09.02.2014 10:52

Ji-Sung Park erg belangrijk voor PSV

In de zenuwslopende slotfase van de confrontatie met FC Twente galmde zijn naam steeds weer door het Philips Stadion. De supporters van PSV beseften maar al te goed dat Ji-Sung Park op zijn oude dag nog altijd een sleutelrol vertolkt in hun favoriete elftal. "Park ging met de minuut beter spelen'', zei trainer Phillip Cocu over zijn bijna 33-jarige middenvelder. "Hij staat met een glimlach op het veld, omdat hij altijd 'in control' is'', sprak ploeggenoot Stijn Schaars bewonderend.

Park kwam na de zwaarbevochten, maar verdiende overwinning op FC Twente (3-2) als laatste uit de kleedkamer gestrompeld. Het Zuid-Koreaanse loopwonder merkt aan zijn lichaam dat ook bij hem de jaren gaan tellen. "Ik ben héél moe. Als ik nog jong was geweest, had ik dat misschien niet gevoeld, maar nu wel'', zei de Aziaat met een glimlach. Park had zich dan ook helemaal leeggeknokt.

In het jonge PSV-elftal vol talenten is de routinier het kloppend hart, de man in de machinekamer. Park loopt op het middenveld de gaten dicht, is altijd aanspeelbaar en ziet steeds de juiste oplossing. ,,Hij staat er niet alleen voor zichzelf, maar ook voor een ander'', zei Cocu, die in de nadagen van zijn voetbalcarrière nog samenspeelde met de toen jonge Zuid-Koreaan. ,,Park gaf het voorbeeld aan de rest. Hij is heel balvast en met die manier van voetballen kan je ook sturing geven aan het elftal.''

Middenveld

Park heeft geen woorden nodig om het PSV-elftal te dirigeren, de Aziaat spreekt met zijn voeten. Hoe belangrijk de routinier nog altijd is, bleek pas echt toen hij in de maanden oktober en november geblesseerd aan de kant stond. Zonder Park wist PSV in 2 maanden tijd slechts één competitiewedstrijd te winnen. Pas na zijn rentree klom de club uit Eindhoven uit het diepe dal.

De alleskunner speelde voor de winterstop vooral rechts voorin, maar Cocu heeft Park nu teruggehaald naar het middenveld. "Dat maakt mij niet uit, als ik maar speel.'' Met Oscar Hiljemark op de plek van de tegenvallende topaankoop Adam Maher én Park heeft het middenveld van PSV aan kracht en dynamiek gewonnen. "Adam en Oscar zijn twee totaal verschillende types. Ze zijn jong, hebben beiden hun kwaliteiten'', aldus Park. "Adam is meer aanvallend ingesteld, Oscar werkt heel hard en brengt agressiviteit en energie in de ploeg. Ze zijn niet te vergelijken, ik kan ook niet zeggen wie beter is. Het hangt ook van de tegenstander af wie het beste tot zijn recht komt. Het belangrijkste is dat ze spelen voor het team.''

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner