21.12.2013 22:36

Na winterstop snakkend PEC Zwolle machteloos tegen Feyenoord

Feyenoord heeft zaterdagavond aansluiting gevonden bij de top drie van de Eredivisie. De Rotterdammers hadden voor eigen publiek een eenvoudige avond tegen PEC Zwolle. Aan de hand van Lex Immers boekte de Stadionclub een overtuigende 3-0 zege.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat Feyenoord niets te dulden had van PEC Zwolle. De bezoekers lieten zich nauwelijks over de middenlijn zien. De manschappen van hoofdtrainer Ron Jans speelden slordig en Feyenoord wachtte geduldig af. Dankzij goed keeperswerk van Diederik Boer bleef Zwolle enige tijd in de eerste helft overeind, maar uiteindelijk moest ook de doelman buigen. Een krachtig schot van Lex Immers belandde in de verre bovenhoek.

Ook na het openingsdoelpunt bleven de Rotterdammers oppermachtig. Het was dan ook niet gek dat voor de theepauze de verdubbeling viel. Jordy Clasie snoepte de bal van een uitglijdende Rochdi Achenteh af en legde keurig af op de inkomende Immers. Ditmaal werkte de spelverdeler de bal in de linker hoek. Het matige spel was voor Jans de reden om in de rust drie wissels toe te passen.

De wissels van Jans hadden geen effect op het spel. Feyenoord bleef kansen creëren en Zwolle wist weinig tot niet over de middenlijn te komen. Een logisch gevolg was de 3-0 van Jean-Paul Boëtius. Na een scrimmage in het strafschopgebied schoot de jongeling de bal venijnig hard tegen de touwen.  Na de derde treffer nam Feyenoord gas terug en liet het PEC Zwolle iets meer komen.

Zwolle was echter niet bij machte om de geboden ruimte om te zetten in een mogelijkheid. Verder dan enkele voorzetten vanaf de linkerkant kwamen de bezoekers niet. Het had geluk dat Feyenoord geen aanstalten maakte om vaker te scoren, anders had de uitslag veel hoger kunnen uitvallen. Feyenoord vindt door de drie punten aansluiting bij de top drie van de Eredivisie. De Rotterdammers staan vierde met vier punten achterstand op koplopers Ajax en Vitesse.

 

Zwolle besluit het jaar 2013 als middenmoter. De ploeg die een uitstekende seizoensstart kende staat elfde met 22 punten uit achttien wedstrijden.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner