10.02.2014 13:30

Moeilijke tijden doorbreken

Jarchinio Antonia bedankt de fans na de gewonnen wedstrijd tegen AZ (2-1).

Zelfs voor profvoetballers staat voetbal niet altijd voorop. Dit gold deze week voor Jarchinio Antonia, die te maken had met een sterfgeval binnen zijn familie. Een flinke tegenslag, maar hij was alsnog belangrijk voor zijn ploeg in de thuiswedstrijd tegen AZ. Daarom is Antonia Voetbal.com Speler van de Week.

Want er kwam nog meer ongeluk in het leven van Antonia. Tegen AZ moest de speler van Go Ahead Eagles namelijk op de bank beginnen. Antonia was na die wedstrijd openhartig voor camera’s van FOX Sports. “Het is toch eigenlijk een klap. Je bent drieënhalf jaar basisspeler hier en dan komt de trainer naar je toe: je zit ernaast. Dat heeft wel een dreun gegeven”, gaf de aanvaller van Go Ahead Eagles eerlijk toe. “Ook omdat ik een moeilijke week achter de rug had met een familielid die is overleden. Dan komt de klap misschien nog iets harder aan.”

Op het veld was dit echter niet te merken. De Eagles stonden in eigen huis met 1-0 voor tegen AZ en een kwartier voor tijd kwam Antonia met die stand het veld in. Tien minuten later stond het 2-0, toen de invaller de keeper omspeelde en via Jóhann Guðmundsson de bal in het doel werkte. Een belangrijk doelpunt, bleek in de blessuretijd. Want Roy Beerens schoot ietwat gelukkig de aansluitingstreffer binnen. Zonder het doelpunt van Antonia was Go Ahead Eagles de drie punten misgelopen.

“Het doelpunt was ook mede voor hem. Mijn moeder gaf het ook mee, scoor er ook eentje voor hem.”

Door: Jos Boesveld