kanten opgaan. Geen van beide partijen heeft de controle op dit moment in handen.
66'
Gele kaart voor Kelvin Leerdam (Vitesse)
De middenvelder van Vitesse gaat onnodig hard door op Braber. Wiedemeijer stond er met zijn neus bovenop en kan niets anders dan een gele kaart geven.
64'
Joachim helpt een grote kans omver! Castelen controleert aan de rechterkant de bal op zijn borst. Geeft vervolgens de bal keurig af op Duits, die ineens doorspeelt naar Joachim. De spits stond helemaal vrij en had de hoek voor het uitkiezen. Toch krijgt Joachim het voor elkaar de bal naast te schieten.
62'
Vitesse begint de overhand te krijgen. Het vangt RKC op de middenlijn op en dat heeft effect. De Waalwijkers komen er niet doorheen en Vitesse probeert bij overname een snelle tegenaanval te plaatsen.
59'
Net zoals in de eerste helft blijft het spelbeeld slordig. Vooral Vitesse heeft veel overtredingen nodig in deze wedstrijd. RKC met het meeste balbezit, maar RKC heeft moeite met het vinden van een opening.
56'
Zo scoort Vitesse net zoals in de eerste helft een vroeg doelpunt. Op het moment dat RKC de wedstrijd in handen leek te hebben. De Waalwijkers hadden de controle.
54'
Doelpunt voor Vitesse, 2:2 door Valeri Kazaishvili
Vitesse komt terug in de wedstrijd! Reis zorgt met een perfecte pass ervoor dat Kazaishvili de bal kan aannemen op de rand van het strafschopgebied. Na een schijnbeweging schiet de invaller de bal keurig in het doel.
53'
Velthuizen ontsnapt aan een rode kaart. Een aanvaller van RKC kwam in botsing met de keeper van Vitesse. Op het moment dat de speler zijn excuus wil aanbieden, maakt de goalie een natrappende beweging. Schijnbaar niet gezien door de scheidsrechter.
52'
Een mooie aanval van RKC over de rechterkant. Castelen en Braber weten elkaar eenvoudig te vinden. De voorzet van de middenvelder komt daarna bij de tweede paal. Daar staat echter geen teamgenoot.
51'
Het is een klein wonder te noemen dat Havenaar nog op het veld staat. De aanvaller van Vitesse speelt werkelijk elke bal fout. In de tweede helft mag hij het aan de linkerkant proberen.
49'
Aan het begin van de tweede helft is het balbezit voor Vitesse. De uitploeg zal wel moeten, dat lijkt ook RKC Waalwijk te denken. De gastheer laat Vitesse het spel maken en staat defensief goed.
47'
Een duidelijk signaal van trainer Peter Bosz. Die twee spelers naar de kant haalt en daardoor veel moet schuiven in zijn elftal.
46'
Wissel in bij Vitesse -> Davy Pröpper
46'
Wissel uit bij Vitesse -> Patrick van Aanholt
46'
46'
Wissel in bij Vitesse -> Valeri Kazaishvili
46'
Wissel uit bij Vitesse -> Giorgi Chanturia
45'
Samenvatting eerste helft
De openingsfase was van beiden veel belovend. Aanvallend voetbal en van beide kanten een doelpunt. Daarna zakte de wedstrijd volledig in en ging het tempo omlaag. Het verkeerd openklappen van de buitenspelval van Vitesse zorgt voor de voorsprong van RKC.
45'
44'
RKC zakt volledig terug op eigen helft. Het wil met de voorsprong de rust in. Voor Vitesse is er op deze manier geen doorkomen aan.
42'
De frustratie is groot bij Theo Janssen. De middenvelder wilde een vrije trap, maar kreeg die niet van de scheidsrechter. Vervolgens blijft Janssen demonstratief staan en scheldt hij de arbiter de huid vol.
41'
Een doelpunt uit het niets, aangezien er een laag tempo werd gehanteerd. Beide ploegen deden het rustig aan, maar uit het niets was daar ineens Castelen er vandoor.
39'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 2:1 door Romeo Castelen
De buitenspelval van Vitesse klapt niet goed open! Invaller Jungschläger wipt de bal behendig over de verdediging van Vitesse heen, waarna Castelen alleen op Velthuizen af kan. De vleugelaanvaller blijft rustig en schuift de bal beheerst raak. Het is zijn eerste doelpunt sinds zes seizoenen tijd.
37'
Een redelijke kans voor Joachim. Braber zet de spits vrij voor de keeper, maar de aanvaller heeft te veel tijd nodig om te schieten. Op het moment dat hij de trekker overhaalt is Kashia er al tussen gesproken om de bal te blokken.
37'
Havenaar speelt vooralsnog een ongelukkige wedstrijd voor Vitesse. De lange spits is bijna elke bal kwijt, waardoor RKC dan het balbezit kan overnemen.
34'
Braber met een geplaatst schot. Joachim kreeg alle ruimte om de bal op rechts mee te geven aan Schet. De vleugelaanvaller gaf de bal keurig af op de inkomende Braber, maar hij schiet de bal over het doel van Velthuizen.
33'
Beide ploegen voetballen alsof ze al voor staan. Zowel Vitesse als RKC heeft geen haast met het opzetten van een aanval. Het spel speelt zich vooral af op het middenveld.
30'
Duits schiet op de paal! Na een overtreding van Leerdam mag Duits op twintig meter aanleggen voor een vrije trap. Duits had Velthuizen al geklopt, maar de RKC'er ziet de bal op de linker paal belanden. Vitesse ontsnapt aan een achterstand.
28'
Het valt duidelijk te zien dat Theo Janssen de regisseur is van dit Vitesse. De middenvelder komt telkens de bal ophalen bij de verdedigers en bepaalt daarna over welke kant het spel wordt voortgezet.
26'
Vitesse dwingt RKC Waalwijk steeds verder terug op de eigen helft. Verdedigend heeft RKC-trainer Erwin Koeman zijn mannen goed neergezet. Er valt bijna niet door te komen.
23'
Voor deze wedstrijd was RKC Waalwijk overigens de enige ploeg in de Eredivisie die nog een 'clean sheet' had. Die is nu verdwenen na het snelle doelpunt van Leerdam.
21'
De omstandigheden lijken perfect voor een mooie wedstrijd. Toch hebben beide clubs nu besloten om het tempo laag te houden. Zowel Vitesse als RKC loert op een fout bij de tegenstander.
19'
Waar het speltempo hoog lag in het eerste kwartier, daar is dat nu erg omlaag gegaan. Vitesse laat het balbezit over aan RKC Waalwijk. De thuisploeg laat bij tijd en wijlen goed positiespel zien.
17'
Na het doelpunt van Braber heeft RKC de controle overgenomen. De bal gaat achterin rustig rond en af en toe zoekt de thuisploeg naar een gaatje in de defensie van Vitesse.
15'
Een kwartier gespeeld. Een leuke openingsfase, waarin Vitesse de bovenliggende partij is. Vitesse stond echter te slapen bij het tegendoelpunt van RKC. De thuisploeg begint nu meer naar voren te voetballen.
12'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 1:1 door Robert Braber
En zo staat het alweer gelijk in Waalwijk. Het doelpunt kan grotendeels op het conto van Castelen worden geschreven. Aan de rechterkant speelt de vleugelaanvaller twee spelers uit. Daarna geeft Castelen keurig af op Braber, die met links de bal in de verre hoek schuift.
11'
Anderson gaat geblesseerd naar de kant. Het tweede optreden van de jongeling duurt niet langer dan tien minuten. Anderson is afkomstig uit de jeugdopleiding van RKC Waalwijk.
11'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Peter Jungschläger
11'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Kenny Anderson
11'
Een mega kans voor Joachim! Door een slechte terugspeelbal kan Joachim vrij inschieten. DEe spits heeft de hoek voor het uitkiezen, maar schiet hoog over.
10'
De voorzet van Reis wordt net niet ingetikt! Ibarra gaat in het midden op avontuur en krijgt de bal aan de rechterkant bij Reis. De strakke voorzet van de Braziliaan kan daarna net niet ingetikt worden door Havenaar. RKC is zoekende.
10'
Het eerste schot van RKC Waalwijk komt vandaag van Braber. De middenvelder draait zich aan de rechterkant van de zestien vrij, maar schiet dan hoog over het doel van Velthuizen. De Waalwijkers worden voor de de rest naar achteren gedrukt.
8'
Vitesse is goed aan de wedstrijd begonnen. Het krijgt van RKC Waalwijk alle ruimte om het eigen spel te spelen. Zo kan Ibarra al twee keer zonder druk een voorzet geven vanaf rechts.
6'
Dennis Rommedahl is aandacht toeschouwer in het Mandemakers Stadion. De zomeraankoop van RKC was vorige week nog geschorst, maar heeft nu te kampen met een hakblessure.
5'
Een leuke openingsfase in Waalwijk. Direct na de tegentreffer gaat RKC op zoek naar de gelijkmaker. Het zorgt voor veel ruimte op het middenveld voor zowel Vitesse als de thuisploeg.
3'
Doelpunt voor Vitesse, 0:1 door Kelvin Leerdam
En daar is het doelpunt al voor Vitesse! Een hoekschop van Theo Janssen aan de linkerkant komt goed voor het doel. Tussen twee tegenstanders in kopt Leerdam de bal vervolgens in de verre hoek. Een prima begin van deze wedstrijd.
3'
Beide ploegen beginnen aanvallend aan de wedstrijd. Vitesse probeert over de linkerkant gevaar te stichten via Chanturia. RKC Waalwijk hoopt op de snelheid van Romeo Castelen.
1'
Vitesse speelt vandaag in een mooi wit tenue. RKC Waalwijk zoals gebruik voor eigen publiek in het geel.
1'
Het veld ligt er vandaag perfect bij in het Mandemakers Stadion. De tos heeft zojuist plaatsgevonden en de wedstrijd staat op punt van beginnen.
Vanmiddag staan RKC Waalwijk en Vitesse tegenover elkaar in de tweede speelronde van de Eredivisie. De thuisploeg speelde haar eerste wedstrijd van het seizoen gelijk tegen FC Twente. Vitesse begon met een 3-1 zege op Heracles Almelo aan het nieuwe voetbaljaargang.

RKC Waalwijk
De Waalwijkers gingen in hun eerste wedstrijd op bezoek bij FC Twente. De mannen van trainer Erwin Koeman hadden niets in te brengen, maar wisten wel hun doel schoon te houden. Onder andere door goed keeperswerk van Jan Seda.

Vitesse
De Arnhemmers zijn met een prima overwinning op Heracles Almelo begonnen aan het seizoen. De ploeg van hoofdtrainer Peter Bosz kreeg voldoende kansen om de score nog verder uit te breiden. Onder andere Kelvin Leerdam had veel mogelijkheden om vaker te scoren. Het tegendoelpunt werd veroorzaakt door een fout in de verdediging van Vitesse, waardoor de uitstekend keepende Piet Velthuizen alsnog een goal moet incasseren.

Transfers
Bij RKC Waalwijk hebben er veel transfers plaatsgevonden. Zo versterkte het haar selectie onder andere met Aurelien Joachim, Dennis Rommedahl, Remi Amieux en Romeo Castelen. Daar tegenover staat het vertrek van vrijwel de gehele achterhoede. Ard van Peppen en Guy Ramos vertrokken naar Roda JC Kerkrade en Cuco Martina speelt vanaf heden voor FC Twente. Vitesse maakt dit seizoen gebruik van vier huurlingen van Chelsea, daarnaast legde het Marko Vejinovic en Kelvin Leerdam vast. Vitesse zag echter sterkhouders Wilfried Bony (Swansea City) en Marco van Ginkel (Chelsea) vertrekken.

Kelvin Leerdam
De van Feyenoord overgekomen Leerdam kan dit seizoen een belangrijke speler worden voor Vitesse. Dat heeft de middenvelder al laten zien in zijn eerste competitiewedstrijd voor de formatie uit Arnhem. Leerdam was overal op het veld te vinden en wist bovendien te scoren. Daarnaast creëerde Leerdam veel ruimte voor zichzelf, waardoor hij zijn doelpuntentotaal flink had kunnen opkrikken.
Van harte welkom bij het liveverslag van RKC Waalwijk - Vitesse. Mijn naam is Robin Tibbe en ik doe vandaag verslag van deze wedstrijd in de tweede speelronde van de Eredivisie. Zoals gebruikelijk beginnen we met de voorbeschouwing en gaan we daarna verder met het liveverslag. De opstellingen zijn te vinden onder het kopje 'wedstrijdschema'.