07.12.2013 23:15

Mokhtar goudhaantje voor winnend Twente

In een gelijk opgaand duel was FC Twente tegen AZ de gelukkigste. In de laatste minuut kopte Youness Mokhtar de 1-2 tegen de touwen en zorgde daarmee dat zijn ploeg de punten mee naar Enschede kon nemen.

AZ ging flitsend uit de startblokken en na drie minuten stond het al 1-0 voor de Alkmaarders. Roy Beerens maakte met een schitterende goal de openingstreffer. Hij volleerde een voorzet van Nick Viergever vanaf 25 meter over de verbouwereerde Twente-goalie Nick Marsman. Ook na de goal hield AZ het initiatief zonder voor echt grote kansen te zorgen.

Ondanks dat AZ het veldoverwicht had, liet FC Twente zien ook te willen voetballen en dat leidde tot een interessant schouwspel zonder het grote kansen opleverde voor de Tukkers. Toch kwam Twente vlak voor rust op gelijke hoogte. Esteban grabbelde bij een schot van Shadrach Eghan en Mokhtar was attent om Twente op gelijke hoogte te brengen.

In het tweede bedrijf waren de rollen omgekeerd. Twente had het initiatief en creëerde ook een aantal goede mogelijkheden. Zo raakten Mokhtar en Gutierrez binnen een tijdsbestek van vijf seconden allebei de lat. AZ kon er weinig tegenover stellen, maar waar het kon probeerde de ploeg van trainer Dick Advocaat te voetballen. Dat verhoogde de amusementswaarde en op basis van de gehele wedstrijd was een gelijkspel dan ook terecht geweest. Daar Youness Mokhtar echter een stokje voor. Nadat Roberto Rosales de één-twee was aangegaan met Dusan Tadic zag hij de linksbuiten vogeltje vrij staan. Mokhtar ontving de bal en had geen enkele moeite om de winnen treffer binnen te koppen.Doordat AZ geen gelijkmaker meer kon forceren, kreeg de wedstrijd die geen winnaar verdiende toch een winnaar.