19.01.2014 19:56

Veel spelen bij PSV moet Ruiz ritme bezorgen

De rentree van Bryan Ruiz op de Nederlandse velden duurde zondag 75 minuten. Toen ging de aanvaller van PSV moegestreden naar de kant. "Het was fijn om weer hier in Nederland te spelen'', zei de oud-speler van FC Twente na de nederlaag bij Ajax (1-0). "Maar ik heb een maand geen wedstrijden gespeeld, dat kon je ook wel zien. Het is zaak om in het ritme te komen, dan ben ik binnenkort weer 100 procent.''

Na een hectische week, waarin Ruiz zijn overstap van Fulham naar PSV moest afronden, kreeg de Costa Ricaan meteen een basisplaats. "Het was wel wat gedoe met al dat papierwerk, maar ik ben blij dat de trainer me meteen liet spelen. Helaas hebben we de eerste helft niet gescoord, want toen speelden we goed, met veel energie en pressie. Een doelpunt had de wedstrijd veranderd, denk ik. Na rust was het wat minder en werden we moe.''