19.01.2014 16:19

Feyenoord gemakkelijk langs FC Utrecht

Het is Feyenoord gelukt om aansluiting te houden bij de top van de Eredivisie. Door een 2-5 overwinning op bezoek bij FC Utrecht blijft het in de kielzog van Vitesse, FC Twente en Ajax.

Toch begon Feyenoord allesbehalve goed. Het kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand na balverlies van Jordy Clasie. Jens Toornstra pikte op, kaatste met Steve de Ridder en schoot hard in de linkerhoek. Daarna rechtte Feyenoord de rug, met twee doelpunten snel achter elkaar. Eerst tikte Ruben Schaken een schot van Tonny Vilhena binnen en vervolgens maakte Graziano Pellè er met de hak 1-2 van. Het lek leek boven, maar onoplettendheid bij een ingooi van FC Utrecht kostte Feyenoord de voorsprong. De Ridder werd direct aangespeeld en zijn voorzet op de volledig vrijstaande Toornstra betekende de 2-2. Feyenoord zette opnieuw aan en uit een korte corner maakte Stefan de Vrij er alsnog 2-3 van. Met vijf doelpunten in één helft leek de tweede helft aantrekkelijk te worden, maar de fans in Utrecht kwamen bedrogen uit.

Feyenoord ging wel op zoek naar de volgende treffer, maar was lang niet meer zo doortastend als in de eerste helft. FC Utrecht kwam door het slordige veldspel nauwelijks voor het doel van Erwin Mulder en had dan ook geen recht op de gelijkmaker. Feyenoord liet wel zien goed uit de winterstop gekomen te zijn, want met mooie aanvallen werd FC Utrecht teruggedrongen. Vooral de rol van Pellè als aanspeelpunt was belangrijk. De Italiaan hield de bal goed vast en verdeelde het spel vervolgens. Toch was het Boëtius die een teamgenoot in staat stelde om de vierde treffer te maken. Hij vond Schaken in de zestien, die koel de 2-4 inschoot. Het doelpunt van Vilhena in de slotfase was er één voor de statistieken.

Door de overwinning komt Feyenoord weer dichterbij FC Twente, Vitesse en Ajax. De Amsterdammers hebben nog een wedstrijd te gaan tegen PSV, maar zelfs als Ajax verliest blijft Feyenoord op de vierde plek staan.

Door: Jos Boesveld