14:30 uur
Go Ahead Eagles
1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Dave Bulthuis 15. / Kopbal  (Tommy Oar)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Xander Houtkoop 46. / Schot met links  (Jarchinio Antonia)

90'
Samenvatting tweede helft
Go Ahead Eagles was in de tweede helft de bovenliggende partij en liet bij tijd en wijlen Utrecht alle hoeken van het veld zien. De gasten hadden zelfs recht op drie punten, maar Ruiter en de paal voorkwamen een nederlaag van FC Utrecht. Aan de andere kant toonde Room zich een betrouwbare doelman.
90'
90'
Van der Linden schiet op de paal! Een geweldige vrije trap van de verdediger van Go Ahead. De bal leek op weg richting de rechter kruising, maar de paal voorkomt een doelpunt en drie punten voor Go Ahead. De promovendus had vandaag meer verdiend dan één punt.
90'
Gele kaart voor Kai Heerings (FC Utrecht)
De verdediger van FC Utrecht haalt Kolder naar de grond. De bal ligt op een interessante plek voor een schot direct op het doel.
90'
De extra tijd bedraagt vijf minuten. Beide ploegen hebben dus zeker een kans om nog een doelpunt te maken. Go Ahead dringt daar het meest op aan.
89'
FC Utrecht maakt steeds meer fouten in de slotfase. Go Ahead slaagt er niet in om dat om te zetten in een doelpunt. Een schot van Antonia wordt net op tijd geblokt door verdediger Heerings. De ploeg uit Deventer maakt de meeste aanspraak op een overwinning.
87'
Een gevaarlijke vrije trap van Toornstra! Daar was bijna de winnende voor FC Utrecht. Toornstra ziet zijn poging net naast de rechter paal verdwijnen. Room was al onder de bal door, maar tot zijn opluchting ging de bal naast. Bij de tweede paal had Heerings het leder ook nog kunnen inkoppen.
85'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Joeri Schroyen
85'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Xandro Schenk
85'
Go Ahead Eagles laat in de tweede helft goed voetbal zien. Als het dat niveau dit seizoen kan volhouden kan de ploeg een leuk voetbaljaargang tegemoet gaan. Go Ahead doet zeker niet onder voor FC Utrecht op dit moment.
82'
Een vrije trap voor Go Ahead Eagles op een interessante plek. Van der Linden schiet de bal echter ruim over. De bal lag recht voor het doel op ongeveer dertig meter. De ploeg uit Deventer is beduidend minder sterk bij standaardsituaties dan FC Utrecht.
79'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Joran Pot
79'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Lars Lambooij
77'
Iedereen bij Go Ahead Eagles denkt aan een strafschop. Rijsdijk wipt de bal over de uitkomende Ruiter heen en gaat vervolgens naar de grond. De duw van Van de Maarel, die er aan vooraf ging, is voor de scheidsrechter niet genoeg om een strafschop te geven. De arbiter stond er kort op.
76'
Wissel in bij FC Utrecht -> Bob Schepers
76'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Yoshiaki Takagi
76'
Bulthuis levert een perfecte lange bal af op De Ridder. De Belg slaagt er dan niet in om de bal goed aan te nemen. Anders stond hij vrij voor de doelman van Go Ahead.
74'
FC Utrecht staat bijna met al haar spelers op de eigen helft. Alleen Mulenga is over de middenlijn te vinden. Dat is de verdienste van Go Ahead Eagles, dat durft aan te vallen.
72'
Wissel in bij FC Utrecht -> Yassine Ayoub
72'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Johan Mårtensson
70'
Twintig minuten voor tijd vindt de arbiter het tijd voor een drinkpauze. Benieuwd wie er nu sterker voor de dag komt na de onderbreking. In de eerste helft was dat Go Ahead Eagles.
69'
In de tweede helft ligt de amusementswaarde een stuk hoger. Go Ahead is aanvallender gaan spelen en FC Utrecht wist even niet waar het kijken moest. Nu komt de thuisploeg ook weer terug in het spel en kunnen we ons opmaken voor een spannende slotfase.
66'
Toornstra stuit op Room! De Ridder zorgt met zijn invalbeurt direct voor gevaar. De Belg komt aan de linkerkant opzetten en trekt naar binnen. Hij lijkt zelf te schieten, maar zet dan Toornstra vrij voor het doel. De middenvelder stuit op de goed uitkomende Room. Zo houden de doelmannen hun ploeg op de been.
64'
Wissel in bij FC Utrecht -> Steve De Ridder
64'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Leon de Kogel
64'
Een scrimmage voor het doel van FC Utrecht. Mulenga en Toornstra zorgen voor gevaar in het strafschopgebied van Go Ahead. Desondanks slaagt de verdediging van de bezoekers ervoor dat de bal niet in het doel verdwijnt.
62'
Weer is het Ruiter de een schot op doel van Go Ahead keert. Een goede voorzet van Antonia vanaf rechts wordt ineens op doel geschoten door Houtkoop. Ditmaal is het de knie van Ruiter die een goal voor de gasten voorkomt.
61'
Wederom een goede redding van Ruiter! Aan de linkerkant krijgt Houtkoop de bal aangespeeld. Hij levert werkelijk een juweel van een voorzet af. Daarna kopt Kolder de bal snoeihard in, maar wederom is het Ruiter die het voor elkaar krijgt de bal uit zijn doel te houden.
59'
FC Utrecht heeft voorlopig niets te vertellen in de tweede helft. Go Ahead is de bovenliggende partij. Dankzij doelman Ruiter staat het nog gelijk in de Galgenwaard.
57'
Ruiter voorkomt een doelpunt van Go Ahead! In een tegenaanval zijn de bezoekers uiterst gevaarlijk. Vanaf rechts geeft Antonia de bal perfect voor. Rijsdijk denkt dan de bal in het doel te koppen, maar de doelman van FC Utrecht slaagt er nog net in de kopbal te keren.
56'
Toornstra zet Mulenga vrij voor de keeper, maar de aanvaller wordt buitenspel gegeven. Daar lijkt geen sprake van. Desondanks keerde Room de inzet van Mulenga en was het anders dus geen doelpunt geweest.
54'
Rijsdijk schiet de bal net naast! Een goede voorzet vanaf rechts van Antonia wordt door Houtkoop prima terug voor het doel gekopt. Daar neemt Rijsdijk de bal ineens op zijn schoen. De invaller raakt de bal verkeerd en ziet zijn inzet net naast de rechter paal verdwijnen.
53'
Room is net op tijd uit zijn doel. De Kogel leek alleen op de doelman af te kunnen, maar de sluitpost staat goed op te letten en is net iets eerder bij de bal dan de spits.
51'
Op dit moment komt de sfeer vooral uit het uitvak. De supporters van FC Utrecht staan er een beetje verslagen bij. Bovendien is De Galgenwaard niet uitverkocht. Dat zal te maken hebben met fans die nog op vakantie zijn.
49'
Go Ahead Eagles is met veel vertrouwen aan de tweede helft begonnen. De toespraak van Booy in de rust lijkt zijn effect te hebben gehad.
48'
Vorig seizoen was Houtkoop goed voor veertien doelpunten in de Jupiler League. Door in het eerste duel van het nieuwe seizoen te scoren zal hij ongetwijfeld veel zelfvertrouwen krijgen. Het laatste doelpunt van Go Ahead in de Eredivisie dateerde overigens van 1996.
46'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 1:1 door Xander Houtkoop
Het knullige moment van Schmidt wordt al snel rechtgezet door Houtkoop. De aanvaller komt op links opzetten en gaat de combinatie aan met Antonia. Daarna staat Houtkoop vrij voor de keeper en schuift hij de bal beheerst binnen. Zo is Go Ahead al snel terug in de wedstrijd.
46'
Direct na de aftrap is Go Ahead Eagles de bal alweer kwijt. Schmidt laat de bal knullig onder zijn voet doorlopen.
46'
45'
Samenvatting eerste helft
FC Utrecht begon erg sterk aan de wedstrijd en kwam dan ook terecht op voorsprong. Na de drinkpauze toonde Go Ahead Eagles iets meer initiatief, maar de bezoekers slagen er niet in om gevaarlijk te worden. Het zal onder andere meer Kolder en Houtkoop moeten zoeken. FC Utrecht probeert na het doelpunt vooral te controleren.
45'
45'
Kolder is een goed aanspeelpunt in de spits bij Go Ahead. Zijn teamgenoten gebruiken hem in de eerste helft te weinig, maar als het gevaarlijk wil worden kan dat onder andere via Kolder.
43'
Gevaarlijke corner van FC Utrecht. Mulenga komt boven iedereen uit. De aanvaller krijgt de bal echter net iets te ver achter zich, waardoor hij de bal niet de goede richting kan meegeven. Het meeste gevaar van Utrecht komt voort uit standaardsituaties.
42'
Op de twee pogingen van Kolder na heeft Go Ahead aanvallend nog niets gebracht. Onder andere Houtkoop krijgt aan de linkerkant weinig ballen, terwijl zijn snelheid toch een wapen kan zijn tegen de verdedigers van FC Utrecht. De thuisploeg probeert na het doelpunt te controleren.
39'
FC Utrecht merkt dat Go Ahead wat aanvallender is gaan spelen. Wanneer het kan probeert Utrecht het speltempo omlaag te brengen. Op die manier hoopt het de bezoekers uit hun ritme te krijgen.
36'
Na een corner van Go Ahead blijft Van de Maarel (FC Utrecht) op de grond liggen in het strafschopgebied. De aanvoerder klapt met zijn hoofd op de rug van Van der Linden. Geen sprake van een overtreding. De verdediger kan na een behandeling gewoon verder.
34'
Mooi om te zien: De supporters van FC Utrecht en Go Ahead Eagles zingen over en weer.
32'
De bal zomaar ineens voor de voeten van Kolder. Op aangeven van Antonia kan de spits uithalen. Hij lijkt op doel te schieten, maar een FC Utrecht-verdediger springt er net op tijd tussen en keert de bal met zijn rug. Zo begint Go Ahead zich steeds meer met het spel te bemoeien.
31'
Na de drinkpauze is Go Ahead Eagles iets meer uit haar schulp gekropen. Het staat verder naar voren te verdedigen, waardoor het zelf ook aan aanvallen kan gaan denken.
28'
Gele kaart voor Dave Bulthuis (FC Utrecht)
Vreemde tackle van Bulthuis op de middenlijn. De verdediger komt veel te laat inglijden van achteren. Antonia had de bal al weggespeeld. Het is een gele kaart met een rood randje. Bulthuis heeft al eerder een paar overtredingen gemaakt en moet zeker oppassen nu.
27'
Eerste kans voor Go Ahead na een half uur. Marnix Kolder krijgt aan de linkerkant van het strafschopgebied de bal door de lucht aangespeeld. De spits neemt de bal ineens en ziet zijn inzet ruim voorlangs gaan.
26'
Het spel is inmiddels hervat en zoals eigenlijk al de hele wedstrijd het geval is, heeft FC Utrecht het balbezit. Go Ahead gokt op een sneller counter via Houtkoop.
26'
Booy heeft veel tijd nodig om zijn mannen te vertellen wat ze moeten doen. De trainer toonde zich voorafgaand aan deze wedstrijd al realistisch. Volgens hem gaat het 'een zwaar seizoen' worden.
24'
De scheidsrechter vindt het tijd voor een drinkpauze. Een ideaal moment voor Go Ahead om het beter neer te zetten. Het loopt niet bij de bezoekers uit Deventer. FC Utrecht heeft alles volledig onder controle.
23'
Sommige spelers van Go Ahead lijken last te hebben van zenuwen. Zodra ze de bal krijgen proberen ze direct een tegenstander te zoeken, terwijl ze de ruimte krijgen om te voetballen.
21'
FC Utrecht ruim de bovenliggende partij. Go Ahead Eagles is slordig in de passing en met de aannames. Bovendien zet de thuisploeg goed druk op de bezoekers uit Deventer. Utrecht-goalie Ruiter gaat op deze manier een rustige middag tegemoet.
17'
Na het doelpunt zet FC Utrecht meer aan. Go Ahead kan bepaald geen vuist maken tegen de aanvallende thuisploeg. Go Ahead is zoekende en moet oppassen dat het straks niet nog een doelpunt om de oren krijgt.
15'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:0 door Dave Bulthuis
Uit een standaardsituatie komt FC Utrecht op voorsprong. Een goede vrije trap vanaf rechts van Oar kan door Bulthuis in het doel gekopt worden. De verdediger van FC Utrecht werd helemaal vrijgelaten. Room leek in eerste instantie de bal nog te kunnen keren, maar via zijn handen verdween het leder toch in het net.
15'
Go Ahead wil graag opbouwen. Vooralsnog komen ze niet verder dan de middenlijn. FC Utrecht staat daar klaar om het balbezit over te nemen.
12'
De verdediging van FC Utrecht straalt weinig zelfvertrouwen uit. Bulthuis en Heerings hebben moeite om de bal onder controle te krijgen en zijn zoekende naar hun tegenstander.
10'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Jeffrey Rijsdijk
10'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Deniz Türüç
10'
Türüc kan toch niet verder. Na tien minuten zal de speler van Go Ahead het veld al moeten verlaten. Hij raakte geblesseerd doordat hij verkeerd terecht kwam. De speler ligt met veel pijn op de grond.
6'
Toornstra op de lat! De middenvelder staat vogelvrij in het strafschopgebied. Hij krijgt de bal uit een verre ingooi aangespeeld vanaf de rechterkant en neemt de bal ineens op zijn schoen. Doelman Room kan alleen maar kijken hoe de bal boven hem op de lat uiteen spat.
6'
Türüc is weer binnen de lijnen. Hij probeert gewoon verder te gaan, maar erg makkelijk gaat het niet.
5'
Türüc heeft een behandeling nodig. De speler van Go Ahead kwam verkeerd terecht en moet met behulp van de verzorger van het veld. Hij lijkt niet verder te kunnen. De ploeg uit Deventer moet even met tien man verder.
4'
FC Utrecht laat in het begin zien scherp te zijn. Onder andere De Kogel en Bulthuis zijn niet bang om een tackle in te zetten namens de thuisploeg.
2'
Het balbezit is in de eerste minuut voor Go Ahead Eagles. FC Utrecht zit er kort op en probeert de ploeg uit Deventer zoveel mogelijk onder druk te zetten.
1'
Rond de middencirkel zijn rondjes getrokken in het veld. Het zorgt er niet voor dat het veld er daardoor mooier uit ziet.
De spelers staan op het veld. De wedstrijd staat op het punt te beginnen. Ideale omstandigheden voor dit duel. De zon schijnt en iedereen heeft er zin in.
In de eerste speelronde van de Eredivisie speelt FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer komt op bezoek in De Galgenwaard. Go Ahead promoveerde afgelopen seizoen naar de Eredivisie en zal goed voor de dag willen komen in haar eerste duels. Utrecht wil zich revancheren van de uitschakeling in de Europa League.

Transfers
FC Utrecht versterkte haar selectie deze transferperiode met twee spelers. Timothy Derijck is op huurbasis actief bij de Domstedelingen. Hij komt over van PSV. Daarnaast slaagde Utrecht er onlangs in om Steve de Ridder vast te leggen. De aanvaller kwam over van het Engelse Southampton. Go Ahead Eagles haalde een stuk meer spelers. Daar vielen maar liefst elf inkomende transfers te noteren. De belangrijkste is recent voltooid. Doelman Eloy Room wordt gehuurd van Vitesse.

Mutaties
Utrecht heeft enkele belangrijke spelers zien vertrekken. Anouar Kali en Jan Wuytens vertrokken beiden transfervrij. Kali is aan de slag gegaan bij Roda JC Kerkrade, terwijl Wuytens zijn duels speelt voor AZ. Daarnaast verloor het centrale verdediger Mike van der Hoorn aan Ajax en koos Nana Asare voor een avontuur bij AA Gent. Bij Go Ahead besloot Jan Kromkamp zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen en keerden de gehuurde Nick Marsman en Quincy Promes terug naar FC Twente.

Europa
Bij FC Utrecht werd vorig seizoen groots gevierd dat het Europees voetbal haalde. Van lange duur is die euforie niet geweest. De ploeg van hoofdtrainer Jan Wouters stroomde in de tweede voorronde van de Europa League in en werd daarin direct uitgeschakeld. Over twee wedstrijden was FC Differdange 03, de nummer vier van Luxemburg, te sterk voor de eredivisieclub.

Voorbereiding
Go Ahead heeft een overtuigende voorbereiding achter de rug. Het speelde onder andere tegen AZ en Excelsior. De Alkmaarders werden relatief eenvoudig met 3-0 aan de kant geschoven, terwijl Go Ahead met 4-1 te sterk was voor Excelsior. Daarnaast slaagde de ploeg uit Deventer er ook in om Bayer Leverkusen U23 te verslaan. De enige nederlaag van de voorbereiding was in de laatste wedstrijd. Het Turkse Sivasspor was met 1-2 te sterk.
Van harte welkom bij het liveverslag van FC Utrecht - Go Ahead Eagles. Mijn naam is Robin Tibbe en ik doe vanmiddag verslag van deze wedstrijd. We beginnen zoals gebruikelijk met de voorbeschouwing en gaan daarna verder met het liveverslag. De opstelling is onder het knopje 'wedstrijdschema' te vinden.