17.12.2013 22:32

PEC Zwolle doorbreekt serie nederlagen met bekerzege op Excelsior

PEC Zwolle neemt het in de kwartfinale van de KNVB beker op tegen JVC Cuijck.

Voor het eerst sinds 20 oktober kan PEC Zwolle-trainer Ron Jans met zijn manschappen weer eens een overwinning noteren. PEC Zwolle won met 1-4 van Excelsior en bekert dankzij deze zege door naar de kwartfinale van de KNVB-beker.

De eerste tien minuten van de wedstrijd waren veruit het hoogtepunt van het treffen tussen de nummer tien uit de Eredivisie en de nummer zeven uit de Jupiler League.  Lars Veldwijk opende het bal. De scherpschutter van Excelsior kon na een verre uittrap van doelman Jordy Deckers vrij richting het doel van PEC Zwolle sprinten. Hij schoot de bal echter rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

Binnen enkele seconden was het aan de andere kant van het veld wel raak. Uit het niets kreeg Fred Benson de bal voor zijn voeten. De spits van PEC Zwolle stond al enige tijd droog. Maar schoot met zijn eerste kans de openingstreffer op het scorebord. De Rotterdammers lieten zich er echter niet door van de kaart brengen. Binnen een minuut kreeg Adil Auassar al een opgelegde kans op de gelijkmaker. Uit een voorzet van Veldwijk kopte Auassar de bal alleen recht in de handen van Diederik Boer.

Met de volgende Zwolse aanval was het vervolgens gelijk wél weer raak. Giovanni Hiwat stormde op het doel van  Deckers af en gaf de bal, na een driedubbele schaar, panklaar op het hoofd van Benson. De Zwollenaar bedacht zich niets en kopte de bal feilloos tegen de netten waardoor de wedstrijd was gespeeld.

Met deze tien minuten had de wedstrijd achteraf gezien afgedaan kunnen worden. PEC Zwolle zakte terug en schakelde een paar versnellingen terug en raakte het tempo uit de wedstrijd. Excelsior probeerde nog van alles om de aansluitingstreffer te maken, maar kon eigenlijk geen moment echt gevaarlijk worden.

Eén van de Zwolse uitblinkers, Hiwat, besliste de wedstrijd vervolgens een kwartier voor tijd. Achenteh gaf vanaf de linker zijlijn een perfecte voorzet, waarna Hiwat de bal eenvoudig in de verre hoek kon werken. De eretreffer van Veldwijk en de 1-4 van Achenteh waren erna slechts nog voor de statistieken.