28.01.2014 12:09

Foto van de Week: De aftocht van Mathijsen

Joris Mathijsen verlaat geblesseerd het veld tijdens ADO Den Haag - Feyenoord. (25-1-2014)
Joris Mathijsen verlaat geblesseerd het veld tijdens ADO Den Haag - Feyenoord. (25-1-2014)

Het zit Joris ook niet mee. Eerst wordt hij verguisd bij Feyenoord, daarna spreekt de media van een terugkeer in Oranje. En nu? Nu denkt Joris niet meer aan een foutje in Utrecht of een verkeerde sliding in Amsterdam. Een enkele ticket naar Istanbul lonkt en dat zien de Feyenoord-supporters op dit moment ook wel zitten.

Haat/liefde verhouding

Nee, Mathijsen is op dit moment niet erg geliefd in Rotterdam-Zuid. De 33-jarige verdediger begon zijn periode bij Feyenoord niet al te best, maar wist zich gaandeweg te herstellen. Er werd zelfs alweer gesproken over Oranje. De vorm van Mathijsen is echter in de winterstop achtergebleven. Tegen FC Utrecht ging de verdediger opzichtig in de fout, maar daar werd na afloop bijna niet over gesproken. Feyenoord had namelijk ‘kampioenenvoetbal’ gespeeld en Utrecht met 5-2 had verslagen. Midweeks begon het gedoe weer. Mathijsen luidde met een verkeerde sliding de 1-1 van Ajax in en het gevolg is bekend: Ajax versloeg Feyenoord en mag zich halvefinalist noemen. Daar is men in Rotterdam niet blij mee, Joris.

ADO-uit

Afgelopen weekend was daar het duel met ADO Den Haag. Dat klusje zou Feyenoord wel even klaren. Niets was minder waar. Feyenoord, met Mathijsen in de basis, stond bij de rust met 2-0 achter. De Haagse cultheld Tommie Beugelsdijk en Danny Bakker waren verantwoordelijk voor de Haagse treffers. Alsof dat nog niet erg genoeg was voor Joris, moest hij er na 54 minuten spelen ook nog eens af. Had Ronald Koeman genoeg gezien? Nou, het lag meer aan het feit dat Joris niet meer genoeg kon zien. Mathijsen kreeg de bal in zijn gezicht geschoten en kreeg last van een bloeding in zijn oog. De centrale verdediger zou het zicht in één van zijn ogen zijn verloren. Lijkt ernstig, maar achteraf viel het wel mee. Mathijsen is slechts tien dagen uitgeschakeld. Zonder Joris kwam Feyenoord terug tot 2-2, wat natuurlijk een klap in het gezicht was voor Joris. De voormalig speler van onder andere Hamburger SV en AZ zal dus even hebben gegrinnikt toen Feyenoord de wedstrijd alsnog weg gaf. “Zie je nou wel, met of zonder mij, verdedigen kunnen ze niet”, moet Mathijsen gedacht hebben.

Aftocht Mathijsen

ADO-uit kan wel eens de laatste wedstrijd van Joris in een Feyenoord-shirt zijn geweest. De Turkse krant Milliyet maakte maandagmiddag bekend dat Beşiktaş de centrale verdediger van Feyenoord wil overnemen. Naar verluidt zijn de Turken van plan om één miljoen euro over te maken, daarnaast kan Mathijsen twee miljoen euro per jaar verdienen in Istanbul. De overgang van Mathijsen lijkt onwaarschijnlijk, maar niets is zeker in de voetballerij. Voor Feyenoord zou het vertrek van de routinier wellicht de beste optie zijn. De supporters keren zich steeds meer tegen Mathijsen, die de ontwikkeling van Bruno Martins Indi en Miquel Nelom in de weg staat. Zonder Mathijsen kan Martins Indi namelijk in het centrum van de verdediging spelen en keert Nelom terug in de basisopstelling als linksback. Martins Indi blij, bondscoach Louis van Gaal blij, supporters blij en Joris kan nog even flink wat centen pakken in Turkije. Joris blij?

Door: Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner