09.02.2014 11:11

Park: "Hiddink belangrijkste man in mijn leven"

Guus Hiddink kan PSV dit seizoen een duwtje in de goede richting geven. Dat is de stellige overtuiging van Park Ji-sung, die al jarenlang een warme band heeft met de gelouterde voetbalcoach. Hiddink kwam zich afgelopen vrijdag op De Herdgang aan de spelers voorstellen als topadviseur van trainer Phillip Cocu.

"Geweldig dat hij ons met al zijn ervaring wil helpen", zei Park zaterdag na de zege op FC Twente (3-2). "Ik ben heel blij om Guus weer te zien. Hij kan dit team helpen om op de goede weg te komen. Vrijdag heeft hij alleen even een handje gegeven aan iedereen, maar in de toekomst kan hij op allerlei vlakken advies geven aan Cocu: technisch, tactisch, fyiek. Maar Cocu is de trainer, die beslist."

De Zuid-Koreaanse middenvelder kent Hiddink als de beste. "Hij is de belangrijkste persoon in mijn voetballeven, hij zorgde voor het omslagpunt in mijn carrière. Als bondscoach van Zuid-Korea nam hij me mee naar het WK van 2002 en vervolgens haalde hij me bij PSV naar Europa. Daardoor heb ik een mooie carrière kunnen neerzetten. Hiddink is heel belangrijk voor me geweest, hij gaf me moed en vertrouwen, geloofde altijd in me. Ik ben blij dat hij terug is bij PSV."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner